ageralion Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 [quote name='blacky764']jak dogo argentino mix to lece go wrzucić na wątek w potrzebie :) jak DT jest zachwycony z niego to może będzie DS ? ;)[/QUOTE] Hehehe cos tam juz wspominali, ze nie chca go oddawac, ale narazie jest za wczesnie na takie decyzje. Wpierw diagnoza i postawienie go na nogi ;) Quote
ageralion Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Wlasnie rozmawialam z wetem, Albin dzisiaj byl na kontroli i jest lepiej. Kupa sie normuje, przytyl, pije mniej, wiec idzie ku lepszemu. Pani Agnieszka zbiera teraz jego kupale do badania i pod koniec tygodnia, bedziemy znac wyniki. Jesli obserwacja pokaze cos niepokojacego, wciaz duze pragnienie, problemy ze stolcem itp, zrobimy badania pod katem trzustki i nadnerczy ale narazie sa niepotrzebne. Nerki ok, watroba tez... oby tak dalej ;) Quote
tatankas Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Czyli prawdopodobnie choroby poschroniskowe.Miejmy nadzieję,że będzie tylko lepiej. Quote
blacky. Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Juchu ! :) Chociaż tyle dobrego, ja nadal trzymam kciuki ;) Pytanie czemu ? :D Mam pociąg do białych psów :P Mój 3 z rzędu jest biały :D (w sumie 2 pierwsze były czarno-białe) ;] Quote
ageralion Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Albinek caly dzien dzisiaj wymiotowal :( Nie zjadl nic procz kilku kuleczek karmy... wetarynarz kazal odstawic tabletki, bo moze one zaszkodzily chlopakowi i do jutro glodowka. Jesli bedzie sie cos dzialo dalej, jutro wet :( Moze on tak zereagowal na ryz z nozkami kurczaka? Nozki obrane ale ze skora byly, albo ryzu chlopak nie toleruje... narazie Albin to zagadka niestety :( Quote
blacky. Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Kurcze :( Białasku, wszystko musi być dobrze ! :) Quote
_Pixia_ Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='ageralion'] Moze on tak zereagowal na ryz z nozkami kurczaka? Nozki obrane ale ze skora byly, albo ryzu chlopak nie toleruje... narazie Albin to zagadka niestety :([/QUOTE] Bardzo rzadko jest uczulenie na kurczaka ale może akurat. Sucha karma jest z łososiem i ryżem a po niej było w miarę dobrze. Jutro będzie wiezione twarde do badania może wyjdzie coś z tego. Nie ma się co dziwić, że takie chłopak ma rewolucje pewnie trochę czasu minie zanim się ustabilizuje ten wyniszczony organizm. Trzymam kciuki za jego zdrówko. Quote
ageralion Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 [quote name='_Pixia_']Bardzo rzadko jest uczulenie na kurczaka ale może akurat. Sucha karma jest z łososiem i ryżem a po niej było w miarę dobrze. Jutro będzie wiezione twarde do badania może wyjdzie coś z tego. Nie ma się co dziwić, że takie chłopak ma rewolucje pewnie trochę czasu minie zanim się ustabilizuje ten wyniszczony organizm. Trzymam kciuki za jego zdrówko.[/QUOTE] Moja sunia jest uczulona na kurczaka ;) Ale ja nie stawiam na uczulenie, tylko bardziej chyba na tlusta skore... zreszta nie wiem, ciezko okreslic narazie co mu szkodzi, a co nie. Dzisiaj np wogole kupy nie zrobil, tylko caly dzien wymioty :( Moze uda sie zebrac jutro ostatnia probke do badania. Quote
tatankas Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dziewczyny-większość psiaków wyciąganych ze schroniska niedożywiona wychodzi,może jak wspomożemy głosując i karmę dodatkową schronisko dostanie,to te psiaki w lepszym stanie będą-GŁOSUJCIE: [url]http://www.tesco.pl/schroniska/ranking-schronisk.php[/url] Quote
Alicja Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ryżyk trzeba mu dokładnie rozkleić , a mięsko obrać i nie dawać skór i chrząstek ... kurcze ja wymiotuje a nie ma kupy to czy coś mu z czasów schroniska na trasie żołądek -jelitka nie siedzi :( ..jakaś kość albo jeszcze co :( ...trzeba uważać bardzo Quote
