Martens Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Wczoraj znalazłam psa. Widziałam go już wcześniej na moim osiedlu, biegał chudy i wystraszony, myślałam, że komuś się zgubił, choć nie wyglądał na zadbanego. Wczoraj wieczorem padało, szłam do sklepu i zobaczyłam czarną szmatkę na chodniku. Patrzę, to ten pies. Myślałam, że nie żyje. Kiedy podeszłam i zawołałam, pogłaskałam, ledwo na mnie popatrzył. Chyba po prostu padł ze zmęczenia tam, gdzie stał i leżał na mokrym betonie, totalnie nie reagując już na otoczenie, i tak nikt się nim nie interesował i stracił już nadzieję. Nie mogłam zostawić go tam tak jak leżał, nie mogłam zabrać do siebie, bo mam dwa psy i z trzecim w bloku nie dam sobie rady. Umieściłam pieska u znajomych, w niezbyt fajnym co prawda miejscu, ale chociaż ma dach nad głową, a ja chodzę go karmić. Na zawsze nie może tam zostać, bo jest już tam jeden pies plus przybłąkała się stara prawdopodobnie szczenna bura ONka, która śpi pod starym samochodem (też założę jej wątek jak zrobię fotki). Miś ma pchły i wszy, wyciągnęłam z niego dziś 5 kleszczy i dałam Fiprex. Na szczęście je, mam nadzieję, że nie złapał babeszjozy, ale jest wykończony bieganiem po ulicy, od wczoraj podobno tylko śpi i wcina na zmianę. Myślałam, że ma około roku, ale jest młodszy; ma jeszcze mleczne kły, więc to jeszcze szczeniak, ma jakieś 4-5 miesięcy. Potrzebuje ogłoszeń, domku stałego. Psiak w rzeczywistości jest dużo chudszy, niż wydaje się na fotkach... [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/IMG_0016.jpg[/IMG] [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/IMG_0010-1.jpg[/IMG] [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/IMG_0025.jpg[/IMG] [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/IMG_0024.jpg[/IMG] Quote
toyota Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 No proszę Martens , to i na Ciebie tym razem " padło " ;) Szczęście , że ten psiak jest taki młodziutki i naprawdę śliczny. Powinien szybko znaleźć swoich ludzi. Quote
Sylwia K Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 chętnie pomogę w ogłoszeniach, napisz tylko gotowy tekst Quote
Martens Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Na razie na nk itp. używam takiego krótkiego tekstu: "Znaleziony wycieńczony w kałuży na chodniku ok. 5-miesięczny szczeniak. Mały, bardzo łagodny, dogaduje się z innymi psami i kotami. Śliczny, postury jamnika, o nieco dłuższej czarnej sierści. Obecnie dochodzi do siebie u tymczasowych opiekunów. Odpchlony, wkrótce będzie odrobaczony i zaszczepiony. Szuka kochającego domu. Tel 517-472-635" Coś dłuższego na allegro skrobnę wieczorem albo jutro. Piesek ma się dobrze, ma apetyt, więc mam nadzieję babeszjoza go ominęła. Gdyby znalazł dom, może dałabym radę na jego miejsce wsadzić na przechowanie tego biedaka, bo on może lada dzień z tej ulicy zginąć :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/192514-Mak%C3%B3w-Maz.-Ma%C5%82y-%C5%9Bliczny-psiak-koczuje-na-ulicy-potrzebny-DT[/url] Quote
malagos Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Jak jego zdrowie? Nie na babeszjozy? Quote
Martens Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Jest zdrowy, gubi właśnie mleczaki. Bardzo boi się wchodzenia do domu - nie tyle samego domu co momentu przechodzenia przez drzwi. Nie ma szans, żeby wszedł do środka, kiedy ktoś jest w pobliżu. Musiał dostać nieźle drzwiami, albo i z buta, kiedy wchodził do środka, i to nie raz... Dalej czeka na domek, nikt nie dzwoni :( Quote
malagos Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Martens']Jest zdrowy, gubi właśnie mleczaki. Bardzo boi się wchodzenia do domu - nie tyle samego domu co momentu przechodzenia przez drzwi. Nie ma szans, żeby wszedł do środka, kiedy ktoś jest w pobliżu. Musiał dostać nieźle drzwiami, albo i z buta, kiedy wchodził do środka, i to nie raz... Dalej czeka na domek, nikt nie dzwoni :([/QUOTE] albo nigdy nie był w domu... Gdzie on jest, u kogoś w Makowie? Quote
