Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ucieszyłem się, gdy zobaczyłem Twój wpis. Dziękuję za pozdrowienia i życzę zdrowia Tobie i Keysi.

Tu jest wątek kochanej Saruśki

• 2 weeks later...
Posted

Obecność pożegnanych psiaków przejawia się też w naszych zachowaniach, zwyczajach, powiedzeniach. Każda nasza przyjaciółka nauczyła mnie czegoś i to będzie ze mną na zawsze, nie tylko wspomnienia.

Norasku, w środę kolejne badania kontrolne małej mordki. Zaciskajcie tam łapinki.

Posted

Wyniki odebrane i omówione z naszą panią doktor. Płytki są idealnie w normie, niestety silne dawki sterydów dały małej mordce po wątrobie:( Dostaliśmy leki na wątrobę i od jutra zmniejszenie dawki sterydu. Za dwa tygodnie kolejne badanie krwi. Oczywiście wciąż prosimy o kciuki.

Posted

Norasku, ostatnie dwa weekendy spędziliśmy na działce. Tam cały czas wspomnienia są takie żywe, tak namacalne. Właściwie wspomnienia wracały kilka razy na dzień i z reguły te wesołe. Trzymaj tam łapinki za małą mordkę, jest cały czas na lekach, a te są obciążające:( Pewnie w sobotę lub poniedziałek kolejne badania.

Posted

Moja stara sunia jest na sterydzie - Encortonie od lutego. Musiałam zwiększyć dawkę od kilku dni - słaby bardzo kręgosłup. Ale jak to moja wetka mówi - jej już nic nie zaszkodzi. Ma 17 lat i 3 miesiące. Radku czytałam w necie, że sterydy wolniej niż u ludzi uszkadzają narządy wewnętrzne. To tak na pocieszenie :)

Posted

Od jutra zmniejszamy dawkę sterydu. Badania kontrolne trzeba będzie zrobić w poniedziałek. Właściwie to już chory jestem ze stresu. 2 tygodnie temu na badaniu widać było, że wyniki wątrobowe Gajulki się pogorszyły. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Posted

Dziękuję za odwiedziny u Noraska, od razu lepiej się robi na sercu.

Pomalutku czas leci do przodu, a wspomnienia wciąż są z nami. Teraz jest nerwówka o zdrowie małej mordki, chociaż ostatnie wyniki ciut lepsze, a kolejne badanie za 2 tygodnie. Norasku, tęsknimy, pamiętamy.

Dziś byliśmy z małą mordką u mojego taty. Mała psinka hasała po ogródku z taką samą radością i energią jak Norcia.

Posted

Norasku kochany. Dzisiaj wróciliśmy z urlopu. Tak się złożyło, że udało się być tylko tydzień. Mała mordka zadowolona z wyjazdu, wędrowaliśmy tyle, na ile kondycja, osłabiona leczeniem, pozwalała. Jestem z małą mordką w domku, a Asia pojechała na działkę. W piątek kolejne badanie. Łapinki i kciuki jak zwykle mile widziane.

Posted

Jak dobrze, że malutka trafiła na takich zwierzolubów. Kto by o nią zadbał lepiej niż WY.

Kciuki cały czas zaciśnięte i nie jest to czcze pisanie, ale nieustannie o Was myślę i kibicuje mordeczce. Musi być dobrze.

Norasku, Saruśka

2re1jba.jpg

Posted

Bardzo się cieszymy, że mała mordka trafiła do nas. Może to Norcia i Saruśka tak pokierowały? Przede wszystkim dlatego, że Gajka nie jest łatwym psem. Ma swoje zachowania, lęki, boi się większości psów. Jest też trochę nadpobudliwa, o łakomstwie nawet nie wspominam. Jest też jednak bardzo mądra. Myślę, że gdyby trafiła gdzie indziej mogłaby wrócić z adopcji. A szkoda by było, bo to naprawdę kochana i wyjątkowa psinka. Teraz, gdy mała mordka choruje też nie jest łatwo. Na początku leczenia były problemy żołądkowe (wychodzenie w nocy co godzina itp...), teraz ciągłe wizyty w lecznicy, badania. I lęk o każde gorsze samopoczucie. Dla nas nie stanowi to problemu (tylko te nerwy), ot po prostu element życia z psem, ale nieraz się czyta, że ktoś porzuca psinkę, gdy zachoruje:(

Bardzo nam zależy, żeby Gajula wyzdrowiała i cieszę się, że jesteś z nami. Nawet nie wiesz, jakie to ważne.

Posted

Radku podobnie myślimy teraz o Zuzi. Kiedy trafiła do nas na DT i zauważyliśmy, że ma psie ADHD nie było mowy, żeby oddać ją gdzieś do adopcji. Psonia przyzwyczaiła nas do psot i wszelkich zniszczeń w domu. Dla nas to bułka z masłem, dla innych niekoniecznie. Postanowiliśmy, że zostaje u nas. Potem wyszła jej wrodzona wada serduszka i trwoga o jej zdrowie i życie. Dla nas to także element życia z psem. Bardzo wiele nas łączy jeśli chodzi o psinki. Ja się martwiłam i martwię o Twoje, ty o moje. Wieź psiarzy. Dlatego bardzo martwię się o mordeczkę i wiem , że nigdzie lepiej by nie miała. Trafiła do najlepszego domu na świecie. 

A Norcia i Sarusia pewnie razem z Psonią i Balbisiątkiem opiekują się i Gajunia i Zuzią.

Norasku, Saruśka - pamiętam

2e0msu0.jpg