Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do nas idzie maszer, miałam okazję kupić w bardzo dobrej cenie a sądzę, że to i tak nie będzie nasz kaganiec "ostateczny" - ciekawa jestem jak młodej podpasuje... :)

Posted

4łapki, faktycznie chyba za duży, ale coś czuję, że to nie kwestia dogięcia, bo boki przy kufie leżą chyba dość ściśle, prawda? jak jeszcze dogniesz, to może się wrzynać... jak jest opcja odmiany, to chyba bym próbowała z innym rozmiarem jednak ;)

Posted

w wersji pokrytej gumoplastikiem, szczegolnie w wersji pro zakres doginania jest strasznie maly. doginac mozna swobodnie w wersji standardowej ocynkowanej i nie trzeba byc strong menem

Posted

Myślałam o długości i patrząc na tabelę mi nie pasowały. Poza tym dopiero po zamówieniu zorientowałam się, że kagan ma ten szerszy pasek :chaos:Najwyżej go sprzedam, ale na razie jest nam potrzebny (dwie godziny jazdy bez ziajania - :shake:). Jesteś z Katowic, to trochę daleko... Następne chopo chciałabym przymierzyć na psie.

Ale też nie może za bardzo przylegać do kufy. Fikulinę obrodziło w wibrysy...

Posted

[quote name='4Łapki']. Jesteś z Katowic, to trochę daleko... Następne chopo chciałabym przymierzyć na psie.[/QUOTE]
Ja też bym tak wolała, ale diabełkowa za pomocą wymiarów psa dobrze dopasowała. przesyłka 15 złotych i wyśle do cb. ;)

Posted

[quote name='4Łapki']Myślałam o długości i patrząc na tabelę mi nie pasowały. Poza tym dopiero po zamówieniu zorientowałam się, że kagan ma ten szerszy pasek :chaos:Najwyżej go sprzedam, ale na razie jest nam potrzebny (dwie godziny jazdy bez ziajania - :shake:). Jesteś z Katowic, to trochę daleko... Następne chopo chciałabym przymierzyć na psie.

Ale też nie może za bardzo przylegać do kufy. Fikulinę obrodziło w wibrysy...[/QUOTE]

fizjologi to nie sa standardowe kagance ktorych pelno w zoologach, mysle ze kazdy wolalby przymierzac

Posted

[quote name='4Łapki']kaganiec: sznaucer śr. pies
wymiary Viki: dł. - 7 cm, szer. - między 8-9 cm, wys. - 6-7 cm przy zamkniętym pyszczku[/QUOTE]

Też Ci polecam cocker spaniel sukę, mój pies ma taki rozmiar, a wymiary pyska jak u Twojego.

Posted

ja nie wiem czemu się tych wibrysów uczepiłaś, przecież to nie kot, psy ich nie potrzebują aż tak bardzo. To, że pies nie lubi kagańca podejrzewam, że jest tylko i wyłącznie jego wymysłem ;) a nie dlatego, że go wibrysy męczą, przyzwyczaiłby się. A kaganiec jest wyraźnie za duży.

Posted

Dokładnie, wibrysy psu w kagańcu na pewno nie przeszkadzają ;) Nasz charci jest bardzo wąski, też się wykrzywiają/wystają trochę a pies mimo to na kaganiec nie narzeka. Kwestia przyzwyczajenia, a nie szerokości kagańca. A Wasz moim zdaniem za duży jest, za długi i za szeroki. Kagan spokojnie może być krótszy, po prostu będzie luźniej zapięty.

Posted

Dzięki.A myślałam,że już wiele się nie zmieni ;)
Teraz mamy taki po poprzednim psie,który ubieram tylko w ramach treningu/przyzwyczajania się.W takim razie wstrzymuje się jeszcze z zakupem porządnego.

Posted

Głowa na pewno zmężnieje, ale czy tak, żeby kaganiec był za mały to raczej nie. Ja bym wzięła doberman pies i tyle.

To fota Jariego w wieku 8 mc:

[IMG]http://i.imgur.com/PFt8yxx.jpg[/IMG]

A to z dziś:

[IMG]http://i.imgur.com/BuzBsEK.jpg[/IMG]

Przy zamkniętym pysku dużej różnicy nie widać.

Posted

Właśnie taki chce mu kupić.To powoli będę się rozgladała czy jest gdzieś u mnie w miasteczku a jak nie to przez neta
Mam nadzieje,że Er nie będzie jakoś odbiegał wzrostem/głową od typowego dobka.

Posted

Fizjologa nie kupisz stacjonarnie, jedynie przez internet. Np. tutaj :) [url]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=doberman&szukaj_opis=1[/url]

A ile cm w kłębie ma teraz twój pies?

Posted

Amber,a jakie wymiary obecnie ma Twój dob?
Bo przyznam się że ostatecznie przechylam się w stronie chopo właśnie dobiego , tylko jedni porponują sukę , inni z kolei twierdzą że tylko i wyłącznie pies.