Wind Posted August 12, 2003 Author Posted August 12, 2003 Jakos (a nawet calkiem latwo) udalo sie dotrzec do dziadkow. Od strony Vico to- o: Orby de Penghibur ; m: Filipinka ad Operam. A teraz informacja dla wszystkich ktorzy maja yorka po raz pierwszy i maja lub mysla, ze maja problemy z sierscia. W takiej sytuacji najlepiej udac sie do kogos kto zajmuje sie pielegnacja takiego psa profesjonalnie. Godzina spedzona w takim salonie pozwala zupelnie inaczej spojrzec na wlasciwe prowadzenie psa. Mozna popytac i popodgladac. :sweetCyb: Okazalo sie, ze szampon dla szczeniat, ktory do te pory uzywalam nie zmywal dostatecznie dobrze olejku norkowego, ktorym byla pryskana Maja miedzy kapielami. Efekt byl taki, ze siersc wydawala sie jakby matowa, a na dodatek byla sucha. Bo oprocz olejku to trzeba to i tamto i jeszcze cos tam wlac, i karme wzbogacic ... ehhh po tym wszystkim w potfelu zostalo mi na butelke wody mineralnej :o ... Dzisiaj wykapalismy Majke, wypryskalismy, wysuszylismy ... Blyszczy sie na odleglosc ... a siersc pieknie i gladko uklada sie po bokach i jest mila w dotyku. Warto bylo :) Quote
Lady Posted August 12, 2003 Posted August 12, 2003 O Orby'm też nie wiele wiem. W "bazie danych" są tylko jego córki, które się w czymś zasłużyły: Elm Dendi Beatrice Blue F Elm dendy Beatriche Blue F Ile De France Bakarat F Jest on importowany z Francji i aktualnie mieszka w chodowli Ad Operam. Quote
Wind Posted August 12, 2003 Author Posted August 12, 2003 Dzieki !!! Zaczelysmy cwiczyc z ringowka ... to wymaga wiele, wiele, wiele cierpliwosci. Ale Twoje rady bardzo sie przydaja :) pozdrawiam, Quote
Lady Posted August 12, 2003 Posted August 12, 2003 Pewnie nie masz jeszcze rodowodu, więc ucieszę cię: Mogę ci podać rodowód twojej suni ze strony ojca przynajmniej do 6 pokolenia. Poczekaj chwilę :D Quote
Wind Posted August 12, 2003 Author Posted August 12, 2003 jestem, jestem :) Z gory dziekuje za te informacje :) pozdrawiam, Quote
Lady Posted August 12, 2003 Posted August 12, 2003 -------------------------------------o:Always Love De Penghibur o:Turyanne Always Love Hobie -------------------------------------m:Turyanne High Hope -------------------------------------o:Hooligan De Penghibur m:Jussie De Penghibur -------------------------------------m:Vip Gasoline Jak na razie dwu pokoleniowy rodowód Orby'iego. Podać dalej, czy wystarczy? Quote
Wind Posted August 12, 2003 Author Posted August 12, 2003 Wystarczy, dzieki wielkie ... juz wkrotce dostane rodowod, to sie wczytam :lol: pozdrawiam, Quote
Yorkies Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 Lady posłuchaj ja też mam do ciebie prośbe :) Otóż czy mogłabyś sprawidzić w tej twojej bazie danych czy jest coś na temat psów: Scamp son boy, Sonia Żako, Highclas Peace Maker, lub Scarlet Son Girl- nie wiem czy ta pisownia jest dobra teraz nie mam przy sobie rodowodu jeszcze później to sprawdze i ci napiszę, ale możesz sprawdzić te które ci napisałam(chodzi mi o jakieś osiągnięcia na wystawach, przodów itp.) Z góry dzięki :D Pozdrowionka Quote
Lady Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 Upewnij się, czy to dobra pisownia. Jak na razie nic nie mam. Jeśli to psy z rodowodu, podaj mi dalsze korzenie - może dojdę do nich "od tyłu" A wtych ...Son Girl i ...Son Boy, to które to jest nazwa hodowli? Quote
