Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uczulenie na trawy najprawdopodobniej(nie robilismy testow-domyslam sie z obserwacji).Jest caly wysypany,bable sa duze.Do tego slinowe,biale wymioty...Dostal dzis serie zastrzykow-Betamox,hydrokortyzon,dexafort i cos jeszcze.
Napewno spotkaliscie sie z problemem alergii na trawy u psow.Napiszcie jak wyglada leczenie,moze jakies rady?

Acha,Fidel ma 1,5 roku.

Posted

Dora jest uczulona na trawę, tzn. jak jest sucha, świeżo skoszona.Nam generalnie pomaga wapno pantotenicum i przemywanie krost [B]wodą utlenioną[/B] (lub rozcieńczonym [B]Abacilem[/B]) i jak wyschnie brzuch to smarujemy [B]sudocremem[/B] lub zasypujemy zasypką [B]Alantanem plus.[/B]

Posted

alamtan plus jest super ja polecam takzę zasypkę na rany (tu super mi sie sprawdzała) dermatol czasem maśc z antybiotykiem miejscowo ... polecam takze kompiele w hexodermie

Posted

[I][B]Metodą prób i błędóe , musisz próbować aż znajdziesz choć na chwilę to co mu pasuje.Ja już nie pamiętam naw tego co podawane miał Harley:shake:ale zaczęto od sterydów , a potem to były tony antybiotyków :cool3:o dużo za dużo , tym bardziej że miał bardzo wrażliwe jelita a w końcu okazało się ze był też tam guz:-(.
Doraźnie z dobrym skutkiem stosuję teraz u Ozzulca mojego ASTa też trawiastego alergika i na brud , maść propolisową oraz puder Propolisan, dobry przy stanach zapalnych skóry .Kąpiele jw;)no i dieta dla alergika Lamb &Rice ;)
Dobrze robi też podanie środka wzmacniającego siły obrone organizmu typu :Baypamune , Scanomune etc, no i przy dłuższym podawaniu leków badanie krwi
[/B][/I]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I][B] dieta dla alergika Lamb &Rice ;)
[/B][/I][/quote]

Jakiej marki że się zapytam, bo Acana ma bardzo sexowne opakowanie , rozowe :evil_lol:.. :)

Posted

[quote name='nathaniel']Jakiej marki że się zapytam, bo Acana ma bardzo sexowne opakowanie , rozowe :evil_lol:.. :)[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[I]przetestowaliśmy różne ale chyba najbardziej służyła Purina ProPlan , tyle że Ozzy nie chce jeść ciagle tej samej wię zmieniamy:razz:a co do kolorku to :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I]

• 4 years later...
Posted

pomozcie cioteczki !
Podejrzewam u Bruna AZS , czekam na Tz i jedziemy za godzinke do weta ,Bruno wczoraj rano dostal czegos w rodzaju pokrzywki w okolicy nosa ,dalam mu wapno ,zeszlo po 3-4 godzinach ,dzis powtorzyla sie ta pokrzywka przy nosku , wyszlam do pracy ,wrocilam po ok 5 godzinach dalam mu jedzenie (ryz z kurczakiem ) na lapkach dostal taki babli ,teraz juz maleja ,czy to a objawy AZS , ja od wczoraj nic nie jem i strasznie sie tym stresuje...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Basia1244']I co powiedział lekarz? AZS czy coś innego? Ja teraz studiuję alergologię i choroby skóry u psów, więc bardzo mnie to interesuje.[/QUOTE]

nie AZS, dostal uczulenia na skladnik jakis smakolykow psis,lub cos ,co zjadl od nas (on czasami podjadal nam przy stole) , teraz ma diete ,dostaje codziennie mieso drobiowe z ryzem ,kasza lub makaronem ,nie dostaje w ogole zadnych psich smakolykow ,ani nic od nas i jest ok :)

• 1 year later...
Posted

AZS mam duże doświadczenie w tej chorobie,opanowałem u swojego psa bez grama sterydu i antybiotyku,zaufajcie Medycynie Naturalnej .
[URL]http://dog-natural.blog.onet.pl/[/URL]

• 7 months later...
  • 1 month later...