Jump to content
Dogomania

Albin - piekny bialasek wyciagniety ze schroniska znalazl swoj dom

Recommended Posts

Posted

[quote name='blacky764']jak dogo argentino mix to lece go wrzucić na wątek w potrzebie :)
jak DT jest zachwycony z niego to może będzie DS ? ;)[/QUOTE]
Hehehe cos tam juz wspominali, ze nie chca go oddawac, ale narazie jest za wczesnie na takie decyzje. Wpierw diagnoza i postawienie go na nogi ;)

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wlasnie rozmawialam z wetem, Albin dzisiaj byl na kontroli i jest lepiej. Kupa sie normuje, przytyl, pije mniej, wiec idzie ku lepszemu. Pani Agnieszka zbiera teraz jego kupale do badania i pod koniec tygodnia, bedziemy znac wyniki. Jesli obserwacja pokaze cos niepokojacego, wciaz duze pragnienie, problemy ze stolcem itp, zrobimy badania pod katem trzustki i nadnerczy ale narazie sa niepotrzebne. Nerki ok, watroba tez... oby tak dalej ;)

Posted

Juchu ! :)
Chociaż tyle dobrego, ja nadal trzymam kciuki ;)
Pytanie czemu ? :D Mam pociąg do białych psów :P
Mój 3 z rzędu jest biały :D (w sumie 2 pierwsze były czarno-białe) ;]

Posted

Albinek caly dzien dzisiaj wymiotowal :( Nie zjadl nic procz kilku kuleczek karmy... wetarynarz kazal odstawic tabletki, bo moze one zaszkodzily chlopakowi i do jutro glodowka. Jesli bedzie sie cos dzialo dalej, jutro wet :(

Moze on tak zereagowal na ryz z nozkami kurczaka? Nozki obrane ale ze skora byly, albo ryzu chlopak nie toleruje... narazie Albin to zagadka niestety :(

Posted

[quote name='ageralion']

Moze on tak zereagowal na ryz z nozkami kurczaka? Nozki obrane ale ze skora byly, albo ryzu chlopak nie toleruje... narazie Albin to zagadka niestety :([/QUOTE]
Bardzo rzadko jest uczulenie na kurczaka ale może akurat. Sucha karma jest z łososiem i ryżem a po niej było w miarę dobrze. Jutro będzie wiezione twarde do badania może wyjdzie coś z tego. Nie ma się co dziwić, że takie chłopak ma rewolucje pewnie trochę czasu minie zanim się ustabilizuje ten wyniszczony organizm. Trzymam kciuki za jego zdrówko.

Posted

[quote name='_Pixia_']Bardzo rzadko jest uczulenie na kurczaka ale może akurat. Sucha karma jest z łososiem i ryżem a po niej było w miarę dobrze. Jutro będzie wiezione twarde do badania może wyjdzie coś z tego. Nie ma się co dziwić, że takie chłopak ma rewolucje pewnie trochę czasu minie zanim się ustabilizuje ten wyniszczony organizm. Trzymam kciuki za jego zdrówko.[/QUOTE]
Moja sunia jest uczulona na kurczaka ;) Ale ja nie stawiam na uczulenie, tylko bardziej chyba na tlusta skore... zreszta nie wiem, ciezko okreslic narazie co mu szkodzi, a co nie. Dzisiaj np wogole kupy nie zrobil, tylko caly dzien wymioty :( Moze uda sie zebrac jutro ostatnia probke do badania.

Posted

Dziewczyny-większość psiaków wyciąganych ze schroniska niedożywiona wychodzi,może jak wspomożemy głosując i karmę dodatkową schronisko dostanie,to te psiaki w lepszym stanie będą-GŁOSUJCIE:
[url]http://www.tesco.pl/schroniska/ranking-schronisk.php[/url]

Posted

Ryżyk trzeba mu dokładnie rozkleić , a mięsko obrać i nie dawać skór i chrząstek ...
kurcze ja wymiotuje a nie ma kupy to czy coś mu z czasów schroniska na trasie żołądek -jelitka nie siedzi :( ..jakaś kość albo jeszcze co :( ...trzeba uważać bardzo

Posted

O blokadzie ajlita nie pomyslalam, jutro pogadam o tym z wetem. Jak dla mnie on ma sajgon w jelitach niestety :( Boje sie tez, ze ma walnieta trzustke, bo objawy sie zgadzaja... w przyszlym tygodniu, jesli nic sie nei zmieni z jego stolcami, to zrobimy badania nadnerczy i trzustki...

Posted

[quote name='ageralion']O blokadzie ajlita nie pomyslalam, jutro pogadam o tym z wetem. Jak dla mnie on ma sajgon w jelitach niestety :( Boje sie tez, ze ma walnieta trzustke, bo objawy sie zgadzaja... w przyszlym tygodniu, jesli nic sie nei zmieni z jego stolcami, to zrobimy badania nadnerczy i trzustki...[/QUOTE]

jak nie zrobi kolejnej kupki , koniecznie prześwietlenie ...mam smutne doświadczenie z taką sprawą :(

Posted

[quote name='Alicja']jak nie zrobi kolejnej kupki , koniecznie prześwietlenie ...mam smutne doświadczenie z taką sprawą :([/QUOTE]
On robi kupy na szczescie, a wymioty byly raz po kurczaku. Troche slabo zareagowal na karme sensitive ale to pewnie dlatego, ze jelita i zoladek sa w bardzo kiepskim stanie... jutro zadzwonie do p. AGnieszki i zapytam czy kupy sie chociaz troche unormowaly, bo to bedzie 3 dzien tylko na tej karmie, bez dodatkow...

Posted

A ja mam informację od "transportowej", że Albin ma się już lepiej i wymioty ustały. Niestety dostał ryż z kurczakiem i razem ze skórą, chyba dlatego taki był efekt.

Posted

[quote name='_Pixia_']A ja mam informację od "transportowej", że Albin ma się już lepiej i wymioty ustały. Niestety dostał ryż z kurczakiem i razem ze skórą, chyba dlatego taki był efekt.[/QUOTE]
"Transportowa" strasznie pomaga Albinowi, gdyby nie jej pomoc, nie wiem jak bysmy to wszystko ogarnely. Dziekuje bardzo!!!!

Posted

Jeszcze jedno ..ale to pewnie wiecie ...on powinien jeść porcję dzienną podzieloną na 4-5 porcji , aby nie obciążać żołądeczka

można podać też SMECTE ona dziala osłonowo na biedny żoładeczek

Posted

[quote name='Alicja']Jeszcze jedno ..ale to pewnie wiecie ...on powinien jeść porcję dzienną podzieloną na 4-5 porcji , aby nie obciążać żołądeczka

można podać też SMECTE ona dziala osłonowo na biedny żoładeczek[/QUOTE]
On dostaje jakies leki, tylko wszystkiego dowiem sie jutro. Je male porcje, z tego co wiem. Ostatnio udalo mu sie zalatwic w domu :( Straszny musi miec balagan w tym zaladeczku i jelitkach :(

Posted

[quote name='ageralion']On dostaje jakies leki, tylko wszystkiego dowiem sie jutro. Je male porcje, z tego co wiem. Ostatnio udalo mu sie zalatwic w domu :( Straszny musi miec balagan w tym zaladeczku i jelitkach :([/QUOTE]

to trochę na pewno potrwa ... :( ale będzie dobrze :kciuki: