Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jakiego weta potrzebujesz ? Ogólnego czyli "internistę", który Cię ewentualnie pokieruje dalej czy jakiegoś konkretnego specjalistę od konkretnego "problemu".

Ja znam dobrych i internistów i specjalistów "od buldożków" - zajmują się moimi buldożkami (buldożkami z wieloma najprzeróżniejszymi przypadłościami) od wielu lat.

Posted

Mam 5-o miesięczną buldożkę u ktorej jeden z lekarzy zdiagnozował przerost podniebienia miękkiego i zasugerował operację. Zanim się zdecyduję chciałabym potwierdzić diagnozę i oczywiście dowiedzieć się czy w Warszawie ktoś wykonuje ten zabieg i ma w tego typu operacjach doświadczenie.
Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć, czy operacja rzeczywiście jest niezbędna.
Uważam, że buldożki to dosyć specyficzna rasa z którą trzeba mieć więcej do czynienia, żeby umiejętnie oceniać ich stan.
Dzięki za odzew i będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

Posted

Ok ;)

Zaraz powysyłam Ci na PW namiary na moich wetów - bo skracanie podniebienia miękkiego u tak małego psa to że tak powiem abstrakcja. Ona cały czas przecież rośnie i to co teraz jest za długie już za pół roku może się okazac wcale nie za długie.

• Like 1
Posted

Jezu! Dzięki za powiew optymizmu. Tego mi trzeba:))) Nam lekarz powiedział, że im szyciej tym lepiej, bo potem może rozwinąć sie przez to wada serca, poza tym zachłystowe zapalenie płuc, ktore się wtedy zdarza, jest bardzo niebezpieczne...

• 1 year later...
Posted

Witam,wiem ze już dawno nikt tu nie pisał ale bardzo potrzebuję namiarów na specjalistów od buldożków w Warszawie,najbardziej internista i chirurg.Mój 11miesięczny buldożek ma problemy z oddychaniem,nasz wet stwierdził przerost podniebienia miękkiego i poleca czekać z operacja co najmniej 2 miesiące.Chcielibyśmy skonsultowac to z innym lekarzem.Bardzo proszę o odpowiedz.

• 6 years later...