Madzik93 Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Mam 5/6 letnią (nie wiem dokładnie bo mi nie powiedzieli w schronisku :mad:) sukę mieszańca. Waży około 10 kg. Obecnie karmię ją karmą mokrą z puszki ale moj pies zjada ją niechętnie:sad: no i niektóre źle przyswaja:-(. Chcę zmienic karmę na suchą. Zastanawiam się nad Acaną i Boschem. Obydwie są w podobnych cenach, i w miare niskich:evil_lol:. Prosze o wasze rady!!:mdrmed: Quote
arima Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Zdecydowanie z tych które podałaś to Acana:cool3: Quote
ninik Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Karmilem swojego Bordera Acana i powiem szczerze, nie niechcial jej jesc, a zapachy jakie sie z niego wydobywaly zwalaly z nog.Teraz jest karmiony Boschem i wszystko jest Ok, chetnie ja zjada.I nie ma problemow z gazami. Quote
Nor(a) Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Madzik13']Mam 5/6 letnią (nie wiem dokładnie bo mi nie powiedzieli w schronisku :mad:) sukę mieszańca. Waży około 10 kg. Obecnie karmię ją karmą mokrą z puszki ale moj pies zjada ją niechętnie:sad: no i niektóre źle przyswaja:-(. Chcę zmienic karmę na suchą. Zastanawiam się nad Acaną i Boschem. Obydwie są w podobnych cenach, i w miare niskich:evil_lol:. Prosze o wasze rady!!:mdrmed:[/quote] Ja bym poleciła Boscha, co prawda suche to u nas tylko uzupełnienie i to też nie codziennie ale po Acanie jako jedynej z tych które wyprobowaliśmy kupy były fatalne (nazwałabym to gliniaste :p :roll: ). Nigdy po niczym (ani po suchym, ani gotowanym) takich nie miały. No i zapach Acany..baaaardzo przyciągający. One wolały Acane ich zołądki jednak Boscha. Quote
nathaniel Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Mój pies wcinąl Acanę i było OK, musisz sama sprawdzić co jej bardziej podchodzi i jakie koopki robi. [SIZE=1]nie miej pretensji do schroniska, bo Ci powiedzieć dokładnie nie mogli :roll:[/SIZE] Quote
Alicja Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 [I][B]Ja tez stawiam na Bosha mając do wyboru spośród tych2. Mój pies po Acanie robił olbrzymie, gliniaste koopalony:angryy:, puszczał gazy:oops:.Bosha miał wprawdzie tylko jako smakołyk ale zrobił dla niego wszystko;) [/B][/I] Quote
lizka Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Ja kupuję Bosha - Borys po wiekszości karm jak i po gotowanym miał fatalne Qpy a przy tej karmie byłam miło zaskoczona :razz: Quote
Madzik93 Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 [quote name='nathaniel'] [SIZE=1]nie miej pretensji do schroniska, bo Ci powiedzieć dokładnie nie mogli :roll:[/SIZE][/quote] Mam pretensje nie dlatego ze mi dokładnie nie powiedzieli tylko za to ze powiedzieli " pies ma rok" a u weta sie okazało ze to zupełna nieprawda:angryy: Quote
nathaniel Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Nigdy dokońca nie można wiedziec ile pies ma lat, Rambo ma niby coś koło 4 lat (u mnie jest 2) i powiem ci szczerze , ze zeby ma wspaniale ale zachowuje sie jak staruszek, wiec naprawde bardzo bardzo ciezko jest okreslic wiek piesa po przejsciach. Quote
zaba14 Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='nathaniel']Nigdy dokońca nie można wiedziec ile pies ma lat, Rambo ma niby coś koło 4 lat (u mnie jest 2) i powiem ci szczerze , ze zeby ma wspaniale ale zachowuje sie jak staruszek, wiec naprawde bardzo bardzo ciezko jest okreslic wiek piesa po przejsciach.[/quote] ale jest gigantyczna roznica miedzy psem ktora ma rok, a psem ktory ma lat 6.. ;) Moj pies czasem dostaje Boscha i wcina go z chęcią. Quote
Ewa_ Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 hej moja ONka ma obecnie ponad 2 lata, prawie 3 przetestowaliśmy większość karm - Royala, Boscha, Acanę Obecnie zamawiamy Acanę, kupujemy w dużych opakowaniach powody: 1) psica dobrze się czuje 2) kupy są w porządku, niezbyt duże 3) żadnych gazów 4) futro ładne Polecam acanę. kupuję przez internet bo opłaca się - przywożą do domu Ewa Quote
xXx_ElastynA_xXx Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 A ja Acany niepróbowałam , ale po boshu tak srednio... ( pies robił Qpe jakies 6 razy dziennie :crazyeye: Ale Polecam Brita :P: Quote
Onsen Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 A mój mix na Bricie choruje, teraz przechodzimy właśnie na Acanę, powinno być ok, przez 3 tygodnie dostawał Orijena. Quote
xXx_ElastynA_xXx Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Jak narazie na karmie Brit jest świetnie :D I lubi ja nawet jako smakolyki na spacerku :cool3: A za miesiąc chyba wypróbuje Acane :lol: Quote
kris777 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 zdecydowanie acana, bosch to półka niżej. Quote
Recommended Posts