agaga21 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 jak się chudzinka czuje? \może jak pisała alicja, coś mu blokuje w jelitach. przydało by się może prześwietlenie. Quote
ageralion Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 O blokadzie ajlita nie pomyslalam, jutro pogadam o tym z wetem. Jak dla mnie on ma sajgon w jelitach niestety :( Boje sie tez, ze ma walnieta trzustke, bo objawy sie zgadzaja... w przyszlym tygodniu, jesli nic sie nei zmieni z jego stolcami, to zrobimy badania nadnerczy i trzustki... Quote
Alicja Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='ageralion']O blokadzie ajlita nie pomyslalam, jutro pogadam o tym z wetem. Jak dla mnie on ma sajgon w jelitach niestety :( Boje sie tez, ze ma walnieta trzustke, bo objawy sie zgadzaja... w przyszlym tygodniu, jesli nic sie nei zmieni z jego stolcami, to zrobimy badania nadnerczy i trzustki...[/QUOTE] jak nie zrobi kolejnej kupki , koniecznie prześwietlenie ...mam smutne doświadczenie z taką sprawą :( Quote
ageralion Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='Alicja']jak nie zrobi kolejnej kupki , koniecznie prześwietlenie ...mam smutne doświadczenie z taką sprawą :([/QUOTE] On robi kupy na szczescie, a wymioty byly raz po kurczaku. Troche slabo zareagowal na karme sensitive ale to pewnie dlatego, ze jelita i zoladek sa w bardzo kiepskim stanie... jutro zadzwonie do p. AGnieszki i zapytam czy kupy sie chociaz troche unormowaly, bo to bedzie 3 dzien tylko na tej karmie, bez dodatkow... Quote
_Pixia_ Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 A ja mam informację od "transportowej", że Albin ma się już lepiej i wymioty ustały. Niestety dostał ryż z kurczakiem i razem ze skórą, chyba dlatego taki był efekt. Quote
ageralion Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='_Pixia_']A ja mam informację od "transportowej", że Albin ma się już lepiej i wymioty ustały. Niestety dostał ryż z kurczakiem i razem ze skórą, chyba dlatego taki był efekt.[/QUOTE] "Transportowa" strasznie pomaga Albinowi, gdyby nie jej pomoc, nie wiem jak bysmy to wszystko ogarnely. Dziekuje bardzo!!!! Quote
Alicja Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jeszcze jedno ..ale to pewnie wiecie ...on powinien jeść porcję dzienną podzieloną na 4-5 porcji , aby nie obciążać żołądeczka można podać też SMECTE ona dziala osłonowo na biedny żoładeczek Quote
ageralion Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='Alicja']Jeszcze jedno ..ale to pewnie wiecie ...on powinien jeść porcję dzienną podzieloną na 4-5 porcji , aby nie obciążać żołądeczka można podać też SMECTE ona dziala osłonowo na biedny żoładeczek[/QUOTE] On dostaje jakies leki, tylko wszystkiego dowiem sie jutro. Je male porcje, z tego co wiem. Ostatnio udalo mu sie zalatwic w domu :( Straszny musi miec balagan w tym zaladeczku i jelitkach :( Quote
Alicja Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='ageralion']On dostaje jakies leki, tylko wszystkiego dowiem sie jutro. Je male porcje, z tego co wiem. Ostatnio udalo mu sie zalatwic w domu :( Straszny musi miec balagan w tym zaladeczku i jelitkach :([/QUOTE] to trochę na pewno potrwa ... :( ale będzie dobrze :kciuki: Quote
tatankas Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Czasu mu potrzeba,nie tak od razu będzie wszystko pięknie.Trzymamy kciuki. Quote
_Pixia_ Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 A dlaczego tutaj brak dobrych informacji? Chudzina podskoczył o 2,7 kg na wadze. :multi: Quote
agaga21 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 wspaniale :) a kupki zaczął normalnie robić? Quote
Recommended Posts