DORA1020 Posted April 17 Author Posted April 17 Dnia 16.04.2025 o 19:01, Jo37 napisał: Ja nie odbiorę karmy - to drugi koniec miasta. Ok rozumiem,Warszawa to nie Szczebrzeszyn zawsze jak mogłaś to pomagałaś🌼 Quote
DORA1020 Posted April 18 Author Posted April 18 Dnia 17.04.2025 o 12:39, elik napisał: A może Pani dałaby radę wysłać InPostem. Niestety nie,żadnej wysyłki,pani prosiła,żeby przyjechać do niej i od niej odebrać muszę do niej zadzwonić i odwołać,bo pani czeka na info,może ktoś ze schroniska od niej odbierze szkoda,ale co robić Quote
Poker Posted April 18 Posted April 18 Tyle warszawianek jest na dogo i żadna nie może? Na jakiej ulicy mieszka pani? Quote
Isabel Posted April 18 Posted April 18 Dnia 18.04.2025 o 10:16, Poker napisał: Tyle warszawianek jest na dogo i żadna nie może? Na jakiej ulicy mieszka pani? Pani mieszka na ulicy Franciszka Ilskiego Quote
Olena84 Posted April 18 Posted April 18 Dnia 18.04.2025 o 11:59, Isabel napisał: Pani mieszka na ulicy Franciszka Ilskiego Ja mogę ale jak będę tam u teściowej czyli pewnie za jakiś tydzień w weekend. Pani poczeka? 1 Quote
Murka Posted April 18 Posted April 18 Dziś byłam z Ozorkiem w lecznicy, bo zauważyłam, że ma problemy z jedzeniem i zaczerwienione dziąsła. Niestety jest mocne zapalenie, bardzo źle to wygląda :( na razie dostał steryd, żeby mu przynieść ulgę, ale trzeba będzie usunąć mu wszystkie zęby, które pozostały, nawet kły :( Dzisiejsza wizyta kosztowała tylko 30 zł. Dostałam steryd do podawania na jakieś dwa-trzy tygodnie. Quote
DORA1020 Posted April 19 Author Posted April 19 Dnia 18.04.2025 o 12:33, Olena84 napisał: Ja mogę ale jak będę tam u teściowej czyli pewnie za jakiś tydzień w weekend. Pani poczeka? Dziekuję🌼Napiszę do niej. Quote
DORA1020 Posted April 19 Author Posted April 19 Dnia 18.04.2025 o 20:18, Murka napisał: Dziś byłam z Ozorkiem w lecznicy, bo zauważyłam, że ma problemy z jedzeniem i zaczerwienione dziąsła. Niestety jest mocne zapalenie, bardzo źle to wygląda 😞 na razie dostał steryd, żeby mu przynieść ulgę, ale trzeba będzie usunąć mu wszystkie zęby, które pozostały, nawet kły 😞 Dzisiejsza wizyta kosztowała tylko 30 zł. Dostałam steryd do podawania na jakieś dwa-trzy tygodnie. O matuchno,kolejny kotek bez ząbków:( ,gdyby został na ulicy jego cierpienie nie miałoby granic,biedna kocina😥 Quote
Murka Posted Saturday at 12:20 PM Posted Saturday at 12:20 PM Wczoraj też rozliczałam się z lecznicą, więc od razu wrzucam fakturę za m.in. leczenie Ozorka (dzisiaj jest już lepiej i kotuch może jeść). Poniżej na fakturze jest rozpiska czego dotyczy (dla Ozorka jest tylko koszt za leczenie czyli 30 zł) : 2 x Prinocate - 120 zł 1 x Simparica - 50 zł 2 x Czip Ada i Inka - 120 zł 1 x leczenie Ozorek - 30 zł Quote
elmas Posted Sunday at 03:04 PM Posted Sunday at 03:04 PM Przelałam na konto Murki 200 zł z ostatniego bazarku - powinny dotrzeć zaraz po Świętach 🙂 3 Quote
DORA1020 Posted Monday at 05:36 AM Author Posted Monday at 05:36 AM Dnia 20.04.2025 o 17:04, elmas napisał: Przelałam na konto Murki 200 zł z ostatniego bazarku - powinny dotrzeć zaraz po Świętach 🙂 Bardzo dziekuję❤️🌼 Quote
DORA1020 Posted Tuesday at 10:47 AM Author Posted Tuesday at 10:47 AM Bardzo dziekuję bakusiowej za wpłatę 150zł na wyróżnienie ogłoszeń❤️🌹 Teraz dali mi 40%zniżki Quote
DORA1020 Posted Tuesday at 10:48 AM Author Posted Tuesday at 10:48 AM Gdyby ktoś miał ciuszki,zabawki dla biednej dziewczynki lat 8 - 10 i mógł jej podarować bardzo bym się ucieszyła. Quote
Murka Posted Tuesday at 02:59 PM Posted Tuesday at 02:59 PM Dnia 20.04.2025 o 17:04, elmas napisał: Przelałam na konto Murki 200 zł z ostatniego bazarku - powinny dotrzeć zaraz po Świętach 🙂 Doszło - dziękuję :) 1 Quote
