Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Norasku, dziś mieliśmy pierwszy raz na nowym miejscu gości. Nasza mała mordka była bardzo zadowolona i jak zwykle uskuteczniała żebractwo. Miło było, chociaż tradycyjnie nie obyło się bez wspomnień.

Posted

Ech, nasza mała mordka miała mieć w sobotę badania kontrolne. Niestety nie udało się, ponieważ psinka nam się pochorowała. Badania przełożyliśmy na kolejną sobotę. Kolejny tydzień oczekiwania i lekkiego niepokoju. 

Norasku, czuwaj nad małą mordką.

Posted

W sobotę mała mordka miała badanie kontrolne. Wyniki krwi odbierzemy w poniedziałek lub wtorek. Przyjaciółki moje pożegnane, zaciskajcie łapinki za Gajeńkę.

Posted

Radku, przeczytałam Twój post przy porannym obchodzie po nowych postach na Dogo...  

Czytałam dawniej regularnie ten piękny wątek. Nawet się kiedyś chyba odezwałam. Muszę tu zaglądac częściej.

A teraz mocno trzymam kciuki za Gajunię...

Spokojnego dnia.

Posted

Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa (za kciuki też, bo potrzebne zawsze). Wątek zrobił się z czasem nie tylko Norci, ale i innych pożegnanych psiaków. Smutne to, chociaż potrzebne jest takie miejsce. 

Ciepło pozdrawiam. 

Posted

Wszystkie wyniki trzymają normę, co troszkę mnie uspokoiło. Szczególnie, że ostatnio przyplątała się jakaś infekcja. Teraz, mam nadzieję, spokój do styczniowego badania. 

Posted

Dziękuję za kciuki, w imieniu swoim i Gajki:) Potrzebne są zawsze, bo Gajula jest przewlekle chora i zawsze będzie pod kontrolą sił medycznych.

Posted

Dziękuję za świąteczne odwiedziny. Nam świąteczny czas upłynął mile, ale również z niepokojem o psinkę.

Mała mordka nam trochę niedomaga. Przyplątało się coś i mamy kłopoty z gardłem. Dzisiaj byliśmy w lecznicy. Gajka dostała dwa zastrzyki i do piątku powinno się poprawić, na co mam wielką nadzieję.

Jak zwykle proszę o kciuki i łapinki.

Posted

Szajbusku, jest ciut lepiej. Dzisiaj mała mordka zjadła normalnie kolację, ale do dobrego samopoczucia trochę brakuje. Martwimy się bardzo. Za 2 dni znów wizyta w lecznicy (dobrze, że mają dyżur).

Posted

Mam nadzieję, że Gajunia czuje się lepiej i zniosła dobrze to sylwestrowe szaleństwo.

Szczęśliwych chwil za TM dziewczynki i trzymajcie łapinki za swoją siostrzyczkę.

359zczs.jpg

Posted

Szajbusku i wszyscy odwiedzający Norcię, wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku.

Gajulka czuje się już lepiej, apetyt wrócił zupełnie, czasem tylko widać, że tak zupełnie zdrowie nie wróciło. Na szczęście powoli wraca gadanie więc mam nadzieje, że idzie ku dobremu i wkrótce infekcja sobie pójdzie. W lecznicy byliśmy na dyżurze jeszcze w niedzielę i pan doktor nie widział nic niepokojącego. Podał leki i nie wyznaczył kolejnych wizyt więc czekamy na termin zwyczajowego badania w drugiej połowie stycznia, ale to standard przy schorzeniu naszej psinki.

Szaleństwo petard mała mordka znosi bardzo dzielnie, czasem tylko spojrzy na nas z lekkim niepokojem, ale natychmiast dostaje przygotowane wcześniej smaczki i nie ma problemu. Wczoraj mieliśmy miłych gości, brata mojej żony z żoną-nieżoną. Psinka miała luksusowy wieczór, bo bardzo ich lubi, a i smaczków nie brakowało. Dzielnie sekundowała nam aż do momentu, gdy goście pojechali czyli do drugiej w nocy. Za to wrażenia odsypiała aż do czternastej (z malutką przerwą na poranny spacerek).

Taki dzień jak wczoraj to okazja do wielu wspomnień, szczególnie że i brat żony znał Norcię i Saruśkę, a jego wybranka znała Saruśkę.

Posted

Cieszę się, że mała dzielnie wszystko zniosła. U nas dzisiejszy dzień był gorszy od wczorajszego. Od godz 15:20 do 23:00 siedziałam z Zuzią w łazience. Mam już tego dość.

• 2 weeks later...