Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podobno jest w tej okolicy od trzech dni, w dzien sie pojawia a w nocy znika, to sa zadrzewione tereny wiec moze znalazl gdzies jakas kryjowke do spania. Pani ze sklepu go dokarmia ale twierdzi ze jest lekko przestraszony i nieda sie go zlapac co sie mija z informacja ze daje sie glaskac. W tej chwili jedzie na miejse szwajcarski tropiciel;)moze sie go uda znalezc! Ta rasa nazywa sie Duzy Szwajcarski Pies Pasterski:).To jest nadal zadka rasa a w tej okolicy jest duzo hodowli i pseudo ale bernenczykow .Chlopak musial chyba uciec albo...byc ukradziony bo jakos nie chce mi sie wierzyc zeby ktos go wyrzucil z obroza antyszczekowa:(.

pozdr

Posted

[quote name='Sylwia K']a dasz rade oblukać go jutro i sprawdzić czy ma tatuaż?[/QUOTE] Postaram się (jeśli oczywiście jeszcze tam będzie)

[quote name='sleepingbyday']jeszcze wstawcie wersje do góry nogami :evil_lol:.

w psim aniele mają czytnik, ale to chyba jeszce dalej, niż pierwszy lepszy wet.[/QUOTE]
SBD nie ładnie się ze mnie śmiać :mad: ale prędzej wstawię to zdjęcie do góry nogami jak normalnie :evil_lol:

[quote name='tanitka']czy on trzyma się tego samego miejsca? gdzie śpi?[/QUOTE] wędruje, nie wiem gdzie śpi.

[quote name='Kreska-K5']Podobno jest w tej okolicy od trzech dni, w dzien sie pojawia a w nocy znika, to sa zadrzewione tereny wiec moze znalazl gdzies jakas kryjowke do spania. Pani ze sklepu go dokarmia ale twierdzi ze jest lekko przestraszony i nieda sie go zlapac co sie mija z informacja ze daje sie glaskac. W tej chwili jedzie na miejse szwajcarski tropiciel;)moze sie go uda znalezc! Ta rasa nazywa sie Duzy Szwajcarski Pies Pasterski:).To jest nadal zadka rasa a w tej okolicy jest duzo hodowli i pseudo ale bernenczykow .Chlopak musial chyba uciec albo...byc ukradziony bo jakos nie chce mi sie wierzyc zeby ktos go wyrzucil z obroza antyszczekowa:(.

pozdr[/QUOTE]
Skoro jesteś tak dobrze zorientowana w terenie to powinnaś wiedzieć też że nie daleko są działki. Może ktoś go tam dokarmiał, a teraz przestał i pies wychodzi szukać jedzenia. Wyślij tam "szwajcarskiego tropiciela". Miejscowy raczej psa nie przygarnie bo DUŻY i ludzie się go BOJĄ.

Jeśli zaś chodzi o głaskanie, to trzeba było zapytać panią ze sklepu czy chociaż próbowała go pogłaskać, bo mi powiedział że to duży pies i się go boi :roll:

Posted

Powinno sie go zglosic w Celestynowie i w Otwocku jest klinika ktora wspolpracowala z tym Schroniskiem moze tam go ktos zglosil i moze warto sprawdzic czy nie ma chipa.

Posted

[quote name='Kora']Powinno sie go zglosic w Celestynowie i w Otwocku jest klinika ktora wspolpracowala z tym Schroniskiem moze tam go ktos zglosil i moze warto sprawdzic czy nie ma chipa.[/QUOTE]
Dzięki Kora że jesteś. Miałam nadzieję że może ktoś u Was go zgłosił.
Dzwoniłam wczoraj cały dzień do Celestynowa. Nikt nie odbiera, włącza się fax. Nie mam czasu tam jeździć.

