madzior_ka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Kolejny raz słyszę, że mają być ale nigdzie oficjalnego ogłoszenia nie słyszałam tak więc jesli ktoś coś będzie wiedział na ten tmat prosże pisac tu wszystkie info:) A najwazniejsze to data - kiedy włąścicwie one mają być? wiem, że kocem sierpnia ale na tym się moja wiedza konczy... a może ktoś z krakowa się wybiera? w sumie to kawałek drogi, ale może.... kto wie - zobaczymy Quote
Guest Mrzewinska Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Na dzisiejszej krakowskiej wystawie przedstawiciele Rzeszowa zapraszali na swoja wystawe - 20 sierpnia - i na zawody obedience 19 i 20 sierpnia. Zawody bedzie oceniac sedzia ze Slowacji. Informacje o oplatach, numer konta - na stronie [URL="http://www.zkwp.rzeszow.pl/"]http://www.zkwp.rzeszow.pl/[/URL] Zofia Quote
madzior_ka Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 o dziękuję bardzo:)) własnie takich inf. mi brakowało Quote
Małgoś Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Zawody będą tylko w sobotę (19.08.). Ja jadę, przyjedź z Denisem, będziemy wam kibicować :multi: Quote
madzior_ka Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 gdyby to tylko ode mnie zależało;)))) byłabuym na pewno!! ale niestety nie wim jak będzie z rodzicami i czy będzie im się chciało jechac ze mną po nic (dla nich po nic) z Krakowa do Rzeszowa..... Quote
Małgoś Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Z Krakowa na pewno kilka osób będzie jechać. Jeśli rodzice puszczą cię z kimś, to myślę, że z transportem nie będzie problemu. Quote
Trapa Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Zawody będą odbywać się tylko 19. 08. Klasy 0, 1 i 2. Sędziuje Jozef Olearcin. Jak będę mieć więcej informacji to dam znać. Będę startować na pewno, tylko jeszcze nie wiem w której klasie. Możę uda nam się z bigielkiem wystartować już w 2. Quote
madzior_ka Posted June 27, 2006 Author Posted June 27, 2006 [QUOTE] Jeśli rodzice puszczą cię z kimś, to myślę, że z transportem nie będzie problemu. [/QUOTE] tylko włąśnie w tym problem że nie wiem czy puszcza......;/ z obca osobą której nigdy na oczy nie widzieli (być moze ja tez nie... bo nawet nie wiem kto pojedzie) no nic... zobaczymy ale co sie odwlecze to nie uciecze i jak nie Rzeszów to co innego ale sie nie poddamy i wystartujemy (gdzies) a z jakim skutkiem to sie zobaczy Quote
Azir Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='Mrzewinska']Zawody bedzie oceniac sedzia ze Slowacji. [/QUOTE] To ciekawe, a kiedyś podczas Głównej Komisji Szkolenia mówiono, że zawody mają oceniać tylko polscy sędziowie, aby nie dochodziło do pomyłek w interpretacji regulaminu. Quote
Trapa Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [B]Azir[/B] nic na ten temat nie słyszałam. Z tego co wiem, chodziło o to, by sędzia popatrzył obiektywnie i dodatkowo by mieć ocenę od jakiegoś innego sędziego, a nie w kółko od tych samych. Jozef już ma nasze regulaminy. Quote
Ewa_17 Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 my sie przymierzamy za zacheta niektorych :cool3: .... jeszcze zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Quote
madzior_ka Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 o:) a skąd jesteś Ewa i jakiego masz psiaczka? to dobrze, że jesteś zachęcona bo na pewno warto spróbować:) ja odpuściłam Kraków chcąc zobaczyć bez startowania a mogłam chyba wystartować, ale cóż - człoiwiek sie uczy na błędach Quote
Ewa_17 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 jestem wlasnie z Rzeszowa :cool3: i mam upartego beaglaka :mad: .... ale dajem rade :evil_lol: ....... w sobote mamy egzamin na PT-1, wiec jak to nam sie uda to z obiedience "0" nie bedzie raczej problemu :razz: Quote
