Alicja Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]ANIU .....jesteśmy z WAMI :loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
bea100 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [COLOR=blue]...i ja całym sercem jestem...:loveu:[/COLOR] Quote
samograj Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Hej!!! W piątek rano Krzysiek będzie miał operację - usuną mu część płata skroniowego z guzem, ale jest szansa, że uda sie go usunąć w całości (guza) nie naruszając zanadto funkcji mózgu. Potem oczekiwanie na badanie hist.-pat. na razie mamy podejrzenie o glejaka anaplastcznego WHOIII ( tak bym chciała, żeby to było o stopień niższe - np. skąpodrzewiak, albo łagodny gwiaździak - wtedy można dłużej z tym pożyć, a jeśli byłby to glejak wielopostaciowy - to kanał........może parę miesięcy, może rok , ale...... i tak wiem, że cuda się zdarzają i dlaczego nie miałyby się nam zdarzyć!!!! TRZYMAJCIE KCIUKASY W PIĄTEK, OBY OPERACJA PRZEBIEGŁA BEZ POWIKŁAŃ, OBYM MOGŁA JUŻ W PIĄTEK ZAMIENIĆ CHOĆBY JEDNO SŁOWO Z KRZYŚKIEM!!! Quote
Alicja Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu :calus: jestem całym serduchem całą wiarą z WAMI :loveu::loveu::loveu: Wierze w Was , w Krzyśka , w lekarzy , w Ciebie [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Czoko Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Aniu! Cały czas trzymam kciuki za Was a szczególnie mocno w piątek! Pozdrawiam serdecznie Ewa Quote
Alicja Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu...............:kciuki:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu........daj znak ....ale my nadal :kciuki:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
samograj Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Dziękuję za kciukasy, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo pomogły!!!!:loveu::loveu::loveu: Operacja przebiegła bez komplikacji, nie zostały uszkodzone Ż A D N E!!!!! funkcje (jedynie do ucha środkowego albo wewnętrznego dostały się 2 krople krwi, które powodują lekki niedosłuch - przejściowy). Lekarze operujący mają nadzieję, że usunęli wszystko, guz miał lekko różowy kolor i łatwo było go oddzielić od gleju -komórek nerwowych - z kilkumilimetrowym marginesem. Ale pewni powodzenia w 100% będziemy dopiero po rezonansie kontrolnym.... no i teraz najgorsze: OCZEKIWANIE NA WYNIKI HISTOPATOLOGOCZNE!!! Tak bym chciała, żeby się podejrzenia nie potwierdziły!!!!:modla::modla::modla: Quote
Alicja Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [COLOR=Red][FONT=Arial][B]ANIU :calus: to ja nadal trzymam :kciuki:[/B][/FONT][/COLOR] Quote
Miga Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Witajcie :) Ja także trzymam kciuki. Ciepłe pozdrowienia ze Skawiny dla Was :) Quote
bea100 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [COLOR=blue]Wierzę, że wszystko będzie dobrze!!! Kropka.[/COLOR] Quote
Alicja Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='bea100'][COLOR=blue]Wierzę, że wszystko będzie dobrze!!! Kropka.[/COLOR][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Beatko ......nie ma innej opcji ;)[/B][/COLOR][/FONT] Quote
bigos Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Cudowne wieści! Ale nadal trzymamy kciukasy:loveu: Quote
samograj Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Wyników nie ma, chyba zadzwonie tam dopiero w piatek - bo nie mam ochoty ciagle słyszeć, że jeszcze nie ma - za duże emocje. Dziś trafiłam na fragment wywiadu Prof Majchrzaka ze szpitala nr 5 w Sosnowcu (oni pobierali nauki w Katowicach- Ligocie): [B]Czy można w miarę precyzyjnie określić długość życia chorego po operacji guza mózgu? [/B] W przypadku guzów łagodnych, w znakomitej większości, sięgającej w zależności od typu nowotworu od 80 do 100 proc., chorzy w pełni wracają do zdrowia. Nowotwory złośliwe, [B]głównie pochodzenia glejowego [COLOR=seagreen](a taki na bank ma Krzysiek)[/COLOR][/B], podzielone są według stopnia zezłośliwienia na cztery grupy. [B][COLOR=black]W dwóch pierwszych leczenie doprowadza do wydłużenia życia od kilku do kilkunastu lat, a bywa, że i kilkudziesięciu lat[/COLOR][/B] [COLOR=seagreen][B]( gdyby się prognozy nie sprawdziły i wyszedłby ten niższy stopień, byłoby extra)[/B][/COLOR]. Natomiast w grupie trzeciej [B][COLOR=seagreen](tę wpisali Krzyśkowi w wyniku analizy stosunku metabolitów, po spektrorezonansie)[/COLOR][/B] i czwartej, pomimo olbrzymich osiągnięć w neurochirurgii i onkologii w ostatnich latach, [B]nadal poważnym problemem jest utrzymanie pacjenta przy życiu przez dwa lata.[/B] Są to bowiem tak skrajnie złośliwe nowotwory, jak np. gąbczak wielopostaciowy, czy [B]gwiaździak anaplastyczny [COLOR=seagreen](ten niby ma Krzysiek)[/COLOR][/B], że pomimo chirurgicznej resekcji i napromieniowania, następują bardzo szybkie ich nawroty, prowadzące w krótkim czasie do śmierci. NO I JAK TU BYĆ SPOKOJNYM?????:-(:-(:-( Quote
Alicja Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]ANIU :glaszcze:..........wiem jak trudno zachować spokój w takiej chwili ...i nie moge powiedzieć nie martw się będzie ok....powiem tylko ...cokolwiek się wydarzy ...obyście byli ze sobą jak najdłużej ...:calus:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
samograj Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Alu, dzięki, że jeszcze tu zaglądasz, dziekuję wszystkim, którzy pamiętają jeszcze SAMOGRAJKĘ:loveu: NADAL CZEKAMY NA WYNIKI!!!!! STRESSSSSSSSSSSSSSSS PRZEOKROPNY!!!! Mam problemy ze snem, straszne myśli mi krążą po głowie, momentami mam wrażenie, że OSZALEJĘ!!!! Quote
Alicja Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [quote name='samograj']Alu, dzięki, że jeszcze tu zaglądasz, dziekuję wszystkim, którzy pamiętają jeszcze SAMOGRAJKĘ:loveu: NADAL CZEKAMY NA WYNIKI!!!!! STRESSSSSSSSSSSSSSSS PRZEOKROPNY!!!! Mam problemy ze snem, straszne myśli mi krążą po głowie, momentami mam wrażenie, że OSZALEJĘ!!!![/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu ....cały czas myślę ....zagladam czekając na wiadomości od ciebie ....oby jak naj...optymistyczne :kciuki: :calus: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Miga Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Trzymamy kciuki :kciuki: Wierzę, że będzie dobrze :) Quote
Recommended Posts