avii Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 no to żeby tu tez było wszystko [FONT=Times New Roman][SIZE=3]nowe forum niemieckie :angryy:[/SIZE][/FONT] [URL="http://tierasyl-korabiewice-polen.forenking.com/ftopic-1.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://tierasyl-korabiewice-polen.forenking.com/ftopic-1.html[/SIZE][/FONT][/URL] [URL="http://tierasyl-korabiewice-polen.com/forum/"][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://tierasyl-korabiewice-polen.com/forum/[/SIZE][/FONT][/URL] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]założone 26-01 2011 [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]szukaja teraz za granica naiwnych ??[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]bo oni nie oglądaja polskiej telewizji ....[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]ale [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]""""""""Zwierzęta w azylu zwierząt Korabiewice[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]700 psów[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]23 konie[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]50 CATS[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]4 wołowiny[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]2 HÄNGEB. świnie[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]3 niedźwiedzie brunatne[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Azjatyckiej[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1 KANGAROO[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]"""[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]uups , gdzie te koty :shake:[/SIZE][/FONT] Quote
matamata Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='ostatniaszansa']to tylko pokazuje jak ogromny interes ma w tym cale srodowisko - gmina, powiatowy - jakie tam pieniadze sa przewalane. Wszystkim im zalezy na ukryciu prawdy /Agnieszka[/QUOTE] Trafiłam na wątek ściągnięta materiałami pokazanymi w TVN, podczytuję waszą dyskusję i tak mi przyszło do głowy - NIK i RIO (regionalna Izba Obrachunkowa) to dwie instytucje, które w każdej gminie wywołują jeśli nie panikę to przynajmniej dreszcz strachu. Z pewnością byłyby zainteresowane tym w jaki sposób gminy wydają publiczne pieniądze bez żadnej kontroli.Moze warto iść również w tę stronę. Quote
isschen Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 No super, ta psychopatka szuka teraz poparcia (a wlasciwie kasy) u Niemcow. Trzeba zaraz napisac na tym niemieckim forum, co tam sie naprawde dzieje. Wejdzcie sobie na ksiege gosci na stronie schroniska w Korabiewicach. Tam ludzie tez probuja dzialac w tej sprawie. Nie wierze, ze nic nie mozna z tym zrobic, no po prostu czy Polska to naprawde taki beznadziejny kraj? Czy nie mozna tam po prostu wejsc i zabrac zwierzakow,a pania M. przynajmniej do psychiatryka wyslac?? Na pewno musi byc jakis sposob!!! Juz sama nie wiem co mam o tym myslec... Tam w ksiedze gosci sa tez obroncy pani M. i pisza, ze tam chodzi o ta ziemie i o kase, ze chca zamknac schronisko i dlatego taka afera... No ale z drugiej strony przeciez te filmiki, zwierzeta i zeznania swiadkow to na pewno nie jest fikcja!!! Skoro tego babsztyla to przeroslo, to powinni naprawde zmienic zarzadzajacego. A ci weterynarze jacy skur****ny!!! Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='avii']no to żeby tu tez było wszystko [FONT=Times New Roman][SIZE=3]nowe forum niemieckie :angryy:[/SIZE][/FONT] [URL="http://tierasyl-korabiewice-polen.forenking.com/ftopic-1.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://tierasyl-korabiewice-polen.forenking.com/ftopic-1.html[/SIZE][/FONT][/URL] [URL="http://tierasyl-korabiewice-polen.com/forum/"][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://tierasyl-korabiewice-polen.com/forum/[/SIZE][/FONT][/URL] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]założone 26-01 2011 [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]szukaja teraz za granica naiwnych ??[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]bo oni nie oglądaja polskiej telewizji ....[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]ale [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]""""""""Zwierzęta w azylu zwierząt Korabiewice[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]700 psów[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]23 konie[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]50 CATS[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]4 wołowiny[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]2 HÄNGEB. świnie[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]3 niedźwiedzie brunatne[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Azjatyckiej[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1 KANGAROO[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]"""[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]uups , gdzie te koty :shake:[/SIZE][/FONT][/QUOTE] No po ostatnich czystkach to 700 psow tam nie ma. :( Bezczelnosc tej Pani przekracza juz wszelkie granice /Agnieszka Quote
