ostatniaszansa Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Co innego indywidualna decyzja właściciela gdy pies jest stary i chory - od lat funkcjonuje uśpienie psa choć ci co przez to przeszli wiedzą, że nie ma d o b r y c h rozwiązań w takich sytuacjach i wątpliwości pozostają . Co innego natomiast rozwiązania systemowe i p r a w n e . A tak przy okazji to człowiek też zwierzę i cierpi w chorobie a chorobę się l e c z y - więc na drugi raz zanim zaczniesz wyzywać kogoś od ' wariatek ' przez trzy strony dobrze się zastanów, bo zalatuje to jakimś koszmarnym Ciemnogrodem .[/QUOTE] Bardzo mi przykro, ze zmuszony jestes taki Ciemnogrod czytac.... bardziej jednak przejmuje mnie to, ze zwierzeta w Korabiewicach dalej nie sa wydawane do chetnych domow, niz Twoja opinia na moj temat. Chcesz to zajmuj sie pania Szwarc, nikt Ci tego nie zabrania. A ludzie, dla ktorych los zwierzat nie jest obojetny, chcieliby sie zajac nimi. /Agnieszka Quote
elmira Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Co innego indywidualna decyzja właściciela gdy pies jest stary i chory - od lat funkcjonuje uśpienie psa choć ci co przez to przeszli wiedzą, że nie ma d o b r y c h rozwiązań w takich sytuacjach i wątpliwości pozostają . Co innego natomiast rozwiązania systemowe i p r a w n e . A tak przy okazji to człowiek też zwierzę i cierpi w chorobie a chorobę się l e c z y - więc na drugi raz zanim zaczniesz wyzywać kogoś od ' wariatek ' przez trzy strony dobrze się zastanów, bo zalatuje to jakimś koszmarnym Ciemnogrodem .[/QUOTE] Ja się z Tobą zgodzę, ze chore się leczy, a nie usypia, ale niech mi nikt nie sprzedaje bredni, że lepsze dla zwierzęcia jest gnicie i umieranie na raty w schronisku (mordowni) przez kilka lat, a nie humanitarne skrócenie tej egzystencji. I co jest dla mnie najobrzydliwsze. Ci, co są od opieki nad psami, jak za przeproszeniem du.. od sr...robię numery w stylu W., V., Sz., a potem Ci, co muszą cały ten syf sprzątać stają przed wyborem, taki jak ten. I chyba bezpieczniej dla tych pań, kiedy/jeśli uciekną w szaleństwo, bo jeśli robią to świadomie, to nie ma określania w słowniku ludzi cywilizowanych na takie postępowanie. Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Tego nie napisałam n i g d z i e , że chcę żeby psy umierały w smrodzie i gnoju . Natomiast przeciwstawiam się bezproduktywnemu wyzywaniu -rodem najgorszego wschodniego Ciemnogrodu -tej kobiety , która być może wymaga pomocy i leczenia i nie ma w tym nic nadzwyczajnego . Choroby i depresje u ludzi się leczy . To raz . Dwa , widzę , że wszystko idzie w kierunku Starachowic - szybka i skuteczna likwiadacja psów , co oznacza dla gmin spore oszczędności finansowe . Każdy przecież jest na coś chory , nie ? Jak sie nie rehabilituje w Polsce 85 latków to tym bardziej nie utrzymuje się przy życiu bezproduktywnych psów . Trzy , chcę, żeby organizacje mające w tytułach * ochronę * zwierząt [U]wypowiadały się j a s n o na czym ta o c h r o na ma polegać[/U] . Nie mam za wiele pieniędzy i jeśli mam coś komuś podrzucić to chcę mieć pewność , że gramy w tej samej drużynie - tanie epatowanie ochroną i dobrem zwierząt już mnie tak nie ekscytuje . Jak ma wyglądać to tak jak w Starachowicach to dziękuję bardzo . Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Bardzo mi przykro, ze zmuszony jestes taki Ciemnogrod czytac.... bardziej jednak przejmuje mnie to, ze zwierzeta w Korabiewicach dalej nie sa wydawane do chetnych domow, niz Twoja opinia na moj temat. Chcesz to zajmuj sie pania Szwarc, nikt Ci tego nie zabrania. A ludzie, dla ktorych los zwierzat nie jest obojetny, chcieliby sie zajac nimi. /Agnieszka[/QUOTE] Czytam bo c h c ę a nie jestem zmuszona . I na dodatek czytam b a r d z o uważnie . Jakieś konkretne działania w sprawie Korabiewic czy nadal jesteśmy na etapie , że pani X jest wariatką ? Quote
