Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agata_B']No to spora z niej kluska :cool3::loveu:[/quote]

Masz rację, bo Efulka była największa z całego miotu.Taka słodziutka kluseczka z niej. ciekawe ile ędzie ważyć jak będzie dorosła?
:loveu::loveu::cool3:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='gusia78']Masz rację, bo Efulka była największa z całego miotu.Taka słodziutka kluseczka z niej. ciekawe ile ędzie ważyć jak będzie dorosła?
:loveu::loveu::cool3:[/quote]Hmm chyba coś około 3-3,5kg;)
Trudno powiedzieć :cool3:

Posted

[quote name='Agata_B']Hmm chyba coś około 3-3,5kg;)
Trudno powiedzieć :cool3:[/quote]

Też tak myślałam i chodowca też mówił że będzie większa, ale dla mnie najważniejsze że zdrowa jest.:loveu:

Posted

[quote name='gusia78']Też tak myślałam i chodowca też mówił że będzie większa, ale dla mnie najważniejsze że zdrowa jest.:loveu:[/quote]

Mój Fidek w wieku 10 tygodni ważył ok. 1 kg... Dziś ma 6 miesięcy i waży 3,5 kg :loveu: spory chłopczyk z niego :loveu:

Posted

Aj tam przejmujecie sie za bardzo tą wagą waszych piesków :p
Ja sobie powiedziałam, że jak kiedykolwiek będe miała yorka (a w to wątpie) to nie będe go ciągle ważyła heheheh.

Posted

ee ja tam się nie przejmuję, urósł ile trzeba, je ile trzeba, jest zdrowy, w pełni sił - nic więcej sie nie liczy, nawet nie wiem ile teraz waży:diabloti:
A wiem tylko wtedy gdy mi wet go wrzuca na wagę kontrolnie.

Posted

[quote name='martyska']A moja Nikusia w wieku 13 tyg. waży ok. 1,8kg. Czy to nie za dużo? dodam że jej mama waży 3 kg a tata ok. 2,6kg[/quote]
Sporo.:diabloti:

Posted

[quote name='martyska']To co z moją? Na co ona wyrośnie skoro już jest taka duża?[/quote]
Trudno powiedzieć, bo niektóre pieski nie przybierają na wadze już w wieku 4,5 - 6mies a niektóre tyją do 9-10mies.
Zakładając ze twoja przestanie przybierać na wadze w wieku ok 7mies to powinna miec jakies 4 może do 5 kg w dorosłosci(ok rok).

Posted

Mój Fidek jak go odebraliśmy z hodowli w wieku 8 tygodni ważył ok. 1 kg, potem z dnia na dzień przybierał na wadze ogromnie, w wieku 4 miesiecy ważył już ok. 3 kilo :), teraz ma 6 miesiecy i waży ok. 3,8 kg :loveu: jest spory ale śliczny!!!

Posted

[quote name='Mała Rita']Mój Fidek jak go odebraliśmy z hodowli w wieku 8 tygodni ważył ok. 1 kg, potem z dnia na dzień przybierał na wadze ogromnie, w wieku 4 miesiecy ważył już ok. 3 kilo :), teraz ma 6 miesiecy i waży ok. 3,8 kg :loveu: jest spory ale śliczny!!![/quote]
Sporo, ale i tak jest ładny- jak każdy york, czy mały czy też duży...

Posted

[quote name='***Paulina***']A ja myślę, że nie będzie tak źle... a tak w ogóle to te pieski nawet jak są duże to są tak samo śliczne i kochane... I yorki rosną najwięcej do 4 miesiąca a potem to już niewiele...[/quote]
Do 4 msc? Oj nie... 4 msc to jeszcze malutki szczeniaczek.. na pewno conajmniej do 5-6m.;) potem to juz tylko kilkanascie dekagramow:P

Posted

[quote name='Agata_B']Do 4 msc? Oj nie... 4 msc to jeszcze malutki szczeniaczek.. na pewno conajmniej do 5-6m.;) potem to juz tylko kilkanascie dekagramow:P[/quote]

Kiedy kopowaliśmy Scoobiego miał 5 miesięcy i ważył 2 kg. Po 5 miesiącu urósł jeszcze do 3,5 kg. Więc ja myślę, że trochę dłużej ;)

Posted

[quote name='***Paulina***']Twój piesek to miniaturka???[/quote]
Nie ma czegoś takiego jak york miniaturka !!! Są to skarłowaciałe pieski . Mój Luluś jest prawdziwym Yorkshire terrierem :) . Luluś ma rodowód a jego tata , trójkrotny champion Polski , waży coś koło 2,1 kg , tak więc Lulek będzie raczej jego wagi . pozdrawiam