DORA1020 Posted December 31, 2024 Author Posted December 31, 2024 Dnia 30.12.2024 o 07:41, DORA1020 napisał: Przed świetami zawiozłam troszkę karmy do jak mi się wydawało biednego człowieka przypadkowo zobaczyłam 6 rudych kotów zamknietych w klatce dla królików,koszmar,koty jak mnie zobaczyły zaczęły płakać,dosłownie wcześniej zabijał króliki,prosiłam żeby tego nie robił,ale do takich psycholi nie dociera od jakiegoś czasu nie ma królików,myślałam,że zmiękło mu serce,alez skąd,przrzucił si e na koty a ja to zobaczyłam przypadkowo,podejrzewam,że koty przeznaczone są na futerko poprosiłam fundację o pomoc,o interwencje,obiecali zrobić,ale nie maja miejsca dla 6 kotów a widok tych kotów przśladuje mnie od dwóch tygodni,w tej sytuacji szukam dt dla 6 kotów,co raczej będzie niemożliwe Może znacie chociaż jeden dt dla rudego kotka? Quote
Madie Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Dora, ja duże te koty są? Dorosłe?Mlode? czy nie dałaś rady sie przyjrzeć? Quote
bakusiowa Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Wczoraj poszły dwa przelewy z bazarku cegiełkowego. Murko, proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym. link Quote
agat21 Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Przed chwilą też przelałam dla kocików 60 zł z bazarku herbacianego do Murki. Proszę o potwierdzenie jak dojdzie. Quote
Murka Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 JASIEK, NITKA, SZPULKA, MROZIK, RUDOLF i FILEMON: Stan konta na 30 listopad wynosił -7309,10 zł: -1240 zł hotelowanie Jaśka, Nitki, Szpulki, Mrozika 1-31.12 (zniżka ze względu na karmę) -744 zł hotelowanie Filemona i Rudolfa 1-31.12 -309 zł koszty wet. Filemona -10 zł przejazd do lecznicy z Filemonem (zdjęcie szwów) +100 zł Monika R. +100 zł Jowita P. +150 zł agat21 +50 zł Dora (od Isabel) +100 zł Dora (od helli) +120 zł Dora (bazarek) +225 zł elmas (bazarek) +1000 zł wpłata anonimowa +1100 zł bakusiowa (bazarek) +70 zł bakusiowa (bazarek) Stan konta na 31 grudzień wynosi -6 597,10 zł Quote
Isabel Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Dnia 31.12.2024 o 09:41, Madie napisał: Dora, ja duże te koty są? Dorosłe?Mlode? czy nie dałaś rady sie przyjrzeć? Odpowiadam w zastępstwie Dory, która jest chora, w dodatku ma zepsuty telefon i trudno się do niej dodzwonić. A więc kotki są dorosłe, ale młode. Siedzą na zewnątrz, w klatce dla królików, więc każda zmiana, nawet gdyby to był kennel, będzie dla nich zmianą na lepsze. Quote
bakusiowa Posted January 7 Posted January 7 Dora może tylko czytać. Nie może pisać bo pojawił się na dole wąski pasek. Quote
Murka Posted January 8 Posted January 8 Jak wszystko dobrze pójdzie to jutra zabiorę kocurka buro-białego spod bloku Dory oraz dwa kotki (chyba to dziewczyny, ale pewności nie ma) z patologii 1 Quote
Murka Posted January 8 Posted January 8 Szykuje się parę domów dla kotków, w sobotę do domu do Krakowa jedzie Nitka. Szansę miałby też Rudolf, ale ciągle jest problem z wizytą PA w Pszczynie :( 1 Quote
Murka Posted January 8 Posted January 8 Jaśka co jakiś czas wypuszczam z pokoju na dom, bo już tak długo u mnie jest, że mi go szkoda, żeby siedział ciągle w jednym pokoiku. Zwłaszcza, że jest mega grzeczny i przyjazny wobec moich kotek. Bardzo mu się podoba większa przestrzeń do zwiedzania, ale kręci się najczęściej tam gdzie ktoś jest, lubi być blisko ludzi. 1 1 Quote
