Draczyn Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 A co tutaj tak pusto sie zrobilo. Witam wszystkich w ten piekny słoneczny dzień [img]http://www.cebf.asso.fr/phpBB2/images/smiles/icon_20.gif[/img] Quote
Draczyn Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 A co tutaj tak pusto sie zrobilo. Witam wszystkich w ten piekny słoneczny dzień [IMG]http://www.cebf.asso.fr/phpBB2/images/smiles/icon_20.gif[/IMG] Quote
martynka Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 w piekne słoneczne dni wygrzewamy sie z bulwami na tarasie/podwórku, lub wychodzimy pospacerowac z cala ekipa :) Quote
Draczyn Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 [quote name='martynka']w piekne słoneczne dni wygrzewamy sie z bulwami na tarasie/podwórku, lub wychodzimy pospacerowac z cala ekipa :)[/quote]Wklej jakieś foteczki. Chętnie pooglądamy Quote
Chefrenek Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Chociaż to nie bf to sprawa jest dość "interesująca":angryy: [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/516757_buldog_angielski_krycie.html[/URL] Quote
Draczyn Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 [quote name='martynka']w piekne słoneczne dni wygrzewamy sie z bulwami na tarasie/podwórku, lub wychodzimy pospacerowac z cala ekipa :)[/quote]Masz teraz z kim sie wygrzewać. Tyle fajnych bulwek. Myslę, ze wkrótce zobaczymy te foteczki Quote
baltazar Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Witam! Dzis rano narszcie zobaczylam buldozka na naszej spacerkowej trasie : jest absolutnie przecudowny! I ma przesympatycznych wlascicieli, pozwolili mio nawet go poglaskac! PO raz pierwszy moj pies okazywal oznaki zazdrosci, gdy glaszcze innego psa!!! no ale w koncu do buldozek! Pozdrowionka Quote
Draczyn Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='baltazar']Witam! Dzis rano narszcie zobaczylam buldozka na naszej spacerkowej trasie : jest absolutnie przecudowny! I ma przesympatycznych wlascicieli, pozwolili mio nawet go poglaskac! PO raz pierwszy moj pies okazywal oznaki zazdrosci, gdy glaszcze innego psa!!! no ale w koncu do buldozek! Pozdrowionka[/quote]A jakiego masz pieska. Buldoakow w tej chwili jest juz bardzo duzo. Stały sie popularna rasą. Rownież pozdrawiam:multi::multi: Quote
Chefrenek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Draczyn']A jakiego masz pieska. Buldoakow w tej chwili jest juz bardzo duzo. Stały sie popularna rasą. Rownież pozdrawiam:multi::multi:[/quote] I to mnie niepokoi. Przez tą popularność dużo handlarzy się pojawiło :-( [B]Baltazar,[/B] a jaka rasa jest popularna we Francji? Quote
baltazar Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Chefrenek']I to mnie niepokoi. Przez tą popularność dużo handlarzy się pojawiło :-( [B]Baltazar,[/B] a jaka rasa jest popularna we Francji?[/quote] Chefrenek juz odpowiadam: Buldozki sa popularne wsrod ludzi mieszkajacyh w centrum paryza np ( to ze wzgledu na gabaryty). Nawet niedawo pojawil sie album fotograficzny z psami Paryza - prawie polowa to roznej masci buldozki :loveu: . Autora nie pamietam, ale jak zanjde to wkleje. Ja mieszkam na przedmiesciach , za oknem mama duzy park wiec psow jest do wyboru do koloru: ale buldozkow niewiele! Kroluja Yorkshire, pudle i rozne terriery, jmniki z wiekszych to dosc popularne sa labki, goldeny, amstaffy, owczraki niemieckie, settery, spotykamy tez dwa przemile dogi argentynskie czasem pojawi sie bokser, i pare mieszancow w okolicy tez sie pojawia ( co we Francji jest rzadkoscia). Wyzly zbyt popularne nie sa- jeszcze zadnego w okolicy nie spotkalam ( oprocz mojego). Rodzinka mojego TZ to zapalenie mysliwi wiec u nich spotykamy wyzly, spaniele, labki i terriery, foksiki itepe, zaley na co kto lubi polowac;) Na wsiach ludzie maja psy uzytkowe: owczarki i psy pasterskie np Beacerony no i mysliwskie. Generalnie rzadko spotyka sie kundelki: jesli juz to " wypadki przy pracy" czyli potomstwo dwoch rasowych. Chyba rozklad popularnosci ras jest podobny do Polski;) Quote
