tanitka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 czy on trzyma się tego samego miejsca? gdzie śpi?
Kreska-K5 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Podobno jest w tej okolicy od trzech dni, w dzien sie pojawia a w nocy znika, to sa zadrzewione tereny wiec moze znalazl gdzies jakas kryjowke do spania. Pani ze sklepu go dokarmia ale twierdzi ze jest lekko przestraszony i nieda sie go zlapac co sie mija z informacja ze daje sie glaskac. W tej chwili jedzie na miejse szwajcarski tropiciel;)moze sie go uda znalezc! Ta rasa nazywa sie Duzy Szwajcarski Pies Pasterski:).To jest nadal zadka rasa a w tej okolicy jest duzo hodowli i pseudo ale bernenczykow .Chlopak musial chyba uciec albo...byc ukradziony bo jakos nie chce mi sie wierzyc zeby ktos go wyrzucil z obroza antyszczekowa:(. pozdr
Agmarek Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 [quote name='Sylwia K']a dasz rade oblukać go jutro i sprawdzić czy ma tatuaż?[/QUOTE] Postaram się (jeśli oczywiście jeszcze tam będzie) [quote name='sleepingbyday']jeszcze wstawcie wersje do góry nogami :evil_lol:. w psim aniele mają czytnik, ale to chyba jeszce dalej, niż pierwszy lepszy wet.[/QUOTE] SBD nie ładnie się ze mnie śmiać :mad: ale prędzej wstawię to zdjęcie do góry nogami jak normalnie :evil_lol: [quote name='tanitka']czy on trzyma się tego samego miejsca? gdzie śpi?[/QUOTE] wędruje, nie wiem gdzie śpi. [quote name='Kreska-K5']Podobno jest w tej okolicy od trzech dni, w dzien sie pojawia a w nocy znika, to sa zadrzewione tereny wiec moze znalazl gdzies jakas kryjowke do spania. Pani ze sklepu go dokarmia ale twierdzi ze jest lekko przestraszony i nieda sie go zlapac co sie mija z informacja ze daje sie glaskac. W tej chwili jedzie na miejse szwajcarski tropiciel;)moze sie go uda znalezc! Ta rasa nazywa sie Duzy Szwajcarski Pies Pasterski:).To jest nadal zadka rasa a w tej okolicy jest duzo hodowli i pseudo ale bernenczykow .Chlopak musial chyba uciec albo...byc ukradziony bo jakos nie chce mi sie wierzyc zeby ktos go wyrzucil z obroza antyszczekowa:(. pozdr[/QUOTE] Skoro jesteś tak dobrze zorientowana w terenie to powinnaś wiedzieć też że nie daleko są działki. Może ktoś go tam dokarmiał, a teraz przestał i pies wychodzi szukać jedzenia. Wyślij tam "szwajcarskiego tropiciela". Miejscowy raczej psa nie przygarnie bo DUŻY i ludzie się go BOJĄ. Jeśli zaś chodzi o głaskanie, to trzeba było zapytać panią ze sklepu czy chociaż próbowała go pogłaskać, bo mi powiedział że to duży pies i się go boi :roll:
tayga Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 No proszę - nie tylko na mojej drodze pojawiają się cudaki :) Trzymam kciuki za psiaka - na taką odległość tylko tyle mogę.
Kora Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Powinno sie go zglosic w Celestynowie i w Otwocku jest klinika ktora wspolpracowala z tym Schroniskiem moze tam go ktos zglosil i moze warto sprawdzic czy nie ma chipa.
Agmarek Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Kora']Powinno sie go zglosic w Celestynowie i w Otwocku jest klinika ktora wspolpracowala z tym Schroniskiem moze tam go ktos zglosil i moze warto sprawdzic czy nie ma chipa.[/QUOTE] Dzięki Kora że jesteś. Miałam nadzieję że może ktoś u Was go zgłosił. Dzwoniłam wczoraj cały dzień do Celestynowa. Nikt nie odbiera, włącza się fax. Nie mam czasu tam jeździć.