Poker Posted January 8 Posted January 8 Już ta Isiak mogłaby sie zlitować zrobić wizytę. A może zrobić wizytę przy pomocy video? Można poznać ludzi i mogą pokazać warunki, w jakich kotek by zamieszkał. Szkoda tracić dom. Quote
Isabel Posted January 8 Posted January 8 Dnia 8.01.2025 o 12:15, Murka napisał: Szykuje się parę domów dla kotków, w sobotę do domu do Krakowa jedzie Nitka. Szansę miałby też Rudolf, ale ciągle jest problem z wizytą PA w Pszczynie 😞 Jeszcze na Dt w Krakowie jedzie Stokrotka od Sue ze Szczebrzeszyna. Quote
Isabel Posted January 8 Posted January 8 Dnia 8.01.2025 o 13:10, Poker napisał: Już ta Isiak mogłaby sie zlitować zrobić wizytę. A może zrobić wizytę przy pomocy video? Można poznać ludzi i mogą pokazać warunki, w jakich kotek by zamieszkał. Szkoda tracić dom. Ja nie potrafię robić video-wizyt, nie wiem też czy druga strona potrafi 😞 Quote
Isabel Posted January 8 Posted January 8 Dnia 8.01.2025 o 12:15, Murka napisał: Szykuje się parę domów dla kotków, w sobotę do domu do Krakowa jedzie Nitka. Szansę miałby też Rudolf, ale ciągle jest problem z wizytą PA w Pszczynie 😞 Szykuje się jeszcze dom dla Szpulki w Warszawie 🙂 1 2 Quote
AlfaLS Posted January 8 Posted January 8 Dnia 8.01.2025 o 13:12, Isabel napisał: Ja nie potrafię robić video-wizyt, nie wiem też czy druga strona potrafi 😞 To może ktoś kto potrafi niech zrobi. Myślę, że jak się poinstruuje drugą stronę to jakoś da radę :). Quote
Poker Posted January 9 Posted January 9 Włącza Sieną WhatsApp ie kamerkę . Widać ludzi . Można kamerka pokazać mieszkanie, wszystko. To naprawdę nie jest trudne. Jak chcecie to mogę zrobić. Tylko potrzebuję nr telefonu i zgodę chętnych oraz info jakich warunków oczekujecie. Quote
bakusiowa Posted January 9 Posted January 9 Dnia 9.01.2025 o 12:42, Poker napisał: Włącza Sieną WhatsApp ie kamerkę . Widać ludzi . Można kamerka pokazać mieszkanie, wszystko. To naprawdę nie jest trudne. Jak chcecie to mogę zrobić. Tylko potrzebuję nr telefonu i zgodę chętnych oraz info jakich warunków oczekujecie. Znalazła się osoba a nawet trzy do przeprowadzenia wizyty. Co do jednej miałabym obiekcje bo podejrzałam na fb i widzę że pracuje w klinice weterynaryjnej. Na swojej stronie mają posty adpocyjne. Chodzi o to żeby nie powtórzyła się sytuacja z woj. łódzkiego. Teraz czekamy co napisze Isabel. Quote
Poker Posted January 9 Posted January 9 Super. Może któraś osoba z dwóch będzie mogła zrobić wizytę Quote
Isabel Posted January 9 Posted January 9 Wizyta będzie dzisiaj, transport łączony z innymi kotkami - w sobotę 🙂 Quote
Isabel Posted January 9 Posted January 9 Dora, która od tygodnia nie może wejść na Dogo, czym bardzo się martwi, dziękuje: Pani Ani ze Szczekocin za wpłatę 320 zł Olenie84 za wpłatę 50 zł Anonimowemu Darczyńcy za wpłatę 80 zł Wszystkie wpłaty poszły do Murki. Quote
bakusiowa Posted January 9 Posted January 9 Dnia 8.01.2025 o 14:28, Isabel napisał: Szykuje się jeszcze dom dla Szpulki w Warszawie 🙂 Szkoda że Jaśka nikt nie dostrzega. Ma taki mądry wyraz twarzy. 1 Quote
Recommended Posts