Jump to content
Dogomania

>>>Szariczek już nie cierpi, odszedł spokojnie...<<<

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczek007']nie bede ich brzydko nazywac:angryy:...a wszystkich ich psów "zwinąc" sie nie da, fakt:(

zawsze chciałam zrozumiec na co takim zwierzęta?!:mad:Toż to samo z sobą nie umie dac se rady...[/QUOTE]
jak to po co? Po to, że zawsze znajdzie się ktoś kto od nich tego zwierza z litości wykupi za flaszkę. Wtedy "przygarniają" następnego. Uważam, że absolutnie nie wolno odkupować od nich psa, bo wtedy na pewno zaraz znajdzie się następny. Postraszyć odebraniem zasiłków i wyrokiem za znęcanie się nad zwierzętami, jeśli znowu sprowadzą sobie zwierzę!! a tego odebrać z pomocę policji i organizacji pro lub po prostu zabrać jak przyjdzie do Klaudus__ po jedzenie. W końcu nie musimy wiedzieć, że on ma właścicieli. Włóczy się po ulicy sam, szuka w śmietnikach pożywienia, jest zaniedbany. Czym on się różni od bezdomniaka??

Posted

Podaruje fanty na bazarek dla tych biedakow...Może ktoś zrobi dla nich bazarek? Proszę dać mi znać na pm.....
Może.. tytuł zmienić?.....RATROWAĆ ICH TRZEBA!!:-(

Posted

O rety! Pięknie dziękujemy Cioteczkom!!! :loveu:
Z tego co wiem to w tej chwili zbierane są deklaracje. O wpłaty Ciotki będą prosić troszkę później. Tak zrozumiałam, ale nie ja tu przewodzę, więc mogę się mylić :P

Posted

[quote name='Agata,Sonia']Zapisuję wątek i deklaruję stałą 30 zł.

Trzeba zabrac psy przez jakąś fundację i z pomocą policji,żeby mieli zakaz sprowadzania kolejnych.[/QUOTE]
Ślicznie dziękuję Agata,Sonia :) bardzo bardzo mocno :)
Fundacja S.O.S. dla Zwierząt ma nam pomóc, tylko Klaudus_ musi się odezwać i podać adres, póki co mi nie odpisuje na sms...

[quote name='ick']Podaruje fanty na bazarek dla tych biedakow...Może ktoś zrobi dla nich bazarek? Proszę dać mi znać na pm.....
Może.. tytuł zmienić?.....RATROWAĆ ICH TRZEBA!!:-([/QUOTE]
możesz mi podesłać na maila zdjęcia i opisy,ceny i mogę wystawić bazarek - bardzo dziękuję :)

[quote name='magda222']Wpłacę jednorazowo 50 zł, ale chyba nie wiadomo jeszcze na jakie konto?
Przydałoby się już kasę zbierać.[/QUOTE]
ślicznie cioteczce dziękuję, jednorazowe deklaracje przydadzą się na leczenie,transport...
[quote name='AniaDance']Pomoge wpłace 30 zł , napiszcie konto ;-)[/QUOTE]
bardzo dziękujemy :) konto będzie podane, jak już będziemy mieli 80% stałych deklaracji.

Posted

[quote name='Akrum']ślicznie cioci dziękuję :)
to ja dorzucę swoje 20 zł stałej deklaracji :)

[B]To już mamy w skarpecie stałych deklaracji:
[/B]tula - 20 zł
Akrum - 20 zł
yoko100 - 10 zł (przez pół roku)
Olena84 - 10 złAgata,Sonia - 30 zł[B]
razem: [/B][B]90 zł

W skarpiecie deklaracji jednorazowych:
[/B]Enigma79 - 30 zł
MOKOJOKOTO - 10 zł
Bjuta - 100 zł
magda222 - 50 zł
AniaDance - 30 zł
[B]razem: 220 zł[/B] :loveu:

kto się dorzuci jeszcze?? halo, halo cioteczki, wujkowie, trzeba psiaka wyrwać z tej meliny...[/QUOTE]

uaktualnione :0
nadal sporo nam brakuje, mamy 90 zł, a na hotel potrzeba ok. 360 zł...
POMÓŻCIE CIOTECZKI, PROSIMY BARDZO!!!

a jeszcze coś ze szczeniakiem będzie trzeba zrobić...

