xxxx52 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 dlaczego temu pieskowi nikt nie udzieli pomocy?tyle jest przeciez org.prozwierzecych.Ci co przywiazali psa do wanny powinni byc oskrzeni za znecanie sie nad zwierzetami. Quote
Klaudus__ Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [I]A gdzie tego psa umieścić... Wszędzie pełno niestety... Lika napiszę coś do ogłoszeń - jak najbardziej, jednak dopiero wieczorem.[/I] Quote
xxxx52 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 zabrac psa to ostatnie ogniwo,moze nakazac poprawe natychmistowa psu warunkow bytowych. Quote
wilczek007 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 hm...na śląsku aż tyle organizacji nie ma chyba... u nas kiedys za złe warunki trzymania psów, odebrali babie około 10 psiaków.Ktos przyjechał z policja i psy wyladowały w naszym schronie...Moze tak sie da? [B]Akruuum, kiedy zrobisz bazarek???[/B] [B]:):)[/B] Quote
Akrum Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='wilczek007'][B]Akruuum, kiedy zrobisz bazarek???[/B] [B]:):)[/B][/QUOTE] a proszę Cię bardzo, gotowy :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/192521-Kozaczki-ciuszki...na-psiaka-bez-imienia-przywi%C4%85zanego-do-wanny.-Do-26.09.2010-do-24.?p=15347998#post15347998[/url] Quote
Akrum Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 tak więc zapraszam wszystkich do zakupów, podnoszenia, rozsyłania na innych wątkach. zebrane pieniążki z tego bazarku [url]http://www.dogomania.pl/threads/192521-Kozaczki-ciuszki...na-psiaka-bez-imienia-przywi%C4%85zanego-do-wanny.-Do-26.09.2010-do-24.?p=15347998#post15347998[/url] zostaną przekazane na leczenie tego biednego psiaka... Quote
Piromanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 O matko, aż się płakać chce... Kto go przywiązuje do wanny? On ma "opiekuna" czy jest bezdomny że do Ciebie przychodzi po jedzenie i pieszczoty? Kto zrobił te zdjęcia? Quote
wilczek007 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 super Akrum!:) a historia psa wstrząsająca jest poprostu:( Quote
sosiczka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ja nadal poproszę o tekst do ogłoszeń. Quote
Awit Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Rozumiem, że pies ma właściciela, czasem jest uwiązany do wanny a czasem sobie chodzi samotnie wypuszczany, przychodzi do Twojej pracy i sobie tak łazi? Kolejna tragedia żywej istoty Quote
Akrum Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 biedna psina... kto wie, czy nie jest też bity skoro co chwilę ma jakieś nowe rany... :( A skąd w ogóle wzięłaś jego zdjęcia? właściciel Cię tam wpuścił i pozwolił sfotografować warunki, w jakich trzyma psa? Quote
wilczek007 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 klauduś się straciła nam... Widac po oczach na zdjęciu że psiak dostaje jakieś kopy , jest sfrustrowany , juz niejednego takiego widziałam jak przywozili z interwencji z melin...:angryy: :-( Klaudus napisz coś więcej nam? Nie wiemy jak mu pomóc... Quote
sosiczka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ja nie rozumiem, u kogo przebywa ten pies? Gdzie to dokładnie jest? Trzeba zrobić interwencję i psa odebrać. Bo z jednej strony piszesz, że chciałaś go złapać, ale z drugiej masz zdjęcia psa przywiązanego do wanny i na smyczy, kto trzymał smycz? Znasz tę osobę, która trzyma go w takich warunkach? [quote][I]Na wątku niestety wogóle nie ma ruchu... Więc zapewne uzbieranie deklaracji będzie graniczyło z cudem... [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG][/I][/quote]Ruch jest, ale samo zabranie psa do hotelu nie rozwiąże problemu, skoro pies ma kogoś kto go przywiązuje do wanny, to trzeba psa prawnie odebrać. [quote]hm...na śląsku aż tyle organizacji nie ma chyba...[/quote] Są;) Tylko jak na razie nie wiemy nic. Czekam na odpowiedź. Quote
Akrum Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 a może ma ktoś nr do Klauduss co by w końcu wyjaśnić te wszystkie zapytania?? Quote
sosiczka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote][SIZE=4][COLOR=blue]Kontakt do mnie: tel: 785 549 189 mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/SIZE][/quote][SIZE=4][COLOR=blue] [COLOR=Black]Ja na razie nie mogę zadzwonić, ale jakby było coś wiadomo to jestem zainteresowana.[/COLOR] [/COLOR][/SIZE] Quote
martini77 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Witam. Bede tu zagladac, ale gdyby zapadla decyzja o zbiorce deklaracji, to prosze do mnie odezwac na priva. Quote
BasiaD Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Niuniu wracaj na począyek prosić cioteczki o pomoc! Quote
2010 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Trzeba psiaka zabrać aby już tam więcej nie wracał...bo nie wiadomo co go jeszcze tam czeka... Potrzeba porady prawnej....Viva ? TOZ ? Straż dla Zwierząt? Quote
Akrum Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 psiaku, czekamy na jakieś info od Klaudus_ na twój temat... Quote
Klaudus__ Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 [I]Czasami sobię chodzę po takich melinach,żeby pomagać psom.[/I] [I]Nie jestem jakąś wróżką,żeby wiedzieć w której melinie jaki pies jest - z prośbą o pomoc przychodzi Pani z opieki społecznej.[/I] [I]Dlatego czasami mam możliwość zrobienia zdjęć - chyba to nie jest takie dziwne - prawda?[/I] [I]Na wątku nie siedzę cały czas i nie odpisuję,bo niestety cały dzień mam zawalony takimi właśnie sprawami...[/I] [I]Więc odpisuję jak mam dostęp do kompa.[/I] [I]Interwencja już tam była - warunki w jakich jest trzymany pies mają zostać polepszone.[/I] [I]Właściciele raz chcą psa oddać raz nie - zresztą kto z Was kiedykolwiek był w takim miejscu i próbował rozmawiać o zwierzętach, które mają pod swoim dachem - wie jak sprawa wygląda.[/I] [I]Nie zawsze można wszystko dopiąć na ostatni guzik - niestety - tacy ludzie.[/I] [I]Ja bardzo chciałabym psa zabrać - bardzo mi Go żal, dlatego założyłam wątek.[/I] Quote
Akrum Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 czyli jeśli udałoby się nam zebrać deklaracje na hotelik i znaleźć dla niego miejsce w hoteliku, to mamy szansę go stamtąd zabrać? udałoby się go wyciągnąć? Quote
Klaudus__ Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 [I]Czują respekt przed kobietą z opieki społecznej. Przy niej zawsze mi mówili,że psa oddadzą.[/I] Quote
Recommended Posts