Murka Posted January 9 Posted January 9 Dziś przyjechały do mnie dwie koteczki z patologii (na moje oko obie to dziewczynki i mają 4-5 miesięcy), nie wiem czemu, ale ciągle jak przychodzę do nich to siedzą w żwirku :) Są bardzo proludzkie, miziaste, spokojniutkie, mają apetyt. Jedna mi kichała w drodze i chyba koci katar, bo oczka niewyraźne. Włączyłam już kropelki. Trikolorka ma nienaturalnie krótki ogonek, chyba był złamany albo jakaś wada, bo jest tam jakieś zgrubienie na końcu. Przyjechał też kocurek buro-biały spod bloku Dory, ale jeszcze nie zdążyłam zrobić fotek. 1 Quote
Murka Posted January 10 Posted January 10 A to kocurek, który też wczoraj przyjechał. Wygląda jakby zaraz chciał komuś spuścić łomot, ale to przemiły Pan Kot. 2 Quote
DORA1020 Posted January 13 Author Posted January 13 W końcu wróciło dogo,też Isabel i bakusiowa nie mogły juz pisać. Nitka i Rudi pojechały w sobotę do ds, Stokrotka od sue do dt /ma kk/,i pojechał do Katowic psiaczek Serdecznie dziekujemy Panu Rafałowi za bezpłatny transport💜 bardzo nam pomaga,miałybysmy z tym transportem duzy kłopot. Dziekuję bakusiowej za znalezienie wizytatora do ds Rudiego😊 i Isabel,która ogarniała ten transport💚 Będzie równiez wizyta pa dla Szpuleczki. W końcu coś ruszyło. Quote
DORA1020 Posted January 14 Author Posted January 14 Oby,taką mamy nadzieję Wizyta pa dla Szpuleczki również wypadła dobrze,dziekujęmy Blou z miau za zrobienie wizyty💙 teraz znowu będzie potrzebny transport,do Warszawy Quote
DORA1020 Posted January 14 Author Posted January 14 Chyba jednak nie do końca dogo dobrze działa,pisać owszem mogę,ale na wątek wchodzę przez maila Quote
DORA1020 Posted January 15 Author Posted January 15 Oby,tak długo czekały na dom, tylko biedny,taki kochany Jasiek nie może znalezć domu szukamy transportu do Warszawy, ds juz czeka na Szpulcię Quote
DORA1020 Posted January 15 Author Posted January 15 Dogo nie całkiem wróciło,na watek wchodzę przez maila, nie mogę napisać pw ,tez tak macie? Quote
DORA1020 Posted January 15 Author Posted January 15 Do Murki wpłaciłam 50zł ,pieniązki podarowała Isabel,bardzo dziekuję💙 Quote
Murka Posted January 15 Posted January 15 Byłam dziś w nowymi kotkami w lecznicy: -Testy mają wszystkie ujemne -Kocurek został zaszczepiony, ma ok. 2 lata, ale nie wiadomo dlaczego nie ma siekaczy i przez to często pociesznie wystawia język z pyszczka :) Wetka rzuciła mu imieniem Ozorek i chyba to do niego przylgnie :) Kot jest przemiły i mega łagodny. Podczas szczepienia i pobierania krwi do testu był super grzeczny i zero protestu. Cały czas się przymila, ugniata łapkami i mruczy. Jak przyjechał miał jakiegoś porządnego strupa na zadzie i posklejaną sierść, przemywałam mu to rivanolem i ładnie wszystko przyschło, już prawie śladu nie ma. Porobię mu zdjęcia (może jutro się uda) i trzeba ruszać z ogłoszeniami) -koteczki mimo, że są drobne (ważą 1,6 kg każda) mają już stałe zęby, więc są starsze niz zakładałam. Wetka oceniła je na na ok. 6 miesięcy. Niestety nie mogliśmy ich dziś zaszczepić, bo wciąż kichają i trzeba ten koci katar wyleczyć najpierw. Dostałam receptę na antybiotyk oraz preparat Anti-Herpes do podawania do jedzenia. Mają wzdęte brzuchy, które nie zeszły odkąd ich przywiozłam i stwierdziliśmy, że trzeba je solidnie odrobaczyć (dałam im tylko Advocate na dzień dobry) więc będą dostawać Quanifen przez 5 dni. Krótki ogonek u trikolorki to niestety jakiś uraz mechaniczny :( strach pomyśleć co ta kicia przeszła. Nazwałam ją Kitka, a jej siostrę Chinka (bo jak przyjechała do miała oczy jak szparki z kociego kataru). Wetka mnie postraszyła, że kocie mogą dostać lada dzień rujki... mam nadzieję, że zdążymy ze sterylką (trzeba najpierw wyleczyć i zaszczepić). Kicie też są super, bardzo przymilne, mruczące, ocierajace się, grzeczne i łagodne. Pozwalają na wszelkie zabiegi. Mają apetyty jak smoki. Im też porobię fotki jutro Wrzucę od razu fakturę za antybiotyk z apteki (reszta leków będzie rozliczona później jak będę sie rozliczać z lecznicą): 1 Quote
Murka Posted January 15 Posted January 15 Rafał nie dość, że wszystkie zwierzaki rozwiózł pod wskazane adresy za darmo to jeszcze mi dziś odesłał w wielkiej pace wszystkie kontenerki i kennel po psiaku! Został tylko jeden transporter u pani od Stokrotki, bo nie miała swojego.. mam nadzieję, że wróci do mnie. 2 Quote
