Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Norasku, nie wiem czy to jesień, czy szaruga, czy oczekiwanie na śnieg? Ostatnio często mam z lekka gorsze dni, trochę smutno, a do tego czuję się niewyspany. Niech już wreszcie będzie zima.

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, w weekend byliśmy u teściów. Oczywiście przywitał nas Brutus, z którym tak lubiliście się bawić. Widać już po nim wiek. Niby 10 lat to jeszcze nie aż tak dużo, ale u dużego ONka wiek powoli zaczyna być widać. Uszyska w środku siwe, podobnie doły łapek. Poza tym widać, że już nie wstaje tak szybko, pomału zaczynają dokuczać tylne łapy. Bardzo go lubię. Trzymaj za niego łapinki, nic mu na razie nie dolega i żeby tak zostało na jak najdłużej. A dziś byłem u mamy. Otwierałem drzwi do mieszkania i przez chwilę miałem takie uczucie, że za chwilę w szczelinie między drzwiami i ścianą pokaże się ucieszona mordka wąchająca czy przyniosłem coś dobrego, jak to zwykle bywało gdy tam mieszkaliśmy. Smutno mi się zrobiło. Później rozmawiałem z mamą i powiedziała, że też tak czasem ma. Minęło już tyle czasu, a wciąż jesteś w naszej pamięci.

Posted

Norasku, jutro Wigilia, znów będziemy rozpakowywać prezenty i wspominać jak to bardzo lubiłaś...
Wszystkim odwiedzającym ten wątek życzę spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.

Posted

[SIZE=5][COLOR=darkgreen][I][SIZE=5][COLOR=black][COLOR=darkgreen][B]Kolęda dla nieobecnych

[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=darkgreen][B]A nadzieja znów wstąpi w nas.
Nieobecnych pojawią sie cienie.
Uwierzymy kolejny raz,
W jeszcze jedno Boże Narodzenie.
I choć przygasł świąteczny gwar,
Bo zabrakło znów czyjegoś głosu,
Przyjdź tu do nas i z nami trwaj,
Wbrew tak zwanej ironii losu.

Daj nam wiarę, że to ma sens.
Że nie trzeba żałować przyjaciół.
Że gdziekolwiek są - dobrze im jest,
Bo są z nami choć w innej postaci.
I przekonaj, że tak ma być,
Że po głosach tych wciąż drży powietrze.
Że odeszli po to by żyć,
I tym razem będą żyć wiecznie

Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat,
Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole.
Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas,
I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole.

A nadzieja znów wstąpi w nas.
Nieobecnych pojawią się cienie.
Uwierzymy kolejny raz,
W jeszcze jedno Boże Narodzenie .
I choć przygasł świąteczny gwar,
Bo zabrakło znów czyjegoś głosu,
Przyjdź tu do nas i z nami trwaj,
Wbrew tak zwanej ironii losu.

Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat,
Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole.
Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas,
I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole. [/B][/COLOR]
[SIZE=5][COLOR=darkgreen][I][SIZE=5][COLOR=black][COLOR=darkgreen][B]
Na zawsze w mej pamięci[/B][/COLOR]

[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=black][img]http://desmond.imageshack.us/Himg847/scaled.php?server=847&filename=bn10.gif&res=medium[/img]

[COLOR=darkgreen]Radku
[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=darkgreen][B]Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Ci i twoim bliskim,
wszystkiego co najlepsze
i najprzyjemniejsze, rodzinnej atmosfery, szczęścia osobistego, pogody ducha i suto zastawionych stołów. [/B][/COLOR]

Posted

[SIZE=5][COLOR=blue][B]Kolejny Twój rok za TM psinko.[/B][/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg35/scaled.php?server=35&filename=nowyrok1.gif&res=medium[/IMG]

[COLOR=blue][B]Szczęśliwego Nowego Roku Radku.
Niech odchodzący stary rok zabierze ze sobą wszelkie smutki, a Nowy przyniesie zdrowie, radość i szczęście.[/B][/COLOR]

Posted

Norasku, właśnie powoli mija kolejny rok wspomnień i tęsknoty.
Ostatni dzień roku spędzamy jak zwykle w domu, podobnie do Ciebie nasza Saruśka też boi się fajerwerków i jesteśmy blisko niej.
Szajbus, nieustająco dziękuję za pamięć.

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, przez ostatnie dni był śnieg. Wspominaliśmy sobie jak się wspólnie spacerowało zimową porą. Można było chodzić i chodzić bez końca...

Posted

Norasku, korzystając z dni wolnych przeglądam i porządkuję kolekcję fotografii. Mamy tyle zdjęć. Podczas przeglądania czasem się uśmiechnę, a czasem łza się w oku zakręci. Dobrze, że mam te zdjęcia.

Posted

[SIZE=4][COLOR=navy][I][B]Na zawsze w mej pamięci[/B][/I][/COLOR][/SIZE]

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg811/scaled.php?server=811&filename=kwiaty6.gif&res=medium[/img]

Posted (edited)

Mamy teraz śnieg i mróz i wspominam nasze wędrówki, mogliśmy tak chodzić i chodzić, czasem nawet Asia dzwoniła po nas i pytała kiedy wreszcie wrócimy do domu. Jedyne, co trzeba było zrobić przed wyjściem na mróz to nasmarować Norci łapinki.

Edited by Radek
błąd
  • 3 weeks later...
Posted

Norasku, coś takiego się zrobiło, że ostatnio mam gorsze dni. Jakiś smutek, złe samopoczucie i trudno mi się ogarnąć.
Niby powodów brak, a jednak coś siedzi w sercu.

Posted

Norasku, tym razem prośba. Spróbuj przemówić do rozumu Saruśce;) Ostatnio tak się jej jakoś porobiło, że wieczorkiem nie sposób jej z domu wyciągnąć. Wystawi tylko nos z klatki, szybko siknie i do domku. Co tu zrobić z takim suczydłem?

Posted

hihihihi zrozumiec Radku, ze w dupkę zimno.
Ciepełko jest przyjemne. A co sobie suczydlo będzie nóżki ziębić i moczyć jak na dworze albo ziąb , albo plucha. Wszak damie nie wypada łazić potem z brudnymi kulosami nie?

[COLOR=navy][I][B]Norasku przyniosłam ci odrobinkę wiosny[/B][/I][/COLOR]

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&filename=przebisniegi.jpg&res=medium[/img]

Posted

Z jednej strony rozumiem, ale też czasem jest mi Saruśki szkoda, że wieczorem sobie dłużej nie podrepcze. A i brudne łapki też nie są fajne, bo później trzeba wycierać, a Sara tego nie lubi. Jak jest wycierana to stoi i patrzy na mnie jakbym jej krzywdę robił.
Norcia też nie lubiła wycierania i zawsze było śmiesznie bo uciekała na półpiętro na klatce schodowej (na tyle smyczy starczało)
Norasku, u nas już robi się powoli wiosennie i niech tak zostanie.

• 2 weeks later...