gayka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Będę wdzięczna jeśli ktoś wie jak wyglądają granulki tej Acany - czy są takie jak Pacyfica ? I jak psiaki reagowałay na karmę. Moja psica tej jeszcze nie jadła a muszę jej zmienić karme na mniej białkową i mniej tłustą i wychodzi mi ze Lamb jest pod tym względem ok. Quote
pauli_lodz Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 białkowa i mniej tłusta - 35% białka i tylko 10% tłuszczu - ma acana light&fit, i cena niższa :) granulki ok 10 mm. Quote
gayka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 lamb & apple ma mniej białka ! :) a to dla nas ważniejsze . Quote
pauli_lodz Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 a sori, źle zrozumiałam, myślałam że bardziej białkową i mniej tłustą, chyba niedobudzona byłam jak czytałam :) Quote
megi82 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 granulki? zerknę zaraz,bo własnie przyszła dla moich diabłów tasmańskich przed moim wyjazdem ,,,,, wiec karma z jabłkiem jest mniejsza niz pacyfika,nie wiele ale widać to odrazu Quote
gayka Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 dzieki, wczoraj juz karma do nas dotarła i juz psina wcina :) Quote
megi82 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='gayka']dzieki, wczoraj juz karma do nas dotarła i juz psina wcina :)[/QUOTE] napisz za kilka dni jak wrażenie moje panny jedzą ją,jamnik mamy mniej chętnie niż tą co zwykle,ale to pewnie też dlatego,że przez 4 dni podjadał karmę dla szczeniaków Quote
gayka Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 wstępnie suni nie bardzo smakuje , ale zaskoczona nie jestm, bo ona ukochała sobie Pacyficę jedynie. Teraz jak nie ma wyborku to wcina to co w misce jest! Quote
Agnes Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='gayka']Będę wdzięczna jeśli ktoś wie jak wyglądają granulki tej Acany - czy są takie jak Pacyfica ? I jak psiaki reagowałay na karmę. Moja psica tej jeszcze nie jadła a muszę jej zmienić karme na mniej białkową i mniej tłustą i wychodzi mi ze Lamb jest pod tym względem ok.[/QUOTE] Albo trafilam na inny worek, ale ta karma sie popsula. Pierwszy raz ja kupilam kilka m-cy temu i bylam zachwycona. Super siersc, suka sie nie zalatwiala na kazdym spacerze, chetnie jadla. Kupilam ponownie worek z 2 mce temu i tragedia. Jadla tak samo chetnie, siersc tez ladna (a suka ma tendencje do lupiezu), ale zalatwiala sie z 4 razy dziennie. Teraz karma ostro podrozala i jak dla mnie za ta cene to juz nie warto... Quote
megi82 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 cena to względne pojęcie acana jest dobrą karmą i jak na taką jakośc to tania jest...mi wzrost ceny nie przeszkadza...ale co do kup-czy dajesz jeszcze coś do jedzenia?czy te 4 razy dziennie to normlane kupy,czy luzniejsze? pozatym jak juz potwierdzisz,że to od tej karmy to może warto spróbować inny smak Quote
Agnes Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 W przypadku mojej suki nie jest warta swojej ceny i to tez napisalam, wg mnie. Byly normalne, ale ilosc nie byla normalna - psa mam 7 lat i wiem jak moze sie zalatwiac na odpowiedniej karmie ;) Inny smak sprawy nie zalatwi, bo w gre wchodzila tylko jagniecina. Bardziej zrazil mnie fakt, ze wczesniej karma fajnie sie sprawdzila, teraz gorzej. Granulki tez mialam wrazenie bardziej suche. Moze mnie sklep zrobil w "bambuko" ;) Quote
gayka Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Moja wcina L&A z apetytem, sierść na razie oki (ale i tak ją pod tym kątem suplementuję ) , załatwia się dokładnie dwa razy dziennie , kupki małe i wzorowej konsystencji, czyli u nas super. To pierwszy worek Lamba , więc nie mam porównania, ale jak Acana się psuje to już konieć świata !:( Quote
Miba Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [B]Gayka, [/B]jak u Was z Acaną? Ja też zaczęłam podawać swojej suni L&A (mamy problem z alergią, wcześniej był RC Hypoallergenic) i jedyne co na razie zaobserwowałam, to fakt, że po raz pierwszy ten żarłok kręci nosem :shake: Co podajesz dodatkowo na sierść ? A co do kupek, to rzeczywiście jest ich trochę więcej niż po poprzednich karmach :razz: Quote