Agmarek Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Kreska-K5']Agmarek bylas wczoraj z nami w telefonicznym kontakcie wiec mamy informacje od Ciebie;).Wczorajsze poszukiwania zakonczyly sie fiaskeim:(dzisiaj w ciagu dnia ma ktos od nas podjechac a jesli bedzie taka potrzeba jade ok. 17-18. Ja wczoraj wyslalam sms-a do pani kierowniczki z Celestynowa, dzis zadzwonie do Azylu pod psim aniolem. pozdr[/QUOTE] Ach więc to Ty do mnie wczoraj dzwoniłaś :lol: wczoraj miałam parę telefonów. 3 były poważne i 3 już mniej :angryy: czy młody, wykastrowany :angryy: a dalej szkoda było gadać :angryy: Jedna pani proponowała mu dom, bo ma taką śliczną sunię...może by się "polubili" :2gunfire:
Kreska-K5 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Agmarek bylas wczoraj z nami w telefonicznym kontakcie wiec mamy informacje od Ciebie;).Wczorajsze poszukiwania zakonczyly sie fiaskeim:(dzisiaj w ciagu dnia ma ktos od nas podjechac a jesli bedzie taka potrzeba jade ok. 17-18. Ja wczoraj wyslalam sms-a do pani kierowniczki z Celestynowa, dzis zadzwonie do Azylu pod psim aniolem. Mam ogromna prosbe jesli komus udaloby sie go zlapac albo zobaczyc prosze o natychmiastowy telefon, my po niego w ciagu 1h przyjezdrzamy i zabieramy na DT. aNKA 510 270 978 pozdr
obraczus87 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Przepraszam, ale dopiero dzisiaj weszłam na DGM ;) [IMG]http://images35.fotosik.pl/252/5ee733dd14902dbe.jpg[/IMG]
Nadziejka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [COLOR=darkorchid]Ale cudenko o matenko ziemio:shake: ...jest napewno wylekniony , teskniacy , trzymam mocno kciuki za psinula:thumbs::iloveyou:[/COLOR]
jambi Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='tanitka']to jest berneński krótkowłosy, myślę że albo ma czipa,albo tatuaż[/QUOTE] to jest Duży Szwajcarski Pies Pasterski - dla mnie wygląda "rasowo" sprawdziłabym ten tatuaż
Kreska-K5 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Dzis go nie widziano:(dziewczyny zjezdzily cala okolice wlacznie z terenami dzialkowymi i lesnymi i przez prawie 3h nic:(pani ze sklepu tez go dzis nie widziala ale obiecala zadwonic jak tylko go zobaczy i postara sie go zlapac bo sama jest "psiara";). Moze go ktos zabral... pozdr
Atomowka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Duzy-Szwajcarki-Pies-Pasterski-zgubil-sie-czy-zostal-wyrzucony-W0QQAdIdZ244750977[/url] Wrzuciłam go też na stronę palucha, może ktoś będzie szukał
Sylwia K Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 jak będę wracać wieczorem do domu to przejadę się przez Jabłonnę (czy jak to się tam odmienia) oraz Świerk -może go wypatrzę
Agmarek Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Dzięki dziewczyny że jesteście. Pies się nie pokazał. Może wrócił do domu...? Sama już nie wiem...
Beta&Czata Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='sleepingbyday']Agmarek, zawołajcie na tego psiaka "toro". jeśli zareaguje, to ja go znam z naszego parku.[/QUOTE] Witajcie Ciotki. To z pewnością DSPS, ale nie Toro (jeśli ja myślę o tym samym Toro, co Ty, a jest mało prawdopodobne, by w W-wie były dwa DSPS o imieniu Toro). Ten Toro, którego ja znam, a który mieszka na Bródnie, ma dłuższe białe skarpety na przednich łapach i dlatego był kupiony jako pet, bo to wada... Dużych jest naprawdę mało, bo to jeszcze mało popularna rasa Zapisuję wątek. Na szwajcarach duży ruch w sprawie piesa, jest już nawet przygotowany DT. Ekipy szukają i mam nadzieję, że znajdą (no, chyba że on taki włóczykij i już dawno grzeje dooo..ę w domu).
NiJaSe Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Toro o którym pisała SBD to z Grochowa , no chyba ze pryjezdza tu tylko na spacerki z Bródna ?
Beta&Czata Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Wygląda na to, że to ten sam... Toro, o którym ja myślę, mieszka na Bródnie i na Grochowie (na Grochowie w ciągu dnia, na Bródnie w nocy, jak jego Pan wraca z pracowni do chałupy pomieszkać). To pies mojego osobistego brata. Wyrośnięty już, ale jeszcze straszny głupol, ma dokladnie 10 miesięcy (ur. 26.03.2010) Ale ten świat mały
Recommended Posts