avii Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A gdzie ma szukać ?? ale ile trzeba cynizmu by taki tekst wsadzić na pierwszą strone zaczyna sie tak [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Tierheim[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=navy][B]Za żelazną kratą siedzi pies,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=navy][B]płacze tak gorzko ......[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=navy][B]Pan o mnie zapomniał, ……….[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]...........................[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=black]ale ludzie tu na pewno nie :-([/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Matamata >> jesli idą tam pieniądze z gmin to taka kontrola byłaby jak znalazł [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]obawiam się jednak ( obym sie myliła)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]że tamtejsze ustojstwo zadbało o ...kwitki ( mam na myśli urzędasów )[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]edit[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pani Agnieszko a czego sie Pani po tej osobie spodziewa ? Uczciwości ??[/SIZE][/FONT] Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Po tej jednostce nie spodziewam sie juz nic dobrego. Czasami czlowiek tak naiwnie sie zapomni :(:(:( /Agnieszka Quote
gosia7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='ostatniaszansa'](Rudy) Szwarc nie wie o jakiego psa chodzi. A ten czarny, ktory sie kulil przy przechowalni zwlok? A ten z dredami do ziemi, ktory biegal po terenie? GDZIE SA TE PSY??? /Agnieszka[/QUOTE] Boże, proszę nie mówcie,że zgładzili te psy!!! Rudy z wystającymi żebrami, czarny długowłosy z dredami do ziemi i czarny krótkowłosy kulący się przy przechowalni zwłok- GDZIE ONE SĄ? Czy tylko Uszek ocalał ze wszystkich z reportażu? Może je gdzieś ukryli, może te psy potrzebują pomocy zamknięte gdzieś,dogorywające? Może uda się porozumieć z pracownikami i pozwolą je, nie wiem chociażby, wykupić...? Quote
isschen Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Trzeba zabrac stamtad te psy. A co wykazala dzisiejsza inspekcja, wiecie cos moze, bo ja niestety nie zdazylam na dzisiejszy program... Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Może wśród tych ludzi znajdzie się CZłowiek i pozwoliłby wykupić tego rudego? Nie mamy pieniędzy,ale możemy dać złoty pierścionek jakby co...Dla rudego damy.. A że szukają teraz w Niemczech?Są tu chyba znający język i mogliby im otworzyć oczy..Chociaż jak tu dyskusja pokazała i Polaków trudno przekonać-może z Niemcami będzie łatwiej.. Waldek Quote
szajbus Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Obie petycje podpisane Czy możecie link do tej drugiej petycji do Ministra Sprawiedliwości umieścić także w pierwszym poście? W ten sposób można będzie znajomym wysłać link do wątku , gdzie będą odnośniki do obu petycji. Myslę, ze największym błędem było ujawnienie terminu kontroli zarządzonej przez Głównego Lekarza Wet. W ten sposób dano wszystkim zainteresowanym czas na pozamiatanie brudów. Wiadomo, od takiej kontroli zależało między innymi , czy powiatowy zachowa swój cieplutki stołeczek. Ręce człowiekowi opadają jak na to patrzy. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A co to są 4 wołowiny?Co to za knajpiarski język? -------- Nie ma tam nikogo z kim możnaby się dogadać?Za wódkę,papierosy,pieniądze?Tak się dobrali..? Waldek Quote
malagos Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Powrzucałam linki do 2. postu, tego mojego co przeskoczył na 2. miejsce.Tylko jeszcze ta druga petycja, nie widziałam że są dwie? Szajbus, podasz linka jeszcze raz?......... Quote
gosia7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='waldi481'] Nie ma tam nikogo z kim możnaby się dogadać?Za wódkę,papierosy,pieniądze?Tak się dobrali..? Waldek[/QUOTE] Dokładnie takie samo miałam pierwsze skojarzenie skoro pracownicy drinkujący? Tylko żeby nie było jeszcze gorzej jak skonsumują,żeby nie bili psów, bo np.denerwują szczekaniem...:( Quote
gosia7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='waldi481']Może wśród tych ludzi znajdzie się CZłowiek i pozwoliłby wykupić tego rudego? Nie mamy pieniędzy,ale możemy dać złoty pierścionek jakby co...Dla rudego damy.. Waldek[/QUOTE] Mam łzy w oczach! Ile tu Aniołów, a te bidaki tam umierają:( Waldku,dziękuję Ci,że dajesz mi jeszcze wiarę w ludzi, po tym wszystkim co człowiek tam zgotował zwierzętom... Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jeżeli lubią drinkować no to może za tego rudego coś im damy?Ktoś wie jak znależć takiego potencjalnego chetnego? ------------------- A wogóle to mnie jedno zastanawia-brak tylu psów...Czy tam czasem nie ma jakiegoś innego miejsca gdzie te biedaki są,,przerzucane,,do momentu jak sprawa przycichnie?Kilkaset psów brak-nawet przy założeniu,że zostały zgładzone taśmowo je mordowali?Usypiane były?Kiedyś słyszałem o takim miejscu gdzie 1 ampułka do uśpienia była przeznaczona dla 2 psów co powodowało,że umierały w potwornej męce..Nie pamiętam gdzie to było-to już lata temu.. I myślę,żeby jednak Niemcom nie otwierać tak do końca oczu.Niech tylko nie dają pomocy rzeczowej,a poprostu próbują wyciągać psy.. Wiary w ludzi to ja od pewnego pamiętnego wyrzucenia nie mam,ale bardzo chciałbym tego rudasa wyciągnąć.. Waldek Quote