gayka Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='Miba'][B]Gayka, [/B]jak u Was z Acaną? Ja też zaczęłam podawać swojej suni L&A (mamy problem z alergią, wcześniej był RC Hypoallergenic) i jedyne co na razie zaobserwowałam, to fakt, że po raz pierwszy ten żarłok kręci nosem :shake: Co podajesz dodatkowo na sierść ? A co do kupek, to rzeczywiście jest ich trochę więcej niż po poprzednich karmach :razz:[/QUOTE] U NAS SUPER! jedzona jest mniej chętnie niż Pacyfica, ale miska zawsze pusta. Z moją sunią to jest tak, że ma kiepską sierść ogólnie ( z tego powodu nawet była podejrzewana o niedoczynność tarczycy) no i żeby nie miała łupieżu i była w tzw. kondycji wystawowej muszę bardzo uważać na jedzenie. Wystarczy dwa dni lichego jedzenia i pojawia się łupież. Kupki się unormowały , są mniejsze i bardzo regularne - dwa razy dziennie jak w zegarku:) W kierunku sierści suplementujemy się przemiennie: wiesiołkiem, viacutanem plus, dermanormem, olejem lnianym. Najlepsze efekty chyba po wiesiołku. Na codzień psina jest na bezzbożowej acanie , na zbożową prezechodzę tylko w okresie ciąży urojonej . Quote
Miba Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [B]Gayka,[/B] dzięki za informacje o preparatach. Będę musiała spytać weta czy coś mogę małej podać, bo boję się sama eksperymentować (na razie dostaje jeszcze sterydy). Co do Acany, po kilku dniach wywołała reakcję alergiczną i musiałyśmy wrócić do RC Hypoallergenic :( Quote
gayka Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='Miba'][B]Gayka,[/B] dzięki za informacje o preparatach. Będę musiała spytać weta czy coś mogę małej podać, bo boję się sama eksperymentować (na razie dostaje jeszcze sterydy). Co do Acany, po kilku dniach wywołała reakcję alergiczną i musiałyśmy wrócić do RC Hypoallergenic :([/QUOTE] nie ma za co ! szkoda, że acana wywołała taką reakcję, no ale dobrze ze wiecie co w takich przypadkach się sprawdza! zdrówka dla psiny ! Quote
MakeBelieve Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 A czym się różni Acana Lamb&Apple od Grasslands? Quote
gayka Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='MakeBelieve']A czym się różni Acana Lamb&Apple od Grasslands?[/QUOTE] składem . Lamb jest ze zbożami a grasslands bez zbóż , czyli różnica zasadnicza. Quote
MakeBelieve Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 A coś jeszcze w składzie? Tak bardziej 'wyczuwalnie dla psa'. Czyli ogółem grasslands jest lepsza? Quote
gayka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='MakeBelieve']A coś jeszcze w składzie? Tak bardziej 'wyczuwalnie dla psa'. Czyli ogółem grasslands jest lepsza?[/QUOTE] nie wiem czy lepsza dla każdego psa , ale do mojego zdecydowanie tak ! Quote
mela123 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [QUOTE]MakeBelieve [INDENT] A czym się różni Acana Lamb&Apple od Grasslands? [/INDENT] [/QUOTE] [QUOTE]MakeBelieve [INDENT] A coś jeszcze w składzie? Tak bardziej 'wyczuwalnie dla psa'. Czyli ogółem grasslands jest lepsza? [/INDENT] [/QUOTE] Granulki Grasslands wyglądają na bardziej tłuste/wilgotne i są zdecydowanie większe. W składzie jest znaczna różnica w ilości białka (Grasslands pow. 30%). Jeżeli chodzi o koszty to praktycznie wychodzi na to samo - Grasslands jest droższa, ale dawkowanie jest mniejsze (pewnie ze względu na kaloryczność i zawartość białka). Ja właśnie przestawiam swojego psa z Grasslands na Lamb&Apple, przede wszystkim ze względu na wiek - nie chcę starszemu psu dawać tyle białka m.in. stąd ta zmiana. W jego przypadku G. miała duży plus - w ogóle po niej nie smrodził, chyba ze względu na brak zbóż, nie wiem jak będzie po L&A :cool3: Quote
Martens Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 My właśnie zaczynamy z młodym worek - jest alergikiem, i z Acany może jeść tylko tą i Pacificę. Do tej pory był na Trovecie z królikiem, ale dostał łupieżu. Zobaczymy jak będzie szło, bo Acana cenowo jest miłą alternatywą dla Eukanuby Dermatosis czy Royala Skin Support :razz: Quote
Agnes Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 No, ciekawe jak bedzie Wam sluzyla ta karma. Moja siersc miala bardzo ladna (co w jej przypadku jest sukcesem), ale ilosc kup mnie niezle zrazila do tej karmy. Co sie stalo z ta Acana, bo kiedys bylam zachwycona, a teraz nie dosc ze cena wzrosla to jeszcze cos z jakoscia sie porobilo. Quote
wire fox Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Właśnie od dwóch tygodni przestawiłam mojego psa na Acanę Grasslands z Nutry Nuggeste Performance / była zbyt energetyczna/ i jest super, kupy w porządku, zjadana jest chętnie mimo zapachu ryby/wynikającego z ryby w składzie /mój pies ryby nie jada, nie lubi/.Cenowo też zakup 7 kg opakowania wychodzi nieźle, chyba,że ktoś zna tańsze źródło niż Krakvet to chętnie zmienię sklep :). Quote
megi82 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 świat karm ma podobne ceny i darmowa przesyłka jest od50zł Quote
Recommended Posts