Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]NORSAKU[/B]

[COLOR=Navy]"[SIZE=4][B][I]Daj nam wiarę, że to ma sens, [/I][/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=4][COLOR=Navy][B][I]
że nie trzeba żałować przyjaciół.
Że gdziekolwiek są, dobrze im jest. Bo są z nami choć w innej postaci.
I przekonaj, że tak ma być, że po głosach
tych wciąż drży powietrze.
Że odeszli po to, by żyć.
Lecz tym razem będą żyć wiecznie."[/I][/B][/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://www.nasiona.biz.pl/sklep/images/astry%201.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Dziś, gdy wracałem z pracy aż się uśmiechnąłem od ucha do ucha. Koło mojej pracy szedł pan z owczarkiem, który ganiał suche liście i biegał do pryzm liści jak wariat:) Od razu przypomniały mi się nasze jesienne zabawy. Miłe wspomnienia.

Posted

ღ ````````)
ღ ````````((
ღ ````````)\
ღ ```````/( (
ღ ``````( ( , ) )
ღ ``````( ( , )) )
ღ `````( (( , ) ))
ღ ```````IiIiiIiI
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ

ღღ ``NIEGASNĄCE
ღღღ ``ŚWIATEŁKO
ღღღღ ``MOJEJ PAMIĘCI

ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ

Posted

[SIZE=4][COLOR=Navy][I][B]Zapłacz[/B]
[B]Kiedy odejdzie,[/B][/I][I]
[B]Jeśli cię serce zaboli,[/B][/I][I]
[B]Że to o wiele za wcześnie[/B][/I][I]
[B]Choć może i z Bożej woli.[/B][/I][I]

[B]Zapłacz[/B][/I][I]
[B]Bo dla płaczących[/B][/I][I]
[B]Niebo bywa łaskawsze[/B][/I][I]
[B]Lecz niech uwierzą wierzący,[/B][/I][I]
[B]Że on nie odszedł na zawsze.[/B][/I][I]

[B]Zapłacz[/B][/I][I]
[B]Kiedy odejdzie,[/B][/I][I]
[B]Uroń łzę jedną i drugą,[/B][/I][I]
[B]I.. przestań[/B][/I][I]
[B]Nim słońce wzejdzie,[/B][/I][I]
[B]Bo on nie odszedł na długo.[/B][/I][I]

[B]Potem[/B][/I][I]
[B]Rozglądnij się w koło[/B][/I][I]
[B]Ale nie w górę[/B][/I][I]
[B]Patrz nisko[/B][/I][I]
[B]I.. może wystarczy zawołać,[/B][/I][I]
[B]On może być już tu blisko...[/B][/I][I]

[B]A jeśli ktoś mi zarzuci,[/B][/I][I]
[B]Że świat widzę w krzywym lusterku,[/B][/I][I]
[B]To ja powtórzę:[/B][/I][I]
[B]On wróci[/B][/I][I]
[B]Choć może i w innym futerku..[/B][/I][/COLOR][/SIZE]
Franciszek Klimek -autor

[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/3458/wieca1y.gif[/IMG]

Posted

Dziś czytam kolejno wątki Naszych psiaków za TM , czytałam też tutaj , u Norci , znów od poczatku .... i oczy mam pełne łez ...
to już tyle lat ...a nadal boli ....

[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/9978/znicz29.gif[/IMG]

Posted

Gdzieś na początku tego wątku napisałaś Alicjo, że łzy będą również po wielu latach. Po Twoim wczorajszym wpisie przypomniałem sobie tamten. Odszukałem go i...
poryczałem się.

Posted

[B]Radku[/B] nie ważne ile lat minęło. Nam zawsze będzie ich brakowało... Ja się nie przejmuję jak ktoś się z tego śmieje i mówi: "to tylko zwierze". Dla mnie to nie zwierze, to był członek rodziny. Czasami nawet po tylu latach zdarza mi się uronić łzę. A widząc bokserka nie umiem się nie zatrzymać i nie spojrzeć.

Posted

Norasku, czas płynie a wciąż pamiętam, tęsknię...
Dobrze, że jest takie miejsce jak TM na Dogo, gdzie można wspominać razem z innymi, którzy pamiętają.

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, nasza Saruśka właśnie odkryła zabawę w patroszenie swoich pluszaków :mad:
Wypatroszyła swoją kaczuszkę, a ja od razu sobie przypomniałem pewien wypadek z poduszką i pierzem w całym pokoju :evil_lol:

Posted

Poduszka była pierwszą wypatroszoną rzeczą:)
Norcia miała wtedy około roku, kupiliśmy w psim sklepie poduszkę, żeby Norcia miała wygodniej. Położyliśmy na posłanku i chyba z radości sunia zaczęła poduchę tarmosić. W momencie, gdy zaczęło z poduszki wyłazić wypełnienie (a miała być to mocna poducha specjalnie dla psa) Nora jak zahipnotyzowana zaczęła to wyciągać do momentu aż nic nie zostało w środku. Później próbowaliśmy z pluszakami i z tym samym efektem :evil_lol:
Sprawiało jej to wielką radość, my zresztą też się zaśmiewaliśmy.

Posted

Norasku, byłem u mamy i spotkałem psiego sąsiada z piętra - Młodego. Nie widziałem go dość dawno, jakoś się nie złożyło. Ma 14 i pół roku, można powiedzieć że już staruszek - calutka mordka siwa, ale mnie poznał.
Kiedyś wlazłaś do sąsiadów i wyżarłaś mu z miski, nawet nie naszczekał - lubiliście się:)

Posted

Widzę, że byłaś towarzyska Norciu. Poszłaś sobie w gościnę i przy okazji sama się poczęstowałaś. Cóż, jak cię gospodarze nie poczestowali to zrobiłaś to sama.

[COLOR=Navy][I][B]U nas ziąb, a u was miło, ciepło, spokojnie i bezpiecznie.
Bądźcie tam szczęśliwe psia aniołeczki i Trzymajcie łapinki za domki dla waszych bezdomnych pobratymców, dla których nastał ciężki czas- czas zimy.[/B][/I][/COLOR]

[img]http://img684.imageshack.us/img684/3716/0nngardenofeden.jpg[/img]

Posted

Widzę, że byłaś towarzyska Norciu. Poszłaś sobie w gościnę i przy okazji sama się poczęstowałaś. Cóż, jak cię gospodarze nie poczestowali to zrobiłaś to sama.

[COLOR=Navy][I][B]U nas ziąb, a u was miło, ciepło, spokojnie i bezpiecznie.
Bądźcie tam szczęśliwe psia aniołeczki i Trzymajcie łapinki za domki dla waszych bezdomnych pobratymców, dla których nastał ciężki czas- czas zimy.[/B][/I][/COLOR]

[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/3716/0nngardenofeden.jpg[/IMG]

Posted

Nie dość że towarzyska to jeszcze niemożliwie łakoma. Sporo takich łakomych wspomnień zostało.
U teściów (zawsze chodziliśmy z Norcią, żeby pobawiły się z Brutusem teściów) kiedyś wyjadła (wspólnie z kolegą rzecz jasna) pasztet ściągnięty z blatu, innym razem kotlety:) Najśmieszniejsze jest to, że mojej żony talerza Norcia by nawet nie powąchała - dla Nory moja lepsza połowa była kimś, komu nie wchodzi się "na głowę"
A te wybryki u teściów to oczywiście nie sama Norcia, ale i Brutek.