Martens Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Niby tak, ale nie nazwałabym tego DT - raczej dachem nad głową z dokarmianiem przeze mnie. Quote
Martens Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Miałam jedno pytanie o psiaka na miejscu, w środę, ale do tej pory nastała cisza :roll: Quote
toyota Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Martens']Miałam jedno pytanie o psiaka na miejscu, w środę, ale do tej pory nastała cisza :roll:[/QUOTE] Dziwne , taki ładny psiak :-o. Koty lubi , psy lubi , jest młodziutki i do tego jamnikowaty. Po prostu ideał . Quote
mmd Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='toyota']Dziwne , taki ładny psiak :-o. Koty lubi , psy lubi , jest młodziutki i do tego jamnikowaty. Po prostu ideał .[/QUOTE] Zobaczymy;) [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-5-mies-znaleziony-pilnie-potrzebuje-domu-W0QQAdIdZ235096352[/url] Quote
toyota Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Martens czy udało się już psiaka odrobaczyć i zaszczepić ? Nadal jest u tych samych ludzi ? Quote
Sylwia K Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 a może dasz rade zrobić ładniejsze foto do ogłoszeń? może wtedy będzie jakiś odzew Quote
Martens Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Odrobaczony jest, ale zaszczepiony jeszcze nie. Z chodzeniem do niego nastąpił mały problem, bo miałam spięcie z jedną z osób, która tam mieszka i generalnie chodzę tylko i stawiam mu na podwórku jedzenie; jak jest w domu to nawet go nie widzę :roll: Przydałby mu się normalny DT, ale widząc jakie są kolejki psów w większej potrzebie, aż głupio mi o niego prosić i szukac na dogo... Jutro postaram się trafić na niego w ciągu dnia i porobić zdjęć. Quote
toyota Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 No to niefajnie. A czy oni w ogóle go oddadzą ? Quote
Martens Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Podobno tak :roll: Dom na horyzoncie odezwał się ponownie, ponoć mieli jakieś problemy, ale w piątek mieli ustalić termin wizyty przedadopcyjnej, i do dziś milczą. Chyba nie ma sensu czekać na ten domek, trzeba dalej go oglaszać... Quote
mmd Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Przeniosłam na W-wę. [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-W0QQAdIdZ237041469[/url] Czy warto robić na inne województwa? Jak z transportem w razie czego? No i te zdjęcia... Quote
toyota Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Sprawdziłam na mapie - nie wiedziałam , że Maków Maz. jest tak daleko od Warszawy. Jeśli udałoby się małego dowieźć do Warszawy , to mój TZ może go w razie czego przewieźć w moje strony , czyli mmd mogłabyś reklamować psiaka także w kujawsko -pomorskim i pomorskim. Quote
mmd Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 To jak to gumtree spadnie dalej, przeniosę - ale najbliżej Poznań. Nie ma oddzielnego np. na Toruń. Quote
toyota Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Nic nie rozumiem z tego , ze gumetree spadnie , ale mniejsza o to ;). A na Trójmiasto jest oddzielne lub na Bydgoszcz ? Nie do wiary , ze nikt fajny takiego ślicznego psiaka nie chce , przecież on nie może zostać u tych buraków. Quote
mmd Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ogłoszenie spadnie z 1 strony daleeeko:) Na Trójmiasto jest. Zdjęcia są strasznie kiepskie, dlatego słabo idzie. Quote
Martens Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Jestem z bardzo dobrymi wieściami :loveu: Miś ma domek :multi: Właściwie miał to być nowy dom tymczasowy, ale po 2 dniach dostałam telefon, żeby zdjąć ogłoszenia, bo piesek zostaje :) Ma do dyspozycji wielki dom i dużą posesję, dwie kocie przyjaciółki, które w pełni zaakceptował i troskliwą opiekę. Jest jednak bardzo zalękniony, załatwia się w domu, czasem boi się nawet wyjść na dwór i trzeba go wynosić... Ale jest w rękach bardzo kochających ludzi, którym nie przeszkadzają kupki i kałuże na podłodze; dużo bardziej troszczą się o to, żeby piesek i zaufał i poczuł się lepiej ;) Kiedy pojadę go odwiedzić, porobię trochę zdjęć :) Quote
Recommended Posts