anutka Posted December 18, 2002 Posted December 18, 2002 Witam wszystkich posiadaczy i miłośników tej rasy!! Chciałabym dowiedzieć się troche o waszych buldogach jeżeli oczywiście macie a jeśli nie macie możemy troche pogadac o nich. Ja mam 11 miesięczną buldożke wabi się Matylda. Jest niesamowicie psotna i wszystko gryzie jednak jej ulubionym zajęciem jest oczywiście jedzenie jeżeli chcecie wiedzieć coś wiecej o Matyldzie piszcie!! Quote
Terzia Posted December 31, 2002 Posted December 31, 2002 @ Anutka Moge Ci tylko pozazdroscic. Niestety nie mam FB ale znam takowe ze spotkan na specjalnych wybiegach dla psow. Moim ulubiencem jest czarny Rocky (jedno ucho ma lekko oklapniete) ktory ma niesamowita energie i jest prawdziwym zawadiaka. Nie - nie zaczepia innych psow ale sie ich rowniez "nie boi". Jak Bravo kiedys chcial mu pokazac, ze jest "wazniejszy" to Rocky tak go pogonil, ze Bravo byl nagle szybki jak whippet <hihihihihi> Nie poznalam jeszcze nigdy jakiegos.. jak mam to okreslic.... "stuknietego" FB. Wszystkie sa przesympatyczne i maja duzo POWER ale ich wlasciciele okreslaja ich mianem bardzo "samodzielnej" jednostki jak i psa, ktory robi to, na co ma ochote :-)) Jezeli moge sie tak szczerze przyznac... to wlasnie FB w bezowym kolorze z czarna maska - to jest moje skromne marzenie. Niestety - juz przy dwoch psach nie jest to "latwe" i chyba moj maz stwiedzil by, ze "mam cos z glowa"<hihihihi>. Gdyby byl to pies ze schroniska, albo z jakiejs podbramkowej sytuacji.... ale o dziwo FB nie znajduja sie chyba nigdy w takich ciezkich, zyciowych chwilach.... Quote
anutka Posted December 31, 2002 Author Posted December 31, 2002 Matylda tak jak widać na emblemacie jest cała czarna z białym krawatem. Wszystkie buldogi są zwariowanie tak samo jak ich właściciele. Sa także niesamowicie przymilne Quote
benia Posted January 6, 2003 Posted January 6, 2003 buldożki są świetne! ja co prawda nie mam ale na pewno kiedyś będę miała!!! choć według mojego chłopa to pies który wygląda jak krzyżówka amstaffa z królikiem... Quote
anutka Posted January 6, 2003 Author Posted January 6, 2003 takiego okreslenia jeszcze nie słyszałam słyszałam bokser pomieszany z czymśtam ale to dla mnie nowość ale fajne:) Quote
Terzia Posted January 6, 2003 Posted January 6, 2003 @ Anutka Moj szanowny malzonek okresla buldozki francuskie mianem krzyzowki miedzy angielskim buldogiem i nietoperzem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: Quote
Terzia Posted January 8, 2003 Posted January 8, 2003 @ adams familiy Ja znam taka rase - to MOPS !! Quote
Rider Posted January 29, 2003 Posted January 29, 2003 Mój buldożek strasznie lubi biegać za laserkiem. Jak poświeći się na ściane to bendzie tam stała tak długo asz niezniknie. Najbardziej lubi kręić się jak swiece na około niej. Czy wasze buldożki też tak lubią. Przepraszam za błędy :wink: Quote
anutka Posted January 30, 2003 Author Posted January 30, 2003 moja tego nie próbowała zapraszam na jej strone http://buldozka.w.interia.pl niestety czasami pojawia się komunikat że strona nie istnieje ale za którymś razem wejdzie Quote
Rider Posted January 31, 2003 Posted January 31, 2003 Fajna stronka, twoja sunia wygląda prawie tak samo jak moja Kara, tylko zę moja ma białą pręge od czubka głowy do nosa. Kara pozdrawia Matyldę Quote
anutka Posted February 3, 2003 Author Posted February 3, 2003 Joasiu masz może zdjęcia swojej gromadki?? jesli tak to przeslij mi [email protected] mam drobny problem z Matyldą mam nadzieje że mi pomozecie a szczególnie prośbe kieruje do Rider bo widze że mieszka w Warszawie. Matylda ma przeżedzenia włosa na całym ciele poszukuje dobrego weterynarza oczywiście w warszawie kt.óry może jej to wyleczyć. Dokladniej mieszkam na ochocie i chodze do doktora Kuru Dembele. Czy znacie jakiegoś lepszego. Ten mówi że wszstko samo przejdzie a z matyldą coraz gorzej Quote
anutka Posted February 4, 2003 Author Posted February 4, 2003 Ok ale czy mogłabyś podać mi jak mają na imie te pieski Jeśli oczywiście mają i ile mają Quote
Rider Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Ja moją Karcie leczyłem na tarchominie i uwżam że jest tam najlepszy wet w wawie ale teraz niemoge znaleść jego imienia i nazwiska i gdzie lecznica się znajduje ale poszukam. Cierpliwości;) Quote
anutka Posted February 14, 2003 Author Posted February 14, 2003 dzięki naszczescie to juz chyba nie aktualne ale jak byś znalazł to podaj:D Quote
anutka Posted February 25, 2003 Author Posted February 25, 2003 Chciałam się z wami podzielić pewną wiadomością. Mój tata zdecydował się na drugiego buldoga. Strasznie się ciesze. Ma być biały. Najlepiej jakby był z monoklem. Quote
anutka Posted March 26, 2003 Author Posted March 26, 2003 super własnie tak mi się wydawało ale nie byłam pewna :) Quote
Oruska Posted March 26, 2003 Posted March 26, 2003 anutka......no to kiedy poznamy nasze male :)? moze jakis spacerek? Quote
anutka Posted March 26, 2003 Author Posted March 26, 2003 z przyjemnością. A gdziesz mieszkasz. Ja jestem z ochoty :) Quote
Oruska Posted March 26, 2003 Posted March 26, 2003 jestesmy z ursynowa....ale ze tak powiem zmotoryzowani wiec nie bedzie problemu :)..to co jakis weekendzik? Quote
anutka Posted March 26, 2003 Author Posted March 26, 2003 może sobota?? Jak Tobie będzie wygodnie odpada niedziela ta i następna bo na wystawe jedziemy. Fajnie jest w parku na Szczęśliwicach. Napisz jak Ci wygodnie. Quote
Bowie Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Cześć !! Dostałaś dużo e-maili. Przesyłam jeszcze jeden. Jestem szczęśliwą posiadaczką 3 letniego psa. W mojej okolicy mieszka kilkoro przedstawicieli z jego arystokratycznej rodzinki (mama, tato, wujek, siostry). Spotykamy się czasem na rodzinno-bandyckich spotkaniach. Rozruba całą gębą. Pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich frog-dogów Quote
Recommended Posts