Jump to content
Dogomania

Albin - piekny bialasek wyciagniety ze schroniska znalazl swoj dom

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tez uwazam, ze jest przesliczny ;)
Ale nie wiedzialam, ze az tak trudno robi sie foty bialemu psu! Tutaj troche boczki widac, ale to zupelnie nie oddaje rzeczywistosci:

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/IMG_4975.jpg[/IMG]

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/IMG_4976.jpg[/IMG]

A tutaj paragon, niestety musze prosic o zwrot kaski za kantar, bo na moim koncie teraz nawet debet sie juz skonczyl :( Za to ucho wedzone Albin sam sobie wybral w sklepie i jest juz na moj koszt ;)
[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/paragon_chow.jpg[/IMG]

W kantarze chodzi od razu lepiej, przestal ciagnac jak czolg. Bardzo ladnie sie pilnuje Dawida, co chwile sprawdza czy na pewno jest na drugim koncu smyczy ;)

Posted

Aniu jak juz pisalam, nie mozesz wplacac nam calej wyplaty :evil_lol: Juz lece zwrocic pieniazki za kantarek i piszcie jesli jeszcze czegos psiakowi potrzeba, na koncie kasa jest :)

Posted

[quote name='ageralion']Aniu jak juz pisalam, nie mozesz wplacac nam calej wyplaty :evil_lol: Juz lece zwrocic pieniazki za kantarek i piszcie jesli jeszcze czegos psiakowi potrzeba, na koncie kasa jest :)[/QUOTE]

Tyle dobrego, ze koszt jest w sumie niewielki ;) A jak na razie Albin ma wszystko, czego potrzebuje :)

[quote name='kamilqax95x']Ta jego łatka na doopce jest taka urocza :D A Albin ma jakiegoś psiego przyjaciele w DT ??[/QUOTE]

Nie, u Dawida jest sam, ale bardzo mozliwe, ze bedzie mial okazje poznac sie z Eni ;)

Posted

Faktycznie piękny jest. A te zaczerwienienia wokół oczu i na nosku są normalne ? Dawid ma szczęśliwą rękę do psiaków :) Wesołych Świąt wszystkim ! I mnóstwo wspaniałych DT/DS dla naszych najlepszych 4-nożnych przyjaciół.

Posted

[quote name='Enigma79']Faktycznie piękny jest. A te zaczerwienienia wokół oczu i na nosku są normalne ? Dawid ma szczęśliwą rękę do psiaków :) Wesołych Świąt wszystkim ! I mnóstwo wspaniałych DT/DS dla naszych najlepszych 4-nożnych przyjaciół.[/QUOTE]
Mysle, ze to u bialych psow bardzo czeste, ze maja takie "zaczerwienienia" :) Taka chyba uroda bialaskow ;)

PS trzymajcie kciuki :)

Posted

Mam bardzo dobre wiesci, dzisiaj wraz z Ania i Dawidem, zawiezlismy Albina do nowego domu :) Bardzo fajna rodzina psiarzy :) Albinek na poczatku nieufny, nie chcial sie odkleic od Dawida, ale pod koniec wizyty poszedl juz ladnie na spacer z najmlodszym z domownikow :) Niesamowicie opowiadali o swoim ostatnim psie, ktory dopiero po roku przebywania w ich odmu, pokazal zrelaksowane brzucho :) Cala nasza trojka stwierdzila zgodnie, ze to dom dla bialaska...

Na wyjscie dostalismy 50zl na nasze psiaki :) Ide dopisac do rozliczenia na watku astow...

Posted

[quote name='ageralion']Mam bardzo dobre wiesci, dzisiaj wraz z Ania i Dawidem, zawiezlismy Albina do nowego domu :) Bardzo fajna rodzina psiarzy :) Albinek na poczatku nieufny, nie chcial sie odkleic od Dawida, ale pod koniec wizyty poszedl juz ladnie na spacer z najmlodszym z domownikow :) Niesamowicie opowiadali o swoim ostatnim psie, ktory dopiero po roku przebywania w ich odmu, pokazal zrelaksowane brzucho :) Cala nasza trojka stwierdzila zgodnie, ze to dom dla bialaska...

