sator_k_ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Szukałam informacji o tej karmie, ale nie udało mi się znaleźć niczego wartościowego. Tz. opis karmy i skład znalazłam, ale chodzi mi głównie o opinie ludzi, którzy karmili nią swoje psiaki. Tutaj można przeczytać skład [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/lukullus_karma/pakiety_lukullus/162264[/URL]. Powiem szczerze, że nie znam się bardzo na karmach, ale jak dla mnie wygląda całkiem ok. Jeśli się mylę to proszę oświećcie mnie :) Zastanawiam się jeszcze nad taką karmą [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/markus_muehle/31582[/URL] Która lepsza? Teraz karmię psa Arden Grange na przemian różnymi smakami. Może jednak skład AG jest najlepszy z tych trzech karm i przy niej pozostać? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto będzie miał lepsze odemnie pojęcie o karmach :) Quote
murakami Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 A gdzie kupujesz AG? Może być na pw. Moim zdaniem bardzo ok karma, chociaż to tylko teoria, bo nie karmiłam. O Lukullusie i MM parę zdań tutaj: [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=11372[/URL] [SIZE=5][/SIZE] Quote
Drixon Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 u nas się sprawdza - psom smakuje, sierściucha ok, kupki fajne (zwięzłe,niewielkie) - karma niewątpliwie ma inny zapach niż znane mi karmy(to chyba cecha tych karm prasowanych na zimno) - pachnie bardzo przyjemnie - być może właśnie przez ten zapach bardziej psiakom smakuje niż leżący w misce obok Brit Care rybkowy czy OmniPro :razz: Quote
hekate811 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='murakami']przedostatni wpis to trollownia, reszta opinii ma sens.[/QUOTE] Muraimi zaręczam ci że Robert A. nie jest trollem ;-) jego opinie są dla mnie jednymi z cenniejszych, gdyż bardzo się interesuje kwestią żywienia i zdrowia psów, wręcz za kilka miesięcy otwiera gabinet bioterapii i fitoterapii(ziołolecznictwo dla psów). A odpowiedź jego wyrwana z kontekstu rzeczywiście może wydawać się bez sensu, ale dotyczy ona producenta lukullusa ;-) Na Krakvecie mój nick to Alto, więc w tamtym wątku również znalazła się moja wypowiedź, ale konkretnej opini jeszcze nie mam. Jak na razie otworzyłam tylko dwa 1,5kg opakowania lukullusa na próbę smakowitości (tu zdecydowanie markus króluje, ale to jedyna karma która mojemu psu naprawdę podeszła), a to za mało do wyciągania wniosków. Narazie 15 kg w 1,5kg opakowaniach czeka na swoją kolej (super promocja była :lol: ), a Alto ma do przejedzenia jeszcze otwarty wór Markusa co trochę potrwa :-P Quote
murakami Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Nastąpiła pomyłka, zamieściłam sprostowanie. Faktycznie można było źle zrozumieć mój post po usunięciu przez moda krakvetu wpisów trolla, jeżeli kogoś przypadkiem uraziłam, to przepraszam :oops: [B][SIZE=4][COLOR=royalblue]SPROSTOWANIE[/COLOR][/SIZE][/B][COLOR=royalblue]:[/COLOR] [SIZE=4][B][COLOR=royalblue]JESZCZE RAZ WYJAŚNIAM, ŻE W PODANYM PRZEZE MNIE WYŻEJ LINKU NA WĄTKU O KARMIE LUKULLUS WPISYWAŁ SIĘ TROLL, JEDNAK MOD TE WPISY USUNĄŁ. PO USUNIĘCIU WPISÓW TROLLA PRZEZ MODA FAKTYCZNIE MOŻNA BYŁO ODNIEŚĆ BŁĘDNE WRAŻENIE ŻE OKREŚLAM MIANEM TROLLA KTÓREGOŚ Z UŻYTKOWNIKÓW, BO ICH WPISY BYŁY, A TAMTE ZOSTAŁY USUNIĘTE. JEDNAK MNIE WÓWCZAS CHODZIŁO TYLKO I WYŁĄCZNIE O TO, ŻEBY POMINĄĆ [/COLOR][/B][B][COLOR=royalblue]WPISY TROLLA A SKUPIĆ SIĘ NA INNYCH OPINIACH, KTÓRE UWAŻAM ZA [U]BARDZO FACHOWE[/U] I DLATEGO W OGÓLE TEN WĄTEK PRZYTOCZYŁAM.[/COLOR][/B][/SIZE] Quote
whitewestie Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dwa dni temu po raz pierwszy podałam mojej wybrednej westiczce tą karmę (z wołowiną i pstrągiem). Rewelacja!!!! Westka zjadła karmę bez ociągania się, nie potrzebowala żadnego zasmaczania. Do tej pory wypróbowałam z nią chyba z 8 karm, jedne wypluwała, inne jadła bez większego przekonania. Jestem zachwycona, że tą karmę tak chętnie je. Na razie za wcześnie, żeby pisać o efektach, ale psie smakuje. Mam nadzieję, że w tym momencie zakończyłam trwające od kilku miesięcy poszukiwania dobrej karmy dla psa. Quote
Metheora Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 zastanawiam się czy ta karma może być podawana wrażliwemu psu, z alergią skórną? Quote
whitewestie Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Moja westka tą karmę je bardzo chętnie i nie ma żadnych problemów ze skórą. Dla nas ta karma świetnie się sprawdza, karmy puszkowane też są rewelacyjne i obie psiaki za nimi przepadają. Karmię Lukillusem już 2 miesiące i jest fajnie. Metheora, musisz sprawdzić na swoim psie, po na każdego psa karmy różnie działają. Zależy od tego, na co twój pies jest uczulony. Quote