Posted

[quote name='Kreska-K5']Agmarek bylas wczoraj z nami w telefonicznym kontakcie wiec mamy informacje od Ciebie;).Wczorajsze poszukiwania zakonczyly sie fiaskeim:(dzisiaj w ciagu dnia ma ktos od nas podjechac a jesli bedzie taka potrzeba jade ok. 17-18.
Ja wczoraj wyslalam sms-a do pani kierowniczki z Celestynowa, dzis zadzwonie do Azylu pod psim aniolem.

pozdr[/QUOTE]
Ach więc to Ty do mnie wczoraj dzwoniłaś :lol: wczoraj miałam parę telefonów. 3 były poważne i 3 już mniej :angryy: czy młody, wykastrowany :angryy: a dalej szkoda było gadać :angryy:
Jedna pani proponowała mu dom, bo ma taką śliczną sunię...może by się "polubili" :2gunfire:

Posted

Agmarek bylas wczoraj z nami w telefonicznym kontakcie wiec mamy informacje od Ciebie;).Wczorajsze poszukiwania zakonczyly sie fiaskeim:(dzisiaj w ciagu dnia ma ktos od nas podjechac a jesli bedzie taka potrzeba jade ok. 17-18.
Ja wczoraj wyslalam sms-a do pani kierowniczki z Celestynowa, dzis zadzwonie do Azylu pod psim aniolem.
Mam ogromna prosbe jesli komus udaloby sie go zlapac albo zobaczyc prosze o natychmiastowy telefon, my po niego w ciagu 1h przyjezdrzamy i zabieramy na DT.
aNKA 510 270 978
pozdr

Posted

[COLOR=darkorchid]Ale cudenko o matenko ziemio:shake: ...jest napewno wylekniony , teskniacy , trzymam mocno kciuki za psinula:thumbs::iloveyou:[/COLOR]

Posted

[quote name='tanitka']to jest berneński krótkowłosy, myślę że albo ma czipa,albo tatuaż[/QUOTE]

to jest Duży Szwajcarski Pies Pasterski - dla mnie wygląda "rasowo" sprawdziłabym ten tatuaż

Posted

Dzis go nie widziano:(dziewczyny zjezdzily cala okolice wlacznie z terenami dzialkowymi i lesnymi i przez prawie 3h nic:(pani ze sklepu tez go dzis nie widziala ale obiecala zadwonic jak tylko go zobaczy i postara sie go zlapac bo sama jest "psiara";). Moze go ktos zabral...

pozdr

Posted

[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Duzy-Szwajcarki-Pies-Pasterski-zgubil-sie-czy-zostal-wyrzucony-W0QQAdIdZ244750977[/url]
Wrzuciłam go też na stronę palucha, może ktoś będzie szukał

Posted

[quote name='sleepingbyday']Agmarek, zawołajcie na tego psiaka "toro". jeśli zareaguje, to ja go znam z naszego parku.[/QUOTE]

Witajcie Ciotki. To z pewnością DSPS, ale nie Toro (jeśli ja myślę o tym samym Toro, co Ty, a jest mało prawdopodobne, by w W-wie były dwa DSPS o imieniu Toro).
Ten Toro, którego ja znam, a który mieszka na Bródnie, ma dłuższe białe skarpety na przednich łapach i dlatego był kupiony jako pet, bo to wada...
Dużych jest naprawdę mało, bo to jeszcze mało popularna rasa
Zapisuję wątek.

Na szwajcarach duży ruch w sprawie piesa, jest już nawet przygotowany DT. Ekipy szukają i mam nadzieję, że znajdą (no, chyba że on taki włóczykij i już dawno grzeje dooo..ę w domu).

Posted

Wygląda na to, że to ten sam...
Toro, o którym ja myślę, mieszka na Bródnie i na Grochowie (na Grochowie w ciągu dnia, na Bródnie w nocy, jak jego Pan wraca z pracowni do chałupy pomieszkać). To pies mojego osobistego brata. Wyrośnięty już, ale jeszcze straszny głupol, ma dokladnie 10 miesięcy (ur. 26.03.2010)
Ale ten świat mały

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...