Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ludzie powieccie czy ktos woził psa w przyczepie cempingowej ?
Jade nad morze i nie wiem jak sie z nimi zabrac jade z przyczepą i wiem ze psy mogą jechac ale jak to sie sprawdza w praktyce to pojecia nie mam.Mam mały samochód wiec wygodniej psom bedzie w przyczepie ale jak trzeba bedzie to pojada w samochodzie.Boje sie troszke,droga nad morze długa a moje psy rózne rzeczy moga wyczyniac poczawszy od nuty :siara: skonczywszy na :Dog_run: po całej przyczepie i :mad: sie na wzajem jak to maja w zwyczaju.Piszcie piszcie bo mój strach ma coraz wieksze oczyska ;)

Posted

Psu absolutnie nie wolno jechac w przyczepie.
Po pierwsze - ze wzgledu na przepisy. Po drugie - pomysl ile tam jest spalin - wchodzilas kiedys do przyczepy tuz po jezdzie?
Po trzecie - gdyby nawet bylo wolno i gdyby nie bylo spalin - jak psa zabezpieczysz? Wystarczy mocniejsze zahamowanie i pies leci bez zadnej kontroli.
Psu zazwyczaj nie przeszkadza ciasnota w samochodzie - jest tak podekscytowany jazda ze na nic innego nie zwraca uwagi.

Posted

ja mam caper czyli przyczepe polaczona z kierowca (jak to sie po polsku nazywa?) :D
przepismy mowia ze pies nie moze stwarzac zagrozenia dla kierowcy wiec w moim pojezdzie ja przypinalam smycza do nogi od stolu i pies byl zablokowany..

ale na pewno nbie moze sobie biegac swobodnie!
nie wiem jak to jest z przyczepami..
chyba raczej psa trzeba przypiac w pasy na tylnim siedzeniu w aucie

Posted

[quote name='Osiolek']Psu absolutnie nie wolno jechac w przyczepie.
Po pierwsze - ze wzgledu na przepisy. Po drugie - pomysl ile tam jest spalin - wchodzilas kiedys do przyczepy tuz po jezdzie?
Po trzecie - gdyby nawet bylo wolno i gdyby nie bylo spalin - jak psa zabezpieczysz? Wystarczy mocniejsze zahamowanie i pies leci bez zadnej kontroli.
Psu zazwyczaj nie przeszkadza ciasnota w samochodzie - jest tak podekscytowany jazda ze na nic innego nie zwraca uwagi.[/quote]
nie wiem jak to jest bo pierwszy raz w zyciu jade z przyczepa na wakacje i nigdy nie miałam mozliwosci zajrzeć jak jest potem.Po rozmowie ze znajomymi wiem ze takich ograniczen nie ma iz pies ma zakaz jazdy w przyczepie ale najlepiej jak sie zapytam policjanta on bedzie najlepiej poinformowany.Przecież nie chce dla psów zle poprostu pytam jak to wyglada. Ale i tak nadal piszcie piszcie czym wiecej opini tym lepiej :)

Posted

Ja tez uwazam, ze psa nie nalezy wozic w przyczepie nie dostosowanej do przewozu psow. A jak na wybojach cos sie przewroci i przywali psa? Poza tym- w przyczepie jest duszno, a okien nie nalezy raczej otwierac. Nasz pies zawsze jechal w aucie. Ale mieszkal w przyczepie i mu sie to podobalo.

Posted

Usia, ja Cie absolutnie nie chcialam urazic :-)
Jesli urazilam - to bardzo przepraszam!!!!!
Nie potrafie Ci zacytowac, ale jestem przekonana ze w zwyklej kempingowej przyczepie nie mozesz przewozic zwierzat.
W konskiej - jak bedzie zwierze zabezpieczone, to tak, ale konska jest przystosowana do przewozu zwierzat, a kempingowa nie.
Ale mysle ze psu i tak jest najlepiej blisko swojej pani czy pana...
My wozimy czasem konia - nie masz pojecia jak sie to biedactwo tam z tylu denerwuje.....