Jump to content
Dogomania

Dodek-terier walijski czeka na ten jedyny domek na zawsze. Za TM!

Recommended Posts

Posted

[quote name='rita60']Spocznij cioteczko:evil_lol:[/QUOTE]

No dzieki, bom sie nastala na bacznosc i kregoslup boli :evil_lol:

[B]Szukam transportu dla malenkiego 5 kg Kubusia ze schroniska w Gostyniu do Wachocka k Starachowic. Kubus znalazl DT, a na razie bardzo marznie i czeka z nadzieja na wyjazd.[/B]

[B]Ktokolwiek slyszal, ktokolwiek wie - napiszcie na PW. Dziekuje :lol:[/B]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KateBono']Pod lodówką to koczują juz obaj:evil_lol:[/QUOTE]

[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/4985/p1070025u.jpg[/IMG]

[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/2789/p1070024lt.jpg[/IMG]

[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/3315/p1070023.jpg[/IMG]

[IMG]http://img715.imageshack.us/img715/7858/p1070022t.jpg[/IMG]

[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/7092/p1070018.jpg[/IMG]

ps. [I]dzisiaj jest niedziela, więc dostaliśmy gnaty [/I], [I]schrupałem całego [/I]:lol:

[I]Wasz Dodek[/I]

Posted

nowy :(
[IMG]http://i1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/TERIERY/S6300212.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/TERIERY/S6300204.jpg[/IMG]

:(

Posted

Wczoraj zadzwonił Pan zainteresowany adopcją Dodka (znalazł go na allegro). Mama nie rozmawiała z nim długo (przysłuchiwałam się). Jeszcze wszystkiego dokładnie nie wiemy. Co nam wiadomo : Pan mieszka we Wschowie, ma dwójkę dzieci (9 i 11 lat), byłby skłonny przyjechać po psa (to jest jakieś 100 km w jedną stronę) no i nie miał żadnych obiekcji, gdy dowiedział się, że Doduchna jest wykastrowany (żaden rozmnażacz :lol:)... Zgadzał się na ankietę, wizyty: PA i POA... Mi się spodobał. Mama poprosiła, by przysłał adres mailowy, to wtedy prześlemy mu ankietę... No i wczoraj przez cały dzień sprawdzałam skrzynkę... Wiadomości nie było :-(.... Pomyślałam, że Pan się rozmyślił i o niczym nie napisałam...
Mail dotarł dziś rano :lol:.

[CENTER][CENTER][B][U][FONT=&quot]Ankieta przedadopcyjna[/FONT][/U][/B][/CENTER]
[/CENTER]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]1.Czy fakt adopcji psa akceptują i godzą się na nowego domownika wszyscy członkowie rodziny? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]2.Czemu akurat teraz zdecydowali się Państwo na adopcję psa? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]3. Czemu chcą państwo zaadaptować tego konkretnego psa? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]4.Czy w Państwa rodzinie są dzieci (jeśli tak to w jakim są wieku)? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]5.Czy w Państwa domu są osoby z alergią (na sierść lub ślinę psa)? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]6.Czy obecnie mieszkają z Państwem jakieś zwierzęta, jeśli tak to jakie? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]7.Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? (prosimy krótko opisać ich historię). [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]8.Jakie są Państwa warunki mieszkaniowe (czy mieszkają Państwo w domu jednorodzinnym, kamienicy, bloku, na którym piętrze, czy jest winda)? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]9.Gdzie będzie mieszkał pies (na zewnątrz: w kojcu, w budzie; w mieszkaniu)? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]10. Jak często i na jak długo pies będzie chodził na spacery? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]11. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki w terenie otwartym (czyli nie na dobrze ogrodzonym terenie przy domku jednorodzinnym)? [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]12. Ile czasu pies będzie spędzał w domu sam?[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]13.Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji, itp.? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]14. Psy szukające domu są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]15. Jakie jest Państwa zdanie na temat miesięcznych kosztów utrzymania psa? [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]16. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Posiadanie psa wiąże się także z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciw kleszczowej, itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]17. Czym zamierzacie Państwo żywić psa ( sucha karma, puszki, jedzenie gotowane ( z czego będzie się składać))? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]18. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę ani do schroniska, a w razie, gdybyście Państwo nie mogli go zatrzymać, to w pierwszej kolejności skontaktujecie się z Nami? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]19. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]20. Czy zgodzą się Państwo na krótką wizytę przedadopcyjną w Państwa domu? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]21. Czy zgodzą się Państwo na wizytę w Państwa domu po adopcji? [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]22. W jakim mieście Państwo mieszkają i czy odbiorą Państwo psa osobiście?[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]Wysłana...

Posted

Kciuki zacisniete :lol: Oby to byl ten wlasciwy domek :multi: Bea, a jakby co, to daloby sie zarezerwowac 1 miejsce? Jeszcze nic nie wiem, ale sunia w potrzebie domowa, prosto z kanapy w schronie, sliczna, mlodziutka i kochana. Musialabym najpierw zapytac osobe opiekujaca sie no ale juz teraz na wszelki wypadek wole zarezerwowac, jesli istnieje taka mozliwosc.

Dodus :loveu: usmiechaj sie do Panstwa :lol:

Posted

Jesu, serce mi lomocze, wlasnie sie dowiedzialam, ze moja favorytka Nutka idzie do domu, teraz Dodi.... no .... nie .... tyle szczescia jednego dnia.
Dodi ty szczesciarzu... wyszczerz zabki...

Posted

sluchajcie cioteczki, ta ankieta jest dobra.....bardzo dobra..... ale.....

ale czyzby ona nie odstrasza potencjalnych zainteresowanych???
odpowiedziec pisemnie i wyczerpujaco na tyle pytan ....ufff...
a moze by ta rozmowe przedadopcyjna przeprowadzic telefonicznie i notowac odpowiedzi?
rozumiem dobrze intencje za tym stojace....ale..... nie wiem czy kazdemu chce sie usiasc i pisac, albo niektorzy sa wygodni i nie lubia takich dlugich wypowiedzi....
to tylko taka idea z mojej strony.... nie zrozumcie mnie zle.....

Posted

Przychylam sie do wypowiedzi Rity. Znane mi fundacje holenderskie wysylaja podobna ankiete i wypelnienie jej ma na celu juz na tym etapie odrzucenie badz wstep do rozmowy osobistej z potencjalnym kandydatem. Kto mysli powaznie o adopcji, temu nie straszne pytania, wrecz przciwnie. Wg slow Bea - Pan wyrazil zgode na wypelnienie ankiety itd. Uzbrojmy sie w cierpliwosc :lol:

Posted

sorrki, ja tylko.... bo sama mam aversje do ankiet i kojarza mi sie z urzedem finansowym....

Poza tym macie oczywiscie racje, i ja jestem tego samego zdania....