bela51 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mozesz po prostu odeslac rzeczy do Cantadorry, tak jak prosiła. Finanse Szili nie moga zalezec od Twojego transferu prędkosci. Quote
dominikabankert Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 nie wiem Budrysek po co zaznaczyłaś mój post 1215 z którego nic nie wynika.......... a post 1216- napisalas ze na dniach zrobisz bazarek a to bylo 30.08 czyli 2 tygodnie temu.Rozumiem ze nie masz czasu wystawic bazarek wiec sprobuj moze ktos z dogo mieszka niedaleko Ciebie ma wiecej czasu to zrobi. Quote
bela51 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 I co dalej w temacie bazarku dla Szili ? Miałam dostac zdjecia... Wtataro, czy wpłyneła kasa za bazarek arim ? Quote
dominikabankert Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 przede wszystkim dziekuejmy Anett za piekne ogłoszenia:) co do bazarku....ja juz sie nie wypowiadam- na pewno pare groszy by wpadlo Quote
Klaudus__ Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [I]Pomimo faktu,że wtatara zabrała sobie wątek mojej podopiecznej - los Szili nadal mnie interesuje. Sama Ją ogłaszam,ale efektów i zainteresowania nie widać. Doszłyśmy do wniosku w porozumieniu z dziewczynami z Leszna ,że Szila trafi pod Ich opiekę - bo mają idealną rękę do adopcji Owczarków. Pozostaje dograć tylko transport[/I] Quote
Cantadorra Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Klaudus__'][I]Pomimo faktu,że wtatara zabrała sobie wątek mojej podopiecznej - los Szili nadal mnie interesuje. Sama Ją ogłaszam,ale efektów i zainteresowania nie widać. Doszłyśmy do wniosku w porozumieniu z dziewczynami z Leszna ,że Szila trafi pod Ich opiekę - bo mają idealną rękę do adopcji Owczarków. Pozostaje dograć tylko transport[/I][/QUOTE] A można wiedzieć dokładnie dokąd Szilka jedzie? Są te osoby na dogo? Mają hotelik? Nie ukrywam, że jestem zaskoczona tą informacją. Quote
Klaudus__ Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [I]Do domu tymczasowego. Oczywiście,że dziewczyny są z dogo i znamy sie od dawna - wielu naszym psiakom pomogły już znaleźć wspaniałe domy.[/I] Quote
arim Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Cantadorra']A można wiedzieć dokładnie dokąd Szilka jedzie? Są te osoby na dogo? Mają hotelik? Nie ukrywam, że jestem zaskoczona tą informacją.[/QUOTE] Ja też.Może więcej informacji-kto to "doszedl do wniosku"? Gdzie Szilka jedzie? Dziewczyny z Leszna??? wypadałoby coś więcej napisać! Quote
bela51 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Klaudius, ja tez jestem zaskoczona. Jestem na wątku Szili od samego poczatku i staram sie od poczatku jej pomagac. Moze nalezy nam sie jakies bardziej szczegolowe wyjasnienie? Quote
dominikabankert Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 sluchajcie ale nie wiem....w miare z miesiaca na miesiac mamy kase na hotel...szila dlugow w hotelu nie ma ........a skoro macie tyle innych psow w opiece to mozeby lepiej tam pojechal inny jakis?szila jest przeciez strachulcem......ona dobrze sie czuje u Gabi- my dajemy jakos rade z kasa....to moze lepiej zostanie gdzie jest.....bo po co ma przechidz stres????? skoro szile tez oglaszasz Klaudus to czemu na watku nie napisalas? bardzo to dziwne bardzo boje sie w tej chwili o nasza Szile Quote
wtatara Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 [quote name='Klaudus__'][I]Pomimo faktu,że wtatara zabrała sobie wątek mojej podopiecznej - los Szili nadal mnie interesuje. Sama Ją ogłaszam,ale efektów i zainteresowania nie widać. Doszłyśmy do wniosku w porozumieniu z dziewczynami z Leszna ,że Szila trafi pod Ich opiekę - bo mają idealną rękę do adopcji Owczarków. Pozostaje dograć tylko transport[/I][/QUOTE] Jak to zabrałam. Jak wyobrażasz sobie wpisywanie kto ile wpłacił , jesli nie miałabym pierwszego postu [B]Dziewczyno zastanów się co piszesz?[/B] Szukałyscie skarbnika, zgodziłam się i jeszcze masz pretensje. Zachowujesz sie się jak rozkapryszona panna, uwazasz ze cały swiat kreci się koło Ciebie. Biednej Klaudii zabrałam wątek, widzicie że tak można pomóc i jeszcze się oberwie. Quote