maciaszek Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Choroby i depresje u ludzi się leczy[/QUOTE]owszem, tylko ludzie muszą chcieć poddać się leczeniu... Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='elmira']Ja się z Tobą zgodzę, ze chore się leczy, a nie usypia, ale niech mi nikt nie sprzedaje bredni, że lepsze dla zwierzęcia jest gnicie i umieranie na raty w schronisku (mordowni) przez kilka lat, a nie humanitarne skrócenie tej egzystencji. I co jest dla mnie najobrzydliwsze. Ci, co są od opieki nad psami, jak za przeproszeniem du.. od sr...robię numery w stylu W., V., Sz., a potem Ci, co muszą cały ten syf sprzątać stają przed wyborem, taki jak ten. I chyba bezpieczniej dla tych pań, kiedy/jeśli uciekną w szaleństwo, bo jeśli robią to świadomie, to nie ma określania w słowniku ludzi cywilizowanych na takie postępowanie.[/QUOTE] A ciebie nie nachodzą ' numery ' ? Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='maciaszek']owszem, tylko ludzie muszą chcieć poddać się leczeniu...[/QUOTE] Wyzwskami nie zmusisz ich do tego . Quote
ostatniaszansa Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Czytam bo c h c ę a nie jestem zmuszona . I na dodatek czytam b a r d z o uważnie . Jakieś konkretne działania w sprawie Korabiewic czy nadal jesteśmy na etapie , że pani X jest wariatką ?[/QUOTE] Calkiem sporo dzialan. Miejmy nadzieje, ze beda skuteczne. A Ty podzialaj dla dobra pani Szwarc. I wszyscy beda zadowoleni /Agnieszka Quote
lika1771 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Trzymam za Was kciuki i czekam na wiadomosci Quote
Therion Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Zenobiusz pleciesz głupoty, rusz tyłek do roboty, zakasaj rękawy i zrób cos w tej sprawie. Szlak mnie trafia jak czytam twoje wypociny, gadanie i zadnych konkretów. Quote
avii Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='Therion']Zenobiusz pleciesz głupoty, rusz tyłek do roboty, zakasaj rękawy i zrób cos w tej sprawie. Szlak mnie trafia jak czytam twoje wypociny, gadanie i zadnych konkretów.[/QUOTE] Nie karmcie trolla , zenobiusz już nie raz za takie trollowanie , podjudzanie dostawał bana np na czarnych kwiatkach szkoda waszego zdrowia , pisania itp [QUOTE] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Napisał [/FONT][/COLOR][B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Kaja i Aza[/FONT][/COLOR][/B] [I][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]A mozna wiedziec dlaczego?[/FONT][/COLOR][/I] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Trolling, tak mozna najlagodniej to chyba ujác. Szukanie zaczepki, podjudzanie. Najwyzsza pora po tych pretensjonalnych tekstach- o tym samym i o niczym. [/FONT][/COLOR] [/QUOTE] i tu zaczyna to samo Quote
Charly Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ogromnie życzę Korabiewicom, że jednak odniosą sukces wszyscy ci, którzy chcą zmian i którzy pracują nad tym. Łącznie z odsunięciem od wszystkiego p. Magdy. Wierzę, że tak się stanie. Ufam, ze tak się stanie. I mam ogromną nadzieję, że wszystkie potworności, ktore tam miały miejsce za przyzwoleniem główno dowodzącej ujrzą swiato dzienne i każdy będzie mial okazję zastanowić się, kogo i czego bronił piszac o braku funduszy, o nieodpowiednich pracownikach i biednej nieszczęsnej kobiecie... Quote
agata-air Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Dzieje się, W Korabiewicach trwają kontrole wielu urzędów...być może tym razem spojrzą na to schronisko dokładnie Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='Charly']Ogromnie życzę Korabiewicom, że jednak odniosą sukces wszyscy ci, którzy chcą zmian i którzy pracują nad tym. Łącznie z odsunięciem od wszystkiego p. Magdy. Wierzę, że tak się stanie. Ufam, ze tak się stanie. I mam ogromną nadzieję, że wszystkie potworności, ktore tam miały miejsce za przyzwoleniem główno dowodzącej, ujrzą swiato dzienne i każdy będzie mial okazję zastanowić się, kogo i czego bronił piszac o braku funduszy, o nieodpowiednich pracownikach i biednej nieszczęsnej kobiecie...[/QUOTE] Niewątpliwie . Ale z taką retoryką jaką tu prezentujecie nie skarżcie sią na osamotnienie i alienację w swoich działaniach szczególnie wśród środowisk dogomaniackich bo to początki smutnej drogi jaką przeszła m in pani Magda . Quote
