Isabel Posted February 2 Posted February 2 Dnia 2.02.2025 o 08:05, DORA1020 napisał: Szpulka i Filemon w ds. Szpulcie do ds zawiózł Pan Rafał,serdecznioe dziekujemy❤️ a po Filemonka Pani przyjechała sama. Więcej info napisze Isabel,ona jest w kontakice z ds. U obu kotków wszystko OK, co zresztą widać na zdjęciach. Jedzą, chodzą do kuwety, przychodzą na mizianko, oba DS zachwycone i Szpulką i Filemonkiem 🙂 1 Quote
DORA1020 Posted February 3 Author Posted February 3 Dnia 2.02.2025 o 10:10, Nadziejka napisał: Zapraszam serduchem Na kramik malutki na karmę Bardzo dziekuję❤️ za pomoc kotkom🌷 Quote
DORA1020 Posted February 3 Author Posted February 3 Dnia 2.02.2025 o 11:18, Madie napisał: saszety czy sucha? czy chcesz $ na mieso? Madie bardzo Ci dziekuję❤️ Napewno karma mokra, dodatek do mokrej czyli gotowanego kurczaczka kupuję ze swojej emeryturki,oczywiście nie jest tego dużo,ale to takie urozmaicenie,natomiast poprosiłabym o saszetki Felixa,nie wiem dlaczego,ale kotki prawie wszystkie bardzo to lubią,ale niektóre lubią też Dolinę Noteci na dt mam też zabranego w lecie czarnego kocurka,kobieta jest chora,mogłabym juz szukać mu domu,ale ona bardzo lubi tego kotka,i tak trudno mi jej powiedzieć,że będę szukać mu domu,a nie wiadomo co zycie przyniesie natomiast nie jest to majętna osoba i duzo pieniędzy przenacza na leczenie,a jest emerytką i też prosi o karmę, i też daję temu kocurkowi karmę,a on tylko Felixa 1 Quote
Jaaga Posted February 3 Posted February 3 Widziałam, że kupowałyście budki dla kotów na zewnątrz. Jeśli macie bezpieczne miejsca, gdzie ludzie nie mają dostępu, to polecam budkę zewnętrzna zakupioną na Temu. Nie mam kotów wychodzących, używam jej do ogrzewania suki z małymi po porodzie, bo włączanie poduszki elektrycznej co 40 min. jest kłopotliwe, ale na pewno domek sprawdzi się świetnie w swoim pierwotnym przeznaczeniu. Kupując na Temu, dostaję zniżki, więc kupił budkę za pół ceny. Może ktoś ma też konto, to warto. Quote
Murka Posted February 3 Posted February 3 JASIEK, NITKA, SZPULKA, MROZIK, RUDOLF, FILEMON, KITKA, CHINKA, OZOREK: Rozliczenie za styczeń: Stan konta na 31 grudzień wynosił -6597,10 zł -930 zł hotelowanie Jaśka, Mrozika i Filemona 1-31.01 (zniżka ze względu na karmę) -300 zł hotelowanie Szpulki 1-30.01 (zniżka ze względu na karmę) -264 zł hotelowanie Nitki i Rudolfa 1-11.01 -1035 zł hotelowanie Kitki, Chinki i Ozorka 9-31.01 -80 zł transport ze Szczebrzeszyna Kitki, Chinki i Ozorka (transport łączony z psiakiem z Zamościa) -20 zł Advocate dla Kitki, Chinki i Ozorka -20 zł przejazdy do lecznicy na szczepienie, testy, leczenie Kitki, Chinki i Ozorka -29,80 zł antybiotyk dla Kitki i Chinki +60 zł agat21 +370 zł Dora (od p.Ani G.R. i 50 zł od Oleny) +80 zł wpłata anonimowa +50 zł Isabel +40 zł Dora (od p. Wojtka) +100 zł Dora (od helli) +50 zł Elf i Mango Stan konta na 31 styczeń wynosi -8525,90 zł. Quote
Nadziejka Posted February 4 Posted February 4 Dnia 2.02.2025 o 10:10, Nadziejka napisał: Zapraszam serduchem Na kramik malutki na karmę Dora posłałam na dziś pieniązki które mam na koncie 35 zl z tego kramu proszę potwierdż jak będziesz miała u siebie 1 Quote
bakusiowa Posted February 4 Posted February 4 Niedobrze. Dług powiększył się od zeszłego miesiąca. Quote
elik Posted February 4 Posted February 4 Dnia 4.02.2025 o 14:15, bakusiowa napisał: Niedobrze. Dług powiększył się od zeszłego miesiąca. Chociaż było sporo wpłat 😞 Quote
Isabel Posted February 4 Posted February 4 Dnia 4.02.2025 o 16:18, elik napisał: Chociaż było sporo wpłat 😞 Ale też w styczniu kotków przybyło. Za to w lutym będzie mniej, bo 3 kotki pojechały do domów 🙂 Quote
