Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta Aresowa mówiła, że zgadzają jej się wymiary z tymi z zooplusa, a te z animalii (i te co podałaś Agata) muszą być mierzone w innym miejscu. Podawała mi też wymiary rozmiaru 2 i wydaje mi się, że pewnie będzie za duży, ale we wtorek ponoć ma być dostawa w Kakadu, więc znowu będziemy jechać na mierzenie i zobaczymy :roll:. Gdyby wymiary odpowiadały tym nie-zooplusowym to 2 pewnie byłaby w sam raz dla nas.

Posted

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-OHo98dhTzOo/U9qaSETfoWI/AAAAAAAADOc/1LlD-vV0usQ/w800-h517-no/10569965_329294393900319_1593579840_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-OdrCwxOEsUY/U9qaOnMESSI/AAAAAAAADOk/9xMoY0LReBg/w800-h518-no/10592145_329294420566983_1594600070_n.jpg[/IMG]

Chopo rottweiler suka.

Posted

[quote name='omry'][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-OHo98dhTzOo/U9qaSETfoWI/AAAAAAAADOc/1LlD-vV0usQ/w800-h517-no/10569965_329294393900319_1593579840_n.jpg[/IMG]

Chopo rottweiler suka.[/QUOTE]

Przyszłam tu za Tobą:evil_lol:. Jestem fetyszystką na tle fizjologów:loveu:.

Posted

[quote name='Illusion']Marta Aresowa mówiła, że zgadzają jej się wymiary z tymi z zooplusa, a te z animalii (i te co podałaś Agata) muszą być mierzone w innym miejscu. Podawała mi też wymiary rozmiaru 2 i wydaje mi się, że pewnie będzie za duży, ale we wtorek ponoć ma być dostawa w Kakadu, więc znowu będziemy jechać na mierzenie i zobaczymy :roll:. Gdyby wymiary odpowiadały tym nie-zooplusowym to 2 pewnie byłaby w sam raz dla nas.[/QUOTE]
Mnie to zastanawia, że na Ginę był 1 za mały, a na Sonie niby wydaje się dobry. Sonia jest od Giny większa i ciężko mi uwierzyć, że ma mniejszy pysk.

[quote name='Yuki_']A inny kaganiec nie wchodzi w grę? :)[/QUOTE]
U nas? Wchodzi ;), tylko chcę coś lekkiego, wolałabym nie metal.

Posted

[quote name='Adzia123']Mnie to zastanawia, że na Ginę był 1 za mały, a na Sonie niby wydaje się dobry. Sonia jest od Giny większa i ciężko mi uwierzyć, że ma mniejszy pysk.

[/QUOTE]

Mnie zastanawia, jak to możliwe, że Sonia ma taki sam obwód pyszczka i że ma "niższy" pysk :lol:. Ale jak patrzę na Twoje zdjęcie to albo ja źle mierzę swojego psa, albo Ty :hmmmm:.

Ja obwód mierzyłam przed oczami, tam gdzie pysk jest najszerszy i wyszło mi właśnie 17/17,5cm, a tam gdzie Ty zaznaczyłaś na zdjęciu u nas jest ok. 15cm. Resztę mierzyłam [URL="http://i.imgur.com/eBTKOsM.jpg"]tak[/URL], wysokość pyska mierzyłam zaraz za oczami i przed końcem warg, a u Ciebie na fotce wygląda to inaczej. Szerokość pyska mierzyłam [URL="http://i.imgur.com/B8EMKYV.png"]tak[/URL] i wyszło ok. 6cm (na w/w zdjęciu trochę za dużo, bo 7cm).

Posted

[quote name='diabelkowa']rozmiar super, tylko ja nie lubie wersji pro... za szerokie one sa wchodza na nos[/QUOTE]

ja z kolei uwielbiam wersję pro :lol: ale np. sznaucer mini ma wycięty ten filc i jest wklęsły półokrąg, tutaj zgodzę się że chyba za dużo tego filcu jest, ale tak to super :loveu:

Posted

[quote name='Adzia123']U nas? Wchodzi ;), tylko chcę coś lekkiego, wolałabym nie metal.[/QUOTE]
Kaganiec chopo z gumoplastikiem wcale taki ciężki nie jest. Bez jeszcze lżejszy jest ;)

Posted

Szczurzyna ma 6cmx6cmx6cm i w obwodzie 18 cm, a 2 było na nią za duże. Jutro mogę się przejść do sklepu i jak będą mieli rozmiary to zrobię zdjęcia

Posted

[quote name='Rumi.']hahahahaha :lol: spokojnie może ziajać :eviltong:[/QUOTE]

Albo łowić ryby, zbierać grzyby albo nosić kota na spacer :evil_lol:

