Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Co innego indywidualna decyzja właściciela gdy pies jest stary i chory - od lat funkcjonuje uśpienie psa choć ci co przez to przeszli wiedzą, że nie ma d o b r y c h rozwiązań w takich sytuacjach i wątpliwości pozostają .

Co innego natomiast rozwiązania systemowe i p r a w n e .

A tak przy okazji to człowiek też zwierzę i cierpi w chorobie a chorobę się l e c z y - więc na drugi raz zanim zaczniesz
wyzywać kogoś od ' wariatek ' przez trzy strony dobrze się zastanów, bo zalatuje to jakimś koszmarnym Ciemnogrodem .[/QUOTE]

Bardzo mi przykro, ze zmuszony jestes taki Ciemnogrod czytac.... bardziej jednak przejmuje mnie to, ze zwierzeta w Korabiewicach dalej nie sa wydawane do chetnych domow, niz Twoja opinia na moj temat. Chcesz to zajmuj sie pania Szwarc, nikt Ci tego nie zabrania. A ludzie, dla ktorych los zwierzat nie jest obojetny, chcieliby sie zajac nimi. /Agnieszka

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Co innego indywidualna decyzja właściciela gdy pies jest stary i chory - od lat funkcjonuje uśpienie psa choć ci co przez to przeszli wiedzą, że nie ma d o b r y c h rozwiązań w takich sytuacjach i wątpliwości pozostają .

Co innego natomiast rozwiązania systemowe i p r a w n e .

A tak przy okazji to człowiek też zwierzę i cierpi w chorobie a chorobę się l e c z y - więc na drugi raz zanim zaczniesz
wyzywać kogoś od ' wariatek ' przez trzy strony dobrze się zastanów, bo zalatuje to jakimś koszmarnym Ciemnogrodem .[/QUOTE]

Ja się z Tobą zgodzę, ze chore się leczy, a nie usypia, ale niech mi nikt nie sprzedaje bredni, że lepsze dla zwierzęcia jest gnicie i umieranie na raty w schronisku (mordowni) przez kilka lat, a nie humanitarne skrócenie tej egzystencji. I co jest dla mnie najobrzydliwsze. Ci, co są od opieki nad psami, jak za przeproszeniem du.. od sr...robię numery w stylu W., V., Sz., a potem Ci, co muszą cały ten syf sprzątać stają przed wyborem, taki jak ten. I chyba bezpieczniej dla tych pań, kiedy/jeśli uciekną w szaleństwo, bo jeśli robią to świadomie, to nie ma określania w słowniku ludzi cywilizowanych na takie postępowanie.

Posted

Tego nie napisałam n i g d z i e , że chcę żeby psy umierały w smrodzie i gnoju .

Natomiast przeciwstawiam się bezproduktywnemu wyzywaniu -rodem najgorszego wschodniego Ciemnogrodu -tej kobiety , która być może wymaga pomocy i leczenia i nie ma w tym nic nadzwyczajnego .

Choroby i depresje u ludzi się leczy .

To raz .

Dwa , widzę , że wszystko idzie w kierunku Starachowic - szybka i skuteczna likwiadacja psów , co oznacza dla gmin spore oszczędności finansowe .

Każdy przecież jest na coś chory , nie ?

Jak sie nie rehabilituje w Polsce 85 latków to tym bardziej nie utrzymuje się przy życiu bezproduktywnych psów .

Trzy , chcę, żeby organizacje mające w tytułach * ochronę * zwierząt [U]wypowiadały się j a s n o na czym ta o c h r o na ma polegać[/U] .

Nie mam za wiele pieniędzy i jeśli mam coś komuś podrzucić to chcę mieć pewność , że gramy w tej samej drużynie - tanie epatowanie ochroną i dobrem zwierząt już mnie tak nie ekscytuje .

Jak ma wyglądać to tak jak w Starachowicach to dziękuję bardzo .

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Bardzo mi przykro, ze zmuszony jestes taki Ciemnogrod czytac.... bardziej jednak przejmuje mnie to, ze zwierzeta w Korabiewicach dalej nie sa wydawane do chetnych domow, niz Twoja opinia na moj temat. Chcesz to zajmuj sie pania Szwarc, nikt Ci tego nie zabrania. A ludzie, dla ktorych los zwierzat nie jest obojetny, chcieliby sie zajac nimi. /Agnieszka[/QUOTE]

Czytam bo c h c ę a nie jestem zmuszona .

I na dodatek czytam b a r d z o uważnie .

Jakieś konkretne działania w sprawie Korabiewic czy nadal jesteśmy na etapie , że pani X jest wariatką ?

Posted

[quote name='elmira']Ja się z Tobą zgodzę, ze chore się leczy, a nie usypia, ale niech mi nikt nie sprzedaje bredni, że lepsze dla zwierzęcia jest gnicie i umieranie na raty w schronisku (mordowni) przez kilka lat, a nie humanitarne skrócenie tej egzystencji. I co jest dla mnie najobrzydliwsze. Ci, co są od opieki nad psami, jak za przeproszeniem du.. od sr...robię numery w stylu W., V., Sz., a potem Ci, co muszą cały ten syf sprzątać stają przed wyborem, taki jak ten. I chyba bezpieczniej dla tych pań, kiedy/jeśli uciekną w szaleństwo, bo jeśli robią to świadomie, to nie ma określania w słowniku ludzi cywilizowanych na takie postępowanie.[/QUOTE]

A ciebie nie nachodzą ' numery ' ?

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Czytam bo c h c ę a nie jestem zmuszona .

I na dodatek czytam b a r d z o uważnie .

