Dana i Muszkieterowie Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [B]Avii, Ewa[/B], nie wierzę, że zamieciono pod dywan :angryy:, siły już nie ma na to wszystko, biedne te zwierzaki :-(. Podpisy zbieram, oby to odnosło skutek, nie można zignorować tysięcy ludzi, mam nadzieję... Quote
juliaikamil Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 gdzie my żyjemy, to wszystko jest przerażające... i wszyscy (władze) mają to w .....?! Quote
Zefirek2 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [INDENT]To już zupełna zgroza. Wczoraj w TV był reportaż, ze schroniska w Celestynowie, które ma przestać istnieć na początku lutego, jeżeli nie uda się zmienić decyzji powiatowego lekarza weterynarii. Psy w tym schronisku wyglądają super , niektóre są wręcz zapasione, są wesołe, bawią się ze sobą, podbiegają do ludzi machając ogonem i przyjaźnie zerkając w oczy, mimo to zdaniem weterynarza schronisko nie spełnia swoich funkcji . W Korabiewicach przerażone, zabiedzone, głodzone i polujące na siebie psy , ranne , chore i konające , przychodzi kontrola i co ?? I nic jest super , nie ma się do czego przyczepić? Ludzie, co za mendy są tam weterynarzami??? Weterynarię to chyba korespondencyjnie kończyli, jeśli w ogóle byli chociaż na jednych zajęciach. Takie bagno to tylko w nas jest możliwe. Wiedziałam na 100%,że ta kontrola, która była ukaże sielankowy obraz schroniska. W końcu na czas kontroli najcięższe przypadki znęcania się zostały zabite i ukryte dla oczu kontrolerów. Potem wszystko wróci do normy. Tą starą wariatkę właścicielkę schroniska razem ze swoimi szczurami należy umieścić na Sobieskiego i intensywnie leczyć . Jakie dochodzenie trzeba prowadzić to materiał TVN nie jest wystarczającym dowodem?? Obłuda, kłamstwo i krętactwo. Reporter pyta gdzie jest pies a ta szmata struga głąba,że tu nie było żadnego psa. Nic tylko podejść i strzelić w ryj ,aż by się nogami nakryła!!. Jeszcze z ludzi będą debili robic!!! Patologia na najwyższym poziomie i czytelny komunikat dla wszystkich degeneratów nie zabijaj jednego psa tylko setki, bo za jednego cię osądzą a za setki bedą bronić!! Jesteśmy zbyt humanitarni i wrażliwi żeby zabić zastrzykiem u nas zwierze musi konać w męczarniach całe tygodnie i odejść śmiercią męczeńską pod cudowną opieką SCHRONISKA DLA ZWIERZĄT!! BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ !!! [/INDENT] Quote
bric-a-brac Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Zefirek2'][INDENT] Tą starą wariatkę właścicielkę schroniska razem ze swoimi szczurami należy umieścić na Sobieskiego i intensywnie leczyć . Jakie dochodzenie trzeba prowadzić to materiał TVN nie jest wystarczającym dowodem?? Obłuda, kłamstwo i krętactwo. Reporter pyta gdzie jest pies a ta szmata struga głąba,że tu nie było żadnego psa. Nic tylko podejść i strzelić w ryj ,aż by się nogami nakryła!!. Jeszcze z ludzi będą debili robic!!! Patologia na najwyższym poziomie i czytelny komunikat dla wszystkich degeneratów nie zabijaj jednego psa tylko setki, bo za jednego cię osądzą a za setki bedą bronić!! Jesteśmy zbyt humanitarni i wrażliwi żeby zabić zastrzykiem u nas zwierze musi konać w męczarniach całe tygodnie i odejść śmiercią męczeńską pod cudowną opieką SCHRONISKA DLA ZWIERZĄT!! BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ !!! [/INDENT][/QUOTE] Amen... Tyle tylko, że w Celestynowie sytuacja wcale nie jest taka różowa... Quote
ostatniaszansa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Akurat spasione psy w Celestynowie wcale nie oznaczaja, ze tam jest dobra sytuacja... a pani Szwarc dalej nie wydaje psow. Prywatna zbieranine zwierzat najwyrazniej posiada :( /Agnieszka Quote
Charly Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 trzeba uważac na siebie;). Niektórym kierowniczkom schronisk najwyrażniej po czasie odbija. Ex kierowniczka z Elbląga tez miala swoich ukochanych nie do wydania. Ba- nie tylko "biurowe" czyli luzem latajace- ale nawe jeden na lancuchu mial spędzic w schronie cale życie. Na paluchu są "prywatne" rasowe starszaki kierowniczki. Jakas zaraza. Quote
