4Łapki Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Fotka jest na fb :p Do dogięcia trzeba siły, zapytam TŻ-ta, to coś pokombinujemy. Albo zacznę pakować :diabloti: Quote
evel Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Do nas idzie maszer, miałam okazję kupić w bardzo dobrej cenie a sądzę, że to i tak nie będzie nasz kaganiec "ostateczny" - ciekawa jestem jak młodej podpasuje... :) Quote
maxishine. Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Wlaśnie widziałam fotkę. Też mi się wydaje że jest troszkę za duży. Quote
Pani Profesor Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 4łapki, faktycznie chyba za duży, ale coś czuję, że to nie kwestia dogięcia, bo boki przy kufie leżą chyba dość ściśle, prawda? jak jeszcze dogniesz, to może się wrzynać... jak jest opcja odmiany, to chyba bym próbowała z innym rozmiarem jednak ;) Quote
diabelkowa Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 w wersji pokrytej gumoplastikiem, szczegolnie w wersji pro zakres doginania jest strasznie maly. doginac mozna swobodnie w wersji standardowej ocynkowanej i nie trzeba byc strong menem Quote
4Łapki Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Z innym rozmiarem lipa. Będzie szorować nosem o przód :shake: Ma strasznie niedopasowywalną kufę. Quote
diabelkowa Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 kup ocynkowany bedziesz mogla lepiej doginac , jaki masz teraz rozmiar? jakie ma wymiary? Quote
4Łapki Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 kaganiec: sznaucer śr. pies wymiary Viki: dł. - 7 cm, szer. - między 8-9 cm, wys. - 6-7 cm przy zamkniętym pyszczku Quote
diabelkowa Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 a czemu nie wzielas choc wersji na suke ? bylaby lepiej dopasowana albo cocker spaniel suka w wersji ocynkowanej moglaby byc spoko moglas napisac do mnie :) Quote
4Łapki Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Myślałam o długości i patrząc na tabelę mi nie pasowały. Poza tym dopiero po zamówieniu zorientowałam się, że kagan ma ten szerszy pasek :chaos:Najwyżej go sprzedam, ale na razie jest nam potrzebny (dwie godziny jazdy bez ziajania - :shake:). Jesteś z Katowic, to trochę daleko... Następne chopo chciałabym przymierzyć na psie. Ale też nie może za bardzo przylegać do kufy. Fikulinę obrodziło w wibrysy... Quote
maxishine. Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='4Łapki']. Jesteś z Katowic, to trochę daleko... Następne chopo chciałabym przymierzyć na psie.[/QUOTE] Ja też bym tak wolała, ale diabełkowa za pomocą wymiarów psa dobrze dopasowała. przesyłka 15 złotych i wyśle do cb. ;) Quote
diabelkowa Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='4Łapki']Myślałam o długości i patrząc na tabelę mi nie pasowały. Poza tym dopiero po zamówieniu zorientowałam się, że kagan ma ten szerszy pasek :chaos:Najwyżej go sprzedam, ale na razie jest nam potrzebny (dwie godziny jazdy bez ziajania - :shake:). Jesteś z Katowic, to trochę daleko... Następne chopo chciałabym przymierzyć na psie. Ale też nie może za bardzo przylegać do kufy. Fikulinę obrodziło w wibrysy...[/QUOTE] fizjologi to nie sa standardowe kagance ktorych pelno w zoologach, mysle ze kazdy wolalby przymierzac Quote
IZMADO Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='4Łapki']kaganiec: sznaucer śr. pies wymiary Viki: dł. - 7 cm, szer. - między 8-9 cm, wys. - 6-7 cm przy zamkniętym pyszczku[/QUOTE] Też Ci polecam cocker spaniel sukę, mój pies ma taki rozmiar, a wymiary pyska jak u Twojego. Quote
Unbelievable Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 ja nie wiem czemu się tych wibrysów uczepiłaś, przecież to nie kot, psy ich nie potrzebują aż tak bardzo. To, że pies nie lubi kagańca podejrzewam, że jest tylko i wyłącznie jego wymysłem ;) a nie dlatego, że go wibrysy męczą, przyzwyczaiłby się. A kaganiec jest wyraźnie za duży. Quote
Dogha Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Dokładnie, wibrysy psu w kagańcu na pewno nie przeszkadzają ;) Nasz charci jest bardzo wąski, też się wykrzywiają/wystają trochę a pies mimo to na kaganiec nie narzeka. Kwestia przyzwyczajenia, a nie szerokości kagańca. A Wasz moim zdaniem za duży jest, za długi i za szeroki. Kagan spokojnie może być krótszy, po prostu będzie luźniej zapięty. Quote
Majkowska Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 A z ciekawości - ma ktoś obecnie jakiś kaganek do sprzedania? Quote
4Łapki Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Zgłosimy się później po mniejszy kagan w takim razie do diabelkowej. A ten się sprzeda, używany 2 razy, więc prawie jak nowy :roll: Quote
Erykowa Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Ja mam pytanie,czy jak kupie kaganiec dla 7mio mies.psa to będzie na niego pasował cały czas?Czy wstrzymac się z kupnem jeszcze? Quote
Amber Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Jak to pies w typie dobermana to jeszcze mu baniak trochę urośnie na pewno ;) Quote
Erykowa Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Dzięki.A myślałam,że już wiele się nie zmieni ;) Teraz mamy taki po poprzednim psie,który ubieram tylko w ramach treningu/przyzwyczajania się.W takim razie wstrzymuje się jeszcze z zakupem porządnego. Quote
Amber Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Głowa na pewno zmężnieje, ale czy tak, żeby kaganiec był za mały to raczej nie. Ja bym wzięła doberman pies i tyle. To fota Jariego w wieku 8 mc: [IMG]http://i.imgur.com/PFt8yxx.jpg[/IMG] A to z dziś: [IMG]http://i.imgur.com/BuzBsEK.jpg[/IMG] Przy zamkniętym pysku dużej różnicy nie widać. Quote
Erykowa Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Właśnie taki chce mu kupić.To powoli będę się rozgladała czy jest gdzieś u mnie w miasteczku a jak nie to przez neta Mam nadzieje,że Er nie będzie jakoś odbiegał wzrostem/głową od typowego dobka. Quote
Amber Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Fizjologa nie kupisz stacjonarnie, jedynie przez internet. Np. tutaj :) [url]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=doberman&szukaj_opis=1[/url] A ile cm w kłębie ma teraz twój pies? Quote
Majkowska Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Amber,a jakie wymiary obecnie ma Twój dob? Bo przyznam się że ostatecznie przechylam się w stronie chopo właśnie dobiego , tylko jedni porponują sukę , inni z kolei twierdzą że tylko i wyłącznie pies. Quote
Erykowa Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Wielkie dzięki za adres :Rose: Teraz ma ok 62 cm i wazy koło 28 kg .5 dni temu skończył 7 mies. Quote
Recommended Posts