Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Już mam odzew z Twoich ogłoszeń :)) Zobaczymy co się wykluje.

• Like 2
Posted

Amperek nie ma od wczoraj apetytu, zjadł bardzo malutko. Dostał dziś odrobaczenie i troszkę oleju parafinowego, bo w kupie znalazłam mnóstwo sierści. Ponieważ poza brakiem apetytu wszystko w porządku, na razie obserwujemy, ewentualnie jutro do weta. 

Posted

Wstępnie mam dobrze zapowiadający się dom dla Mirabelki koło Grodziska Mazowieckiego, rodzina z dorosłymi dziecmi, w domu 10letni kot, drugi odszedł na nowotwór.

Zapytam Ewę o możliwość pa.

• Like 2
Posted
10 godzin temu, Poker napisał:

jola&tina, a kogo ja obrażam to po pierwsze  i jaki to ma niby mieć związek z pomocą zwierzętom ?   Jak ktoś chce, to zawsze znajdzie możliwość , by im pomagać.

Po drugie gdzie tu widzisz zaspokojenie moich ambicji ?

Po trzecie , masz racje, jestem  głupia = ufna i ufam ludziom dopóki się na nich nie zawiodę. To jest całkiem niezła metoda, bo nie zżera mnie podejrzliwość i łatwiej żyć mi i innym ludziom.

Pewnie , że można spytać o wydatki , ale w nie w  sposób napastliwy. Nie jest ważne co się robi tylko jak to się robi.

To normalne, że akcja wywołała reakcję.

I jeszcze drobiazg. Wysyłam ogromne ilości paczek do różnych osób. Nigdy nie rozliczam ich z tego co zrobiły z zawartością. Jeżeli wysłałam, to znaczy , że im ufam. W przeciwnym razie nie zrobiłabym tego. To samo tyczy pieniędzy.

1a np mnie
1b żaden
1c (bez pytajnika) właśnie szukamy możliwości
Na więcej pytań (z pytajnikiem i bez pytajnika) nie odpowiem, bo to nie miejsce i czas na takie odpowiedzi.

• Like 1
Posted
Dnia 23.03.2021 o 18:54, bakusiowa napisał:

Klatka drop trap opadająca została zakupiona całkiem niedawno. Gdzieś trzy tygodnie temu. Kiedy były pieniądze na klatkę nie było już w sklepie takich klatek. Trzeba było czekać na dostawę. Ponieważ przychodzą z USA a jest pandemia dlatego zeszło się tak długo.

Ok, trzeba będzie zamieścić dowód na to, że klatka została kupiona.

Sue wstawiła na bazarkowy wątek fakturę na klatkę-łapkę. Dziękuję.
Proszę o wstawienie też tej faktury tutaj.

Posted
2 godziny temu, Baltimoore napisał:

Wstępnie mam dobrze zapowiadający się dom dla Mirabelki koło Grodziska Mazowieckiego, rodzina z dorosłymi dziecmi, w domu 10letni kot, drugi odszedł na nowotwór.

Ale super, dzięki :))

Trzymam kciuki za powodzenie wizyty. 

Posted
48 minut temu, jola&tina napisał:

Sue wstawiła na bazarkowy wątek fakturę na klatkę-łapkę. Dziękuję.
Proszę o wstawienie też tej faktury tutaj.

faktura.jpg

• Like 1
Posted

Z informacji od adopciaków:

Pan Skarpeta 2 zadomowił się, śpi w łóżku, broi i od wczoraj kicha

Lotos trochę w nocy zwiedza i przemeblowywuje dom, jak Pani wraca do domu, obsrwuje ja spod łóżka, siku było w kuwecie po długim oczekiwaniu, uff, nadal nie je, dziś minął 3 zień

Poziomka zaaklimatyzowała się szybko, je, kuwetkuje, zwiedza, ma azyl w przenośnym materiałowym kojcu. Trójłapek rezydent na początku niezadowolony, prychał i fochał, ale powoli akceptuje koleżankę :)) Trafiła do fajnej rodziny, będzie super. Isabel pewnie ma z nimi kontakt, ale ja też dostałam wiadomość od Pani :))

W ogóle fajnych ludzi udało się też znaleźć dla Skarpety, Skarpety 2 , burej Koteczki z Izbicy i Lotosa z ogłoszeń Tyśki :))

• Like 2
Posted
5 godzin temu, Baltimoore napisał:

Już mam odzew z Twoich ogłoszeń :)) Zobaczymy co się wykluje.

3 godziny temu, Baltimoore napisał:

Ekstra :) Cieszę się niezmiernie.

Oby ogłoszenia przyniosły szczęście i innym kotkom :) Za ostatnie adopcje trzymam kciuki i wieści mnie radują.

