ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 dopoki glowny lek wet nie poda raportu z wizytacji, to nie wiemy czy ktokolwiek ja przycisnal, czy przeszli do przadku dziennego nad tym, ze Szwarc nie wie o jakiego psa chodzi. A ten czarny, ktory sie kulil przy przechowalni zwlok? A ten z dredami do ziemi, ktory biegal po terenie? GDZIE SA TE PSY??? /Agnieszka Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Przecież tych psów już nie ma!!!Wpisałem się już do KG na Korabiewicach..Mam nadzieję na dwie sprawy: - że ludzie nie zapomną!Bo tylko to jest ważne by pytać,pytać,pytać..Żeby nikt nie myślał,że pogadają i zapomną,że czas spowoduje,ze zapomną.. - tam jest VIVA i Czarek,a on nie zapomni i nie odpuści.. Waldek Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A to ja juz Ci odpisalam na KG na Korabiewicach :):):) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Waldku do dzisiaj ma widok psów z Boguszyc - luty/marzec 2009 i potem kolejne "znaleziska ", nasz słynny Dingo, a potem zdjęcia zrobione telefonem ( z ukrycia ) z eutanazji jednorazowo 17 psów ( miały schorzenia skóry i nie były leczone ,pracownicy błagali, prosili o leki- nie dostali ich ) poukładanych w stos, a pod nimi kałuża krwi w lutym 2009 ( notabene mamy ten telefon i to nagranie )tuż przed "rewolucja " te obrazy pozostaną mi do końca moich dni. A i tak w stosunku do tego co pokazano w Korabiewicach z tego co usłyszałam od właściciela ziemi ( Pana M ) było lepiej. I tu i tu byli ulubieńcy jedni ,krótko inni latami. w Korabiewicach na dodatek w grę wchodzą pieniądze, duże pieniądze. Nie wiem czy zasnę , nieustająco powraca myśl co z tymi psami, gdzie są a jesli je uśmiercili czy nie cierpiały ? W świetle kamer, wobec tylu świadków to nie moze przejść do cienia w zapomnienie. Tam nadal jest wiele zwierząt. One czekają na nasza pomoc. Na ratunek. Ewa Quote
obraczus87 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jak bedzie link do podrzuccie, nie moglam obejrzec cholerccia.. :( ale moze to i lepiej bo by mnie krew zalala :( Czyli jednak p.Szwarc w dwa czy trzy dni moze posprzatac wszystko :( Quote
epe Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ludzie nie do końca sprawni umysłowo są mimo swej ułomności bardzo sprytni!:shake: Pani S jest właśnie tego przykładem - niby robi dziwne rzeczy,kwalifikujące się przynajmniej na obserwację medyczną,a zagrożenie wyczuła i od razu sprawna:crazyeye: Czyli można uznać,że wszystko co się u niej dzieje czynione jest z premedytacją:angryy: Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ależ ja widziałem Twój Agnieszko wpis w KG..Zrozum tam jest wymieniona konkretna fundacja.Ta fundacja ma nr KRS,ma konto..I pokazują schronisko firmowane przez fundację..Setki psów-głodnych,chorych,uwiązanych na krótkich łańcuchach..I podają informację,że osoba prowadząca schronisko kupuje kangura przeznaczając na to pieniądze zebrane przez dzieci.. Sorry-ale ja nie mam ochoty finansować takich zakupów.Pieniądze chcę dać psom-nie kangurom,aligatorom,czy gadom i musze mieć pewność,że do psów trafią..I sorry,ale już nie wierzę i myślę,że nie ja jeden..Jak piszę do fundacji,że psy przerabiają na smalec i proszę o działanie,a także o radę co robić to uważam,że takie rady i pomoc dostanę. Wszystko to nie wpływa na zaufanie-mówiłem,mówię i będę mówił-jedna organizacja,a nie 1.500-to jeszcze człowiek oberwał,że tak był za komuny..Teraz jest lepiej nie?Każdy sobie rzepkę skrobie..Czy to jest takie trudne zrozumieć,że rozdrabnianie na setki organizacji osłabia działanie i nie pomaga psom?Wszyscy chcą dobrze no to mamy to co mamy..A p.Magda chce żle?Wszyscy chcieli dobrze,a wyszło jak zwykle..Jak słysze,że może to przejąć SDZ to chce mi się wyć..Jedna organizacja-prężna,zoorganizowana,znająca prawo i umiejąca z niego korzystać,a nie to co jest.. Waldek Quote