Jakieś konkretne działania w sprawie Korabiewic czy nadal jesteśmy na etapie , że pani X jest wariatką ?[/QUOTE]

Calkiem sporo dzialan. Miejmy nadzieje, ze beda skuteczne. A Ty podzialaj dla dobra pani Szwarc. I wszyscy beda zadowoleni /Agnieszka

Posted

[quote name='Therion']Zenobiusz pleciesz głupoty, rusz tyłek do roboty, zakasaj rękawy i zrób cos w tej sprawie. Szlak mnie trafia jak czytam twoje wypociny, gadanie i zadnych konkretów.[/QUOTE]

Nie karmcie trolla , zenobiusz już nie raz za takie trollowanie , podjudzanie dostawał bana np na czarnych kwiatkach
szkoda waszego zdrowia , pisania itp

[QUOTE]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Napisał [/FONT][/COLOR][B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Kaja i Aza[/FONT][/COLOR][/B]
[I][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]A mozna wiedziec dlaczego?[/FONT][/COLOR][/I]

[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Trolling, tak mozna najlagodniej to chyba ujác. Szukanie zaczepki, podjudzanie. Najwyzsza pora po tych pretensjonalnych tekstach- o tym samym i o niczym. [/FONT][/COLOR]
[/QUOTE]
i tu zaczyna to samo

Posted

Ogromnie życzę Korabiewicom, że jednak odniosą sukces wszyscy ci, którzy chcą zmian i którzy pracują nad tym. Łącznie z odsunięciem od wszystkiego p. Magdy.
Wierzę, że tak się stanie. Ufam, ze tak się stanie. I mam ogromną nadzieję, że wszystkie potworności, ktore tam miały miejsce za przyzwoleniem główno dowodzącej ujrzą swiato dzienne i każdy będzie mial okazję zastanowić się, kogo i czego bronił piszac o braku funduszy, o nieodpowiednich pracownikach i biednej nieszczęsnej kobiecie...

Posted

[quote name='Charly']Ogromnie życzę Korabiewicom, że jednak odniosą sukces wszyscy ci, którzy chcą zmian i którzy pracują nad tym. Łącznie z odsunięciem od wszystkiego p. Magdy.
Wierzę, że tak się stanie. Ufam, ze tak się stanie. I mam ogromną nadzieję, że wszystkie potworności, ktore tam miały miejsce za przyzwoleniem główno dowodzącej, ujrzą swiato dzienne i każdy będzie mial okazję zastanowić się, kogo i czego bronił piszac o braku funduszy, o nieodpowiednich pracownikach i biednej nieszczęsnej kobiecie...[/QUOTE]

Niewątpliwie .

Ale z taką retoryką jaką tu prezentujecie nie skarżcie sią na osamotnienie i alienację w swoich działaniach szczególnie wśród środowisk dogomaniackich bo to początki smutnej drogi jaką przeszła m in pani Magda .

Posted

[quote name='Therion']Zenobiusz pleciesz głupoty, rusz tyłek do roboty, zakasaj rękawy i zrób cos w tej sprawie. Szlak mnie trafia jak czytam twoje wypociny, gadanie i zadnych konkretów.[/QUOTE]

Sądzę, że nie tylko ja oczekuję k o n k r e t ó w a nie tylko [U]w y z w i s k [/U] od tych którzy założyli ten wątek i nie tylko ja przyglądam się uważnie retoryce z jaką założyciele w imię jak najbardziej słusznej sprawy chcą poderwać dogomaniaków do walki . Chyba czasy się trochę jednak zmieniły .

Tak na marginesie to ' szlag mnie trafia '.

' Szlak ' oznacza ' drogę ' lub ozdobny wzorek - do wyboru .

Posted

Nie oczekuję konkretów, sprawa jest w toku, wiem kto się nią zajmuje, ufam to mi wystarczy, a informowanie o każdym kroku na publicznym forum uważam za dziecinadę i brak fachowości, to mogą czytać rózne osoby niekoniecznie te odpowiednie.
Nie oczekuję zrywu dogomanii, to forum zrzeszające wielbicieli psów, niekoniecznie posiadających wiedzę w zakresie prowadzonych działań.
Agata jestem z wami.

Posted

Dzięki :)
Jak tylko będą konkrety które można upublicznić to zrobię to. Póki co za dużo się dzieję, za dużo się zmienia z chwili na chwilę. Mam nadzieję, ze kiedyś będzie potrzebna "fizyczna" pomoc dogomani, że będzie czas kiedy zwierzęta będą mogły zostać zwolnione z "wyroku dożywocia".

Posted

* Ufam * to trochę mało w systemie demokratycznym - podobno dążymy do przejrzystości działań i finansów .

Dziękuję za łaskę wyboru momentu kiedy będzie można coś upublicznić .

Jest to coś co zawsze mnie bardzo porywa . Jak dotąd czytałam , że knuje w skrytości przeciwnik czyli chora psychicznie kobieta .

Posted

[quote name='Charly']Oczywiście jestem z Wami:)

ps. szlag oznacza uderzenie. Nomen omen- bądz ostrożna "Zenobiusz";)[/QUOTE]

Nie rozśmieszaj mnie . Z pogróżkami startuj gdzie indziej - na mnie nie robią specjalnego wrażenia .

Wyrażam dość jasno swoje zdanie- nikogo nie obrażając - i mam do tego prawo .

Nie podoba mi się retoryka , brak przejrzystości jeśli chodzi o finanse oraz niejawny zakres działania czyli to wszystko z czym - teoretycznie - proklamują walkę założyciele tego wątku .

Posted

Masz prawo wyrażać swoje frustracje, ale zważ, że nie każdy ma obowiązek, żeby to czytać. Bądź zatem tak uprzejma i skończ. Flaki się przewracają, jak się te Twoje pierdoły czyta.