Chefrenek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Rzeczywiście podobnie. Szkoda, że u nas się często zdarzają takie "wypadki przy pracy". Będę czekać na zdjęcią z tego albumu :). A czy jest we Francji coś takiego, że jak ktoś ma więcej niż jednego psa to ludzie patrzą na niego jak na wariata? Quote
baltazar Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Chefrenek']Rzeczywiście podobnie. Szkoda, że u nas się często zdarzają takie "wypadki przy pracy". Będę czekać na zdjęcią z tego albumu :). A czy jest we Francji coś takiego, że jak ktoś ma więcej niż jednego psa to ludzie patrzą na niego jak na wariata?[/quote] zdjatka zeskanuje w przyszlym tygodniu bo dzisiaj wyjezdzam na weekend:) Z wariatow: to ja czesto slysze, ze wyzel to nie za zbytnio sie nadaje do blokowi ludzie sie czasem pryzpatruja jak sie bawimy z pileczka albo cwiczymy skoki ale nic to. mam tez calkiem zwariowana na punkcei psow sasiadke, ktora przygarnia znalezione malenstwa, leczy je i szuka im domkow ( kiedys chodzila z 5 psami nas pacery). Inni dobieraj pieski wg klucza zeby sie ladnie wyzulanie prezntowaly;) taki frnacuski chic;) np dwa dogi argentynskie 3 jamniki o roznym umaszczeniu 2 yorki buldozek dzis spotkany ma za towarzysza ratlerka, to tak na zasadzie kontrastu korpulencji;) 2 settery: irlandzki i angielski Ja sie smieje, ze dokupie jeszcze 2 wyzly: wegierskiego i weimarskiego, zeby sobie kolor psa do ubioru dopasowywac;) jak torebke;) a Moj tz njachetniej psa wyprowadza w marynarce koloru czekoladowago- zeby sie ladnie komponowalo:cool3: . Dziwni ci Francuzi! AAA zapomnialaby: z psich nowinek to od kilku miesiecy jest w Paryzu psia ciastkarnio-piekarnia: musz odwiedzic;) buzka i milego weekendu! Quote
Draczyn Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='baltazar']zdjatka zeskanuje w przyszlym tygodniu bo dzisiaj wyjezdzam na weekend:) Z wariatow: to ja czesto slysze, ze wyzel to nie za zbytnio sie nadaje do blokowi ludzie sie czasem pryzpatruja jak sie bawimy z pileczka albo cwiczymy skoki ale nic to. mam tez calkiem zwariowana na punkcei psow sasiadke, ktora przygarnia znalezione malenstwa, leczy je i szuka im domkow ( kiedys chodzila z 5 psami nas pacery). Inni dobieraj pieski wg klucza zeby sie ladnie wyzulanie prezntowaly;) taki frnacuski chic;) np dwa dogi argentynskie 3 jamniki o roznym umaszczeniu 2 yorki buldozek dzis spotkany ma za towarzysza ratlerka, to tak na zasadzie kontrastu korpulencji;) 2 settery: irlandzki i angielski Ja sie smieje, ze dokupie jeszcze 2 wyzly: wegierskiego i weimarskiego, zeby sobie kolor psa do ubioru dopasowywac;) jak torebke;) a Moj tz njachetniej psa wyprowadza w marynarce koloru czekoladowago- zeby sie ladnie komponowalo:cool3: . Dziwni ci Francuzi! AAA zapomnialaby: z psich nowinek to od kilku miesiecy jest w Paryzu psia ciastkarnio-piekarnia: musz odwiedzic;) buzka i milego weekendu![/quote]Nic nie mow na Francuzow, to wspaniali ludzie, ja jestem prawie francuska i jestem także uczestnikiem dwoch for francuskich o buldozkach wlaśnie. I bardzo dobrze sie tam z nimi rozumiem. Pelna kultura Zycze miłego weekendu i braku korkow na autostradach, Quote