Posted
Dnia 22.03.2021 o 21:41, Isabel napisał:

Ja dzisiaj miałam telefon w sprawie Amperka i jego siostrzyczki, czarnej Mokki. Pani z Warszawy, prosiła o zarezerwowanie tej dwójki do czasu osiatkowania balkonu, a chce zrobić to jeszcze przed Świętami.

Rozmawiałam dzisiaj z panią, potwierdza, że czeka na kotki, ma już materiały do osiatkowania balkonu. To jest Warszawa Bemowo. Gdyby pani z Grodziska Maz. adoptowała Mirabelkę, a pani z Warszawy oba czarnulki, to cała trójka miałaby już domy :)

• Like 2
Posted
Dnia 23.03.2021 o 18:45, bakusiowa napisał:

Nie wiem,że był wspólny bo nie wnikałam w to.

To może zacznij wnikać.Zamim napiszesz.

Karmę wysyłałam i nigdy o tym nie pisałam.Jak przekopiesz ileś stron wątku to może znajdziesz,jak Dora napisała.

• Like 2
Posted
8 godzin temu, Isabel napisał:

Rozmawiałam dzisiaj z panią, potwierdza, że czeka na kotki, ma już materiały do osiatkowania balkonu. To jest Warszawa Bemowo. Gdyby pani z Grodziska Maz. adoptowała Mirabelkę, a pani z Warszawy oba czarnulki, to cała trójka miałaby już domy :)

Byłoby super extra :D 

Posted
8 godzin temu, Isabel napisał:

Co z wizytą PA? Zapytać ?

Extra, ze dwupak :)) Akurat Czarna doleczy uszy i wyjaśni się kwestia wyniku PCR na FeLV. 130 zł na ten PCR dla czarnej Jagódki przelałam do Izbicy. Teraz trzeba, żeby doktor szybko zrobiła.

Posted

Dziewczyny nie kłóćcie się:(

Ja spróbuję poogarniać te rozliczenia ale Dora i tak nie edytuje pierwszego postu:(

W każdym razie mam 432zł z mojego bazarku transportowego , dołożę zaskórniaki i będzie 500zł na Dropsika. Isabel jak będziesz mieć konto to proszę o podanie. 

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Olena84 napisał:

Dziewczyny nie kłóćcie się:(

Ja spróbuję poogarniać te rozliczenia ale Dora i tak nie edytuje pierwszego postu:(

W każdym razie mam 432zł z mojego bazarku transportowego , dołożę zaskórniaki i będzie 500zł na Dropsika. Isabel jak będziesz mieć konto to proszę o podanie. 

Ale dlaczego sądzisz, że się kłócimy? w sensie ogólnym. Raczej staramy się wszystko wyjaśniać na bieżąco, a ci co pomagają, nie są tacy obraźliwi :)

Chyba, że miałaś na myśli sprawy konkretnie interpersonalne, to już w takie kwestie nie wchodzę.

Gdybyś chciała, mogłabyś założyć taki "podwątek"- wątek rozliczeniowy tak jak dla kootków z Izbicy założyła Sue, żeby było łatwiej ogarniać.  (rozliczenia są w moim poście na pierwszej stronie, wystarczy zjechać w dół i cały wątek jest w zasadzie rozliczeniowy)

Wtedy na wątku głównym Szczebrzeszyniaków wystarczy wstawiać aktualne rozliczenie + link do wątku rozliczeniowego.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Baltimoore napisał:

Co z wizytą PA? Zapytać ?

Extra, ze dwupak :)) Akurat Czarna doleczy uszy i wyjaśni się kwestia wyniku PCR na FeLV. 130 zł na ten PCR dla czarnej Jagódki przelałam do Izbicy. Teraz trzeba, żeby doktor szybko zrobiła.

Z wizytą poczekajmy aż pani osiatkuje balkon. Jeżeli któraś z Twoich koleżanek mogłaby zrobić wizytę PA, byłoby super :)

Posted

Amperek ma zapalenie gardła, trochę też kicha i prawdopodobnie stąd brak apetytu. Mam nadzieję, że leczenie zadziała i kocurek szybko się poprawi. Jest też nieco zestresowany, być może ostatnimi zmianami, bo trochę się w jego życiu zmieniło i pewnie nie ogarnia. 

Posted

Wizyta PA dla Mirabelki wypadła dobrze, niestety z powodu złego gojenia się rany po sterylce kotka jeszcze nie może jechać, jesteśmy umówienie na "po Świętach". Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.

Posted
2 minuty temu, SandraiPaweł napisał:

Dzień dobry, jesteśmy z okolic Szczebrzeszyna, chcemy bardzo podziękiwać wolontariuszkom za pomoc ze sterylizacją kotki. 

b18e4784eb23bade26bdc535d623240c.png

Suuper Was widzieć tutaj i waszą śliczną Kicię :))