karkakarka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Chyba raczej przekroczy :roll: Ale to dobrze :lol: Tola ma 5 miesięcy i waży 1600 Quote
Kaidar Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 to mój Max ma 5 miesięcy i waży około 4 kg.. (ostatnio było ok. 3,5 kg) Quote
pa-ttti Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 uuhu to ładnie:) spory jak na yorka...tym bardziej że wzorzec mówi o 3,5kg max. sunia z mojego ostatniego miotu ma 3 miesiące i waży 550gram jest super mała- wiem że ZA MAŁA żeby mówić o wzorcowym yorku- ale taka już jej uroda, a na wystawy jej nowa pani i tak jeździć nie zamierza. Quote
Kaidar Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 wiesz, póki mały to może mieć taką wagę.. potem zejdzie.. poza tym dużo i tak nie je no i nie wygląda na grubego... jest po prostu zbity mięśniowo niż otłuszczony... zgrabny też jest Quote
***Paulina*** Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='Kaidar']wiesz, póki mały to może mieć taką wagę.. potem zejdzie.. poza tym dużo i tak nie je no i nie wygląda na grubego... jest po prostu zbity mięśniowo niż otłuszczony... zgrabny też jest[/quote] Raczej nie zejdzie:shake: Zazwyczaj jest tak że psy przybierają na wadze do jakiegoś czasu potem stoją już w miejscu, może zgubić z 200-300 gram ale nie więcej... No chyba że chory będzie czy coś (odpukać) Ale przecież i tak jest śliczny;) Masz 4 kg do kochania:loveu: Quote
pa-ttti Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='Kaidar']wiesz, póki mały to może mieć taką wagę.. potem zejdzie.. poza tym dużo i tak nie je no i nie wygląda na grubego... jest po prostu zbity mięśniowo niż otłuszczony... zgrabny też jest[/QUOTE] piesek może być gruby i mały i ważyć 4kg, może też być chudy-wtedy przy wadze 4 kg wzrostowo pasuje raczej na sznaucera niż yorka:) Yorki rosną do około 10 miesiesięcy- wiadomo pod koniec wzrost już nie jest tak intensywny, ale jest. także Twój piesek będzie ważył dorosły pewnie w granicach 5-6kg. Słodki misiek będzie, ja też mam jedną suczkę ktora waży 3,5kg tyle że jest dorosła.Nie obraź się, ale podejrzewam że Twój yorczek nie ma rodowodu? Quote
Kaidar Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 ma papiery które są podbite przez Związek Kynologiczny Oddział Lublin.... brany był z hodowli ze Świdnika ([URL="http://www.klejnotlussy.republika.pl/"]KLEJNOT LUSSY RODOWODOWE PSY[/URL] to strona hodowli).. Max jest proporcjonalny ale nie tłusty raczej taki mięśniowo zbity... zresztą wagę mówię na oko bo go ze dwa tygodnie już nie ważyłam może i więcej... dzisiaj go zważę bo możliwe że jednak waga się zatrzymała na 3,5 kg... pa-ttti mogę ci zeskanować Maxa papiery i wysłać gdybyś miała nadal wątpliwości :) Quote
pa-ttti Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 nie nie nie, nie o to chodzi:) poprostu wystarczy poczytać to forum: zdecydowana większość psów to są psy bez rodowodu, a ludzie którzy je kupili mają pretensje niewiadomo do kogo że nie wyglądają jak yorki...:( co do wagi to zostanę przy tym co napisałm wcześniej. jak na moje oko to w granicach 5,5kg spokojnie będzie ten psiak ważył. może jest po sporych rodzicach? a może poprostu jakieś geny mu wyszły z innych pokoleń. na wystawach widziałam yorki conajmniej 2 razy większe od mojej(ona waży 3,5kg), a pomimo tego były normalnie oceniane...wzorzec jest po to żeby się go trzymać chociaż przez sędziów... inna sprawa: czasem rodzice są niedobrani odpowiednio . u nas np suczka chihuahua która rodzi małe szczenięta takie do 2,5kg dorosłe(sama waży 2,5kg) w jednym miocie z innym psem miała wielkoluda. oddaliśmy go rodzinie. teraz dorosły waży około 7kg. Quote
Kaidar Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 wiesz, może mój Max waży te 3,5 kg i już nie tyje ale tego nie wiem bo dawno go ważyłam więc nie powinien więcej ważyć.. poza tym teraz mógł trochę schudnąć bo wypadają mu mleczaki i nie bardzo chce jeść.. zresztą muszę dobrą wagę kupić bo mi się nie chce za bardzo wierzyć że aż tyle waży...trzy tygodnie od ostatniego ważenia to jednak kawał czasu... jak będę u weta to poproszę przy okazji żeby Maxa zważył to podam pewną wagę.. bo teraz to jest około... Quote