avii Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='obraczus87']Jak bedzie link do podrzuccie, nie moglam obejrzec cholerccia.. :( ale moze to i lepiej bo by mnie krew zalala :( Czyli jednak p.Szwarc w dwa czy trzy dni moze posprzatac wszystko :([/QUOTE] może o czym świadczy dzisiejsza słoma , mieso i brak szkieletów psów dobry prawnik by nie popuścił [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A to fakty z dnia wczorajszego [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I pan wet w schronisku !!??[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A to ci się napracował [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]To czego można było się spodziewac dziś ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]i jeszcze wypowiedz dzieci z amerykańskiej szkoły w Warszawie [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]one myślały że ich datki idą na karmę dla tych psów [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]a ona kangura sobie kupiła ….[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]szok jak mawiał Kargul szok [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]wczorajsze fakty [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]27-01 Fakty[/SIZE][/FONT] [URL="http://www.tvn24.pl/28377,1690869,0,1,pieski-swiat,fakty_wiadomosc.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://www.tvn24.pl/28377,1690869,0,1,pieski-swiat,fakty_wiadomosc.html[/SIZE][/FONT][/URL] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I jeszcze jak ktoś nie widział [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma]20:45, 27.01.2011 /TVN24[/FONT] [B][FONT=Tahoma]"Bydła nie brakuje"[/FONT][/B] [B][FONT=Tahoma]ĆWIĄKALSKI I FALANDYSZ O HORRORZE W SCHRONISKU[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [URL="http://www.tvn24.pl/12690,1690860,0,1,bydla-nie-brakuje,wiadomosc.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://www.tvn24.pl/12690,1690860,0,1,bydla-nie-brakuje,wiadomosc.html[/SIZE][/FONT][/URL] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] . Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Waldku przeczytałam księge gości Korabiewic , ujawnianie takich mordowni, gehenny zwierząt ma dwa oblicza. porusza i mobilizuje działaczy, wolontraiuszy. organizacja prozwierzęce, ale jest i zła strona ludzie przestaja wspierać fundacje , organizacje a na tym kto ucierpi najbardziej ? ZWIERZĘTA. Opluto nas w Polityce, SuperEkspresie i wyborczej a i jeszcze w TOKFM, dodam, że pewna P. Redaktor notabene przyjaciółka b. Prezes fundacji OS wręcz pisała listy do organizacji, fundacji a nawet znanych majętnych ludzi ; nie pomagajcie OS to złodziejki, krętaczki , dręcza stara, schorowana kobiete. Jeden z dowodów- fax wysłany do ProAnimale , no wcale nie mała grupa ludzi zrezygnowała z wpłat. Gdyby nie miau i dogo, osoby ,które swego czasy poznały b Pania Prezes tudzież ci ,którzy pozostali z nami i nam uwierzyli to chyba musiałybyśmy z Agnieszką sprzedać swoje mieszkania. Dobre przykłady ; Fundacja Zwierzę Nie Jest Rzeczą, Viva, Sandomierskie Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt ,Schronisko Azyl w Białej Podlaskiej i inne. Nie możemy jedynie patrzec przez pryzmat Krzyczki, Dyminy,Białkę,P. Biedrzycką ,P. Villas,P. Wahl, P. Szwarc i p. Działak itp., ukarac winnych, odsunąć ale nie karac za ich winy, chora miłość, zbieractwo, chęć zysku -zwierzęta. Waldku zapraszamy do