Yorkies Posted August 16, 2003 Posted August 16, 2003 A więc poprawna pisownia to Highclass Peacemaker, Sonia Żako Scamp Son Boy Kontrakt, Scarlett Son Girl Kontrakt, a dalsze korzenie to Sofi Taranga, Heskethane Knight Hawk, Highclass Minette i Hihgclass Peter Piper Pogrubiłam w tych Son... Nazwę hodowli Wiem że ten Heskethane... to ch.pl Mam nadzieję że teraz coś ci się uda znaleźć pozdrawiam i czekam na odp.!!! Pozdrowienia Quote
Lady Posted August 17, 2003 Posted August 17, 2003 Te highclassy już mnie wkurzają... Mam dwuch takich gagatków w rodowodzie i nigdzie ich nie mogę znaleść... Poszukam innych. Yorkies, a to twoje psy w końcu mają rodowód...? Quote
Lady Posted August 17, 2003 Posted August 17, 2003 -Heskethane LORD OF TINTAGEL -Heskethane ROBIN To rodzice Knighta Quote
Lady Posted August 17, 2003 Posted August 17, 2003 Ch. 4x ZW Pl., 16x ZW Wyst., 3x ZW Rasy, 30x CWC, CACIB, 2X RES. CACIB A to tytuły Peacemaker'a Quote
Yorkies Posted August 18, 2003 Posted August 18, 2003 Wielkie dzięki Lady!!! nie moje nie mają rodowodu, ale 3 lata temu miałam yorka z rodowodem(to ten Scamp Son Boy Kontrakt) ale niestety ktoś mi go ukradł jak Majki miał rok :cry: :( :cry: (ten Peacemaker to jego tata). Odrazu mam pytanie czy jest możliwość ponownego wyrobienia metryki??? Chodzi mi o to że jeżeli ktoś ma teraz mojego Majkusia to czy mógł mu wyrobić metrykę na podstawie tatuażu w uchu??? Jeżeli tak by było to może mogłabym go odnaleźć? Czekam na odpowiedź Lady jeszcze raz dzięki za te wiadomości :calus: <-- dla Ciebie Pozdrawiam Quote
Lady Posted August 18, 2003 Posted August 18, 2003 Ja Peacemakera mam w 4 pokoleniu. Jeśli pies został skradziony, to najlepiej zawiadonić ZK. Wyrobić drugi raz rodowód raczej byłoby trudno... a nawet, jeśli by jakoś to zrobili - wydali by się na wystawach. Jeśli znacie nr. tatuażu , rodowodu itp. najlepiej zadzwońcie do ZK ( www.zkwp.org.pl ) Quote
Yorkies Posted August 20, 2003 Posted August 20, 2003 To byłam ja :wink: A więc jak mi "poleciłaś" dzwoniłam do ZK w Wawie i dowiedziałam się że: 1. Powinnam to zgłosić wcześniej 2. Że duplikat metryki wyrabiają ale tylko wtedy gdy mają zaświadczenie od hodowcy że sprzedała osobie X danego psa 3. No i podałam nr tatuażu i telefon do mnie i jak będzie coś ta pani wiedziała na temat mojego psa to przedzwoni ale raczej nie ma nadzieji :( Quote
DRACA Posted August 20, 2003 Posted August 20, 2003 No to ja się dopisze :-) Dracula waży 2,3 kg ma 22 cm w kłębie i ma 1,5 roku. Quote
Wind Posted August 22, 2003 Author Posted August 22, 2003 Moze teraz uda mi sie wstawic zdjecie mojej suczki. Gdy je robilam Maja miala dokladnie 4 misiace i 3 tygodnie. Quote
Wind Posted August 22, 2003 Author Posted August 22, 2003 I jeszcze dwa zdjecia z tego samego okresu pozdrawiam, Quote
iWoNai Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 Fajniutka ....moja ma 5 m-cy....i jest nizsza....i bez ogonka... Quote
Wind Posted August 25, 2003 Author Posted August 25, 2003 Teraz wazy 1,8 kg. Chcialabym aby wazyla ok. 2,5 kg. Wlasnie dzisiaj wypadl jej pierwszy kiel a drugi mocno sie rusza. Te u gory tez zaczynaj chwiac sie w posadach czyt. korzeniach. Jest 100 % szansa, ze obedzie sie bez stomatologa :lol: pozdrawiam, Quote
Recommended Posts