Na wyjscie dostalismy 50zl na nasze psiaki :) Ide dopisac do rozliczenia na watku astow...[/QUOTE]
Świetna wiadomość :loveu:

Posted

Dokladnie tak, jak napisala Marta - bardzo fajni, zwierzolubni ludzie :) Dawid na wyjsciu powiedzial do mnie "najwazniejsze, ze nie traktuja go, jak zabawke" i dokladnie tak jest. Porozmawialisy o wszelkich mozliwych klopotach i nowi Panstwo Albinka maja sie wybrac z nim na szkolenie, bo nadal jest problem z ciagnieciem. Ale biorac pod uwage fakt, ze ich poprzedni psiak potrzebowal wlasnie roku, zeby sie do konca przelamac, to mysle, ze beda cierpliwi :) Obiecali, ze w ciagu najblizszych dni podrzuca nam jakies foty bialasa :) A Albin ma teraz wlasny ogrodek, ladne tereny spacerowe i 4 pary rak do wyprowadzania :)

PS. Ten malutki szczeniaczek usiadl mi dzisiaj na kolankach w samochodzie - w koncu przeciez trzeba pieska poprzytulac :evil_lol:

Posted

Aha i zeby nie bylo, ze nie ma zdjec...

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_1pBGizGCSbk/TbiBlHAfZ3I/AAAAAAAAGmE/2mc7ZjSCezY/s512/Zdj%C4%99cie114.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_1pBGizGCSbk/TbiBlttrmmI/AAAAAAAAGmI/2w5EzJrUiRc/Zdj%C4%99cie115.jpg[/IMG]

... i mi sie telefon rozladowal, a toska sie zagapila i zapomniala pstykac. Wszystko jak zwykle na mojej glowie :mad::evil_lol:

Posted

[quote name='ageralion']... i mi sie telefon rozladowal, a toska sie zagapila i zapomniala pstykac. Wszystko jak zwykle na mojej glowie :mad::evil_lol:[/QUOTE]

No przeciez mowilam, ze trzeba bylo mnie kopnac, pfff :roll::evil_lol:

Posted

Gratulacje :) !!! Bardzo się cieszę. Więcej "chłopa" nam trzeba na Dogomanii hihi, takich ze szczęśliwą ręką do DT/DS. Żartuję,szczęśliwe zakończenia wymagają zbiorowego zaangażowania.

Posted

Rozmawialam wlasnie z p. Ania :) Albinek swietnie sie znalazl w nowej rodzinie :) Na poczatku przykleil sie do nogi p. Ani i nawet w nocy sie odkleich nie chcial, wiec spali w jednym wyrku ;) Teraz jak nie ma pana, to pakuje sie do lozka, a jak jest w domu, to spi na skorach porozkladanych przy lozku, byle byc blisko czlowieka. Teraz juz sie przekonal do synow, ale troszke sie musieli postarac :evil_lol: Ostatecznie wygraly zabaweczki ;)

Szwy sciagniete, wszystko sie ladnie zagoilio :) Apetyt ma bardzo ladny, sensacj zoladkowych zadnych. Na spacerach chodzi bardzo ladnie, jedynie czasem pociagnie w strone upatrzonego czlowieka lub psa, bardzo sie cieszy na widok dzieci :) Kantar pomaga przy jego zrywach zainteresowania badz radosci. Raz juz zostal na 3h w domu, to caly czas przespal, bo witajac p. Anie szczekal na zmiane z ziewaniem :)

• 4 weeks later...
Posted

Informacje mam sprzed chwili :) Albin nie sprawia zadnych klopotow, apetyt mu dopisuje i cialka pieknie nabiera :) Spi w lozku z pancia, a jak mu sie robi ciasno, to zmyka na skore na podlodze, albo na fotel. Uwielbia spedzac czas z opiekunka w ogrodzie, patrzy wtedy co pancia robi albo wygrzewa sie na sloneczu :) Nareszcie znalazl swoja bezpieczna przystan :)