obraczus87 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='malagos']Powrzucałam linki do 2. postu, tego mojego co przeskoczył na 2. miejsce.Tylko jeszcze ta druga petycja, nie widziałam że są dwie? Szajbus, podasz linka jeszcze raz?.........[/QUOTE] Prosze - [url]http://www.petycje.pl/6464[/url] Quote
avii Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='waldi481']A co to są 4 wołowiny?Co to za knajpiarski język? -------- Waldek[/QUOTE] może i knajpiarski , to szybkie tłumaczenie google wiedzą co korzystają nie miałam czasu poprawiać tam są zdjęcia chyba z prehistorii pokaz slajdów psiaków , niedziedz , 2 wilki zdjęcia ...2 kopy wstecz towarzystwa:shake: a wykupić rudego jeśli jeszcze żyje nie dadzą nie będą swiadczyc przew sobie to był namacalny dowód jak tam "dobrze " ale czy żyje ? petycje podpisane i potwierdzone Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A co to za schronisko pod Toruniem co chce zabrać kilka psów z K.?Jakieś w porządku? żeby te biedaki nie trafiły z deszczu pod rynne-bo już dość przeszły..Ktoś coś wie nt.tego pod Toruniem? Tak się składa,że mimo iż mam 52 lata korzystam także ze wspomnianej wyszukiwarki i mi się nie podoba to określenie.Takie słownictwo pasuje do rzeżni. A ktoś próbował się dogadać w spr.Rudego?Tak?Odmówiono? W/E Quote
gosia7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Chyba bardziej stracą pozbywając się Rudego, niż wydając go, nawet w tym stanie. W końcu jest w materiale TV. Czarno na białym jest! I co nagle się ulotnił? A w sprawie Rudego nie odpuszczać, prosić, błagać, choćby na kolanach! Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Gosia, Waldi o czym Wy piszecie ?! A kto tak do szpiku cyniczny, wyrachowany i niezwykle sprytny przy czym nieprawdopodobnie bezczelny na oczach całej Polski odda "dowód " ?Szwarc jest chora ?! stara ?! O nie !!! Ona i ci dwaj Panowie , ohydni, wyrachowani sa niezwykle przebiegli. Przypominam, Szwarc juz miała zarzuty dwu czy nawet trzykrotnie umorzone przez Prokurature. I tu sie powtórze, mam nadzieję, zaciskam kciuki z tych ,którzy już zebrali i może zbierają dowody. To my musimy udowodnić winę Magdalenie Szwarc. Wszystko już we mnie krzyczy jak długo ta krea..... ra będzie bezkarna ile jeszcze te biedne zwierzęta będą czekały na ratunek? My chcemy ratować te w najgorszym i zlym stanie, ale to właśnie ich stan jest przeszkodą w wydawaniu. Do głowy przychodza mi już wręcz absurdalne pomysły,np. spora grupa ludzi przed brama z transparentami i głosnikiem i jaja plus zgniłe pomidory na wchodzacych i wychodzących pracowników ? Śledzenie z różnych stron z aparatem w ręku- schroniska czy aby gdzieś nie wynoszą w ukryciu zwierząt lub ich zwłok. Przekopanie w kilkunastu miejscach z nakazem Prokuratora ziemi na której jest schronisko? Ja chyba... zwariowałam ? co mnie do głowy już z tej bezsilności przychodzi... Wyobrażacie sobie taką sytuację w np. Wielkiej Brytanii ? Ewa Quote
zofia Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ja nie wiem, czy takie programy w TVN mogą pomóc zwierzakom. Bo z jednej strony widać ich cierpienie, a z drugiej niestety- podteksty. Wszystko powinno być udokumentowane- wtedy ma sens. Inaczej- posprzątane- nie ma sprawy. A niestety zawsze cierpią zwierzaki. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ja wiem Agnieszko co piszę.Zapewniam. Dla dobra sprawy z wątku się wyłączamy. EOT Waldek Quote
szajbus Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Wiecie co? Przecież Morbital jest lekiem ścisłego zarachowania, to chyba tak taśmowo by nie usypiali psów? Szybko by wyszło na jaw, ile i kiedy zużyto tego specyfiku. Może reszta psów została przeniesiona w inne miejsce? Nie słyszałam kiedy będzie protokół z dzisiejszej kontroli. Oby jak najszybciej. Jeszcze jedno Przepraszam za offa, ale czy jest tu ktoś z Torunia? [URL="http://www.dogomania.pl/threads/201218-TORU%C5%83-skradziono-suke-adoptowana-ze-schrniska?p=16210463#post16210463"]http://www.dogomania.pl/threads/201218-TORU%C5%83-skradziono-suke-adoptowana-ze-schrniska?p=16210463#post16210463[/URL] Quote
Tweety Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 a szczurzarnię Szwarcowej też skontrolowali? odpowiednia temperatura była przy piecu? :diabloti: Quote
EVA2406 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='ostatniaszansa'] Wyobrażacie sobie taką sytuację w np. Wielkiej Brytanii ? Ewa[/QUOTE] Zarówno w Wlk. Brytanii jak i w USA jeśli przez okres 14 lub 30 dni nie znajdzie się właściciel, były lub nowy, zostają usypiane. Już sama nie wiem co lepsze. męczarnia w pseudo schronisku czy eutanazja :( Quote
Recommended Posts