pa-ttti Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 waga nigdy nie jest w 100% dokładna są jakieś wachania.moja suczka raz waży 3,2 raz 3,8kg. przyznam że jest dosy gruba. inna natomiast raz 2,2 raz 2,7... mam jedną której stała waga to 1,6kg i za nic nie może przyty chociaż karmię ją najbardziej kalorycznymi karmami... Quote
Kaidar Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 ale wiesz... jak zważę Maxa u weta to waga jego będzie najbardziej prawdopodobna niż ta która wyskoczy u mnie... o to mi chodzi... Quote
Yoko2009 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Moja Yoko ma 7 miesiecy i waży 3,1 kg i jest ładnie proporcjonalnie zbudowana:) Quote
Kaidar Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 no mój tak samo... poza tym dzisiaj świętuję z rodzinką bo Max kończy dzisiaj (22 sierpnia) 5 miesięcy :) Quote
Kaidar Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 na [url=http://www.garnek.pl/frilla]frilla - najnowsze zdjęcia - Garnek.pl[/url] dodałam zdjęcia mojego Maxa :) Quote
sara211 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Moja FiFi skończyła 3 miesiące, a waży już 1,650 :roll:. To chyba dużo?? Jka myślicie jaką wagę może osiągnąć? Ma rodowód i chciałabym aby była suczką hodowlaną :) Quote
Kaidar Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 wiesz Sara, mój przedwczoraj skończył 5 miesięcy i waży około 3,5 kg... zależy wszystko po jakich rodzicach jest i jak będzie karmiona.. poza tym waga to też indywidualna sprawa psiaka... jeden może mało ważyć a inny będzie ważył dużo.. ciężko jest określić jaką psiak może osiągnąć wagę.. Quote
Agunia_so Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Mój kenzo ma 1,5 roku i waży 3,5kg, a sunia ma 3 miesiące i waży 1,5kg (zastanawiam się jaką ostateczną wagę osiągnie) . Quote
Kaidar Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ostateczną wagę osiągnie koło 10 miesiąca (jeśli się nie mylę).. mój ma 5 miesięcy i waży ok. 3,5 kg i wcale na tyle nie wygląda Quote
Natalia&Lola Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Mój Bondi ma 3msc i 2tyg a jego waga to (około) 0,65kg. Quote
Natalia&Lola Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Ile według Was będzie ważył ostatecznie? Teraz ma 3,5msc i 0,65kg. Quote
Kaidar Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 tego nie da się określić w tak młodym wieku... mój ma 5 miesięcy i waży 3,5 kg.. w tak młodym można tylko gdybać... waga zależy jak go karmić będziesz i po rodzicach (jak ważą np 3,5 kg i matka tyle i ojciec tyle to prawdopodobnie tyle MOŻE!! ważyć).. Quote
pa-ttti Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='Natalia&Lola']Ile według Was będzie ważył ostatecznie? Teraz ma 3,5msc i 0,65kg.[/QUOTE] nie powiem dokładnie, ale kilka już piesków się u nas wychowało:) mi sie wydaje że będzie malutki, maksymalnie do 2kg. Quote
Balbina. Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='sara211']Moja FiFi skończyła 3 miesiące, a waży już 1,650 :roll:. To chyba dużo?? Jka myślicie jaką wagę może osiągnąć? Ma rodowód i chciałabym aby była suczką hodowlaną :)[/quote] Myślę,że trochę ponat 3 -3,2-3,3kg;)Witamy na forum:mdrmed: [quote name='Natalia&Lola']Ile według Was będzie ważył ostatecznie? Teraz ma 3,5msc i 0,65kg.[/quote] Myślę , że około 2 kilo ;):razz: Quote
anubias Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Mój maluch w wieku 12 tygodni był ważony przy okazji ostatniego szczepienia i ważył 1,2 kg. W tej chwili ma 15 tygodni i z tego, co zauważyłam, rośnie bardzo szybko, nie wiem ile w tej chwili waży ale nie zdziwiłabym się gdyby do 2kg dobijał. Jak myślicie, duże toto może urosnąć? Nie planuję go wystawiać, pytam, bom ciekawa ile będę miała do kochania :) Quote
Recommended Posts