Borówka16 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ewentualnie mogę sama go karmić, ale z leczeniem/kastracją może być kłopot. Quote
Jagna78 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 no ja moge sie ze swoim vetem dogadać co do kosztów i ewentualnego opóźnienia w opłatach bo sama nie mam kasy żeby nawet założyć Quote
megi82 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 dziewczyny pierw musi on zoastać wykupiony i umieszczony w DT,reszta na pewno jakoś pójdzie Quote
Jagna78 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='megi82']dziewczyny pierw musi on zoastać wykupiony i umieszczony w DT,reszta na pewno jakoś pójdzie[/QUOTE] oczywiście no ale też trzeba mieć zabezpieczenie w dt żeby sie nie okazało że nie ma go gdzie umieścić Quote
megi82 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 o to mi chodzi DT,wykup,a reszta zawsze jakos pójdzie mało dziewczyn z yorków tu zagląda;/ Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 no właśnie mało dziewczyn od yorkow... to nic jakos musimy to pociągnac, trzeba porobic bazarki na skarpete, napewno kazdy cos tam znajdzie w domu;-), po 10zl, po 20 i powolutku pozbieramy Ewanko 7 lat dla yorka to nie jest duzo, gdyby mial powyzej 10ciu to mozna mowic ze jest juz starszy:-) Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Wiem, że małe rasy później się "starzeją" ... rozmawiałam kilkakrotnie z właścicielami i nie wiem, czy mówią prawdę czy nie, tego sie nigdy nie dowiemy ;) ale podobno psiak jest zdrowy .... staram się załatwic transport do nas i jeśli mój Zorba go nie zje, lub odwrotnie ;) to psiak zostanie na dt, a na koszty karmy, weta itp. będziemy zbierać ... moze rzeczywiście trzeba przetrząsnąć szuflady i poszukać fantów na bazarki. Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 a mówili coś o charakterze? jak on do psów? dzieci? kotów? czy zostaje sam grzecznie? co do kosztów utrzymania to jak będzie zdrowy to pół biedy bo je to dość mało;) 3kg miesiecznie :cool3: nie musimy go karmic przeciez Royalem dla yorkow, którego ceny są jak z kosmosu:shake: ciekawe czemu sie go pozbywaja...po prostu sie znudził, przerzucają sie na inna rase (maltanczyk?) czy sprawia mega problemy... Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Wg właściecieli : psiak jest zywiony Royalem, jest zdrowy i spokojny, zaczepia go inny psiak i się o niego martwią, no i jest małe dziecko nie kompatybilne z yorkiem :/ prawda czy fałsz ???????????????????? Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 hmmm zwykle jest tak ze pojawia sie : a) małe dziecko b) nowy pies c) wyjazd za granice więc tutaj moze i mówia prawde bo wychodzi na to dwa czynniki sie u nich pojawiły hihi kompletnie oczywiscie nie rozumiem takich tłumaczeń no ale...gdyby to był pies z sierścią to pewnie byłoby tłumaczenie ze dziecko ma alergie;-) ja mam prawie 2letnie dziecko któro jak sie pojawiło to miałam yorczycę z pseudo ktora nota bene nienawidzila dzieci:-), teraz córka ma prawie 2 lata a ja mam 5 miesiecznego yorka i jakoś jeste,smy kompatybilni...chcec to moc...Ci ludzie po prostu nie chcą, szkoda ze o prawdziwych powodach tak napradwe dowiemy sie dopiero jak go wyciagniemy... Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 no właśnie i tego się obawiam, że prawdziwe powody są jednak utajnione :/ ... może to być np. leczenie i spore koszty, które się z tym wiążą ... lub coś całkiem innego ...... Quote
