kalyna Posted January 15, 2016 Author Posted January 15, 2016 Jakoś te dogo mi nie po drodze ostatnio :P Suka ma dzisiaj loty, także ten :P Ps. chyba przesadziłam z rozmiarem piłki, albo to tylko dzisiaj tak wygląda. Jak zapowiedziałam koniec psot to schowała pod faflami i z miną, że ona nic nie ma :P Quote
*Magda* Posted January 16, 2016 Posted January 16, 2016 Ślicznie wygląda :) Dasz trochę śniegu? ;) Quote
kalyna Posted January 25, 2016 Author Posted January 25, 2016 Sieeeemka ;) Yyyy Magda chcesz śnieg? no właśnie dzisiaj się od nas eksmitował... obecnie u nas breja i totalna masakra. macie jakieś pomysły, co zrobić, aby psy zaczęły jeść? Sonia i Gandi odmówiły totalnie jednego gatunku zwierzaka. Surowe nie przejdzie im przez gardło i nie ważne czy to mięso, kości czy chrząstki. Nie i koniec, za to gotowane im smakowało. Głodówka, małe skrawki, no nic ich nie rusza. Co dziwne, ostatnio im bardzo smakowało, jakieś pół roku temu, bo to z gatunku luksusowego, więc korzystam tylko z okazji. Za to Ciap daje się żywcem pokroić, choćby za kawałeczek. Choć jak on jest na suchej karmie, to lepiej aby dostawał gotowane niż surowe. Był śnieg, były głupawki i szaleństwa...a teraz to nawet nie ma co nosa wyściubić z domu. Quote
marta1624 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Hmm, pomysłu niestety nie mam :/ Ale po cieszę co do błota- u mnie też śnieg topnieje :( Quote
xxxkaluniaxxx Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 To błoto to masakra jakaś ;/ aż strach z młodą na dwór iść bo po chwili wygląda jak świnia :P Quote
kalyna Posted January 25, 2016 Author Posted January 25, 2016 Noo szukam pomysłu... jakieś 5kg przerobiłam jako gotowane... zostało mi 25kg prawie samych żeberek z dość fajną ilością mięsa. Dzisiaj pokroiłam na malutkie kawałki mięso i wymieszałam z mięsem wieprzowym. Zobaczymy czy wyplują czy wsio będzie zjedzone. U nas na podwórku to jest po kostki wody. Bez kaloszy z domu nie wyjdziesz. Do tego jutro ma padać <3 Ale się pocieszam, że może w tym roku będzie woda w oczku na lato :D Quote
*Magda* Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Alinko, gdzie Ty byłaś z Gandzią nad morzem? Quote
kalyna Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 O 3.02.2016o18:45, magdabroy napisał: Alinko, gdzie Ty byłaś z Gandzią nad morzem? Krynica Morska :) a wybierasz się? Mogę polecić Ci ten ośrodek, gdzie my byliśmy, bo są osobne domki, duży i ogrodzony teren. Za płotem zalew, a z buta z 1-2km i jesteś nad morzem. Tylko od września psy mogą na plaże wchodzić, także jeden minus. No ale jak ma się zalew pod nosem... Wredna suka w akcji: Przy czym te moje psy mają ostatnio loty, że wszystko opada... dzisiaj suka 2 razy dobrała się do kosza na śmieci, przecież pieseł taki głodzony. Wczoraj siedziały w oczku i wyrywały sobie JEDNO listko... szczegół, że połowa oczka jest w liściach. Gandzioch albo ma piłkę w pysku, albo łazi i wq****. Albo Ciaposław, bo przytargałam 15kg chrząstek wieprzowych i zostawiłam na ławce w kuchni i poszłam się przebrać. Wracam, a ten się przysiadł i żarł na wyścigi. Jak zawołałam to przyszedł i się oblizywał, bezczelny :| Komu, komu wysłać je na wakacje? choćby weekendowe :P Quote
*Magda* Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Dzięki, już dostałam namiary na ośrodek koło Ustki http://www.sus.kalisz.pl/oferta Rezerwacja już zrobiona, więc w tym roku jedziemy tam, ale trzymaj namiary, bo może następnym razem skorzystam ;) Quote
kalyna Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 8 godzin temu, magdabroy napisał: Dzięki, już dostałam namiary na ośrodek koło Ustki http://www.sus.kalisz.pl/oferta Rezerwacja już zrobiona, więc w tym roku jedziemy tam, ale trzymaj namiary, bo może następnym razem skorzystam ;) wow! super :) to za rok możecie jechać do Krynicy i a nuż traficie na zlot <3 Quote