madzior_ka Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 no to super w takim razie trzymam kciuki na egzaminie, który jednak jest rudniejszy od zerówki::)m [ech to aportowanie.... musimy sie go w koncu nauczyc] Quote
Ewa_17 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 u nas z aportowaniem tez na poczatku bylo ciezko, ale teraz idzie nam juz calkiem ladnie......jedynym problemem przy tym cwiczeniu jest to, ze Rosa nie zawsze wyczekuje na moja komende i samowolnie biegnie po aport :roll: a ty wpasniesz ze swoim sznaucerkiem??:cool3: Quote
madzior_ka Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 [QUOTE]a ty wpasniesz ze swoim sznaucerkiem??:cool3:[/QUOTE] na zawiody w sierpniu czy na wasz egzamin PT? na zaqwody bym chciała, ale własnie nie wiem co z tego wyjdzie bo to kawałek drogi... nie weim zobaczymuy jak sie sprawy potoczą:) i jak pójdzie praca z Denisem, w lipcu jade do Krakowa na błonia bo będzi ta impreza z psem za pan brat i bedzie mnóstwo psów i ludzi wiec pocwiczymy sobie w rozproszeniach i zobaczymy jak to nam bedzie wychodzic;) bo Denis baaardzo kocha wszystkie psy i każdego by chciał przywitac wiec mamy problem z praca w rozproszeniach - juz jest lepiej niz było ale niew iem czy az tak dobrze by isc na zawody:) a jak zaliczymy kiedys zerówke to potem chciałabym isc wlasnie na PT:) a potem dopiero jedynka w obedience ale yo baaaardzo daleka przyszłosć;) Quote
Ewa_17 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 chodzilo mi oczywiscie o zawody, ale jesli byscie chcieli to mozecie i na ugazmin wpasc :cool3::evil_lol: Quote
madzior_ka Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 oj na egzamin to sie nam raczej nie uda a co do zawodów to jak juz mowiłam będe się starać:) Quote
Trapa Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [B]Madzior_ka[/B] to się postaraj, kiedyś trzeba zacząć. Myślę, że na "0" to już masz przygotowanego psa. Quote
Nugatika Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Ewa my jestesmy spod Rzeszowa, zastanawialam sie czy sie tez nie zglosic z moim potworem na zawody, ale chyba jednak nie. On jeszcze ciagle rosnie, ma 5 miesiecy, podstawowe komendy juz umie, ale nie moze skakac w tym wieku, bo to bernenczyk i jednak nie poleca sie im skakania i w ogole w okresie wzrostu trzeba uwazac zeby go nie przeforsowac. Jeszcze poczekamy, mamy czas :) Quote
kuncewmr Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 5 mies to jeszcze szczeniak. osobiscie nie radze ci jeszcze startu i to nie zee wzgledu na wys przeszkody (mozna obnizyc) bo to, ze pies wykonuje komendy w spokoju, bez duzych rozproszen, wcale nie znaczyl, ze te komendy przyswoil. Na asymilacje nowej komendy potrzeba ok2-3 mies. Jezeli dolozysz do tego stres zawodow, to bedzie jeszcze trudniej. Na zawodach nie mozesz psa 'poprawiac' (powtorzenie cwiczenia niewykonanego, lub wykonanego zle, nagradzanie...) co moze go nauczyc, ze na zawodach mozna robic co sie chce. Macie jeszcze kupe czasu M+L+S Quote
Nugatika Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 no to poczekamy do przyszlego roku ;) i zaczynamy... :D Quote
Lulla Luck Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Małgoś, spotkamy się, spotkamy się;)! Startujemy, startujemy!:D Ps. Która klasa? Quote
Trapa Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 My też startujemy. Nawet jak zdobędziemy uprawnienia do 2, to będziemy w 1. Jeszcze nie jesteśmy gotowi iść dalej. Quote
Małgoś Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='Lulla Luck']Małgoś, spotkamy się, spotkamy się;)! Startujemy, startujemy!:D Ps. Która klasa?[/quote] Ja mam na razie "drobny" problem natury samochodowej. Ale jak będziemy to Keaczek jeszcze w 0, ona nie ma zaczętej 1 wogóle. Quote
Recommended Posts