Boguszyc- stara kurtka, stare spodnie i dobre kalosze wskazane, niestety :( , zobaczysz; Hipolita, Murzyna, Frodo, Gamonia, Dobki, Lewego, Pędzelka, Herę, Kokę , Fifusia, Gaspara, Śmioszkę, Majke, Muszkę-wieloryba i wiele, wiele innych, 454, są i dzikuski, małe wredoty :evil_lol: można pojechać do Izy ( Biafra) psy, koty i konie. Na własne oczy zobaczysz czy warto wspierać ,pomagać. nie możemy wszsytkich wsadzić do jednego worka. Teraz czas na Korabiewice, czas na Magdalene Szwarc i sekundujących Jej powiatowym wetom. Ewa Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A wiesz,że ja bym chętnie przyjechał?Gdybym jeszcze wierzył-ale już nie wierzę,bo nas już z jednego schronu wyrzucono. Jak uwierzę,że można-zobaczę,że p.Magda odchodzi z Korabiewic,że ludzi chcących pomóc się wita z radością a nie z pogardą to przyjadę.Może. Waldek Quote
Cleo2008 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='Astaroth']bo dogomania usunęła wszystkie wątki hotelowe, muszę zmienić banerek, ale mam do niego sentyment :)[/QUOTE] dopisz stronke, zdjecie ladne Quote
jaanna019 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Proszę pomóżcie nagłośnić. [COLOR=blue][B]W związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi faktów znęcania się nad zwierzętami została utworzona petycja skierowana do Ministra Sprawiedliwości: [/B][/COLOR] [URL]http://www.petycje.pl/6464[/URL] Cytat: [LEFT] "Jest Pan Ministrem - proszę pokazać, że jest Pan, także człowiekiem." [/LEFT] [COLOR=red][B]Dogomanio wesprzyj podpisem! Zawalczmy na fali społecznego oburzenia! Zawalczmy jeszcze raz o zmianę na lepsze dla pokrzywdzonych!!! Zawalczmy w imię pamięci tych zamęczonych na śmierć![/B][/COLOR] [SIZE=5]Błagam o rozsyłanie, fb, banerek - to jest bardzo ważne!!![/SIZE] Quote
Ewa Marta Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Tu jest reportaż z dzisiaj:-( [URL]http://www.tvn24.pl/12690,1690969,0,1,kontrola-w-schronisku-grozy-czy-sa-wszystki******,wiadomosc.html[/URL] Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 P.S petycja podpisana, my czekamy na decyzje o biedakach,które miałyby do nas przyjechać. E Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Waldku, nikt, gwarantuje Ciebie nie wyrzuci, a będzie nam miło gościć. U nas gości, wolontraiuszy się nie wyrzuca. Ba,ubolewamy,że tak rzadko teraz ktoś do nas zagląda :( Uprzedzam jedynie przed błotem , psy jak szalone obskakują człowieka no i bloto wszędzie nawet we włosach a one mają z tego super zabawę wrrrr... Latem w upaly kurz jak diabli. Z Warszawy to ponad 90 km. Czy Magada Szwarc opuści Korabiewice ? Wątpię ma prawo dożywotniego tam pobytu, niestety. Ale...może miec zakaz prowadzenia schroniska i cofnięte umowy z gminami. Ktoś inny może poprowadzić to schronisko pod czujnym okiem władz i nie tylko okolicznych gminnych ale i z województwa oraz wszystkich organizacji prozwierzęcych. Ewa Quote
mona132 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Szlag mnie trafi własnie obejrzałysmy fragment z kontroli wojewódzkiego , dwa dni Szwarc i powiatowi mieli na "sprzątanie " to dużo, znalażla sie karma, słoma, teren porządkowany a jak krzątają sie pracownicy no,no.no jedno mnie ciekawi ale i bardzo niepokoi co z tymi psami jakie pokazywano w reportażach, czy chore, kulejace szybciutko uśpiono ? Ewa[/QUOTE] Sprostowanie: mieli caly tydzien bo reportezy pojechali tam nagrywac w sobote, od razu sie wzieli do roboty, to najwiekszy blad ze nie mozna bylo wtedy wtargnac z kontrola, bylaby masa dowodów, przez tydzien zrobili wszystko co bylo najwiekszym dowodem ich zaniedban i okrucienstwa, pozbyli sie wszystkich psów , które