*Magda* Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Jeśli wrócę do pracy po roku wychowawczego, to w przyszłym roku o wakacjach mogę zapomnieć :/ No chyba że pójdę jeszcze na rok bezrobotnego jak z Theodorem, to wtedy mogę pomyśleć o kolejnym urlopie nad polskim morzem. Nie sądzę jednak, żeby udało mi się trafić na zlot, bo my teraz musimy planować urlop pod terminy, kiedy Theodor ma zamknięte przedszkole :/ A to wypada co roku w lipcu. No a zloty, to pewnie już po sezonie?! Quote
kalyna Posted February 6, 2016 Author Posted February 6, 2016 20 godzin temu, magdabroy napisał: Jeśli wrócę do pracy po roku wychowawczego, to w przyszłym roku o wakacjach mogę zapomnieć :/ No chyba że pójdę jeszcze na rok bezrobotnego jak z Theodorem, to wtedy mogę pomyśleć o kolejnym urlopie nad polskim morzem. Nie sądzę jednak, żeby udało mi się trafić na zlot, bo my teraz musimy planować urlop pod terminy, kiedy Theodor ma zamknięte przedszkole :/ A to wypada co roku w lipcu. No a zloty, to pewnie już po sezonie?! uuuu to kicha po całości :( tzn. z urlopami jest taki problem, aby to jakoś zgrać? Zloty są w wrześniu, bo wtedy psy mogą wchodzić na plażę. Szkoda, że tak się układa, ale nic nie poradzisz... :( aaa dzisiaj z newsów <3 Gandi sobie ubzdurał, że będzie polować na Ciaposława i będzie go chciał ZEŻREĆ. No to się lekko pomylił... za to Suka od kilku dni moczy doopkę w oczku. Życie z psami nigdy nie będzie nudne :P Quote
*Magda* Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Oficjalnie na rok, przysługuje 24 dni urlopu, czyli razem w dwójkę mamy 48 dni. No a w przedszkolu jest wolne w lato 3 tyg. (15 dni), do tego Boże Narodzenie z Nowym Rokiem też 3 tyg. (kolejne 15 dni), do tego dochodzą dni świąteczne w Niemczech, kiedy w Holandii się pracuje (kolejne kilka dni) i trzeba wziąć urlop na te dni. Są też sytuacje, że nagle trzeba jakiś dzień wolny, więc trzeba coś zostawić sobie "na czarną godzinę". I w ten sposób człowiek wykorzystuje praktycznie cały urlop, a żeby go zgrać i mieć choć kilka dni razem jest ciężko :/ Quote
kalyna Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 Sieeeemka :) Przegwizdane macie z tymi urlopami, serio nie zazdroszczę... a jak przedszkole jest zamknięte to nie ma innego, które ma dyżur czy coś? Co ta pogoda wyprawia to się w głowie nie mieści... już była wiosna, a dzisiaj i zimno i deszczo-grado-śnieg leciał. Bo jakby to zima wracała to bym się cieszyła, ale to tylko takie straszenie :( Quote
*Magda* Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Szczerze, to nawet nie wiem czy jest możliwość "podrzucenia" dziecka do innego przedszkola :/ Quote
kalyna Posted February 18, 2016 Author Posted February 18, 2016 13 godzin temu, magdabroy napisał: Szczerze, to nawet nie wiem czy jest możliwość "podrzucenia" dziecka do innego przedszkola :/ u nas to jest tak, że prywatne są otwarte przez cały czas w wakacje. Publiczne mają bodaj po miesiącu dyżur. Tzn. tak słyszałam od rodziny ;) Quote
*Magda* Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 Ta galeria tak zarosła pajęczynami i kurzem, że nic w niej nie widać Quote
kalyna Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 6 godzin temu, *Magda* napisał: Ta galeria tak zarosła pajęczynami i kurzem, że nic w niej nie widać Maaaadziu, bo tylko Ty zostałaś jeszcze na dogo :P Quote
łamAga Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 38 minut temu, kalyna napisał: Maaaadziu, bo tylko Ty zostałaś jeszcze na dogo :P Wcale że nie :P Quote
Recommended Posts