W każdym razie jak widać pan Maszer się NIECO machnął... Może ktoś ma jakiś pomysł, który rozmiar powinnam brać pod uwagę? Młoda ma ok. 9cm od oczu do końca nosa i obwodu ok. 23cm zamkniętego pyska. Szerokość mierzona miarką przez środek paszczy daje jakieś 9cm :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']Albo łowić ryby, zbierać grzyby albo nosić kota na spacer :evil_lol:

W każdym razie jak widać pan Maszer się NIECO machnął... Może ktoś ma jakiś pomysł, który rozmiar powinnam brać pod uwagę? Młoda ma ok. 9cm od oczu do końca nosa i obwodu ok. 23cm zamkniętego pyska. Szerokość mierzona miarką przez środek paszczy daje jakieś 9cm :evil_lol:[/QUOTE]

Mogę Ci wysłać mój Chopo dalmatyńczyk suka, przymierzysz i zobaczysz:eviltong:.

Posted

[quote name='Illusion']Posiadacze narmodników baskerville, możecie powiedzieć, czy wymiary zgadzają się z tymi, które są podawane na większości stron? W animalii są trochę inne.

Rozmiar 1 według zooplusa ma wymiary 8/23 w animalii 6/22, natomiast rozmiar 2 w zooplusie 10/30, a w animalii 7,5/26,6cm, to spora różnica.[/QUOTE]
Wymiary są popinkolone , bo niby są ale na pysku okazuje się że jednak przypisana do nr rasa powinna mieć rozmiar większy...
Nie rozumiem , czy nie ma przy produkcji rozmiarówki fabrycznej, że tak mieszają?
Inna sprawa że baskera sobie można np zmiażdzyć i uformować na szerokość albo wysokośc i wtedy wymiar się zmienia tak jakby ;)

Po tym co oglądam baskery zastanawiam się właściwie skąd pomysł że pointer ma przypisaną 4 - Wald jest b drobnym samcem, większość pointerów ma jednak mocniejsze pyski...

Dogha, fajnie leży :):)

Posted

[quote name='evel']Albo łowić ryby, zbierać grzyby albo nosić kota na spacer :evil_lol:

W każdym razie jak widać pan Maszer się NIECO machnął... Może ktoś ma jakiś pomysł, który rozmiar powinnam brać pod uwagę? Młoda ma ok. 9cm od oczu do końca nosa i obwodu ok. 23cm zamkniętego pyska. Szerokość mierzona miarką przez środek paszczy daje jakieś 9cm :evil_lol:[/QUOTE]

Dalmatynczyk suka powinien byc ok.

Myślałam o rott pies dla Jetsana. Na długość wydaje się być ok, miałby więcej luzu niż w przypadku niufa. Szerokość chyba też ok, ew. można trochę odgiąć boki.
Długość kufy Jetsa to maks 11,5cm, szerokość ok 13-13,5cm.

Posted

[quote name='puchu']Szczurzyna ma 6cmx6cmx6cm i w obwodzie 18 cm, a 2 było na nią za duże. Jutro mogę się przejść do sklepu i jak będą mieli rozmiary to zrobię zdjęcia[/QUOTE]

Byłoby super! :)

[quote name='Majkowska']Wymiary są popinkolone , bo niby są ale na pysku okazuje się że jednak przypisana do nr rasa powinna mieć rozmiar większy...
Nie rozumiem , czy nie ma przy produkcji rozmiarówki fabrycznej, że tak mieszają?
Inna sprawa że baskera sobie można np zmiażdzyć i uformować na szerokość albo wysokośc i wtedy wymiar się zmienia tak jakby ;)

Po tym co oglądam baskery zastanawiam się właściwie skąd pomysł że pointer ma przypisaną 4 - Wald jest b drobnym samcem, większość pointerów ma jednak mocniejsze pyski...

[/QUOTE]

Ale obwód mierzony w tym samym miejscu, jak się zgniecie kaganiec będzie przecież taki sam, więc pewnie mierzą w różnych miejscach, przykładowo przy nosie obwód będzie mniejszy niż przy oczach. A co do przypisywania do ras, to ja bym się tym nie kierowała, bo wiadomo, że mogą być różne osobniki i to jest takie orientacyjne raczej. Z resztą ja akurat rzadko na to patrzę, bo mam kundle.

Posted

[quote name='Naklejka'][B]Dalmatynczyk suka powinien byc ok. [/B]

Myślałam o rott pies dla Jetsana. Na długość wydaje się być ok, miałby więcej luzu niż w przypadku niufa. Szerokość chyba też ok, ew. można trochę odgiąć boki.
Długość kufy Jetsa to maks 11,5cm, szerokość ok 13-13,5cm.[/QUOTE]

Też mi się tak wydaje:), dlatego tak pół żartem pół serio zaproponowałam tą wysyłkę, bo jakby się okazało, ze jest ok to chętnie się go pozbędę:evil_lol:. U nas póki co już nie jest potrzebny, a jeśli będzie to wzięłabym głębszy, bo dla Zary jest na styk (wolałabym, żeby miała więcej miejsca na fafle).