Chefrenek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Co kraj to obyczaj. Tą piekarnię kiedyś w telewizji pokazywali. Pozdrawiam i mizianka dla wyżełka :) Quote
Mada&Teodor Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Chefrenek'] Tą piekarnię kiedyś w telewizji pokazywali. [/quote] Tez widzialam ta piekarnię w TV. Fajna sprawa. U nas też by mogli taka otworzyć ;) Quote
Chefrenek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Mada&Teodor']Tez widzialam ta piekarnię w TV. Fajna sprawa. U nas też by mogli taka otworzyć ;)[/quote] Pewnie zaraz by splajtowała :evil_lol: Quote
Mada&Teodor Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Chefrenek']Pewnie zaraz by splajtowała :evil_lol:[/quote] Ja bym się chętnie w takiej piekarni zaoopartywała :evil_lol: Quote
Chefrenek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Mada&Teodor']Ja bym się chętnie w takiej piekarni zaoopartywała :evil_lol:[/quote] Ja też ale nie każdy myśli tak jak my ;) Quote
Draczyn Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Draczyn']Masz teraz z kim sie wygrzewać. Tyle fajnych bulwek. Myslę, ze wkrótce zobaczymy te foteczki[/quote]martynko, kiedy beda fotki wylegujacych sie na słońcu bulweczek??????????????:multi: Quote
Viris Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Jakby mieli sprzedaz wysylkowa to mysle ze sami dogomaniacy by kupowali, zbiorcze zamowienia dogomaniakow z roznych miast itp :razz: Quote
Chefrenek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [URL]http://www.allegro.pl/item176285644_york_yorki_yorkshire_biewer_licytacja_bcm_.html[/URL] Pompeo ma na dodatek bulwy :angryy: :angryy: :angryy: Quote
outkast Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 jaki szmpon najlepiej nadaje sie dla byldozka z problemami skornymi? innym slowem w czym pierzecie bulwy? Quote
martynka Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 outcast zalezy z jakimi problemami :) Draczyn bardzo chetnie wstawiłabym fotki, ale mam cyfrówkę tylko w aparacie tel. i nie moge znalezc w nwcie oprogramowania które by dzialalo :( :( :( najpierw sprzedali mi telefon, potem stwierdzili, ze nie moga mi sprowadzic kabla USB do mojego modelu a potem, zeniestety nie posiadaja oprogramowania do tego modelu :( "wszystko w erze" :diabloti: jesli ktos bylby tak mily i spróbowal znalezc w necie P2k, który idzie uruchomic to bardzo chetnie wstawie fotki :)- potrzebuje do motoroli V235 Quote
outkast Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 teraz leczymy nuzyce (juz prawie wyleczona) a czasem ma lupiez - pojawia sie i znika :/ Quote
Draczyn Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='martynka']outcast zalezy z jakimi problemami :) Draczyn bardzo chetnie wstawiłabym fotki, ale mam cyfrówkę tylko w aparacie tel. i nie moge znalezc w nwcie oprogramowania które by dzialalo :( :( :( najpierw sprzedali mi telefon, potem stwierdzili, ze nie moga mi sprowadzic kabla USB do mojego modelu a potem, zeniestety nie posiadaja oprogramowania do tego modelu :( "wszystko w erze" :diabloti: jesli ktos bylby tak mily i spróbowal znalezc w necie P2k, który idzie uruchomic to bardzo chetnie wstawie fotki :)- potrzebuje do motoroli V235[/quote]Martynko , ja sie na tym za mało znam, ale widzę , ze program do wklejania fotek - fotosik, ma jakis specjalny system do wklejania fotek prosto z komórki. Oni tam daja też szczególowe lekcje, jak to zrobić Quote
Recommended Posts