URIA Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Pauza jest poprostu super - bardzo mi się podoba:loveu: a czy ja moge prosic o maila od Doroty?...nikt mi jeszcze nic nie podeslal:( Quote
URIA Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='alanowak']uria- juz wysylam:)[/QUOTE] Ala serdecznie dziękuję - wszystko doszło;) Quote
Gazuś Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 ja też poprosze - [email]katarzyna_gas@yahoo.pl[/email] Quote
Delta Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Jejku Gazuś Pauza śliczna :loveu: zakochałam się, byłma na stronce. Mnie się właśnie takie suczki podobają, ona jest taka... delikatna :loveu: jak dla mnie bomba :) Wow no piekna :lol: Moge tez prosic maila od Doroty [EMAIL="sarah.lipke@op.pl"]sarah.lipke@op.pl[/EMAIL] Quote
Gazuś Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Delta, włąśnie o to chodzi, że ona jest fajnie zbudowana :p Quote
M&M&O&I Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 mi też wyślijcie tego maila [EMAIL="madz_16@o2.pl"]madz_16@o2.pl[/EMAIL] a tutaj jest inne zdjecie tego psa co pokazywałam [IMG]http://img118.imageshack.us/img118/2047/tp6lt.jpg[/IMG] Quote
Dorota_Fiszer Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Niestety chwilowo nie moge Wam tego przeslac,bo siedzimy z kundlami na dzialce,a tamte materialy mam w domu. Mam jeszcze Ultimate Golden Retriever,ale calosc ma chyba 20 mega ! Moze uda mi sie jakos "poporcjowac" jak wroce to tez poprzesylam :-) Tam jest super rzecz - zdjecia psa (glowa,calosc,przod i tyl) i opinia trzech sedziow - Amerykanki,Angielki i Niemki. Ale to po powrocie :-) Quote
penelopa Posted July 3, 2006 Author Posted July 3, 2006 [quote name='Dorota_Fiszer']Niestety chwilowo nie moge Wam tego przeslac,bo siedzimy z kundlami na dzialce,a tamte materialy mam w domu. Mam jeszcze Ultimate Golden Retriever,ale calosc ma chyba 20 mega ! Moze uda mi sie jakos "poporcjowac" jak wroce to tez poprzesylam :-) Tam jest super rzecz - zdjecia psa (glowa,calosc,przod i tyl) i opinia trzech sedziow - Amerykanki,Angielki i Niemki. Ale to po powrocie :-)[/quote] Hej hej, witam po urlopie, czy ja tez mogę prosić? [email]penelopa@poczta.wprost.pl[/email] Quote
AlaNowak Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Dorota- ja rowneiz poprosze;) [email]bibahatika@interia.pl[/email] Quote
hes. Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Dorota, to ja też poproszę. :-) A mnie osobiście ten pies się nie podoba, jeśli chodzi o całokształt. Jak dla mnie za lekki, absolutnie "nie-psi". ;-) Głowa za delikatna, ogólnie budowa jeszcze młodziezowa... myslę że to jakiś młodzik dopiero? Jeśli chodzi o głowę- jak pisałam bardzo delikatna, za długi pysk w stosunku do mózgoczaszki. Bardzo niewyraźny stop, lekko zbudowana kufa... absolutnie nie można powiedzieć że to samcza głowa... Szyję ma bardzo fajną, mocna. Klata nie jest głęboka a i założę się ze nie jest szeroka. Póki co korpus wygląda na bardzo młodzieżowy. Z kontowaniami jest ok, linia (trudno tutaj wyczytać coś, bo sierśc przy zadzie jest chyba napuszona, ale znów nie wiadomo czy to wina sierści czy linia...) Ogon za długi. Łapy- z tego co widze na fotce- nie sa też rewelacyjnej grubości... pies ma dobrą kondycję, podoba mi się wypełnienie ud (ale wymyślam nazwy... :lol: ). No i sierść nie jest też powalająca. ogólnie srednias jak dla mnie. żadna rewelacja, widuje psy naprawdę "psie". ;-) takie moje zdanie nt. delikwenta. :razz: Quote
Delta Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Gazuś mnie też się podobają takie delikatne suczydełka :loveu: Sklonuje ją sobie :lol: superaśna jest, pocieszna taka :razz: Chyba sie tak bede bez konca zachwycac ;) I kolorek taki ładniutki też w moim guście. No jak dla mnie bomba. Przekaż koleżance moje zachwyty i pogratuluj pięknej suczki :cool3: Quote
penelopa Posted July 18, 2006 Author Posted July 18, 2006 Aaaaaaaaaaa!!!! topic spadła na druga stronę... nie dzieje sie w nim nic, jaka szkoda... trzeba cos z tym zrobić... Kto sie pokusi o opisanie typu z hodowli Dewmistalbo/i Moondust? Quote