ostatniaszansa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Gorzej jak nagle okazuje sie, ze cale schronisko jest ukochane... tylko pytanie czemu 26 stycznia bylo psow 700 a teraz wg. powiatowego jest 570? Cud... /Agnieszka Quote
Charly Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 no tak. to już inna skala miłosnego upojenia.. Quote
andzia69 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Waldek']Właśnie obejrzałem materiał w Faktach, i znów jestem przerażony...ta Pani M. potrrafiła "dogadać się " z Wójtem który bywał tam kilka razy w roku (już lepiej by się nie przyznawał przed kamerą), Powiatowy Weterynarz też "dogadany", Prokuratura nie znalazła dowodów winy a kuriozum to już NIK który nie stwierdził nieprawidłowości , boję się że zgineło tam mnóstwo zwierząt przywożonych przez hycli oraz mnóstwo pieniędzy "idących" za tymi zwierzętami .....[/QUOTE] no to macie podobnie jak u nas w Dyminach... Quote
Asior Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Zefirek2']W Korabiewicach przerażone, zabiedzone, głodzone i polujące na siebie psy , ranne , chore i konające , przychodzi kontrola i co ?? I nic jest super , nie ma się do czego przyczepić? Ludzie, co za mendy są tam weterynarzami??? Weterynarię to chyba korespondencyjnie kończyli, jeśli w ogóle byli chociaż na jednych zajęciach. Takie bagno to tylko w nas jest możliwe. Wiedziałam na 100%,że ta kontrola, która była ukaże sielankowy obraz schroniska. W końcu na czas kontroli najcięższe przypadki znęcania się zostały zabite i ukryte dla oczu kontrolerów. Potem wszystko wróci do normy.[/QUOTE] a czego Ty oczekujesz??, że sami na siebie zgłoszą złe warunki?? Wtedy by to świadczyło o nich, że źle kontrolują schronisko... A widziałaś te ich głupie uśmieszki kiedy słuchali o tych szczurach???? Quote
obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Ja piernicze. No po prostu nie mogw.. oczywiscie wychodzi jak zwykle na to, ze Mona wymyslila sobie cale to zamieszanie itd.. :( Quote
jaanna019 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 A do sądu dziadów się nie da? Za zaniedbanie obowiązków czy też niedopełnienie? Dość pobłażania leniom z PIWu! To granda i skandal żeby organ powołany do kontroli przestrzegania zapisów ustawy o ochronie zwierząt krył sadystów!! Jak mamy walczyć, my organizacje kiedy uśmiechnięty cep wystawia pismo do prokuratury, że jest "ok"? Skandal. Skargi pisać gdzie się da: prezydent, sejm, minister a może Bruksela? Quote
ostatniaszansa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Wymyśliła Viva, wymyślili b. pracownicy, wolontariusze , Pogotowie i Straż dla Zwierząt , Pan Tadeusz Wypych z Argosu,który sporządził raport i doniesienie do Prokuratury oczywiście umorzone, osoby prywatne chcące adoptować psa, osoba ,której tu wymienić niestety nie mogę ( oj duzo, dużo miałaby do powiedzenia, ale się ...boi mysle , że mona wie o kim mowa ) no i na koniec TVN - urojenia, wymysły a Korabiewice bardzo przyzwoite schronisko jedyne niedociągnięcie to.. papierki ????!!!!!! Gwałty, bicie, molestowanie w Ośrodkach Szkolno-Wychowawczych i Domach Dziecka , pobicia ze skutkiem śmiertelnym maleńkich dzieci, poniżanie, bicie osób niepełnosprawnych w DPS-ach a dla dopełnienia obrazu ; film o kocie kaskaderze na youTubie , dwaj zwyrodnialcy ciągnący psa za samochodem na linie, zwyrodnialcy podpalający psa . zwyrodnialec pozostawiający psa pzrywiązane z wyrwana łapą z łopatką, schroniska dla zwierząt Krzyczki,Dyminy,Boguszyce,Korabiewice , konie przewożone na rzeź w koszmarnych warunkach, dokąd to zmierza ? skąd wziąć siły, determinację na walkę w tym wszystkim ? Mamy prawo całę mnóstwo aktów , paragrafów, ustawy, uchwały i całą armię urzędasów trochę wyższego szczebla przyklejonych do swoich stołków chyba kropelką ? Przyklepać, zamieść pod dywan udawać nie widzieć . Czytam Magda Szwarc jest stara, nie ogarnia, nie daje rady , to wszystko ja przeroslo, poświeciła przeciez tyle lat zycia i tyle jednak dobrego zrobiła ? I tyle złego, wyrównalo się. ewa Quote
