ani@ Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='sleepingbyday']własciciela trzeba szukac. tzn rozejrzec sie, czy ktos psiaka szuka. już wiadomo, czy ma czipa?[/QUOTE] SBD szukamy właściciela. :) Szczegółowe informacje o psie musi podać nam osoba, która się zgłosi.
Sylwia K Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='ani@']SBD szukamy właściciela. :) Szczegółowe informacje o psie musi podać nam osoba, która się zgłosi.[/QUOTE] osoba która się zgłosi numer czipa będzie znała a my chcemy tylko informację czy psiak go posiada;) a rozwiesiłyście plakaty po okolicy w której psa znaleziono? Otwock oplakatowany? Śródborów, Świerk, Świder, Karczew Józefów oraz lokalne wioski? Będę dziś w Otwocku u weta z moją suką to zapytam, czy może go nie kojarzą.
Atomowka Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ciesze się bardzo,że psiak już bezpieczny. Natomiast odezwał się do mnie dom chętny do adopcji tego psiaka ( bo podałam swojego maila) komu mam przekazac namiary ?
Kreska-K5 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='Agmarek']To dzięki Wam tak postąpiłam :lol: Nie będę się z Toba licytować co i kto oferował, bo z pomocy skorzystałam. Nie muszę się Tobie tłumaczyć, ale nie chciałabym żeby osoby z tego wątku źle zinterpretował moje słowa, więc powiem tak: Pies miał zostać tutaj, ale niestety próbował zdominować dziecko i dlatego musiał zmienić miejsce pobytu. Nie mam zastrzeżeń do pracy Fundacji i dlatego to właśnie im powierzyłam psa. Znam ElzaMilicz i wiem że u niej psu nie stanie się krzywda. Skąd mam wiedzieć kim Ty Kreska jesteś? Może pseudohodowcą? Przecież tak naprawdę możesz być każdym...zrozum więc tok mojego myślenia, a co za tym idzie-postępowania. Dla mnie najważniejsze jest dobro psa, a nie to co ktoś o kimś myśli i co do kogo ma. To takie dziecinne... Nikogo nie oszukałam i nie wprowadziłam w błąd. Proszę więc...nie wkładaj mi w usta słów których nie powiedziałam. Powiedziałam Ci przez telefon to samo co Tanitce, tylko że ona mnie zrozumiała, a Ty najwyraźniej nie. I nie wciągaj mnie proszę w jakieś słowne pyskówki, bo jest to poniżej mojej godności.[/QUOTE] Nie wdaje sie z Toba w pyskowke bo to nie w moim guscie;)Czytajac to co piszesz wiem KTO Toba kieruje;) Ja moge byc dla Ciebie pseudo ale hodowcy DSPP tez?aaa zapomnialam ze dla Elzy wiekszosc hodowcow to rozmnazacze:) Ty dokladnie wiesz kim jestem bo zadbano o to odpowiednio:) Wprowadzilas mnie w blad mowiac o tym ze pies zostaje u Ciebie a dokladnie piszac ...zmienilas do dzis zdanie w tej kwestii wiec dobrze Cie zrozumialam, tylko Ci sie odmienilo:::::::) Zapytaj zaufanej Fundacji czemu sie nie zaopiekowala DSPP ze schronu?;) Duzo zdrowia dla Duzego i mam nadzieje ze znajdzie sie wlasciciel, chociaz sadzac po tym ze go nie szuka to nie wiem czy jest dla niego odpowiedni:( Z mojej strony sprawa jest zamknieta! pozdr
ilon Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ale przecież tu jest ogłoszenie o poszukiwaniu tego psa Hubert Ciołek Ogłoszenie nr: 2010/1690 Poszukuję psa rasy ,,Suisse dog\" zaginionego w Otwocku - Świdrze 23.11 br. Pies wabi się Szejk. Przynależność do rzadkiej rasy czyni go charakterystycznym, umaszczenie: czarny z białym krawatem, brązowymi polikami, brwiami i brązowymi elementami na łapach, ogon średni. To duży pies, waży ponad 60 kg choć po dniach tułaczki może wyglądać mizernie. Polecam Państwa uwadze link ze zdjęciem niemal identycznego psa tej samej rasy: [url]http://greatswissmountaindogblog.com/blog/2008/01/17/the-temperament-of-the-greater-swiss-mountain-dog/[/url] [B]kontakt:[/B] 507016706 data dodania: 27-11-2010
