Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy mozecie mi pomóc zidentyfikować ta rasę?Ja z pasterskich to głownie w ONach siedze więc nie chcę napisać bzdury na stronie,na ktorej jest fotka.
[IMG]http://www.republika.pl/baza_hodowli/pasterskie37.jpg[/IMG]

Posted

Ten pes był na moim rongu więc go widziałam, to BOŚNIACKO-CHORWACKI PASTERSKI PIES TORNJAK, rasa nie uznana przez FCI. Była to suczka, właściciel z Wrocławia.

Posted

Dzięki wielkie:multi: A masz moze jej nazwe i przydomek?:cool3: To wrzuciłabym też podpis.
A moze mogłabym sie do Ciebie usmiechnać o rozpoznanie 2 BOSów?no,moze 3...?

Posted

[quote name='natasza']Dzięki wielkie:multi: A masz moze jej nazwe i przydomek?:cool3: To wrzuciłabym też podpis.
A moze mogłabym sie do Ciebie usmiechnać o rozpoznanie 2 BOSów?no,moze 3...?[/quote]

Nie ma sprawy: ta Bośniacko-chorwacka suka to: Ambra, ur.23.07.2003, ojciec:Aron-Beni, matka:Bara, hodowca:Halil Sefer.

A te Białe Owczarki Szwajcarskie ( nie Szwajcarsko-kanadyjskie :lol: ), które widziałam na stronie hodowle.com to :
[B]Chad Elbigi[/B]
[B]Atylla Warrior Biała Pasja[/B] ( mój :loveu: )
[B]Arteja Biała Pasja[/B]
Dzięki za zdjęcia!

Posted

Hej,
ta rasa jest wstępnie uznana. W lutym tego roku FCI wpisała ją wstępnie do swoich ksiąg. Może otrzymywać CACa, ale CACIBa nie.
Wzorzec póki co tylko po chorwacku, ale gdzies za pół roku ma sie juz ukazać oficjalnie w "bardziej cywilizowanym" języku.