Zefirek2 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Asior']a czego Ty oczekujesz??, że sami na siebie zgłoszą złe warunki?? Wtedy by to świadczyło o nich, że źle kontrolują schronisko... A widziałaś te ich głupie uśmieszki kiedy słuchali o tych szczurach????[/QUOTE] Widziałam i wcale mnie to nie dziwi. Widział kiedyś grabie, które by grabiły od siebie? To się w głowie nie mieści jak można dopuścićdo tego, żeby sami siebie kontolowali? W imienniu prawa na dodatek. To innch wyższych instancji już niema tylko te dwa ćwoki? Co do Celestynowa to wcale nie mówię,że jest tam kolorowo tylko,że w porównaniu do Korabiewic psy wyglądają zdecydowanie lepiej i mimo to mozna zamknąć to schronisku a tego nie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ciekawe to jest.Kilka moich wpisów w tym temacie się nie pojawiło.Napiszę jeszcze raz może tym razem: dla dobra sprawy-czy możecie przenieść dyskusje na PW? Waldi481 Quote
ostatniaszansa Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Tu nikt nie podaje tajnych wiadomosci, a dyskusja ogolna jest potrzebna. Problem istnieje i to spory, pani Szwarc najwyrazniej znowu sie wyslizga z odpowiedzialnosci, a my mamy zamknac temat i udawac, ze jest super? Bo nie rozumiem? /Agnieszka Quote
AniaB Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 ale czy to oznacza jednoznacznie, ze nic sie w Korabiewicach nie uda zrobić? Czy to jest po prostu opinia, która prokurator ma szanse podważyc po np. zeznaniach swiadków, dokumentacji telewizyjnej itd? Rozumiem, ze sprawa jeszcze nie przepadła? Quote
mona132 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 dzisiaj w radiu mowiono ze kontrola NIE wykazala niczego niepokojACEGO i byla przeprowadzona jak trzeba. Wierze ze wojew, insp. wet. nie zauwazyl zadnych maltretowanych albo skrajnie zaniedbanych zwierzat bo juz ich tam NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skoro p. Szwarc potrafi posprzatac w 3 dni jak po poprzednich doniesieniach o popelnieniu przest. to tym bardziej w cale 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ci ludzie uwazaja ze spoleczenstwo to cholerne debile i nie zdaje sobie sprawy z tego ze jesli jakiemukolwiek przestepcy daje sie czas na usuniecie dowodów to on to zrobi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaestem totalnie wsciekla bo to grubymi nicmi szyte przestepstwo, które odbywa sie na oczach wszystkich ale wmawia nam sie ze to co widzimy to cos innego. Mnie to jeszcze bardziej mobilizuje do dzialan i pokazuje jak straszne jest to co sie tam dzieje skoro az tylu osobom zalezy na tak bezceremonialnym wyciszeniu sprawy. Pytam jeszcze raz - czy o tym co dzieje sie NAPRAWDE w danym miejscu swiadczy stan tego miejsca kiedy jest ono przygotowane do ogledzin czy wtedy kiedy nie??????!!!! Tvn nie wymyslil sobie zadnej afery bo poza materialam ,które dostal od kilkudziesieciu niepowiazanych ze soba, nie znajacych sie wczesniej ludzi zwyczajnie sam byl swiadkiem wielu niepokojacych syt. z tego miejsca. I nie mysle juz nawet o psach, które pokazal na poczatku, a które schowane na tylasch schronu nie mialy prawa byc nikomu pokazane i o rudym szkielecie , który okazalo sie ze nie istnial ale o tym, ze w ostatniej grupie wolontariuszy bylo kilka osób z tvn i to one zakupily slome, leczyly widocznego w reportazu Uszka, zakupily kilka bud na wybiegi gdzie psy nie miescily sie do tych, które tam staly bo na 5 psów byly 2 budy. Zastanawiam sie jakiego tupetu i poczucia bezkarnosci potrzeba zeby dzialajacym tam