Posted

A my przeprosiliśmy nasz stary kaganek DINGO dorobiliśmy większą dziurke (ostatni raz używany koło rok temu) i nie leży najgorzej :)
Kupiony dla śmieciożercy ze świetną plastikową kratką na przodzie , leży na pewno dużo lepiej niż fizjolog na pit bulla .
Myślicie że dostane baskervilla na wystawie w Sopocie ?

[IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/157/715758_IMG_5812.JPG[/IMG]

Posted

No dobra:)
Pozbyłam się swojego Chopo - dalmatyńczyk suka - okazał się ciut za krótki i zdecydowanie za płytki (Zara miała malutko miejsca do ziajania).
Zajrzałam na stronę IPO sklepu i dostałam oczopląsu:eviltong:, tyle tam mają kagańców.
Dalmat suka miał wymiary:
długość 10cm
szerokość 9.5cm
wysokość 12cm
Szerokość była ok, dwa pozostałe wymiary do bani. Na razie wybór stanął na tym wiadrze:

[url]http://www.ipo-sklep.pl/p1693,kaganiec-owczarek-niemiecki-zaokraglony-suka-jvm-kod-jvm-247a.html[/url]

Jego wymiary to:
długość 11cm
szerokość 10.5cm
wysokość 14cm

Myślicie, że będzie ok??

Posted

[quote name='Czekunia']No dobra:)
Pozbyłam się swojego Chopo - dalmatyńczyk suka - okazał się ciut za krótki i zdecydowanie za płytki (Zara miała malutko miejsca do ziajania).
Zajrzałam na stronę IPO sklepu i dostałam oczopląsu:eviltong:, tyle tam mają kagańców.
Dalmat suka miał wymiary:
długość 10cm
szerokość 9.5cm
wysokość 12cm
Szerokość była ok, dwa pozostałe wymiary do bani. Na razie wybór stanął na tym wiadrze:

[URL]http://www.ipo-sklep.pl/p1693,kaganiec-owczarek-niemiecki-zaokraglony-suka-jvm-kod-jvm-247a.html[/URL]

Jego wymiary to:
długość 11cm
szerokość 10.5cm
wysokość 14cm

Myślicie, że będzie ok??[/QUOTE]

Czekunia jedz do IPO sklepu i sobie poprzymierzaj. W Poznaniu bywasz, to i o Lubon możesz zaczepić. A serio potrafią doradzić i pomogą w wyborze.

Posted

[quote name='asiak_kasia']Czekunia jedz do IPO sklepu i sobie poprzymierzaj. W Poznaniu bywasz, to i o Lubon możesz zaczepić. A serio potrafią doradzić i pomogą w wyborze.[/QUOTE]

Pisałam z babeczką ze sklepu właśnie:) wysłałam zdjęcia Zary w dalmacie i stwierdziła, że faktycznie za mały, natomiast ten owczarkowy powinien być wg Niej ok. Zamówiłam i zobaczymy:eviltong:. Jeśli się okaże, że dupa, to wsiądę w auto i pojadę na przymiarkę, a do Ciebie wproszę się na kawę:diabloti:, no i oczywiście żeby poznać Burbosia:loveu:(Nie myśl sobie , że Ciebie:evil_lol: --> żarcik taki;) )

Posted

[quote name='Czekunia']Pisałam z babeczką ze sklepu właśnie:) wysłałam zdjęcia Zary w dalmacie i stwierdziła, że faktycznie za mały, natomiast ten owczarkowy powinien być wg Niej ok. Zamówiłam i zobaczymy:eviltong:. Jeśli się okaże, że dupa, to wsiądę w auto i pojadę na przymiarkę, a do Ciebie wproszę się na kawę:diabloti:, no i oczywiście żeby poznać Burbosia:loveu:(Nie myśl sobie , że Ciebie:evil_lol: --> żarcik taki;) )[/QUOTE]

Zapraszam :cool3: Burbonek chętnie się pobawi z Zarką-lubi długonożne panny, a i kolorkiem jak jego ukochana Polusia, wiec się dogadają :loveu:

A serio mozna sobie u nich powybrzydzać-mają cierpliwość :diabloti:

Posted

Mamy zwycięzcę, Chopo dalmatyńczyk suka :D

[url]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10378244_674297255986581_3511744085921989412_n.jpg?oh=8817297958182410ad11c91584fec151&oe=5433E1D4&__gda__=1414301192_1ee88bbfa603373b224214f8018218a8[/url]

[url]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10436323_674299349319705_12572620641597040_n.jpg[/url]