mam psa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 nie wiem co myśleć o składniku "sproszkowana wołowina" , to podobnie jak opisuje składy Bosch pomimo że ma faktycznie inny skład w innych wersjach językowych ... nie spotykam takiego składnika gdzie indziej, raczej maczki albo dehydratyzowane mięso , jak powinno sie zrozumieć ideę takiego opisu? może pls link do wersji EN? Quote
whitewestie Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 mam psa, skąd ty takie składniki wynalazłaś w tej karmie? Na moim worku, który wczoraj przyjechał ze sklepu, w składzie jest napisane "mączka wołowa". Jest też mączka rybna i ryż brązowy. Ta karma nie jest reklamowana w Polsce i chyba nawet nie ma dystrybutora, ale to może dobrze. Na prawdę jest świetna. Moja westka właśnie zaczyna drugi 15 kg worek. Na tej karmie przeszła ciążę, teraz karmi i wygląda super. A karmy mokre Lukullus w puszce jak dla mnie nie mają konkurencji. Zadna z karm, które do tej pory próbowałam (a psy próbowały chyba wszystko) się nie umywa. Quote
ma Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 wlasnie chyba w lutym zamowie ja.. Ta karma nie ma zboża w skladzie. I kukurydzy.. a w koncu psy to nie kury i po co im kukurydza? Jak kupie i troche pokarmie to dam znac jakie sa efekty. Quote
zakla Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 I jak aktualne opinie? Ja właśnie zamówiłam z promocji dwupak 15kg jednego i drugiego smaku. Mam nadzieję, że moim burkom przypasuje. Quote
ma Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Moje jedza wszystko.. bez wybrzydzania.. za to kundelek mojej mamy nie chcial jes tej karmy z wolowina:(:( Quote
zakla Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Ja o 'zjadliwosc' sie nie boje, bo mialam probke, teraz jadly luposan czyli zblizone, no a poza tym te psy jedza wszystko co znajda na swojej drodze :P raczej mi chodzi o przyswajanie karmy. Quote
Jara Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Ja mam na zbyciu prawie 15kg tej karmy, bez 3-4 porcji. Worek swieżo otwarty, bo przedwczoraj. Quote
ania90 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 moj tej karmy nie tknal(dostalismy probke wolowina z pstragiem) Quote
anulkac Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Jara jaka cena Cię interesuje za odsprzedanie karmy? Moj buldog francuski - alergik na kuraka super toleruje tę karmę. Wcina aż mu się uszy trzęsą, czego nie mogłam powiedzieć o NGBB, NNP, Acanie i nieszczęsnym Royalu. Sierść fajna, smakowitość super, qpy hmmm zwarte, ale do 4 dziennie czyli chyba trochę za dużo. O i co wazne zero śmierdzących bąkali. Pozdrawiam Ania i Gizmo Quote
Obama Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 My teraz spróbowaliśmy karmy,rzeczywiście granulki dość charakterystyczne. Kupy dość związane,bąki wyczuwalne,sierść wygląda ładnie. Ciężko po tak krótkim czasie na bardziej szczegółowe spostrzeżenia.Chyba się jednak nie przywiążemy do tej karmy. Quote
Jara Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Moja bulterierka karmy tej kompletnie nie trawi. Za to druga suka po wyleczeniu je ją, ale nie jest to szczyt mych marzeń jeśli chodzi o wypróżnianie się. Więcej nie kupię tej karmy. Quote
gromowataa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Ostatnio dostałam próbkę tej karmy z zooplusa, bardzo mnie zdziwiła bo mojej suni na prawdę smakowała co jest rzadkością;o i myślę nad jej kupnem :) Quote
monmik Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Hej :) Moze ktos mi podpowiedziec jak zdobyc probke tej karmy?? interesuje mnie Lukullus Wołowina charolaise i pstrąg jestem z Gdanska jesli to istotne :) Quote
spinka911 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Witajcie! Czy osoby posiadające tę karme mogą mi powiedzieć ile wynosi termin ważności tej karmy bo wiem że dla karm tłoczonych na zimno jest on krótszy a ja potrzebuję czegoś na jakieś pół roku :) Quote
andromeda Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='spinka911']Witajcie! Czy osoby posiadające tę karme mogą mi powiedzieć ile wynosi termin ważności tej karmy bo wiem że dla karm tłoczonych na zimno jest on krótszy a ja potrzebuję czegoś na jakieś pół roku :)[/QUOTE] u mnie na worku jest data 30.11.12. karma kupiona 2,5 tygodnia temu. Quote
Obama Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='monmik']Hej :) Moze ktos mi podpowiedziec jak zdobyc probke tej karmy?? interesuje mnie Lukullus Wołowina charolaise i pstrąg jestem z Gdanska jesli to istotne :)[/QUOTE] W Zooplus jest teraz szansa kupienia saszetek [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/karma_lukullus[/url] możesz też kupić pakiet próbny [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/lukullus_karma/pakiety_probne/162264[/URL] Quote
andromeda Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Jestem bardzo zadowolona z karmy. Chętnie jedzona, małe kupki i co ważne pies się nie drapie :) Jako nagródki też się sprawdza. Quote
Recommended Posts