wtatara Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Acha , jeszcze jedno-to jest dla Was podziękowanie- bazarki, wysyłanie pieniążków. Nie jest to juz pierwsza sytuacja, kto spróbuje sie sprzeciwic , to mu sie oberwie. Juz nie jednej sie oberwało Dotychczas tego nie pisałam na wątku, jednej dziewczynie oberwało sie za to,bo pojechali po psiaki, bo miał byc wywóz. Poniewaz nie było nic uzgodnionie z Klaudią nie dostali zadnego psa. Dziewczyna jest na Dogo , może to potwierdzic Quote
arim Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Dziwna to trochę sytuacja!Nie jestem długo na Dogo ale na wątku Szilki jestem od lutego i jakoś przez dłuuuuugi czas nie widziałam tu Klaudus(dopiero przy sprawie fantów Dominiki,parę dnie temu).nagle zjawiasz się i Nam tu oznajmniasz-tak oznajmniasz,że z jakimiś "dziewczynai" z Leszna pogadałaś sobie i zabierasz do nich Szilkę.Chwileczkę!Co to za osoby,niech odezwą sie tu na wątku,chcemy je poznać.Jak do opłacenia hoteliku to byłyśmy my a do decydowania o losach Szilki "dobre dusze z Leszna"-kto to??? Klaudus prosimy tylko o wyjaśnienie nam co i jak to się stało i jakim prawem tylko Ty decydujesz o Szilce.Czekamy na wyjaśnienia Quote
dominikabankert Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Dokladnie szukałyscie przeciez skarbnika i to dlugi czas.....Wtatara sie zglosila....poza tym sama Klaudius piszesz ze malo zagladasz na dogomanie to jak ty chcialas rozliczenia robic? naprawde oby ta szila jak najszybciej znalazla dom bo jest coraz gorzej na tym watku.Wtatara- dalam ci moj numer mozesz zadzwonic jak chcesz.[quote name='wtatara']Jak to zabrałam. Jak wyobrażasz sobie wpisywanie kto ile wpłacił , jesli nie miałabym pierwszego postu [B]Dziewczyno zastanów się co piszesz?[/B] Szukałyscie skarbnika, zgodziłam się i jeszcze masz pretensje. Zachowujesz sie się jak rozkapryszona panna, uwazasz ze cały swiat kreci się koło Ciebie. Biednej Klaudii zabrałam wątek, widzicie że tak można pomóc i jeszcze się oberwie.[/QUOTE] Quote
wtatara Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 dominika masz rację, Szilka powinna mieć super domek Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 To jest typowe dla Klaudus.Twoje decyzje kosztowaly juz zycie jednego psa.Zakladasz watki i prosisz o pomoc, dlatego musisz akceptowac zdanie tych ktorzy pomagaja.Szila jest psem ktory dosyc juz przeszedl i to nie jest wlasciwe przerzucanie psa bez powodu z miejsca na miejsce.Poprosze o konto do przelewow z zagranicy wysle Szili 450 zlotych na hotelik. Quote
arim Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 wtataro podlicz jak stoimy z finansami Szilki. Sierpień był zapłacony,zobacz jak wygląda wrzesień.Napisz nam też kto wpłaca stałe,chodzi mi o kwotę nie o osoby.Będziesz mogla nam to policzyć? I koniecznie jest ktoś potrzebny do robienia Szilce allegro na okrągło-dziewczyny ,która umie? Barbel poryczałam się!Kobieto dzięki! Ja mogę Szilce opłacać oprócz stałej wyróżnienie allegro.tylko niech ktoś je zrobi. Skoro wyszło tak super,czyli będziemy miesiąc do przodu za hotelik,zostanie nam dług za leczenie,zmobilizujmy sie i może wystawmy jakiś bazarek na pokrycie długu Szilki. Quote