DORA1020 Posted January 16 Author Posted January 16 Dnia 15.01.2025 o 15:16, Murka napisał: Rafał nie dość, że wszystkie zwierzaki rozwiózł pod wskazane adresy za darmo to jeszcze mi dziś odesłał w wielkiej pace wszystkie kontenerki i kennel po psiaku! Został tylko jeden transporter u pani od Stokrotki, bo nie miała swojego.. mam nadzieję, że wróci do mnie. Tak,to prawda,super chłopak,nie wiem może trzeba podarować jakąś słodkość,pralinki? Czekoladki? Jakoś chociaz trochę się odwdzięczyć,bo nie wiem co zrobiłybyśmy z tym transportem,pojechały 3 kotki Quote
DORA1020 Posted January 16 Author Posted January 16 Dnia 31.12.2024 o 15:57, Murka napisał: JASIEK, NITKA, SZPULKA, MROZIK, RUDOLF i FILEMON: Stan konta na 30 listopad wynosił -7309,10 zł: -1240 zł hotelowanie Jaśka, Nitki, Szpulki, Mrozika 1-31.12 (zniżka ze względu na karmę) -744 zł hotelowanie Filemona i Rudolfa 1-31.12 -309 zł koszty wet. Filemona -10 zł przejazd do lecznicy z Filemonem (zdjęcie szwów) +100 zł Monika R. +100 zł Jowita P. +150 zł agat21 +50 zł Dora (od Isabel) +100 zł Dora (od helli) +120 zł Dora (bazarek) +225 zł elmas (bazarek) +1000 zł wpłata anonimowa +1100 zł bakusiowa (bazarek) +70 zł bakusiowa (bazarek) Stan konta na 31 grudzień wynosi -6 597,10 zł Tutaj Murka wstawiła rozliczenie za grudzień,więc dług się zmniejszył Quote
DORA1020 Posted January 16 Author Posted January 16 -----------------------------------------------------------------Faktura z karmę 22-460 Szczebrzeszyn Poland Kwota do zapłaty 137,68 zł Zawarty VAT : 127,49 zł netto plus 8% VAT 10,19 zł Wartość brutto 137,68 zł 127,49 zł netto plus VAT 10,19 zł Wartość brutto 137,68 zł Faktura Państwa rachunek został uregulowany za pomocą formy płatności za pobraniem. Obecny rachunek został dołączony wyłącznie do Państwa informacji. Artykuły, które podane są na fakturze, a nie znajdują się w paczce, zostają z reguły dostarczone w następnych paczkach. Prosimy zatem odczekać kolejne 2 dni robocze, zanim Państwo się z nami skontaktują. Serdeczne pozdrowienia Serwis Klienta Sklep zooplus posiada certyfikat dotyczacy kontroli i sprzedaży bioproduktów wystawiony przez: Prüfgesellschaft ökologischer Landbau mbH DE-ÖKO-007 Ilość Nr art. Artykuł Cena netto za sztukę Cena netto ogółem VAT od ceny netto Suma (brutto) VAT 1 651649.1 Dreamies przysmaki dla kota, ser, 60 g - Ser, 60 g 0,00 0,00 0,00 0,00 8% 1 31877.13 Royal Canin Savour Exigent - 400 g 18,48 18,48 1,48 19,96 8% 1 1806740.0 Megapakiet Felix Fanastic, Tender Slices, So gut wie es aussieht, 80 x 85 g - Sensations Countryside (4 smaki) 112,93 112,93 9,03 121,96 8% 1 1.5 - Twoja zniżka -3,92 -0,32 -4,24 8% Quote
DORA1020 Posted January 16 Author Posted January 16 Jeszcze fotki Nitki z ds Isabel ma też zdjęcia Rudiego z ds ,ale ma na telefonie,nie potrafić wstawić na dogo,ale też na razie nie może pisać na dogo,tak jak ja wcześniej 2 Quote
Murka Posted January 16 Posted January 16 Dnia 16.01.2025 o 07:38, DORA1020 napisał: Tak,to prawda,super chłopak,nie wiem może trzeba podarować jakąś słodkość,pralinki? Czekoladki? Jakoś chociaz trochę się odwdzięczyć,bo nie wiem co zrobiłybyśmy z tym transportem,pojechały 3 kotki Myślę, że byłby to bardzo miły gest. Mogę przekazać w Waszym imieniu :) Wiem, że lubi słodkości i herbaty (ode mnie dostał symboliczny upominek na Święta) Pan od Rudolfa wczoraj do mnie dzwonił, chciał zapytać o jego historię itd. Wszystko jest ok, nawet już zdążył odkryć, że jak się chłopak za bardzo nakręci to potrafi złapać pazurami albo zębami :) 1 Quote
agat21 Posted January 16 Posted January 16 Dnia 16.01.2025 o 07:42, DORA1020 napisał: Tutaj Murka wstawiła rozliczenie za grudzień,więc dług się zmniejszył Ja jeszcze wysłałam do Murki 60 zł 31 grudnia, ale to mogło nie dojść już tego dnia. 1 Quote
Poker Posted January 16 Posted January 16 Może zróbmy drobną zrzutkę na upominek dla p.Rafała? Nawet po 5 - 10 zł ? Ja daję 10 zł. 2 Quote
Murka Posted January 16 Posted January 16 Fotki Ozorka (na niektórych zdjęciach widać ten jego języczek :) ) 1 Quote
Recommended Posts