LadyS Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Zaraz zaraz. Ci państwo chcą go oddać w dobre ręce czy nie? Bo wykup jest wykluczony. Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 a może być zupełnie błahy powód pod tytułem pies warczy na dziecko trzeba go oddac lub znudził się i chcemy nowego... nie przewidzimy tego niestety biorąc pod uwage ilości pseudohodowli yorki zaczną sie masowo pojawiać w schronach, tylko ze to będa psy zaniedbane schorowane i kasa będzie potrzebna...niestety przetrzepmy nasze domy i poszukajmy rzeczy na bazarki... Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='ladySwallow']Zaraz zaraz. Ci państwo chcą go oddać w dobre ręce czy nie? Bo wykup jest wykluczony.[/QUOTE] tak, jak pisałam wczoraj, właściciel chce zwrotu kasy za szczepienia, ktore zrobił psu w grudniu br. - ok. 100 zł ... a IVV zaoferowała, że pokryje ten koszt ... pozostał jeszcze koszt transportu, rozmawiałam przed chwila z osobą która będzie, z jakimś psiakiem, w tym tygodniu we Wrocku, więc koszt byłby podzielony na 2 lub nawet 4 psy, zależnie od zgrania terminów. Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 furciaczek będzie wieźć psiaka z miejscowosci Gaj (100km od zielonej gory) do wawy, byc moze bedzie jechal tez jeszcze jeden psiak z tej miejscowosci... po swietach Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 to też trzeba wziąć pod uwagę, ale w tym tygodniu będzie tam jechała Elmira ... o niej pisałam wyżej. Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 ale ona do wrocławia tak? bedzie musiała dużo nadłożyć lub ktos jej wywieźć sporo psiaka...nie wiem czy koszt nam wtedy nie wzrosnie bardzo znacie kogos z zielonej gory? co by sie mogł przejechac z psem, wywiezc go albo do tego Gaju albo do Wrocka? Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']ale ona do wrocławia tak? bedzie musiała dużo nadłożyć lub ktos jej wywieźć sporo psiaka...nie wiem czy koszt nam wtedy nie wzrosnie bardzo znacie kogos z zielonej gory? co by sie mogł przejechac z psem, wywiezc go albo do tego Gaju albo do Wrocka?[/QUOTE] Emira jedzie do Wrocławia czy też gdzieś w okolicy ... jest chyba słaba nadzieja, że nadrobi te 120 km do Zieonej Góry, albo chętniej, żeby ktos dostarczył psiaka do Wrocławia. W przyszłym tygodniu się to wyklaruje, jakie psiaki i gdzie konkretnie jadą. Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 no u furciaczka tez powinno sie to wyjasnic niedlugo ale szukajmy kogos z zielonej gory kto by psiaka wywiozł, albo do wrocławia albo do tego Gaja Quote
IVV Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 moze dac panstwu zaliczke by go przetrzymali do chwili znalezienia transporu...??? jak sie ktos trafi to oddadzago bez zastanowienia.... poprosze o email na pw to przesle 100zl Quote
IVV Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 tak sie zastanawiam ...jesli Ewanka ,boi sie o reakcje Zorby to moze niech go Borowka wezmie na ten tymczas . Yorki lubia swoje towarzystwo ,a ona ma juz Yorka i pewnie bedzie latwiej sie zaklimatyzowac chlopaczkowi Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Borówka jest z łodzi, z wawy proponowała tymczas jeszcze Jagna:-) Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ja oczywiście nie musze go brać na BDT ... jeśli uważacie, że u Borówki będzie bezpieczniejszy, to nie ma sprawy. Nie wiem, jak Zorba go potraktuje, bo u mnie są tylko suczki, dla których jest wyjątokwo delikatny, ale wiadomo - to gentelman ;) Wobec tego kontaktujcie się z włascicielami co do terminu i szczegółów odbioru psiaka ... Elmira dzisiaj jest w trasie do Biełegostoku, a w tym tygodniu ma w planie Wrocław i jeszcze "coś" tam w okolicy, ale można też skorzystać z innego transportu, jak wolicie :) Quote
nika28 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='Borówka16']Znalazłam tylko 2 osoby na transportowym na miau co jeżdżą Łódź-Poznań , napisałam do nich ,ale wtedy ktoś musiałby z ZG do Poznania psa przywieźć.[/QUOTE] Borówka, jakby ktoś jechał, to daj mi znać, bo ja szukam transportu na tej trasie dla Bolka z Głowna... Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 ale Borówka jest z łodzi ludzie...a transporty oba mamy chyba do wawy nie? mi jest wszystko jedno u kogo on bedzie (chodzi o to ze wszystkie osoby ktore wyraziły chec są wg mnie jak najbardziej ok) aby był na bezplatnym tymczasie (oczywiscie kastracha wet itd to zbieramy na to) aby trafil tam jak najszybciej Quote
Recommended Posts