Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire - ten pyszczuś mi kogoś przypomina .... :cry: :(

Szczególnie w takiej fryzurze... :wink: ..... :cry:

Posted

Flaire :D

----------już wiem (z innego topiku), że poprawa stanu maluchów trwa...

Powiem tylko: MIAŁAŚ NOSA :D :D :D . Dużo radości i łapka dla Misi.

Posted
erdel norowiec... no niezle, mam nadzieje, ze bedziesz kontynuowac ten watek... ;)
Nie ma jak nie kontynuować... Ona permanentnie siedzi pod kocykiem. Wychodzi tylko na posiłki.

Tutaj może widać lepiej. Ten czarny podpalany w rogu to Ansel. Api ta kocykowata koło słonia (chyba widać, że rośnie :lol: ):

apinorowiec2.JPG

Posted

A tutaj pilnują obejścia. Jak byście zobaczyli dwa tak groźne rottweilery, to napewno nie odważylibyście się np. próbować ukraść słonia!

psystrozujace.JPG

Posted

Psie bobasy są urocze :D - szkoda, że tak szybko rosną :cry:

Ciekawe jakie małe niedługo będą te zabawki :lol:

Posted

Flaire na tym obronnym zdjęciu które jest które :roll:

Pisałaś, że dziś kupujesz jedzonko dla maluchów.A propo co sie daje

takim 3 -tygodniowym maluchom oprócz mleka?

Posted
Flaire na tym obronnym zdjęciu które jest które :roll:

No zgadnij... To, co drze ryja, to Api, oczywiście!

Na zdjęciu z obiadu, Api z lewej, Ansel z prawej.

Na zdjęciu z poobiadowej drzemki, Api na dole, Ansel Przytuliński na górze.

Pisałaś, że dziś kupujesz jedzonko dla maluchów.A propo co sie daje takim 3 -tygodniowym maluchom oprócz mleka?
Mleka się nie daje, bo psy nie trawią krowiego mleka. (Można dawać kozie, ale ja nie wiem, gdzie dostać, a poza tym, nie jest to konieczne, bo i tak jeszcze ssą mamusię). Natomiast co się daje to troszkę zależy od tego, kogo zapytasz... Moje maluchy dostają na razie kleik ryżowy z indykiem ze słoiczka dla niemowląt, lub ze skrobaną wołowiną. Powoli zacznę do tego dodawać coraz więcej zmoczonej i zmiksowanej karmy; w końcu będzie sama zmoczona karma i wtedy zacznę ją "wysuszać" w miarę jak będą miały większe zęby.
Posted

Jej... jakie tłuścioszki :o :P .

Tak się domyślałam, że to krzyczące to Api :wink: widać już od początku

temperament psiaków na każdym z tych zdjęć 8) :wink:

Ansel grzeczny,łagodny, dobrze ułożony chłopiec prawdziwa przytulanka ... :P

Api wręcz odwrotnie- prawdziwa bojowniczka, pies obronny :wink: z dużym temperamentem, pewna siebie :P

pewnie ona rządzi!

Czy nie powino być odwrotnie? :wink:

Posted
Czy nie powino być odwrotnie? :wink:
Jak zapewne pamiętasz, Api oficjalnie nazywa się Flaire Annapurna. Annapurna to szczyt w Himalajach. Pierwsza amerykańska wyprawa, której udało się zdobyć ten szczyt składała się z samych kobiet i była finansowana między innymi przez sprzedaż T-shirtów z napisem "A woman's place is on top". Ten napis, to wieloraka gra słów... (Może ktoś odważy się przetłumaczyć?) W każdym razie jedno ze znaczeń to właśnie, że kobiety powinny rządzić. Api bardzo bierze to do serca! :wink:
Posted
A tak w związku z pysznym tematem, to jak kupki? :ices_bla:
Ciągle z niecierpliwością oczekujemy na pierwsze prawdziwe kupki :smhair2: Jakby co, to dam znać... (Chyba że Misia jakoś je załatwiła, ale raczej wątpię, bo ona nie tak dużo teraz czasu z dziećmi spędza, a jak już, to ją obserwuję, bo nie mogę dopuścić do dalszego obżarstwa!)
Posted

Flaire jak spojrzeć na to obiektywnie to by się zgadzało...

No ale, że w świecie zwierząt tez tak moze być to nie zdawałam

sobie sprawy :lol: Zawsze wydawało mi się, że przewodnikiem stata ( zwierzęcego) nie ludzkiego jest samiec :stupid: :wink: :lol: suczka zawsze spokojniejsza, lepiej ułozona, uległa prawdziwe przytulańsko.

...No bo mam za wzór naszą Wiki i mojego niesfornego Misia i tak mi się

nasunęło.

Wiki mimo swoich 10 lat przez rok jak obcowała z Misiem nabrała nawyków Misowych i do teraz tak sie zachowuje :wink: Zamiast odwtotnie

młody uczyć się od starego psa 8)

Posted

Flaire jako ciekawostka- wczoraj w czasie porządków znalazłam w starym numerze gdzieś z 1995 r "Mojego Psa" zdjęcie Aired.

Piccadilly's Stetson CH. USA CH PL. zw klubu, Zw BIS Zw BOB

6 XCACIB itd...

Może słyszałaś o nim? Tak pytam jako ciekawostka- wiem że od zawsze hodujesz Aired. to może słyszałaś?? wł M . Świętoń.

Posted

Ja tu wstawiam Wam piękne zdjęcia, a nikt nie komentuje!!! :evilbat:

Więc uczciwie Was uprzedzam, że jak nie zaczniecie się zachwycać, jakie piękne są misine szczeniaki, to przestanę Wam je pokazywć :eek2:

Ale póki co, tutaj trenują "siad-zostań":

siadzostan.JPG

A tutaj, ulubioną sztuczkę Misi, czyli "śpi pies":

senzgasiennica.JPG

Posted

Och Flaire :o - relacja dość szczegółowa :wink: :lol:

Sztuczka "pies śpi" - O ten tyłkiem odwrócony mi się bardzo podoba :lol: sztuczka "nie zawracać mi .... głowy teraz śpię" :wink: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...