DORA1020 Posted Wednesday at 10:20 AM Author Posted Wednesday at 10:20 AM Zapraszam na kolejny bazarek Quote
Murka Posted Wednesday at 05:12 PM Posted Wednesday at 05:12 PM Jak chorować to zbiorowo :( Dzisiaj byłam z Jaśkiem w lecznicy, bo tuż przed świętami pojawiło się zapalenie spojówek. W sobotę wieczorem wywaliło mu taki obrzęk na jednym oku, że ledwo było widać gałkę oczną. Pomogły kropelki ze sterydem, obrzęk zszedł, ale cały czas oczka były zaśpiochowane i dzisiaj poszło też w nos. Więc stwierdziłam, że niestety bez antybiotyku ogólnego się nie obędzie i pojechałam do weta. Moje wetki niestety się urlopują, więc musiałam podjechać gdzie indziej. U moich zapewne wizyta kosztowałaby mniej, ale co zrobić. Jasiek dostał antybiotyk na tydzień. Powinno mu pomóc. Podobna sytuacja była ze dwa lata temu. On ma te zatoki przytkane i wtedy też coś się rozwinęło, że musiał wejść antybiotyk. Koszt wizyty i leków 70 zł :( Quote
Poker Posted Wednesday at 05:42 PM Posted Wednesday at 05:42 PM Dnia 22.04.2025 o 12:48, DORA1020 napisał: Gdyby ktoś miał ciuszki,zabawki dla biednej dziewczynki lat 8 - 10 i mógł jej podarować bardzo bym się ucieszyła. jaka duża jest dziewczynka? Czy książki mogą być? Quote
DORA1020 Posted yesterday at 05:25 AM Author Posted yesterday at 05:25 AM Dnia 23.04.2025 o 19:42, Poker napisał: jaka duża jest dziewczynka? Czy książki mogą być? Ta dziewczynka jest trochę niepełnosprawna intelektualnie, rodzice raczej też,ale dbają o nią na tyle na ile mogą,już wcześniej zauważyłam,że to dziecko nie ma się w co ubrać,cały czas chodzi w spodniach dresowych,pocerowanych,brudnych niestety,i cały czas w tej samej bluzeczce. W Biedronce prosiła matkę,żeby jej kupiła jakąś zabawkę,ale oni są w trudnej sytuacji materialnej i matka jej nic nie kupiła. Ja ich nie znam osobiście,tylko często ich widzę,ale znajomi znają tą rodzinę,no i niestety potwierdza się to co widzę. Szkoda mi tego dziecka Quote
DORA1020 Posted yesterday at 05:28 AM Author Posted yesterday at 05:28 AM Dnia 23.04.2025 o 19:12, Murka napisał: Jak chorować to zbiorowo 😞 Dzisiaj byłam z Jaśkiem w lecznicy, bo tuż przed świętami pojawiło się zapalenie spojówek. W sobotę wieczorem wywaliło mu taki obrzęk na jednym oku, że ledwo było widać gałkę oczną. Pomogły kropelki ze sterydem, obrzęk zszedł, ale cały czas oczka były zaśpiochowane i dzisiaj poszło też w nos. Więc stwierdziłam, że niestety bez antybiotyku ogólnego się nie obędzie i pojechałam do weta. Moje wetki niestety się urlopują, więc musiałam podjechać gdzie indziej. U moich zapewne wizyta kosztowałaby mniej, ale co zrobić. Jasiek dostał antybiotyk na tydzień. Powinno mu pomóc. Podobna sytuacja była ze dwa lata temu. On ma te zatoki przytkane i wtedy też coś się rozwinęło, że musiał wejść antybiotyk. Koszt wizyty i leków 70 zł 😞 Kurcze,biedny Jasiula:( Dziekuję,że z nim poszłaś do weta:) To kotki z działek,zawsze coś im dolega,kotki po przejściach,marznące w zimie,a pózniej wszystko wychodzi:( 1 Quote
DORA1020 Posted yesterday at 05:42 AM Author Posted yesterday at 05:42 AM Dostałam od helli 100zł na dług kotkowy. Bardzo dziekuję❤️ Poszło do Murki. 1 Quote
Poker Posted yesterday at 07:47 AM Posted yesterday at 07:47 AM Postaram się zorganizować ciuszki i zabawki. Dobrze by było znać mniej wiecej wzrost i czy jest szczupła czy pulchna. Dzieci są bardzo różne. Quote
DORA1020 Posted 20 hours ago Author Posted 20 hours ago Dnia 24.04.2025 o 09:47, Poker napisał: Postaram się zorganizować ciuszki i zabawki. Dobrze by było znać mniej wiecej wzrost i czy jest szczupła czy pulchna. Dzieci są bardzo różne. Nie zapytam,to dziwni ludzie,jakbym miała coś dla niej to po prostu bym jej dała. Dziewczynka może mieć tak na moje oko 145cm, jest szczupła. Quote
Recommended Posts