Murka Posted February 4 Posted February 4 Dnia 4.02.2025 o 17:53, Isabel napisał: Ale też w styczniu kotków przybyło. Za to w lutym będzie mniej, bo 3 kotki pojechały do domów 🙂 Nawet 4, bo Nitka, Rudolf, Szpulka i Filemon :) Szpulka w DS :) 2 Quote
Isabel Posted February 4 Posted February 4 Dnia 4.02.2025 o 19:53, Murka napisał: Nawet 4, bo Nitka, Rudolf, Szpulka i Filemon 🙂 Tak, zapomniałam o Rudolfie 🙂 Dziękuję za wklejenie zdjęć Szpulki 🙂 Quote
DORA1020 Posted February 5 Author Posted February 5 Dnia 4.02.2025 o 11:15, Nadziejka napisał: Dora posłałam na dziś pieniązki które mam na koncie 35 zl z tego kramu proszę potwierdż jak będziesz miała u siebie Potwierdzam ,mam na koncie wpłatę 35zł. Serdecznie dziekuję💙 Quote
DORA1020 Posted February 5 Author Posted February 5 To właśnie dzięki Wam,waszej Kochani pomocy❤️ pózniej mozemy oglądać takie zdjęcia.Za co serdecznie dziekuję🌷 Quote
Nadziejka Posted February 5 Posted February 5 Dora kolejne pieniązki posłałam z kramiku 50 zl od naszej drogiej koja Quote
Murka Posted February 6 Posted February 6 Chince niestety wciąż łzawią oczy. Już nie są tak tragiczne jak jak na początku, ale wtedy było to zapewne powiązane z kocim katarem. Teraz katar wyleczony, a oczka ciągle załzawione i robią się zacieki. Być może ma np. niedrożne kanaliki łzowe. Kicia trochę mruży te oczka i często nimi mruga więc coś jej przeszkadza. Mogę się z nią wybrać do okulistki, co badała i leczyła Filemona. Pytanie czy chcecie, bo to będą dodatkowe koszty. Quote
DORA1020 Posted February 9 Author Posted February 9 Dnia 5.02.2025 o 11:28, Nadziejka napisał: Dora kolejne pieniązki posłałam z kramiku 50 zl od naszej drogiej koja Bardzo dziekuję❤️ Quote
DORA1020 Posted February 9 Author Posted February 9 Dziekuję Panu Wojtkowi za stałą wpłatę 40zł❤️ Pieniądze wpłaciłam do Murki. Quote
Nadziejka Posted February 9 Posted February 9 Dora jeszcze dziś posłałam 30 zl z kramu kocinkom na jedzonko Jak dolecą potwierdż proszę na zak.kramku Pozdrowienia ogromne i kciuki za wszystkie istotki 1 Quote
DORA1020 Posted February 9 Author Posted February 9 Dnia 9.02.2025 o 13:18, Nadziejka napisał: Dora jeszcze dziś posłałam 30 zl z kramu kocinkom na jedzonko Jak dolecą potwierdż proszę na zak.kramku Pozdrowienia ogromne i kciuki za wszystkie istotki Bardzo dziekuję❤️ Karmę zamówiłam już w Zooplusie,jutro dostawa,koszt 140zł. Wkleję fakurę. Quote
bakusiowa Posted February 9 Posted February 9 Serdecznie zapraszam do pomocy na pierwszym bazarku cegiełkowym w tym roku. Jak zawsze powstał po to aby zmniejszyć dług w hoteliku u MURKi. link do bazarku 2 Quote
Murka Posted February 10 Posted February 10 Byłam dziś z Chinką u okulistki - tak jak się spodziewałam kicia ma niedrożne kanaliki. Na razie dostała kropelki, bo jest lekki stan zapalny i powieki są obrzęknięte. Jak zejdzie opuchlizna to może kanaliki same się udrożnią. Jeśli to nie pomoże, to można spróbować je przepłukać, ale istnieje ryzyko, że są tam jakieś zrosty i płukanie nie pomoże :( Wizyta wraz z kroplami kosztowała 115 zł, jak będę mieć fakturę to wrzucę. 1 Quote
DORA1020 Posted February 11 Author Posted February 11 Dnia 10.02.2025 o 19:45, Murka napisał: Byłam dziś z Chinką u okulistki - tak jak się spodziewałam kicia ma niedrożne kanaliki. Na razie dostała kropelki, bo jest lekki stan zapalny i powieki są obrzęknięte. Jak zejdzie opuchlizna to może kanaliki same się udrożnią. Jeśli to nie pomoże, to można spróbować je przepłukać, ale istnieje ryzyko, że są tam jakieś zrosty i płukanie nie pomoże 😞 Wizyta wraz z kroplami kosztowała 115 zł, jak będę mieć fakturę to wrzucę. To pewnie to łzawienie juz jej zostanie do końca życia A kropelki napewno pomogą,biedna kicia,taka malutka a juz chora:( Quote
Recommended Posts