Sylwia K Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 ojej trzymam kciuki aby to był jego właściciel
lilk_a Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='ilon']Ale przecież tu jest ogłoszenie o poszukiwaniu tego psa Hubert Ciołek Ogłoszenie nr: 2010/1690 Poszukuję psa rasy ,,Suisse dog\" zaginionego w Otwocku - Świdrze 23.11 br. Pies wabi się Szejk. Przynależność do rzadkiej rasy czyni go charakterystycznym, umaszczenie: czarny z białym krawatem, brązowymi polikami, brwiami i brązowymi elementami na łapach, ogon średni. To duży pies, waży ponad 60 kg choć po dniach tułaczki może wyglądać mizernie. Polecam Państwa uwadze link ze zdjęciem niemal identycznego psa tej samej rasy: [url]http://greatswissmountaindogblog.com/blog/2008/01/17/the-temperament-of-the-greater-swiss-mountain-dog/[/url] [B]kontakt:[/B] 507016706 data dodania: 27-11-2010[/QUOTE] podaj link do ogłoszenia
Kora Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 No wlasnie o swicie wstawialam to ogloszenie i widze ze nie weszlo na stronie Palucha ukazalo sie w nocy to na 100% ten pies tylko to udziwnianie w opisie rasy.
ilon Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [url]http://www.paluch.org.pl/index.php?do=animals&what=3&type=1[/url]
Kora Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Agamarek, a tak na marginesie ciezko by sie z Toba skontaktowac zobacz jaki numer podalas w ogloszeniu na stronie Palucha " AGMAREK Ogłoszenie nr: 2010/1678 Od 24.11w Otwocku przy ulicy Narutowicza błąka się pies. Prawdopodobnie komuś się zgubił. Jest zadbany, wygląda na jeszcze młodego. Jest piękny i dał się głaskać, choć na początku patrzył podejrzanie na moją wyciągniętą rękę. Ma obrożę To pies rasy Duży Szwajcarski Pies Pasterski Pies czeka na właściciela bądź nowy dom Telefon 50704477 TU zdjęcie psa [url]http://img44.imageshack.us/i/berj0.jpg/[/url] [B]kontakt:[/B] 50704477 "
Agmarek Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Kora podaj mi link do tego ogłoszenia
ilon Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 nie tylko w tym ogoszeniu, bo na gumtree numer jest taki sam
Agmarek Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Atomowka']Trzeba plakaty powiesić to podstawa. Zgłoszę go na stronę Palucha tylko jaka to w końcu rasa?[/QUOTE] Aaa...już znalazłam. Bo nie przypominam sobie żebym to ja wstawiała tam ogłoszenie :roll: ot...literówka się przytrafiła, a raczej cyfrówka :lol:
Roma i Dino Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='Agmarek']Od wczoraj w Otwocku przy ulicy Narutowicza błąka się pies.[B] Berneńczyk krótkowłosy!!![/B] Prawdopodobnie komuś się zgubił. Jest zadbany, wygląda na jeszcze młodego. Nie wiem nawet jaka to rasa :shake: ale jest piękny i dał się głaskać, choć na początku patrzył podejrzanie na moją wyciągniętą rękę. Ma obrożę. [B]Martwię się o niego bo łazi po ulicy jak ciele, a ja nie mam go gdzie zabrać[/B] :-( [URL="http://img339.imageshack.us/i/owczarekberneski.jpg/"][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/4347/owczarekberneski.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img714.imageshack.us/i/narutowicza.jpg/"] [/URL][/QUOTE] Z tego co piszesz w późniejszych postach to chyba trochę mijasz się z prawdą,bo właśnie dlatego, że napisałaś o braku możliwości zabrania psa między innymi zajęliśy się jego sprawą.Jednak na szczęście jest to już nieważna gdyż prawdopodonie właściciel już skontaktował się z Fundacją Pasterze w sprawie psa i to jest w tej chwili najważniejsze.Oby to był jego pies.
