mam psa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='pauli_lodz']mam psa - starałam się znaleźć gdzie ja o tym glutenie kukurydzianym przeczytałam i chyba to było to: wśród zaleceń i ostrzeżeń poniżej głównego artykułu na [URL]http://www.ehow.com/how_2263517_treat-dog-pancreatitis.html[/URL]. choć cuś mi się wydaje, że gdzieś jeszcze o tej kukurydzy czytałam, poszperam, jak znajdę to wrzucę :) mój pies miał niby diagnozę przewlekłego zapalenia trzustki, dieta niskotłuszczowa ustabilizowała jego stan, a że ma wrażliwy przewód pokarmowy - czy tylko od trzustki, czy coś poza tym nie wiem - to staram się unikać wszystkiego co ewentualnie mogłoby zaszkodzić :) czy w powyższym cytacie chodzi szczególnie o trzustkowe problemy czy kukurydza jest wspomniana z uwagi na to, że bywa alergenem - tego nie wyjaśniono :)[/QUOTE] mnie np. kompletnie nie zainteresuje karma jeśli zawiera jakieś "półprodukty" lub inne nienazwane składniki - bywają mięsne, tłuszcze, a nawet roślinne ( wydaje mi się że to jakiś maksymalny syf musi być) Quote
Recommended Posts