Radek Posted August 14, 2019 Author Posted August 14, 2019 8 godzin temu, uxmal napisał: Ojej :( długo Coś siedzi w suni organiźmie. Niech zwija manatki. Sio. Mała mordka jest chorowita. Będzie już ponad 3 lata, jak jesteśmy w lecznicy przynajmniej raz w miesiącu. Jak nie niski poziom płytek, to inne odchylenia w badaniach krwi i moczu. Teraz mamy problem z nerkami. Psinka cały czas pod kontrolą, nawet zostaliśmy wysłani przez naszą panią doktor na konsultacje do doktora Jagielskiego. Jak się wyniki nerkowe poprawiły to mamy stan zapalny gardła. Za każdym razem drżę o naszą kochaną psinkę. Bardzo dziękuję za wsparcie i kciuki. Quote
uxmal Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 Rozumiem :( mam nadzieję że dr Jagielski tylko jeden raz na konsultacje a potem już nie. A nerki to silnik całego organizmu. Delikatne są mimo wszystko.:( Quote
Radek Posted August 14, 2019 Author Posted August 14, 2019 4 godziny temu, uxmal napisał: Rozumiem :( mam nadzieję że dr Jagielski tylko jeden raz na konsultacje a potem już nie. Oby Quote
szajbus Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Mała, chorowita, ale zarazem silna i waleczna jak terminator. Cały czas zaciskam za nią kciuki i pamiętam o tych, które odeszły. 1 Quote
Radek Posted August 18, 2019 Author Posted August 18, 2019 Waleczna czasem aż za bardzo;) Dziękuję za kciuki, jutro się przydadzą ponieważ na 20 mamy wizytę u naszej pani doktor. Quote
Radek Posted August 20, 2019 Author Posted August 20, 2019 Wyniki konsultacji nie są zbyt dobre:( Norasku, zaciskaj w czwartek łapinki za małą mordkę, z całych sił. Wszystkich bardzo proszę o kciuki. Quote
Radek Posted August 20, 2019 Author Posted August 20, 2019 1 minutę temu, uxmal napisał: trzymam mocno. Bardzo, bardzo dziękuję. Quote
Radek Posted August 23, 2019 Author Posted August 23, 2019 Norasku, wciąż proszę o łapinki dla małej mordki. W poniedziałek kolejna konsultacja z naszą panią doktor. Quote
szajbus Posted August 25, 2019 Posted August 25, 2019 Łapinki zaciśnięte i proszę trzymać też za naszego Zuzuolca 1 Quote
Radek Posted August 27, 2019 Author Posted August 27, 2019 Dzisiaj dostaliśmy leki na niedoczynność tarczycy dla małej mordki, rozpisane na miesiąc. Za miesiąc kolejne badania. Najgorsze, że nie dotarł do lecznicy opis RTG. Może dotrze jutro, kolejny dzień w nerwach. Norasku, pozaciskaj jeszcze trochę łapinki. Quote
Radek Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 Dziękuję za kciuki i łapinki. Opis RTG dotarł dzisiaj i jesteśmy po konsultacji. Na szczęście nic groźnego tam nie ma. Są drobne nieprawidłowości, ale mamy z tym żyć. Mamy leki przeróżne (tarczyca, wątroba), karmę dla nerkowców i musimy ograniczyć przysmaki. A za miesiąc kolejne badania kontrolne. Quote
szajbus Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 Bardzo się cieszę. Mówiłam , że z niej to prawdziwy terminator. Tyle tylko, że bidula musi być cały czas na lekach. Quote
Radek Posted August 29, 2019 Author Posted August 29, 2019 6 godzin temu, szajbus napisał: Bardzo się cieszę. Mówiłam , że z niej to prawdziwy terminator. Tyle tylko, że bidula musi być cały czas na lekach. Mam nadzieję, że teraz stan zdrowia się ustabilizuje na dobre. A leki pewnie będziemy musieli podawać już zawsze, podobnie jak karmę dla nerkowców. Jeszcze przed nami we wtorek echo serca. Nasza pani doktor chce jeszcze i tu upewnić się, że nie ma zagrożenia. Nerwy pomału ze mnie schodzą, ale i tak drżę cały czas o małą mordkę. Quote
szajbus Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 Znam aż za dobrze to uczucie. Cały czas kciuki zaciśnięte na maksa. Quote
Radek Posted September 2, 2019 Author Posted September 2, 2019 Bardzo jestem wdzięczny za wsparcie. Dzięki temu łatwiej mi. Jutro kolejna porcja nerwów, bo mamy o 18:30 echo serca. Quote
szajbus Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Daj znać jak wyszły badania. Moja Zuzka ich nie znosi. Quote
Radek Posted September 3, 2019 Author Posted September 3, 2019 Uff, łapinki i kciuki chyba podziałały. Echo serca jest w porządku. Stan serca małej mordki jest adekwatny do wieku. Na razie nie trzeba nic robić, tylko za rok zrobić kolejne echo. Mam wielką nadzieję, że lista chorób Gajulki się już więcej nie wydłuży. Quote
uxmal Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 No to super :) Stan stabilny jest zawsze wskazany. Nerki i tarczyca i serducho to taki trójkąt :) jak jedno z nich słabiej działa kolejne warto monitorować. 1 Quote
Radek Posted September 6, 2019 Author Posted September 6, 2019 Bardzo się cieszę, że zaglądacie. U nas radość przeplata się z obawami o małą mordkę. Obawy pewnie zostaną z nami. Dobrze, że na chwilę obecną nie ma powodu do zmartwień. A dzisiaj mamy smutną rocznicę. Kolejną rocznicę pożegnania kochanej Helguni. Helgunia była owczarkową sunią mojego taty. Ciut młodsza od Norci, przyjazna, kochana, najlepsza przyjaciółka Noraska. Quote
szajbus Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 Kolejny dzień, kiedy wspomnienia wracają ze zdwojoną siłą. Quote
Recommended Posts