Kora Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='Agmarek']Aaa...już znalazłam. Bo nie przypominam sobie żebym to ja wstawiała tam ogłoszenie :roll: ot...literówka się przytrafiła, a raczej cyfrówka :lol:[/QUOTE] Cyfrowka, ech Ty kobieta juz dawno by sie skontaktowala.:evil_lol:
Agmarek Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Kora']Cyfrowka, ech Ty kobieta juz dawno by sie skontaktowala.:evil_lol:[/QUOTE] No przepraszam za ten numer telefonu, ale na pewno osoba która wstawiała to ogłoszenie chciała dobrze :roll:
Agmarek Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Roma i Dino']Z tego co piszesz w późniejszych postach to chyba trochę mijasz się z prawdą,bo właśnie dlatego, że napisałaś o braku możliwości zabrania psa między innymi zajęliśy się jego sprawą.[/QUOTE] No i co teraz? Zlinczujesz mnie publicznie bo nie skorzystałam z waszej pomocy??? Będziesz wytykać palcami??? Jak tylko założyłam wątek na dogo zadzwoniła do mnie dziewczyna mieszkająca niedaleko mnie z propozycją pomocy i z niej właśnie skorzystałam. Czy to zbrodnia? Zabronione? Nie łap mnie za słówka proszę i jak lubisz takie koperkowe afery to fajnie, tylko proszę - nie na tym wątku.
Kora Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Najwazniejsze ze pies trafil do wlascicielki i ze byl u kogos kto mieszka blisko Agamarek.
ani@ Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Niestety fatalna pogoda i korki spowodowały, że Państwo po Szejka przyjadą jutro. [IMG]http://img171.imageshack.us/img171/535/szeik1.jpg[/IMG]
Kreska-K5 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='ani@']Niestety fatalna pogoda i korki spowodowały, że Państwo po Szejka przyjadą jutro. [IMG]http://img171.imageshack.us/img171/535/szeik1.jpg[/IMG][/QUOTE] Panstwo a dokladnie ich syn chcial przyjechac dzis ale niedane mu bylo i musi poczekac do jutra (wiadomosc z godz. 16.00). Szkoda ze Fundacja poraz n-ty "chcac dobrze" wywozi psa xx km od miejsca znalezienia tylko po to zeby sie odegrac:( Agamarek nikt Cie nie bedzie linczowal tylko po co piszesz i mowisz nieprawde, przeciez w zaden sposob nie wplynelaby na losy duzego. Bylaby jedynie "podziekowaniem" dla tych , ktorzy lazili po nocy i w dzien , marznac i szukajac psa. Zwykla prosta i szczera informacja, niby to nie wiele a jednak niektorych potrafi przerosnac:(. Wracaj do domku wiekszy bracie! pozdr
Laura1108 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Wiecie co żenujące są te dyskusje nie prowadzące zupełnie do niczego a już na pewno nie do współpracy podczas pomocy psom , wybaczcie ale po co te łapanie za słówka , najazd jedno na drugiego i wytykanie po co kto gdzies tam wywozi psa . Fundacje "rasowców" są i bardzo dobrze bo dzięki nim pomoc idzie nieco sprawniej , mają większe możliwości i jakieś doświadczenie a że akurat zdarza się tak , że pies jedzie ileś km to trudno lepiej , że wywieziony na drugi koniec Polski niż pozostawiony na ulicy to pierwsza sprawa a druga ja dziękuję ale jeszcze troche a żadna fundacja nie weźmie psa , który ma wątek na dogo bo od tego tylko dym się zaczyna . Wrzućcie na luz trochę dystansu nabrać do wszystkiego a nie taki chaos wprowadzać . Cieszę się , że Elza ( i Magda ) zajęły się Szejkiem - DZIĘKUJEMY . P.S. Warto współpracować ze sobą a nie ciosac sobie kołki na głowie . Najważniejsze , że psiak bezpieczny i wróci do domu . A co do właścicieli to będą mieli nauczkę , że psa się chipuje i daje adresówkę wtedy nie byłoby kłopotu a tak z ich strony należy się wielkie dziękuję w strone osób , które uratowały psa . Jak zawsze wina nieodpwiedzialnych właścicieli ot tyle a Wy się gotowi pozabijac niemal .
