Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miło mi, że banerek się podoba.

Brakowało mi banerka, a nad stronką też popracuję, tylko musi mi przyjść do głowy jakiś pomysł (a z tym różnie bywa).

• Like 1
Posted

Norasku, Saruśko trzymajcie łapinki za Zuzię.

Dzisiaj mamy pierwszy ciut chłodniejszy dzień. I bardzo dobrze, bo nasza mała mordka ma już dosyć tej aury. Mam nadzieję, że to wytchnienie trochę potrwa. Doglądajcie tam od siebie tego małego wariata. 

Posted

Norasku kochany, w sobotę byliśmy na okresowej kontroli z małą mordką. Tak na oko, dotyk i stetoskop pani doktor nie widziała niczego niepokojącego. Teraz czekamy na wyniki krwi i po weekendzie konsultacje z naszą panią doktor. Proszę, zaciskaj łapinki żeby wszystko było w porządku.

Posted

Mamy już wyniki i jesteśmy po konsultacji. Większość wyników ładnie trzyma normę. Mała mordka ma trochę przekroczony mocznik (52,3, a laboratorium podaje normę do 50). Na razie nasza pani doktor kazała powtórzyć badania pod koniec września. Będziemy mieli 4 tygodnie nerwów. Dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze.

Norasku, Saruśko, łapinki też się przydadzą. 

• 2 weeks later...
Posted

Norasku kochany, dzisiaj mija kolejny rok od dnia gdy odeszła kochana Helgunia. Jedna z najukochańszych owczarkowatych mordek. Mam nadzieję, że jesteście tam razem. 

Posted

Taką Helgunię zawsze będę pamiętał.

whzhoj.jpg

Helgunia była prawie rówieśniczką Norci. Przywiozłem Helgę do taty w październiku 2001 roku, miała wtedy 6 tygodni. Razem z Norcią się wychowywały. Razem bawiły. Długo po odejściu Norci Helgunia szukała jej po naszym przyjeździe do taty.

Mam nadzieję, że spotkam kiedyś wszystkie pożegnane psy.

• Like 1
Posted

Norasku, dzisiejsza pogoda nastroiła mnie jakoś refleksyjnie. Gdzieś z tyłu głowy pojawiły się smuteczki. W najbliższą sobotę jedziemy z małą mordką na kontrolę i już zaczynam się denerwować.

Trzymaj łapinki za naszą Gajkę.

Posted

To jeszcze poproszę o kciuki do jutra wieczór. Dopiero po pracy będę mógł pojechać po wyniki i na konsultację z naszą panią doktor. Osłuchowo i "na oko" nie widać u Gajki nic niepokojącego. 

Posted

Już jesteśmy po konsultacji z naszą panią doktor. Morfologia i biochemia małej mordki jest w porządku. Jeżeli chodzi o wyniki tarczycy, to jeden z wyników jest na granicy normy (ale w normie). W związku z tym wynikiem powtarzamy badanie za miesiąc. 

Dziękujemy za kciuki i łapinki i prosimy o jeszcze. 

• Like 1