Iza i Fidel Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Uczulenie na trawy najprawdopodobniej(nie robilismy testow-domyslam sie z obserwacji).Jest caly wysypany,bable sa duze.Do tego slinowe,biale wymioty...Dostal dzis serie zastrzykow-Betamox,hydrokortyzon,dexafort i cos jeszcze. Napewno spotkaliscie sie z problemem alergii na trawy u psow.Napiszcie jak wyglada leczenie,moze jakies rady? Acha,Fidel ma 1,5 roku. Quote
Atenka Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Dora jest uczulona na trawę, tzn. jak jest sucha, świeżo skoszona.Nam generalnie pomaga wapno pantotenicum i przemywanie krost [B]wodą utlenioną[/B] (lub rozcieńczonym [B]Abacilem[/B]) i jak wyschnie brzuch to smarujemy [B]sudocremem[/B] lub zasypujemy zasypką [B]Alantanem plus.[/B] Quote
Patka Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 alamtan plus jest super ja polecam takzę zasypkę na rany (tu super mi sie sprawdzała) dermatol czasem maśc z antybiotykiem miejscowo ... polecam takze kompiele w hexodermie Quote
Alicja Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 [I][B]Metodą prób i błędóe , musisz próbować aż znajdziesz choć na chwilę to co mu pasuje.Ja już nie pamiętam naw tego co podawane miał Harley:shake:ale zaczęto od sterydów , a potem to były tony antybiotyków :cool3:o dużo za dużo , tym bardziej że miał bardzo wrażliwe jelita a w końcu okazało się ze był też tam guz:-(. Doraźnie z dobrym skutkiem stosuję teraz u Ozzulca mojego ASTa też trawiastego alergika i na brud , maść propolisową oraz puder Propolisan, dobry przy stanach zapalnych skóry .Kąpiele jw;)no i dieta dla alergika Lamb &Rice ;) Dobrze robi też podanie środka wzmacniającego siły obrone organizmu typu :Baypamune , Scanomune etc, no i przy dłuższym podawaniu leków badanie krwi [/B][/I] Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][I][B] dieta dla alergika Lamb &Rice ;) [/B][/I][/quote] Jakiej marki że się zapytam, bo Acana ma bardzo sexowne opakowanie , rozowe :evil_lol:.. :) Quote
Alicja Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 [quote name='nathaniel']Jakiej marki że się zapytam, bo Acana ma bardzo sexowne opakowanie , rozowe :evil_lol:.. :)[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[I]przetestowaliśmy różne ale chyba najbardziej służyła Purina ProPlan , tyle że Ozzy nie chce jeść ciagle tej samej wię zmieniamy:razz:a co do kolorku to :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I] Quote
monika083 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 pomozcie cioteczki ! Podejrzewam u Bruna AZS , czekam na Tz i jedziemy za godzinke do weta ,Bruno wczoraj rano dostal czegos w rodzaju pokrzywki w okolicy nosa ,dalam mu wapno ,zeszlo po 3-4 godzinach ,dzis powtorzyla sie ta pokrzywka przy nosku , wyszlam do pracy ,wrocilam po ok 5 godzinach dalam mu jedzenie (ryz z kurczakiem ) na lapkach dostal taki babli ,teraz juz maleja ,czy to a objawy AZS , ja od wczoraj nic nie jem i strasznie sie tym stresuje... Quote
Basia1244 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 I co powiedział lekarz? AZS czy coś innego? Ja teraz studiuję alergologię i choroby skóry u psów, więc bardzo mnie to interesuje. Quote
monika083 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Basia1244']I co powiedział lekarz? AZS czy coś innego? Ja teraz studiuję alergologię i choroby skóry u psów, więc bardzo mnie to interesuje.[/QUOTE] nie AZS, dostal uczulenia na skladnik jakis smakolykow psis,lub cos ,co zjadl od nas (on czasami podjadal nam przy stole) , teraz ma diete ,dostaje codziennie mieso drobiowe z ryzem ,kasza lub makaronem ,nie dostaje w ogole zadnych psich smakolykow ,ani nic od nas i jest ok :) Quote
GATUSO Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 AZS mam duże doświadczenie w tej chorobie,opanowałem u swojego psa bez grama sterydu i antybiotyku,zaufajcie Medycynie Naturalnej . [URL]http://dog-natural.blog.onet.pl/[/URL] Quote
milagros19853201 Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Moja ma problem z mlekiem jak byla mala dostawala alergi pojawialy sie bable ,biegunka zaczerwioenienie musiala miec specjalne mleko z proszku i odpowiednio medycyna naturalna Quote
GATUSO Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Mleko ogólnie nie jest wskazane dla psów. Quote
Recommended Posts