zagaa Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Czy znacie w Warszawie lekarza znającego się na buldożkach, mającego doswiadczenie z tą rasą, jej przypadłościami itd??? Quote
Maupa4 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 A jakiego weta potrzebujesz ? Ogólnego czyli "internistę", który Cię ewentualnie pokieruje dalej czy jakiegoś konkretnego specjalistę od konkretnego "problemu". Ja znam dobrych i internistów i specjalistów "od buldożków" - zajmują się moimi buldożkami (buldożkami z wieloma najprzeróżniejszymi przypadłościami) od wielu lat. Quote
zagaa Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Mam 5-o miesięczną buldożkę u ktorej jeden z lekarzy zdiagnozował przerost podniebienia miękkiego i zasugerował operację. Zanim się zdecyduję chciałabym potwierdzić diagnozę i oczywiście dowiedzieć się czy w Warszawie ktoś wykonuje ten zabieg i ma w tego typu operacjach doświadczenie. Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć, czy operacja rzeczywiście jest niezbędna. Uważam, że buldożki to dosyć specyficzna rasa z którą trzeba mieć więcej do czynienia, żeby umiejętnie oceniać ich stan. Dzięki za odzew i będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Quote
Maupa4 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Ok ;) Zaraz powysyłam Ci na PW namiary na moich wetów - bo skracanie podniebienia miękkiego u tak małego psa to że tak powiem abstrakcja. Ona cały czas przecież rośnie i to co teraz jest za długie już za pół roku może się okazac wcale nie za długie. 1 Quote
zagaa Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Jezu! Dzięki za powiew optymizmu. Tego mi trzeba:))) Nam lekarz powiedział, że im szyciej tym lepiej, bo potem może rozwinąć sie przez to wada serca, poza tym zachłystowe zapalenie płuc, ktore się wtedy zdarza, jest bardzo niebezpieczne... Quote
kropi Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Witam,wiem ze już dawno nikt tu nie pisał ale bardzo potrzebuję namiarów na specjalistów od buldożków w Warszawie,najbardziej internista i chirurg.Mój 11miesięczny buldożek ma problemy z oddychaniem,nasz wet stwierdził przerost podniebienia miękkiego i poleca czekać z operacja co najmniej 2 miesiące.Chcielibyśmy skonsultowac to z innym lekarzem.Bardzo proszę o odpowiedz. Quote
Buldoghugo Posted September 28, 2018 Posted September 28, 2018 Witam Jesteśmy Nowi :-) Widzę ze wątek dawno dodany ale moze ktos ma aktualne info o Dobrych wet od Buldogow Warszawa ?? Będę wdzięczna Pozdrawiam Quote
Recommended Posts