Agmarek Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Kreska-K5']Bylaby jedynie "podziekowaniem" dla tych , ktorzy lazili po nocy i w dzien , marznac i szukajac psa.[/QUOTE] Tu masz odpowiedź na swojego posta: [quote name='Agmarek']Dziękuję wszystkim zaangażowanym w tą sprawę za dobre rady, podpowiedzi i obecność tutaj, a szczególnie osobom bliżej związanych z Fundacją i Hodowcom DSPP za pomoc fizyczną. [B]Dziękuje Marto [/B]:lol: bo wiem że podczytujesz. :Rose: Bez Was wszystkich nie dałabym rady :Rose:[/QUOTE] [quote name='Kreska-K5'] Szkoda ze Fundacja poraz n-ty "chcac dobrze" wywozi psa xx km od miejsca znalezienia tylko po to zeby sie odegrac:([/QUOTE] :stupid: [quote name='Laura1108']Wiecie co żenujące są te dyskusje nie prowadzące zupełnie do niczego a już na pewno nie do współpracy podczas pomocy psom , [/QUOTE] Przeczytaj proszę uważnie to co Ci napisała Laura. Kreska daj już spokój z tymi swoimi złośliwościami, bo cierpliwość mi się już kończy na Twoje herezje kobieto :angryy:
Kreska-K5 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='Agmarek']Tu masz odpowiedź na swojego posta: :stupid: Przeczytaj proszę uważnie to co Ci napisała Laura. Kreska daj już spokój z tymi swoimi złośliwościami, bo cierpliwość mi się już kończy na Twoje herezje kobieto :angryy:[/QUOTE] Agamarek licz sie ze slowami !naklamalas i jeszcze peplesz co Ci slina na jezyk przyniesie. I co jak Ci sie skonczy cierpliwosc;) Po co wywozic psa do Brwinowa jak mogl byc blisko jakies 10km od miejsca w ktorym sie zgubil?a no tylko po to ze Panie maja urazona dume bo wyszly ich klamstwa i intrygi, tylko "graja" zwierzetami :(. Po co pisac ze Panstwo nie przyjechali bo pogoda beee...fuj, klamstwem sie brzydze! Fundacja, fundacji nierowna ! EOT pozdr
Laura1108 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Agmarek ja Ciebie chociaż proszę nie daj się wyprowadzić z równowagi bo odczuwam jakieś wrogie siły nadprzyrodzone i chyba nie chodzi tu o nic jak tylko o to by rozpętać piekiełko a po co ?? Hmmm... tego nie wiem Po to pies pojechał gdzieś tam w świat bo jakoś wyczytałam , że Szejk to z berneńczyków a jak z berneńczyków to logicznym jest , że zajęła się nim Fundacja powołana włąśnie po to by takowym rasom pomagać a skoro pomagać tzn nie ważny dzień , godzina , okoliczności wsiadać i jechac po psa . Takie sytuacje , że pies przejechał pół Polski zdarzały się i zdarzać będą więc nie wiem po co te czepialstwo . Kreska wybacz nie czepiam się Ciebie ale patrząc po ilości postów i długości Twojego pobytu na Dogo odnoszę wrażenie , że kręci Cię "wpaść zrobić dym i zniknąć znowu " . Szanuj pracę innych a jak nie pomagasz to przynajmniej nie przeszkadzaj . Dziękuję i mam nadzieję , że teraz ja nie będę obiektem ataków bo nie taki miałam cel .
Recommended Posts