natasza Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Czy mozecie mi pomóc zidentyfikować ta rasę?Ja z pasterskich to głownie w ONach siedze więc nie chcę napisać bzdury na stronie,na ktorej jest fotka. [IMG]http://www.republika.pl/baza_hodowli/pasterskie37.jpg[/IMG] Quote
jovi Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Ten pes był na moim rongu więc go widziałam, to BOŚNIACKO-CHORWACKI PASTERSKI PIES TORNJAK, rasa nie uznana przez FCI. Była to suczka, właściciel z Wrocławia. Quote
natasza Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Dzięki wielkie:multi: A masz moze jej nazwe i przydomek?:cool3: To wrzuciłabym też podpis. A moze mogłabym sie do Ciebie usmiechnać o rozpoznanie 2 BOSów?no,moze 3...? Quote
jovi Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 [quote name='natasza']Dzięki wielkie:multi: A masz moze jej nazwe i przydomek?:cool3: To wrzuciłabym też podpis. A moze mogłabym sie do Ciebie usmiechnać o rozpoznanie 2 BOSów?no,moze 3...?[/quote] Nie ma sprawy: ta Bośniacko-chorwacka suka to: Ambra, ur.23.07.2003, ojciec:Aron-Beni, matka:Bara, hodowca:Halil Sefer. A te Białe Owczarki Szwajcarskie ( nie Szwajcarsko-kanadyjskie :lol: ), które widziałam na stronie hodowle.com to : [B]Chad Elbigi[/B] [B]Atylla Warrior Biała Pasja[/B] ( mój :loveu: ) [B]Arteja Biała Pasja[/B] Dzięki za zdjęcia! Quote
natasza Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Dzięki:) Kolejność przyjęłam taką jak napisałaś i dokonałam stosownych poprawek;) Quote
Monia-Fionia Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Hej, ta rasa jest wstępnie uznana. W lutym tego roku FCI wpisała ją wstępnie do swoich ksiąg. Może otrzymywać CACa, ale CACIBa nie. Wzorzec póki co tylko po chorwacku, ale gdzies za pół roku ma sie juz ukazać oficjalnie w "bardziej cywilizowanym" języku. Quote
Recommended Posts