rodzice Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Witam . Szukamy dobrego domu dla 2 letniego rodowodowego entlebuchera . Piesek jest zdrowy , zachowuje sie poprawnie , jest grzeczny dopóki ktos z nim jest . Niestety mieszka w bloku a jego ludzka rodzina pracuje . Psiak bardzo tęskni i manifestuje to głośnym wyciem . Sąsiedzi wzywaja policje , dali juz sprawe do sądu . Z wielkim żalem państwo postanowli wydać psa , za darmo , razem z rodowodem komuś kto zapewni mu lepsze warunki i nie bedzie go skazywał na dokuczliwą dla niego samotność . W imieniu włascicieli proszę tylko o poważne propozycje . Wkrótce aktualne fotki . Dla kogos kto nie wie jak wyglada entlebucher podaje adres stronki rodziców psiaka . [url]http://www.entlebucher.com.pl/[/url] Z hodowcami ustaliłam że moga psiaka jakiś czas przetrzymac jezeli nie znajde dla niego szybko nowego domku . Piesek obecnie mieszka w Luboniu . Quote
owca Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ...a właściciele nie próbowali z psem pracować? nie szukali pomocy u szkoleniowca/behawiorysty? Quote
conceited Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Z taka reklama ciezko bedzie o dom. Nawet ludzie niepracujacy wychodza z domu. Tu faktycznie trzeba specjalisty :( Quote
rodzice Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 wiem ze pisali do hodowcy o porade , otrzymali wskazówki , potem byla cisza i hodowcy mysleli ze sprawa została rozwiazana . Jak sie okazalo nie udalo sie opanowac emocji psa . wiecie ja mysle ze dobrym rozwiazaniem byłby domek z ogrodkiem , gdzie psiak miałby wiecej atrakcji niz w bloku , pewnie i psi towarzysz pomóglby w rozwiazaniu problemu . Quote
owca Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [QUOTE]pewnie i psi towarzysz pomóglby w rozwiazaniu problemu . [/QUOTE]w rozwiązaniu, albo w podwojeniu :/ 1) Szukaj kogoś kto bierze pod uwagę pracę ze specjalistą (w razie czego mogę podać parę namiarów, również z poradami za darmo, pisz na PW). 2) To oczywiście nie jest regułą, ale jeśli dom z ogródkiem ma oznaczać to, że pies będzie siedział tylko w ogródku, to po prostu zamiast mebli, zacznie niszczyć kwiatki ...i możliwe, że za jakiś czas znowu będzie musiał szukać nowego domu:( Jeśli znalazłabyś kogoś AKTYWNEGO, kto tego psa wymęczy spacerami, to myślę, że może spokojnie mieszkać w bloku. P.S. to, że nie szukali pomocy u szkoleniowca (i nie informowali hodowcy na bieżąco o sytuacji), to w pewnym sensie dobrze - może to oznaczać, że problem nie jest wcale głęboki, tylko poprzedni właściciele nie podjęli środków, by mu zapobiec. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 A jak pies zachowuje się w stosunku do innych psów? Jakie ma relacje z opiekunami-czy jest uczony czegokolwiek? Jaki jest w stosunku do osób obcych? Taki pies to moje marzenie-zaraz po Bosie:), ale w tej chwili byłabym szalona na branie kolejnego dużego psa...jednak popytam pośród zaufanych mi ludzi. Dlatego potrzeba trochę więcej info o nim. Quote
rodzice Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Podaje dane psiaka Baton Wolin Dog's ur. 06.04.2008r rodzice Tipo Porażynianka Ch.P, I.Ch Dixi Brabusz Ch.P, I.Ch piesek jest po szkoleniu na psa towarzysza , podobno jest bardzo grzeczny , ładnie chodzi na smyczy ,nie zaczepia obcych psów , na szczekanie i zaczepki nie reaguje , bywa ze osika bramę za która ujada obcy dla niego pies , w domu nie niszczy . Sądzę ze do innych zwierzat ( psow ) ma pozytywny stosunek skoro przechodził szkolenie ale zadałam to pytanie i czekam na odpowiedź . Jak na razie jedyna wada tego pieska jest wycie . [URL=http://img443.imageshack.us/i/baton0021.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img443/148/baton0021.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://img822.imageshack.us/i/baton0051.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img822/6560/baton0051.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
rodzice Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Szkoda psiaczka , bardzo mi zalezy na znalezieniu mu dobrego domku . Quote
Ulaa Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Entlik i to z takim rodowodem... Ech. Czy on był wystawiany? Lęk separacyjny to tak naprawdę pikuś... Quote
babyduck Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Lęk separacyjny to wcale nie jest pikuś, tylko poważny problem. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny do pracy z tym psiakiem. Quote
Ulaa Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Miałam na myśli to, że przy konsekwentnej i cierpliwej pracy z psem jest to problem do rozwiązania, w krótszym lub dłuższym czasie - ale napewno się uda! Wiem z doświadczenia ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 No właśnie, czy właściciele są jeszcze chętni do pracy nad tym problemem , czy jednak decyzja jest nieodwołalna? Quote
ElzaMilicz Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Nie widzę tu kontaktu do właścicieli. Omam mam ? :razz: Quote
Roma i Dino Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Forum Szwajcarów jest gotowe pomóc w przeprowadzeniu adopcji a także w szkoleniu lecz nie wiemy z kim się w tej sprawie skontaktować.Bardzo proszę o namiary na e-maila [email][email protected][/email] Quote
rodzice Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Wczoraj mialam telefon od zainteresowanego pana . Prawdopodobnie doszło lub dojdzie w najbliższym czasie do spotkania . Niestety nie mozna bylo wczoraj dodzwonic sie do włascicieli psa . Jak tylko bede wiedziala cos konkretnego zaraz dam znać . Na razie po wstępnej rozmowie warunki oferowane psiakowi sa super , duzy dom , ogrod , las w poblizu , dzieci w wieku powyzej 10 lat i rzecz najważniejsza - stala obecność czlowieka w domu . Ponadto psiak miałby być wystawiany . Jezeli nie dojdzie do adopcji z jakis powodow chetnie skorzystamy z dalszej pomocy . Quote
rodzice Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 W przyszłym tygodniu nowi potencjalni państwo spotkaja sie z włascicielami Batona . Trzymajcie kciuki zeby spotkanie bylo owocne . Quote
rodzice Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 bardzo przepraszam za zwłokę z odpowiedzią , mialam troche zajeta glowe czymś innym . Baton na dzień dzisiejszy mieszka na próbe w nowym domu . w najbliższych dniach mam dostać wiadomość jak mu tam jest . Mam nadzieje ze bardzo dobrze bo on sam bardzo sie spodobał . Dam znać konkretniej jak bede miała wiecej wiadomosci . Quote
ElzaMilicz Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='rodzice'] Baton na dzień dzisiejszy mieszka na próbe w nowym domu .[/QUOTE] :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Na jazdę próbną bierze auto z salonu a nie psa z problemami. Chyba nigdy społeczność dogo nie przestanie mnie zadziwiać. :shake: Quote
rodzice Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 dlaczego to cie dziwi , przeciez musza sprawdzic czy do siebie pasują , to tak jakby na kilka dni zostal oddany do hotelu kiedy jego państwo wyjechaliby na wakacje . Quote
rodzice Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Z ogromna radością pragne zawiadomić ,ze Baton szczęsliwie nalazl docelowy dom . Wszystkim bardzo serdecznie dziekuje za zainteresowanie i zaangażowanie . Quote
Ulaa Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Super! Gratulacje :) A czy będzie wystawiany? Quote
Recommended Posts