KOZIOLWARSZAWA Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 1. Czy Acana Puppy jest najlepsza karma w "danym przedziale cenowym". Mowa tu ok. 2,5kg - ok. 50zl / 13,5kg - ok. 160zl. 2. Czy ta karma bedzie wporzadku dla 7tygodniowego malucha pit bulla? L 3. Lepiej kupić Acana Puppy Large Breed (powyżej 25kg) czy Acana Puppy Junior (9-25kg) Quote
andrzejp Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Najlepszą karmą moim zdaniem będzie Orijen Puppy, ale niestety jest to karma droga. Ja osobiście mam bardzo dobre doświadczenia związane z tą karmą. Jeżeli szukasz karmy tańszej zdecydowanie polecam CI karmę Brit z serii weterynaryjnej. Od 3 miesięcy karmie nią 2 swoje psy i uważam, że jest bardzo dobra. Cena jest bardzo niska, ale z tego co wiem Brit zamiast inwestować w reklamę inwestuje w cenę produktu. np. [url]http://keko.pl/pl/karma-sucha-dla-psa-brit-care-junior-large-breed-12kg.html[/url] za 136 zl tutaj. Popatrz może gdzie indziej będzie lepsza cena. Acana oczywiście też będzie bardzo dobrą karma ale nieco droższą. Acana i Orijen to jeden producent. Możesz wybrać również karmy 1st Choice. Wg opinii znajomych też są bardzo dobre i nie należą do najdroższych. Quote
ALFRED Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Kolego najpierw idź do sklepu zoologicznego i kup po trochu tych karm i sprawdź jak się będzie pies zachowywał: ekskrementy, sierść i apetyt. Co zrobisz jak nie będzie chciał jeść lub będzie źle trawił? Polecam dobrze zaopatrzony sklep w Hali Mirowskiej gdzie możesz kupić karmę na wagę. Ja tam kupuję francuską karmę extra! Quote
pauli_lodz Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='ALFRED']Kolego najpierw idź do sklepu zoologicznego i kup po trochu tych karm i sprawdź jak się będzie pies zachowywał: ekskrementy, sierść i apetyt. Co zrobisz jak nie będzie chciał jeść lub będzie źle trawił? Polecam dobrze zaopatrzony sklep w Hali Mirowskiej gdzie możesz kupić karmę na wagę. Ja tam kupuję francuską karmę extra![/QUOTE] jak nie będzie chciał jeść, to będzie chodził głodny, aż zachce jeść - podsuwanie psu po kilka kulek z 20 rodzajów to najlepszy sposób, żeby z psa niechętnie jedzącego zrobić sobie jedzeniowego terrorystę. acana to dobra karma w tym przedziale cenowym, pity to chyba większe niż 25 kilogramów, więc large breed powinna być ok. nie polecam kupowania karm na wagę - nigdy nie wiesz jak długo worek był otwarty i ile się wietrzył, albo czy nie wsypał tam sprzedawca resztek innych - no chyba, że sprzedawca to znajomy i możesz zaufać, że takich przekrętów nie robi. najlepiej kup worek 2,5 kilo i jak będzie ok - to większy. i smacznego :) Quote
KOZIOLWARSZAWA Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 dzieki, tak wlasnie chcialem zrobic, kupic 2,5kg i zoabczyc czy mu posmakuje. Quote
pauli_lodz Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 ja tak zrobiłam i psu posłużyło. bo jestem nadwrażliwa [a raczej mój pies i jego trzustka] to zanim zamówiłam 13,5 kilo acany to zjadł dwa worki po 2,5. szczeniakowi pewnie na dłużej wystarczy, więc jeden worek da ci jako takie mniemanie jak psu smakuje, jakie kupy, sierść, etc. mój na acanie ma się super, więcej białka w porównaniu z innymi karmami dobrze robi na masę mięśniową. pozdrawiam :) Quote
Boogie Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 pauli_lodz, bardzo dobrze napisałaś, zgadzam sie z Tobą w 100%. Podsuwanie psu pod nos 100 karm i oczywiście dokarmianie w międzyczasie bo psiak nic od rana nie zjadł i na pewno jest głodny to idealna metoda na wychowanie niejadka który później nic nie będzie chciał jeść oprócz rarytasów, a jak dostanie dwa dni pod rząd to samo to zacznie kręcić nosem. KOZIOLWARSZAWA, Acana to wg mnie dobry wybór, od początku radziłbym podawać Large Breed ze względu na glukozaminę i chondroitynę jako dodatek. Pomoże to na pewno w odpowiednim rozwoju stawów. BRIT też jest bardzo dobra, ale jakościowo trochę gorsza. Acana ma jednak więcej czystego mięsa a nie mięsa i produktów pochodzenia... do listy dodam jeszcze jak zwykle Husse które uwazam za bardzo dobre i które obecnie stosuję, półka Acany a cena trochę niższa. Z tańszych polecę jeszcze Joserę. Quote
Recommended Posts