esperanza Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Agata-air niesiesz nadzieję. Ja już zaczęłam wątpić. Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='Therion']Zenobiusz pleciesz głupoty, rusz tyłek do roboty, zakasaj rękawy i zrób cos w tej sprawie. Szlak mnie trafia jak czytam twoje wypociny, gadanie i zadnych konkretów.[/QUOTE] Sądzę, że nie tylko ja oczekuję k o n k r e t ó w a nie tylko [U]w y z w i s k [/U] od tych którzy założyli ten wątek i nie tylko ja przyglądam się uważnie retoryce z jaką założyciele w imię jak najbardziej słusznej sprawy chcą poderwać dogomaniaków do walki . Chyba czasy się trochę jednak zmieniły . Tak na marginesie to ' szlag mnie trafia '. ' Szlak ' oznacza ' drogę ' lub ozdobny wzorek - do wyboru . Quote
jaanna019 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Nie oczekuję konkretów, sprawa jest w toku, wiem kto się nią zajmuje, ufam to mi wystarczy, a informowanie o każdym kroku na publicznym forum uważam za dziecinadę i brak fachowości, to mogą czytać rózne osoby niekoniecznie te odpowiednie. Nie oczekuję zrywu dogomanii, to forum zrzeszające wielbicieli psów, niekoniecznie posiadających wiedzę w zakresie prowadzonych działań. Agata jestem z wami. Quote
agata-air Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Dzięki :) Jak tylko będą konkrety które można upublicznić to zrobię to. Póki co za dużo się dzieję, za dużo się zmienia z chwili na chwilę. Mam nadzieję, ze kiedyś będzie potrzebna "fizyczna" pomoc dogomani, że będzie czas kiedy zwierzęta będą mogły zostać zwolnione z "wyroku dożywocia". Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 * Ufam * to trochę mało w systemie demokratycznym - podobno dążymy do przejrzystości działań i finansów . Dziękuję za łaskę wyboru momentu kiedy będzie można coś upublicznić . Jest to coś co zawsze mnie bardzo porywa . Jak dotąd czytałam , że knuje w skrytości przeciwnik czyli chora psychicznie kobieta . Quote
Charly Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Oczywiście jestem z Wami:) ps. szlag oznacza uderzenie. Nomen omen- bądz ostrożna "Zenobiusz";) Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='Charly']Oczywiście jestem z Wami:) ps. szlag oznacza uderzenie. Nomen omen- bądz ostrożna "Zenobiusz";)[/QUOTE] Nie rozśmieszaj mnie . Z pogróżkami startuj gdzie indziej - na mnie nie robią specjalnego wrażenia . Wyrażam dość jasno swoje zdanie- nikogo nie obrażając - i mam do tego prawo . Nie podoba mi się retoryka , brak przejrzystości jeśli chodzi o finanse oraz niejawny zakres działania czyli to wszystko z czym - teoretycznie - proklamują walkę założyciele tego wątku . Quote
elmira Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Masz prawo wyrażać swoje frustracje, ale zważ, że nie każdy ma obowiązek, żeby to czytać. Bądź zatem tak uprzejma i skończ. Flaki się przewracają, jak się te Twoje pierdoły czyta. Quote
elmira Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='mtf zalesie']a ty tez skoncz bo mnie sie flaki przewracja jak twoj post przeczytalam elmira[/QUOTE] to nie czytaj:) Quote
mtf zalesie Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 a ty tez skoncz bo mnie sie flaki przewracja jak twoj post przeczytalam elmira Quote
malagos Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']A może moglibyśmy jednak trzymać się tematu, że tak nieśmiało spytam? ;)[/QUOTE] skończcie, kochani, te offy! Quote
Recommended Posts