Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Norasku kochany, jakoś ostatnio dopadły mnie obawy o małą mordkę. Małej mordce pojawiają się siwe kudełki na pycholu, widać że nie jest już młodym psiakiem. Proszę, czuwaj nad małym rozszczekańcem. 

Posted
12 godzin temu, szajbus napisał:

Czas biegnie szybko, nawet bym powiedziałam, że za szybko

Zdecydowanie za szybko. Oglądałem w weekend zdjęcia małej mordki z okresu, gdy do nas dotarła i widać upływ czasu, niby tylko kilka lat.

Posted

Byłoby wspaniale, móc odwiedzić swoje pożegnane psiaki. Pozostaje nadzieja na to, że spotkamy się kiedyś i wierzę że tak będzie.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Bardzo mi dziś źle. Na wieczornym spacerku wydarłem się na małą mordkę. Wyłączyło się jej myślenie (za to włączył się agresor) i chciała zjeść jednego z bardziej nielubianych psiaków. Paskudnie się czuję. Bardzo rzadko się to małej mordce ostatnio zdarza i nie byłem przygotowany, przez to się zdenerwowałem. Nie cierpię takich sytuacji. Teraz kochana psinka sobie śpi, a mi jest bardzo przykro.

Norasku kochany, czuwaj cały czas nad małą mordką i szepnij jej do ucha, żeby się trochę ogarnęła.

Posted

Ludziom też czasem puszczają nerwy - wam obojgu puściły ale nie przejmuj się, nasze psy nam wybaczają.

Moja pinczerka też od czasu do czasu usiłuje innym psom pokazać, kto tu rządzi i też muszę krzyknąć ale ona się tym zupełnie nie przejmuje, charakterna zołza.

Posted
2 godziny temu, dwbem napisał:

też muszę krzyknąć ale ona się tym zupełnie nie przejmuje, charakterna zołza. 

Mała mordka ma charakterek i nawet jak się uda ją wyciszyć, to zawsze na koniec musi burknąć, żeby jej było na wierzchu.

Posted
8 godzin temu, szajbus napisał:

Te małe są zawsze wyjątkowo bojowe  :) 

Po owczarkowatych suniach długo przyzwyczajałem się do zupełnie innego charakteru małej mordki, ale teraz kocham małą paskudę całym sercem:)

• 2 weeks later...
Posted

Ostatnio mam cięższe dni związane z pracą (tak jakby za dużo się jej zrobiło). W takie dni jakoś smutki są bardziej odczuwalne. Dobrze, że zawsze mogę tu zajrzeć, przeczytać kolejne wpisy.

Posted

Patrzę na kwitnące na trawnikach fiołki i łzy  same napływają mi do oczu. Balbisia je uwielbiała. Rzadko można spotkać psa zapatrzonego w te maleńkie kwiatuszki. 

2hd659t.jpg&key=c73d021f370d20947fca882b

Posted

Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny u kochanej Norci i życzę

Radosnych, pogodnych i spokojnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.

Posted

W Wielką Sobotę byliśmy z małą mordką na okresowych badaniach kontrolnych. Osłuchowo i na oko jest wszystko w porządku. Wyniki biochemii i morfologii będziemy pewnie mieli we wtorek. Jak zwykle proszę o kciuki i łapinki.

Posted

Norasku kochany, dzisiaj odebraliśmy wyniki małej mordki. Ma podwyższoną kreatyninę. Zaciskaj za nią łapinki z całych sił.

• 2 weeks later...
Posted

Czas biegnie nieubłaganie. Lata lecą, nie wiadomo kiedy. Dzisiaj mija 18 lat od dnia, gdy urodziła się kochana Norcia. 

Norasku, pamiętam i zawsze będę pamiętał.