Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='czlowiek']Szczerze przyznam, że nie wygląda mi na to 1,6 kg. Moja ważyła podobnie a była na pewno większa.

Co do Royalka. Dostaje dla juniorów 2-10 w dawce 75 gr dziennie w dwóch porcjach.
Nic innego już jej nie daję.
Natomiast wcześniej była "dokarmiana" w większych dawkach czy to wędliną czy smakołykami.[/quote]
Dzień dobry!Mam pieska od tych samych dostawców co pan, proszę o kontakt!

Posted

[quote name='czlowiek']A to Ci na Yorka wygląda ??

[URL="http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/2764.jpg"][IMG]http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/2764.jpg[/IMG][/URL][/quote]
Dzień dobry!Posiadam pieska od tych samych dostawców, proszę o kontakt.

Posted

[quote name='Katie']taki malec nie powinien byc jeszcze z mama?!!!!!!!![/quote]
Oj powinien ,powinien. Już myślałam że mnie nic nie zaskoczy ,a jednak dziewczyna która jest na dogo (przecież się tu tyle pisze o odstawianiu maluchów od mamy) kupiła 6,5 tygodniowego pieska,eh:cool3:

Posted

Moja Lili kończy rok (niedługo) i waży 3,5 kg i nie uważam żeby była jakimś tam kolosem... :) sądzę że na sunie to jest bardzo dobra waga. :)
i nie ważcie tak swoich psów i nie rozpaczajcie jak waży za dużo czy za mało... ważne żeby były zdrowe... :) :eviltong:

Posted

ja nie rozpaczam bo Gazela ma 6 miesięcy i waży 2,65kg;P a w ogóle po niej nie widać;p jeszcze jak pójdzie do fryzjera i ją 'opitoli' to się będę zastanawiac w czym ta waga była, pewnie we włosach :D

• 2 weeks later...
Posted

rzeczywiście waga yorka to chyba we włosach się skupia;DD haha
mój ma 9 miesięcy i niecałe 3 kg. 2,95 czy jakoś tak. ale też chyba się wybierzemy do ffryzjera bo jak na dworze jest 22 stopnie a on już sapie, a słoneczko go nagrzewa bo cały czarny.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='syla929']moja ma 7 tygodni i 1,20kg, czy to za duzo? byla najwieksza w miocie.[/quote]

Szczeniaki mojej Jessi w wieku 7,5 tyg ważyły od 890-1300.
Czyli podobnie jak Twoja mała - a maludy powinny osiągnąć dorosłą wagę 2,8-3,5kg

Mam tylko pytanie - dlaczego kupiłaś 7tyg szczenie?
Szczeniaczek powinien odejść do nowego domku najwcześniej jak ukończy 8tyg.
Jak ma 7 tyg to najczęściej jest jeszcze w okresie kwarantanny poszczepiennej (jeśli oczywiście hodowca zaszczepił maluchy a nie tylko wkleił naklejkę .... bo dogadał się z wetem......):mad:

Posted

tak, został zaszczepiony
29,04- parwowiroza, nosówka, zakaźne zapalenie watroby, kaszel psi +
3tydz,5,tydz - odrobaczanie

to kiedy mam się udać na kolejne szczepienie?

Nie wiem dlaczego tak, ale Pani mówla, że do odbioru po 30 kw.

ale z maluchem jest wszystko ok

Posted

Mój ma rok i 4 miesiące,a waży prawie 5 kilo :-| I w związku z tym mam pytanie.Czy tak duża waga wyklucza go z wystaw? Nie jest gruby,tylko po prostu duży.Nie kupiłam go z zamiarem wystawiania,jednak z czasem zaczęło mi się to podobać i zaczęłam się zastanawiać nad wystawieniem Arbiego,ale waga psiaka spędza mi sen z powiek,że tak powiem.

Posted

witam wszystkich jestem tutaj pierwszy raz :lol: jestem szczesliwa wlascicielka 4 miesiecznego yorka bez rodowodu ( nie ubolewam nad tym) moj dyzio wazy 2kg dlugosci ma 26cm a wysokosci 22cm jest uroczy zabawny i bardzo sie slucha nie lubi tylko kokardek straca je lapkami uparciuch jeden :lol: ma yle energi ze moj dalmatynczyk alba przy nim wysiada a jak gryzie i kopie w poscili hehe :eviltong: jedno uszko mu juz stoi pracujemy nad drugim bo cos leniwe jest:placz: ale i tak jest cudny :loveu: 21 maja jestesmy umowieni na wizyte u fryzjera bo ma tyle wlosow ze mu jest juz goraco :shake: i meczy sie biedaczek a jak wasze maluchy zdrowe?? mam nadzieje ze tak pozdrawiam wszystkich yorkomanow i nietylko buziaki paulina

Posted

Mnie jakoś nie przeszkadza pies z rodowodem czy bez to i tak przyjaciel na połowe życia i on zawsze będzie prawdziwym przyjacielem ;).
Najważniejsze że yorczek zdrowy i skory do zabawy , a twój napewno jest skoro dalmatyńczyk wysiada:evil_lol:.
Niech się chowa dobrze i niech będzie zdrowym yorkopodobnym Yorkasem :p .
Ps.Ta waga mnie troszkę przeraża:lol: