Jump to content
Dogomania

GALERIA SAMOGRAJA czyli OGARY POLSKIE i reszta ferajny!!! TATA[*] str. 28

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Hej!!!
W piątek rano Krzysiek będzie miał operację - usuną mu część płata skroniowego z guzem, ale jest szansa, że uda sie go usunąć w całości (guza) nie naruszając zanadto funkcji mózgu.
Potem oczekiwanie na badanie hist.-pat. na razie mamy podejrzenie o glejaka anaplastcznego WHOIII ( tak bym chciała, żeby to było o stopień niższe - np. skąpodrzewiak, albo łagodny gwiaździak - wtedy można dłużej z tym pożyć, a jeśli byłby to glejak wielopostaciowy - to kanał........może parę miesięcy, może rok , ale...... i tak wiem, że cuda się zdarzają i dlaczego nie miałyby się nam zdarzyć!!!!
TRZYMAJCIE KCIUKASY W PIĄTEK, OBY OPERACJA PRZEBIEGŁA BEZ POWIKŁAŃ, OBYM MOGŁA JUŻ W PIĄTEK ZAMIENIĆ CHOĆBY JEDNO SŁOWO Z KRZYŚKIEM!!!

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu :calus: jestem całym serduchem całą wiarą z WAMI :loveu::loveu::loveu:
Wierze w Was , w Krzyśka , w lekarzy , w Ciebie
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Dziękuję za kciukasy, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo pomogły!!!!:loveu::loveu::loveu:
Operacja przebiegła bez komplikacji, nie zostały uszkodzone Ż A D N E!!!!! funkcje (jedynie do ucha środkowego albo wewnętrznego dostały się 2 krople krwi, które powodują lekki niedosłuch - przejściowy).
Lekarze operujący mają nadzieję, że usunęli wszystko, guz miał lekko różowy kolor i łatwo było go oddzielić od gleju -komórek nerwowych - z kilkumilimetrowym marginesem.
Ale pewni powodzenia w 100% będziemy dopiero po rezonansie kontrolnym.... no i teraz najgorsze: OCZEKIWANIE NA WYNIKI HISTOPATOLOGOCZNE!!!
Tak bym chciała, żeby się podejrzenia nie potwierdziły!!!!:modla::modla::modla:

Posted

[quote name='bea100'][COLOR=blue]Wierzę, że wszystko będzie dobrze!!! Kropka.[/COLOR][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Beatko ......nie ma innej opcji ;)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Wyników nie ma, chyba zadzwonie tam dopiero w piatek - bo nie mam ochoty ciagle słyszeć, że jeszcze nie ma - za duże emocje.
Dziś trafiłam na fragment wywiadu Prof Majchrzaka ze szpitala nr 5 w Sosnowcu (oni pobierali nauki w Katowicach- Ligocie):

[B]Czy można w miarę precyzyjnie określić długość życia chorego po operacji guza mózgu? [/B]
W przypadku guzów łagodnych, w znakomitej większości, sięgającej w zależności od typu nowotworu od 80 do 100 proc., chorzy w pełni wracają do zdrowia. Nowotwory złośliwe, [B]głównie pochodzenia glejowego [COLOR=seagreen](a taki na bank ma Krzysiek)[/COLOR][/B], podzielone są według stopnia zezłośliwienia na cztery grupy. [B][COLOR=black]W dwóch pierwszych leczenie doprowadza do wydłużenia życia od kilku do kilkunastu lat, a bywa, że i kilkudziesięciu lat[/COLOR][/B] [COLOR=seagreen][B]( gdyby się prognozy nie sprawdziły i wyszedłby ten niższy stopień, byłoby extra)[/B][/COLOR]. Natomiast w grupie trzeciej [B][COLOR=seagreen](tę wpisali Krzyśkowi w wyniku analizy stosunku metabolitów, po spektrorezonansie)[/COLOR][/B] i czwartej, pomimo olbrzymich osiągnięć w neurochirurgii i onkologii w ostatnich latach, [B]nadal poważnym problemem jest utrzymanie pacjenta przy życiu przez dwa lata.[/B] Są to bowiem tak skrajnie złośliwe nowotwory, jak np. gąbczak wielopostaciowy, czy [B]gwiaździak anaplastyczny [COLOR=seagreen](ten niby ma Krzysiek)[/COLOR][/B], że pomimo chirurgicznej resekcji i napromieniowania, następują bardzo szybkie ich nawroty, prowadzące w krótkim czasie do śmierci.

NO I JAK TU BYĆ SPOKOJNYM?????:-(:-(:-(

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]ANIU :glaszcze:..........wiem jak trudno zachować spokój w takiej chwili ...i nie moge powiedzieć nie martw się będzie ok....powiem tylko ...cokolwiek się wydarzy ...obyście byli ze sobą jak najdłużej ...:calus:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Alu, dzięki, że jeszcze tu zaglądasz, dziekuję wszystkim, którzy pamiętają jeszcze SAMOGRAJKĘ:loveu:
NADAL CZEKAMY NA WYNIKI!!!!!
STRESSSSSSSSSSSSSSSS PRZEOKROPNY!!!!
Mam problemy ze snem, straszne myśli mi krążą po głowie, momentami mam wrażenie, że OSZALEJĘ!!!!

Posted

[quote name='samograj']Alu, dzięki, że jeszcze tu zaglądasz, dziekuję wszystkim, którzy pamiętają jeszcze SAMOGRAJKĘ:loveu:
NADAL CZEKAMY NA WYNIKI!!!!!
STRESSSSSSSSSSSSSSSS PRZEOKROPNY!!!!
Mam problemy ze snem, straszne myśli mi krążą po głowie, momentami mam wrażenie, że OSZALEJĘ!!!![/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu ....cały czas myślę ....zagladam czekając na wiadomości od ciebie ....oby jak naj...optymistyczne :kciuki:
:calus:
[/B][/COLOR][/FONT]