FLY Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 witam Zadalam juz pytanie w dziale "weterynarze" ale widze teraz ze jest malo uczeszczany. Czy ktos z was moze polecic ortopedę z Olsztyna,który prawidłowo zdiagnozował i leczył zerwanie/naderwanie wiezadła kolanowego lub podobne kontuzje u psa?? Nie jestem specjalistą ale wydaje mi sie ,że da sie takie rzeczy potwierdzic lub wykluczyc metodą skuteczniejszą i szybszą niz "to moze damy xxx i zobaczymy jak nie pomoze bedziemy dalej myslec co by to mogło być" a niestety taką stosuje wiekszosc weterynarzy. Bardzo licze na Wasza pomoc! Quote
ewa11211 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jeśli masz prześwietlenie to możesz sprubować wysłać je do jakiegoś dobrego ortopedy w innym mieście w ramach konsultacji. Wiem że wielu lekarzy nie odmawia takich konsultacji. Ja mogę ci polecić lekarza ortopedę z Warszawy który uratował mojego psiaka przed kalectwem. Jest to Igor Bissenik. Specjalista ortopeda. Jak jeżdziłam do niego to w poczekalni byli ludzie z całej polski. To świadczy że jest dobrym specjalistom. Powodzenia. Quote
dzoanna Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 profesor Adamiak na katedrze chirurgii UWM - kortowo II Quote
FLY Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 mam prześwietlenie-widać leciutkie przesunięcie kości. Narazie jestem dobrej myśli, Fazi z metacamu przeszedł na tablety przeciwbólowe i póki co zero kulawizny. Nasz wet twierdzi, że gdyby to było zerwanie to by i tak utykał. odstawimy leki i zobaczymy. Mam nadzieje, że to było tylko naciągnięcie i moja panika. A o bisseniku dużo dobrego słyszałam, zresztą większość fachowych art na temat tych więzadeł jakie znalazłam-były jego autorstwa. Dzięki za odpowiedź! Quote
ewtos Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 dr hab. Zbigniew Adamiak, UWM w Olsztynie 89 523 41 78 Quote
FLY Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Ufff alarm odwołany. Na szczęście Fazi już 5ty dzień bez żadnych leków-i nic nie kuleje:)) Nie wiem, może to w takim razie było tylko naciągnięcie (test szufladkowy pozytywny, chociaż wet mówił że mało tego luzu jest w stawie).. W każdym razie dzięki za odpowiedzi i pomoc. Quote
Patka Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 ale polecam Ci suplementacje na stawy i więzadła skoro był juz jeden alarm ... ja operowaałam więzadło właśnie w Olsztynie w klinice przy uniwerku [url]http://www.uwm.edu.pl/wmw/poli/[/url] b. dobre rezultaty Quote
FLY Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 taaa suplementacja już jest;) wczesniej dostawał arthoflex, teraz po tym "alarmie" zamówiliśmy gelacan i chondrocan. Quote
Patka Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 czyli dobra Wasza trzymajcie się bezurazowo :) Quote
Recommended Posts