dopiero co ludziom, którzy maja faktury na kazda rzecz, która tam wykonali, którzy maja foty, kazdego psa, ktrego z tamtad uratowali, pracują w tvn wiec wiadomo ze, dla wszystkich swoich kolegów z pracy beda bardziej wiarygodni niz "swieta" MSZ , wmawiac ze nie widzieli tego co widzieli????????????????????? Pani mgda czesto wykrzykiwala do ludzi, którzy mieli do niej jakiekolwiek ale, cytuję: za krótki na mnie jestes frajerze dęty. Widac stacja telewizyjna w jej mniemaniu tez jest za krótka bo juz tyle razy jej sie udalo , ze chyba rzeczywiscie wierzy w swoja nietyklanosc. Dla mnie to przerazajace Quote
lika1771 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Monika trzymaj sie teraz nie mozna sie poddac,mam nadzieje ze tvn tego nie zostawi i doprowadzi do konca Quote
koosiek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='mala_czarna']Porażka. Przeczytajcie ten wątek. Posty dogomaniaków, z 2010 r., gdzie mówi się, że Korabiewice to schronisko jak każde inne. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188869-Sytuacja-polskich-schronisk-Schronisko-w-Korabiewicach-Fundacji-%E2%80%9ENied%C5%BAwied%C5%BA%E2%80%9D[/URL][/QUOTE] Jeżeli pijesz do mojej wypowiedzi... Przede wszystkim, nie napisałam, że to schronisko jak każde inne, tylko, że takim się wydawało. Byłam tam wiele lat temu i naprawdę żadnych dramatów nie widziałam - psy miały pełne miski, były dobrze odżywione, jeżeli miały rany, to stare. Nie bały się ludzi, do pracowników wręcz lgnęły. Szczeniaki były w osobnym pomieszczeniu. Jasne, że nie było jakoś wspaniale, że były braki, ale problemy z organizacją mają i o wiele mniejsze schroniska... Dopiero jakiś czas po tamtym wątku dowiedziałam się więcej, zobaczyłam nowsze zdjęcia i nieco zmieniłam zdanie. Ale tamte Korabiewice sprzed lat nie wyglądały tak, jak te z reportaży i mam nadzieję, że dzięki temu, co się teraz wokół tego schroniska dzieje, wróci to, co było... A może i coś lepszego. Quote
Zofia.Sasza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='koosiek']Jeżeli pijesz do mojej wypowiedzi... Przede wszystkim, nie napisałam, że to schronisko jak każde inne, tylko, że takim się wydawało. Byłam tam wiele lat temu i naprawdę żadnych dramatów nie widziałam - psy miały pełne miski, były dobrze odżywione, jeżeli miały rany, to stare. Nie bały się ludzi, do pracowników wręcz lgnęły. Szczeniaki były w osobnym pomieszczeniu. Jasne, że nie było jakoś wspaniale, że były braki, ale problemy z organizacją mają i o wiele mniejsze schroniska... Dopiero jakiś czas po tamtym wątku dowiedziałam się więcej, zobaczyłam nowsze zdjęcia i nieco zmieniłam zdanie. Ale tamte Korabiewice sprzed lat nie wyglądały tak, jak te z reportaży i mam nadzieję, że dzięki temu, co się teraz wokół tego schroniska dzieje, wróci to, co było... A może i coś lepszego.[/QUOTE] Magda Szwarc to zbieraczka otoczona bandą ludzi - delikatnie mówiąc - z półświatka, którzy ciągną z tego całego bajzlu niezłe zyski. Nie ma szans na to, że przy tym składzie osobowym będzie lepiej. Moim zdaniem skończy się to tym, że w którymś momencie Magda Szwarc po prostu tam umrze, a psy ja rozszarpią. Ja już się nie dziwię, że wszyscy maja w d...e zwierzęta. Dziwi mnie że nikt nie dostrzega dramatu starej, chorej kobiety (cokolwiek sobie o niej myślę, ona JEST stara i chora). Quote
agata-air Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 O Korabiewice nadal trwa walka. Nie możemy teraz napisać szczegółów ale codziennie wykonujemy czynności w tej sprawie. Quote
juliaikamil Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 trzymamy więc kciuki, i... czekamy na dobre wieści Quote
obraczus87 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='agata-air']O Korabiewice nadal trwa walka. Nie możemy teraz napisać szczegółów ale codziennie wykonujemy czynności w tej sprawie.[/QUOTE] Dziekujemy......... Quote
Recommended Posts