Posted

[I]Ale po co mam teraz podawać adres, jak na obecną chwilę nie psa gdzie umieścić.
Poza tym pisałam,że interwencja już tam była.
Po co ma specjalnie przyjeżdzać Fundacja do odebrania psa, jak wstępnie jest uzgodnione,że Go oddadzą?
Jak już wszystko będzie zaklepane, deklaracje nazbierane i wtedy będą robili problemy z odebraniem to moża zadymę robić.
Ale już?
W tej chwili?[/I]

Posted

Klaudus_ jako założycielka wątku i osoba,która najwięcej wie o psie, napisz lub zadzwoń do Donka5 i do hoteli terrier bo ja osobiście nie wiem,jak duży to pies, w jakim jest stanie, miejsce u DOnka5 jest w razie co,ale nie zaklepywałam,bo wszędzie do hotelików gdzie pisałam, to padało pytanie,jak duży jest pies, czy jest wylękniony, czy agresywny - ja nie potrafiłam odpowiedzieć na takie pytania,bo nie znam psa.
podesłać Ci nr do Donka5?

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Ale po co mam teraz podawać adres, jak na obecną chwilę nie psa gdzie umieścić.
Poza tym pisałam,że interwencja już tam była.
Po co ma specjalnie przyjeżdzać Fundacja do odebrania psa, jak wstępnie jest uzgodnione,że Go oddadzą?
Jak już wszystko będzie zaklepane, deklaracje nazbierane i wtedy będą robili problemy z odebraniem to moża zadymę robić.
Ale już?
W tej chwili?[/I][/QUOTE]

Tylko prawnie jesteś w stanie dać im zakaz trzymania innych zwierząt.

Posted

No tak ale oni zgodzili się tylko starszego psa oddać bo stary, zużyty to można na śmietnik wyrzucić. Moim zdaniem odbieranie starszego psa a zostawianie szczeniaka mija się z celem bo tylko pozbawiamy ich kłopotu, jest to im na rękę, pokazuje im że można psa maltretować a potem się go pozbyć. Wiem że liczy się dobro tego psa, ale w taki sposób nic nie zmieniamy bo pies (następny) nadal będzie cierpiał...

Posted

oczywiście, że tak. Moim zdaniem Klaudus__ powinnaś podać adres sosnowskiemu schronisku. Niech obluka co się da zrobić od strony prawnej. Przecież nie chodzi o wszczynanie dymu, tylko o wizję lokalną. Wiadomo, tu trzeba działać rozważnie.

Posted

Mam nadzieję, że ten szczeniak to nie suczka...

[quote name='Akrum']ma ktoś może chwilkę,żeby jeszcze do tego [URL]http://www.hotelterier.pl/strona02.htm[/URL] hoteliku zadzwonić i podpytać, czy by nie przyjęli chłopaka i jak cenowo?
piszą,że dla psiaków w potrzebie,takich do adopcji konkurencyjne ceny i zniżki. tam już kilka dogomaniackich psiaków jest.
jestem w pracy i nie mogę dzwonić...[/QUOTE]

Kiedyś szukałam miejscu w tym hoteliku - właścicielka powiedziała, że dla bezdomniaków pełną rezerwację ma TERESA BORCZ i to jej trzeba pytać o miejsca.

Posted

Pilnie potrzebuję nr konta, bo nie mam jak wpłacić pieniędzy na tego psiaka - wiem, ze ejst parę deklaracji na FB stąd moja szybka rejestracja tutaj - prosimy o odzew od Pani która sprawuje pieczę nad psem! i ze swojej strony polecamy nagłośnienie sprawy i podparcie się strażą dla zwierząt...samo zabranie go stamtąd nie rozwiąże problemu - trzeba go zgarnać jak najszybciej przecież każdy dzień to kolejne razy i kopnięcia tego się nie da przeczekać... - po akcji ze strażą , jeśli jeszcze mają jakiś nadzór opieki społecznej to się skończy tak że ci dewianci nie będą mogli już nigdy niczym co żywe się zająć! Po,myśl...przyspując psrawę piskiem i załatwiając w sposób "pokojowy" pomagasz im w przyszłym znęcaniu sie nad nastęopnym pieskiem...ktorego już mają...jesteście we 2..jest ta babeczka z opieki - nic nie może zrobić? patrzy na to i kurde nic? co to za opieka społeczna...

Posted

[B]megi_winters [/B]założycielka wątku napewno odpisze jak tylko wejdzie na Dogo ... ona ma o wiele więcej biednych psiaków nie tylko tego jednego i nie ma czasu siedzieć całymi dniami na wątkach i odpisywać ... Proszę o cierpliwość