Olga7 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='anett']Gabi napisz trochę o Szili - jaka jest teraz, co lubi, jaki dom byłby dla niej najlepszy?? Dzięki za zdjęcia, podziwiajcie panienkę:lol: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1087/1a7c0d4da648dc9cmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/1050/bd73bd597facf2fcmed.jpg[/IMG][/URL] słynne bele:lol::lol: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1067/4028ae5db923c705med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/890/d99bdbeaed9ff467med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/1078/e15bf9b37125f78dmed.jpg[/IMG][/URL] Super allegro robią m.in. Selenga, Lilk_a ja mogę wystawić allegro takie jak Szilce[/QUOTE] Choc nie udzielam się na wątku Szilii ,ale wydaje się mi ,że nie warto zabierac tej Onki po przejsciach z dobrego hoteliku i gdzie juz przyzwyczaila sie do ludzi oraz otoczenia i robi postępy. Tym bardziej,że zmiana otoczenia ,warunków oraz znow obcy zupelnie ludzie nie poprawią kondycji psychicznej Szilii a mogą wyraznie jej zaszkodzić. Szila powinna z tego hoteliku iść wprost do nowego domu a nie zaliczac jeszcze jeden ,kolejny juz teraz DT. Dla jej dobra -przede wszystkim. Quote
bela51 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Barbel, bardzo dziekujemy. Mam nadzieje, ze Klaudius w tej sytuacji bedzie kierowac sie dobrem Szili a nie udowadnianiem, ze to ona ma prawo decydowania o jej losie. Quote
arim Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']To jest typowe dla Klaudus.Twoje decyzje kosztowaly juz zycie jednego psa.Zakladasz watki i prosisz o pomoc, dlatego musisz akceptowac zdanie tych ktorzy pomagaja.Szila jest psem ktory dosyc juz przeszedl i to nie jest wlasciwe przerzucanie psa bez powodu z miejsca na miejsce.Poprosze o konto do przelewow z zagranicy wysle Szili 450 zlotych na hotelik.[/QUOTE] [COLOR=darkred]jesteś wielka!!! [COLOR=black]powiedzcie same,czyż ona nie jest piękna????[/COLOR] [/COLOR] Quote
wtatara Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 [quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']To jest typowe dla Klaudus.Twoje decyzje kosztowaly juz zycie jednego psa.Zakladasz watki i prosisz o pomoc, dlatego musisz akceptowac zdanie tych ktorzy pomagaja.Szila jest psem ktory dosyc juz przeszedl i to nie jest wlasciwe przerzucanie psa bez powodu z miejsca na miejsce.Poprosze o konto do przelewow z zagranicy wysle Szili 450 zlotych na hotelik.[/QUOTE] bardzo, bardzo się cieszę. Aż się popłakałam Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Szila i inne biedaki nie sa niczyja prywatna wlasnoscia i tylko ludzie ktorzy maja dobro psa na uwadze powinni miec decydujace zdanie. Quote
wtatara Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 dokładnie policzę ale połowa już chyba jest. Teraz jestem tak wkurzona że nie mam głowy dokładnie liczyć zresztą teraz mamy już pieniążki dodatkowe, ale policzę ale nie dzisiaj Quote
psiakiGabi Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Właśnie przez przypadek się dowiedziałam o całym tym zamieszaniu z Szilą. Ze mną Klaudia się nie kontaktowała, a chyba powinna. Szila nie jest również moją własnością więc chyba nie wiele się liczy moje zdanie na ten temat bo widzę, że decyzja już podjęta, ale uważam, że jest to kiepski pomysł z przeprowadzką Szili. Nie chcę, żeby to wyglądało, że na siłę chcę psa u siebie zatrzymać, ale Szila jest tak wrażliwym psem, że każda najmniejsza zmiana w jej otoczeniu powoduje u niej stres, nie wyobrażam sobie co ten biedny pies przeżyje i jak to przeżyje zmieniając miejsce. U nas już czuje się pewnie, nas zaakceptowała udało nam się ją doprowadzić do w miarę normalnego stanu (psychicznego) zajęło to kilka miesięcy żmudnej pracy nad nią, a teraz to wszystko może zostać zmarnowane, bo przeprowadzka do kolejnego DT, potem do DS to zbyt wiele jak na tego psiaka. W ogóle jakie warunki mają tamte dziewczyny? Mam nadzieję, że nie mieszkają w centrum miasta, bo Szila by tam zawału chyba dostała. To pies, który potrzebuje spokoju i stałej sytuacji, bez nagłych zmian itp. Skoro taką dobrą rękę mają do szukania domów ONkom to mogą szukać, jak Szila jest u nas... Quote
Recommended Posts