zle o nich swiadczyly, dzis w boksach bylo po 2-3 psy , gdzie reszta????? tam byly kojce gdzie zylo po 8 psów wolo biegajace stada 10-20. Wyobrazcie sobie ze dzis po kontroli zostal tam Grzesiek ze strazy i dziewczyna z Vivy, zlapali pracownika na wnoszeniu w klatce 2 psich chudzin, chcieli je natychmiast zabrac, byla awantura, teraz zglaszja to na policji ale do ich powrotu psy znikna, to obled Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A odpowiednie wladze grzecznie poczekaja az pani Szwarc zrobi porzadek i bedzie znowu miejsce na kolejne psy. I zgodnie z prawem g... mozna zrobic... :( /Agnieszka Quote
bric-a-brac Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Linki dobrze byłoby wrzucać w pierwszy post, ktokolwiek ostatecznie będzie ten post prowadził. Potem będzie się trudno doszukać, a im więcej ludzi zechce obejrzeć i zainteresować się tematem, tym lepiej. Malagos, poprowadzisz pierwszy post? Wystarczy pewnie do moda napisać, żeby zamienił kolejność. Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 to tylko pokazuje jak ogromny interes ma w tym cale srodowisko - gmina, powiatowy - jakie tam pieniadze sa przewalane. Wszystkim im zalezy na ukryciu prawdy /Agnieszka Quote
lika1771 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Obłed naprawde,Monika mam nadzieje ze to udokumentowali.To co to za kontrola ze wszedzie nie zajrzeli?Przeciez te psy musiały gdzies byc i to nie jeden........... Monika trzymam za Was kciuki teraz nie mozna sie poddac. Quote
avii Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='ostatniaszansa']A odpowiednie wladze grzecznie poczekaja az pani Szwarc zrobi porzadek i bedzie znowu miejsce na kolejne psy.[B] I zgodnie z prawem g... mozna zrobic..[/B]. :( /Agnieszka[/QUOTE] No to w takim razie jak nic nie można to po co ten ...cały ..... bo cholera juz czlowieka bierze naprawdę sa tak bezkarni ??? z tego jak na razie widac że tak ja jestem tylko maly trybik na dogo -- od klawiatury i kasy :roll: ale kurna tak na zdrowy rozum może organizacje wzięlyby sie jakoś porozumiały , wzięły prawnika /prawników poszły zgodnie do własciciela ziemi .. i może dałoby się cos zrobić by ta nawiedzona stamtąd odeszła ?? Wiem już że od strony prawnej jest to do ugryzienia i pozbycia sie osoby która całym swoim zachowaniem i czynami szkodzi i szkodzić będzie zwierzętom . Właśnie to może być podstawą do zmiany zapisów A fakty udokumentowane sa na zdjęciach i tasmach + świadkowie a to co kryje ziemia też może przemówić :( Quote
ostatniaszansa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Odnosnie postu Mony123 - to tlumaczy dlaczego pani Szwarc byla taka wyluzowana wczoraj w tv - pozamiatane, problemu nie ma :( /Agnieszka Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [B]Ewa[/B], pytasz, czy ten świat zwariował, te ostatnie wydarzenia dowodzą tego, że ten obłęd trwa już długo... Nie mogę zapomnieć widoku tej jasnej zagryzionej suni :-(. Myślę, co się stało z tym rudym szkielecikiem:-(, który jakoś nagle zniknął i nikt nic o tym nie wie :angryy:. Jak długo jeszcze, urzędnicy odpowiedzialni za takie tragedie będą się całkiem dobrze mieli ? Czy już zawsze tylko medialny hałas będzie w stanie coś w tym kraju zmienić ? Quote
donacja Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='dana'] Jak długo jeszcze, urzędnicy odpowiedzialni za takie tragedie będą się całkiem dobrze mieli ? [/QUOTE] Dopóki urzędnicy nie będą ponosić konsekwencji swoich złych decyzji (lub ich braku), jakiejkolwiek konsekwencji-prawnej, finansowej lub dyscyplinarnej tak będzie. Nikt ich nie rozlicza z tych decyzji, niestety. Quote
Recommended Posts