hes. Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote]Kto sie pokusi o opisanie typu z hodowli Dewmistalbo/i Moondust?[/quote] co do Dewmistów podobają mi się ich pieski, mają w sobie taką elegancję, nie są przekątowane, wiadomo niektore mają jakieś wady lub detale ktore mi osobiście się nie podobają, ale znow trudno mówić kiedy widzi się psy z fotek. ;-) ale jeśli chodzi o te ktore widziałam na żywo to jedno trzeba przyznać- elegancja w 100%! :-) co do Moondustów to już nie podobają mi się one tak bardzo jak Dewmisty. W Polsce mamy chyba dwa psy z tej hodowli. (?) I zdecydowanie jeden mi się baaardzo nie podoba... :lol: sucza główka, malutki spanielek... ale to moje osobise odczucia. psy w hodowli też nie są jak dla mnie jakieś wybitne (tzn. ładne bo ładne, ale nie zachwycają mnie aż tak bardzo) i jedno mam do zarzucenia- górna linia. jeśli chodzi o hodowle zagraniczne to bardzo mi się podobają psy ktore znajdują się w hodowli Terra Antyda i psy z Dainty's. Quote
Dorota_Fiszer Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 A Dainty`sy nie sa dla Ciebie przekatowane?? Wiele Dewmistow tez jest przekatowana....(np.Dewmist Servantes,Satellite,Shaquille,Serrania,Serenissima - jakos wybraly mi sie same dzieciaki Shaquille ;-) ). Pies z Terra Antyda jest w Polsce to tak przy okazji. Quote
hes. Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote]A Dainty`sy nie sa dla Ciebie przekatowane?? [/quote] przyznam że niektore faktycznie są przekątowane, ale jeśli chodzi ogolnie- to te psy bardzo mi się podobają. tylko też zależy które- bo jest tam kilka psów (za) ciężkich, kilka psów przekątowanych, kilka psów mających jeszcze inne detale ktore mi osobiście nie odpowiadają... :) [quote]Wiele Dewmistow tez jest przekatowana....(np.Dewmist Servantes,Satellite,Shaquille,Serrania,Serenissima - jakos wybraly mi sie same dzieciaki Shaquille ;-) ). [/quote] ale w pytaniu chyba chodziło o psy w danej hodowli, a nie z hodowli? chyba że źle zrozumiałam, to przepraszam. :oops: Quote
Dorota_Fiszer Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Mysle,ze w pytaniu chodzilo o psy w i z danej hodowli,bo przydomek maja jakby ten sam ;-) Shaquille,Serrania i Serenissmia sa akurat w hodowli Dewmist.Te Daintysy,ktore mialam okazje ogladac wszystkie byly przekatowane,hodowca takie wlasnie lubi ;-) Quote
Gazuś Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Hmm, a takie maluśkie nawiązanie do Gdyńskiej wystawy - oczy... Wzorzec jasno mówi, że pies ma mieć oko ciemne, prawda? Więc jak to się dzieje (oczywiście mówimy o baaardzo uczciwych sędziach :evil_lol: ) że te psy wygrywają? Spotkaliście się z wieloma psami o jasnym oku w Polsce? A za granicą? Quote
hes. Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 [quote]Mysle,ze w pytaniu chodzilo o psy w i z danej hodowli,bo przydomek maja jakby ten sam ;-) Shaquille,Serrania i Serenissmia sa akurat w hodowli Dewmist.[/quote] no to znaczy że źle zrozumiałam, więc jeszcze raz przepraszam. :) faktycznie dzieciaki i kilka psów w hodowli jest przekątowanych. [quote]Hmm, a takie maluśkie nawiązanie do Gdyńskiej wystawy - oczy... Wzorzec jasno mówi, że pies ma mieć oko ciemne, prawda? Więc jak to się dzieje (oczywiście mówimy o baaardzo uczciwych sędziach :evil_lol: ) że te psy wygrywają? Spotkaliście się z wieloma psami o jasnym oku w Polsce? A za granicą?[/quote] Gazuś sedziowie niektórzy nie zwracają uwagi na szczegóły i nie rozbierają psa na cześci- jeśli im się jakiś spodoba, to chyba im nie będzie szkodziło że pies ma jasne oko, czy o 2 mm za długi ogon. ;-) Quote
Gazuś Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Hes, ale ja mówię o takim "typowym" jasnym oku - jasno piwnym ;) Quote
Gazuś Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 [quote name='hes.']Gazuś sedziowie niektórzy nie zwracają uwagi na szczegóły i nie rozbierają psa na cześci- jeśli im się jakiś spodoba, to chyba im nie będzie szkodziło że pies ma jasne oko, czy o 2 mm za długi ogon. ;-) [/quote] Wiesz, jak dla mnie to szczegóły TEŻ są ważne - a jakby całokształt psa był piękny, a np miał zły zgryz? Albo zły charakter - a wszytsko inne cudowne? To właśnie szczegóły skladają się na ten całokształt - a jasne oko psuje np wyraz pyska, moim zdaniem. Quote
Dorota_Fiszer Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Ale jasne oko to okreslenie obwodki oka,ktora jest slabo wypigmentowana,a nie koloru teczowki.Dla wielu Anglikow jasne oko jets podstawa do obnizenia oceny nawet do dobrej. Quote
Gazuś Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 [quote name='Dorota_Fiszer']Ale jasne oko to okreslenie obwodki oka,ktora jest slabo wypigmentowana,a nie koloru teczowki.Dla wielu Anglikow jasne oko jets podstawa do obnizenia oceny nawet do dobrej.[/quote] Mi chodzi o tęczówkę - moim zdaniem i za jasne i za ciemne oko poprostu troche psuje ten wygląd pyska Co do obniżania oceny - przynajmniej jest troche inaczej niż u nas. W Polsce, nawet kiepskie psy dostają doskonałą na wystawach... Quote
Recommended Posts